d797d7a8d799d79ed794d794 - חריימי בורי/לוקוס

חריימי בורי/לוקוס

d797d7a8d799d79ed794d794 - חריימי בורי/לוקוס

הפעם הראשונה שאכלתי חריימי היה אצל המחותנת שלי.  היא פולניה ובעלה טריפוליטאי. אימצתי מבחר של מתכונים מ-2 הצדדים.

המצרכים :
סיר רחב . עדיף שכל הדגים ינוחו בשכבה אחת.
בורי גדול טרי ונקי חתוך למנות יפות. נהדר להכין גם עם פרוסות לוקוס טרי.
2 כפות רסק עגבניות  באחוז הכי גבוה.

מיץ לימון לפי טעם אישי.
בצל גדול מגורר +4 שיני שום כתושים.

1/4 כוס שמן קנולה.
כף מחוקה פפריקה חריפה
כף גדושה פפריקה מתוקה
מלח, קורט כמון , קורט קרויה.  קונים בחנות התבלינים השכונתית.

מים רותחים.

אופן הכנה:

שמים בסיר גדול, שטוח מיועד לדגים את השמן .מחממים ומטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים שום כתוש  . מערבבים.
מוסיפים פפריקה מתוקה וחריפה ורסק עגבניות ומערבבים לפחות דקה.  מוסיפים כוס מים רותחים. מוסיפים את יתר התבלינים.(מלח, כמון, קרויה).
טועמים את הרוטב שיהיה לטעמכם. ניתן לשפר עם עוד מהתבלינים.

מייבשים  את הדגים בניר סופג.
מסדרים את הדגים ברוטב  מבשלים כ-20 דקות כשמידי פעם מנערים את הסיר למנוע הדבקות של הדגים.   הסיר מכוסה.

אם הדגים לא מפרישים נוזלים ולא מכוסים ברוטב,יש להוסיף מים רותחים רק עד לכיסוי הדגים. מנערים את הסיר.

לקראת סוף הבישול מוסיפים מיץ לימון.
תהנו

8 תגובות על “חריימי בורי/לוקוס

  1. ערב טוב פירגה, כמו בשבת שעברה גם היום (יום שישי בארהב") עשית לנו את הארוחה.
    החריימי בורי יצא טעים חבל על הזמן! בעלי התלונן שלא יצא חריף מספיק.מבטיחה לכולם שבוע הבא הרוסי שלי יאכל את הדג עם הרבה כוסות מים! חוץ מזה לפי בקשת הילדים הכנתי עוד פעם את החצילים העגבניות והטחינה וגם את האורז עם הירקות.
    כל המשפחה מוסרת דש חם .
    שבת שלום, נאוה מארהב"

    • נאוה יקרה בקר אור
      אני שמחה שאהבתם את החריימי
      חריפות מוסיפים לפי טעם אישי ותמיד אפשר לשפר.
      תודה על המחמאות גם למתכון של חצילים עגבניות וטחינה.
      תודה על המחמאות גם לאורז והירקות.
      להבא אם תרשמי לי את שם המתכון במדויק אני אוכל להעביר את המחמאות שלך למתכון עצמו שכולם יראו.
      תודה ונשיקות לכולכם מסבתא פירגה smile

  2. שבת שלום פירגה
    לא רואים בתמונה את הפטרוזיליה האם היא היתה שלימה והוצאת אותה?
    האם גם נסיכת הנילוס מתאים? smile smile smile

  3. בוקר טוב ** האם דג דניס מתאים להכנת חריימי ?ברצוני להכין חריימה ביום שישי אנא תשובתך בבקשה ותודה :P

להגיב על נאוה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *