מאפה קצת לא שיגרתי שכולו פרי המצאתי. שילוב של ברוקולי וגבינות מוכר יותר בפשטידות.
אני לא מתפשרת ומכינה תמיד קצת אחרת.
חבילה מרגרינה רכה 200 גרם
מיכל שמנת חמוצה 9%
1/2 2 כוסות קמח תופח
מלח לטעם
ללוש לבצק רך ונעים. להוסיף קמח במידה וצריך.
לחלק ל-3 כדורים שווים
מצרכים למלית:
ראש ברוקולי גדול -אפשר לבשל עד לריכוך או ריכוך במיקרו.
ריכוך במיקרו:
להוריד את הגזע העבה-ולהשאיר פרחים גדולים
להכניס את הפרחים לקערה עם 2 כוסות מים ולכסות בניילונית.
לחורר את הניילונית עם קיסם ב-4 מקומות ולהכניס למיקרו ל-3 דקות.
אם עדיין הברוקולי קשה,להחזיר לעוד 3 דקות. ככה עד לפריכות.
לסנן את המים ולחתוך את הברוקולי לחתיכות קטנות. לא מרוסק.
מכניסים את הברוקולי לקערה גדולה ומוסיפים:
2 בצלים קצוצים ומטוגנים עד להזהבה
חבילה גבינה "טוב-טעם"
200 גרם גבינת פטה או חמד
150 גרם גבינה קשקבל מגוררת
50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
ביצה שלמה
מלח,פלפל שחור, קורט אגוז מוסקט
לערבב.
לחלק את המלית ל-3
לרדד כל עיגול בצק למלבן ולפזר את המלית על כל העלה
לגלגל ל-3 כרוכיות
למרוח ביצה ולפזר שומשום
להניח את 3 הכרוכיות– על גבי ניר אפיה בתבנית
לאפות בחום 175 עד השחמה כ-40 דקות.
ניתן להכין עם בצקים אחרים כמו:בצק עלים.
תהנו