מצרכים :
400 גרם שעועית שחורה
3 שיני שום קצוצות + כוס פטרוזיליה קצוצה או ירק אחר שאוהבים
1/2 כוס צנובר (לא חובה אבל מוסיף המון)
כף ממרח עיטורי עגבניות מיובשות
כף מיץ לימון
2 כפות שמן זית
1/4 כפית כמון
מעט מלח ופלפל
אופן הכנה:
משרים לילה שלם את השעועית . למחרת מבשלים במים נקיים עד לריכוך מלא-מסננים.
מועכים במזלג מעיכה גסה.חלק נשאר שלם חלק כתוש דק וחלק כתוש גס
במחבת יבשה מזהיבים צנובר
שמים את השעועית והצנובר בקערה ומוסיפים את כל התבלינים.
טועמים ומשפרים טעמים .תוספת של שמן,לימון,כמון,מלח,לטעמכם.
מסדרים בצלחת הגשה
יוצקים טחינה
מזלפים מעל לטחינה עוד שמן זית
מקשטים בעלי פטרוזיליה ונענע טריים
כדאי לשמור קצת צנובר קלוי גם לקישוט
מתכון לטחינה ביוגורט:
בכלי עמוק שמים:
כוס וחצי טחינה גולמית
כוס מים
מיכל יוגורט ביו
2-3 שיני שום קצוצות
41כוס מיץ לימון
כפית שטוחה מלח
כפית דבש/סילאן
מערבלים במג'ימיקס או במוט חשמלי טועמים. משפרים טעמים.
תהנו
תודה עבור המתכון.
כמה זמן בערך יש לבשל את השעועית?
יש צורך לבדוק עד שרכה
לגמרי.
תודה