הכנה פשוטה וטעם שמזכיר שילוב של בטטה עם תפוח אדמה, אבל הרבה יותר טעים,
ניתן להכין בשילוב אנטיפסטי ירקות או לבד כתוספת טעימה לכל ארוחה
מצרכים:
דלעת ערמונים יש בכל ירקניה וגם בסופר
שמן זית
מעט מלח גס ומעט פלפל שחור
הכנה:
חוצים את דלעת הערמונים לשניים
מנקים את הפנים בכפית
משמנים ניר אפיה ומניחים עליה את חצאי הדלעות (בצורה קעורה)כמו קערה.
מזלפים שמן זית ומתבלים במלח גס,פלפל שחור
מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים כ-20 דקות
בודקים שרך,ואם לא,מוסיפים עוד זמן אפייה.
אפשר לנסות ליד: יוגורט,טחינה.
תהנו.
נפלא תמיד ראיתי בסופרמרקט ולא ידעתי איך להכינה תודה רבה איזה מתכונים ניתן לעשות עימה בארה"ב יש את החג ההלואיין ואת חג ההודייה ויש להם מתכונים נהדרים נשמח למתכונים כמובן באם ידוע לך.
ניתן להכין ממולאים, סלטים, עוף בתנור, ועוד הרבה מאכלים.
רשמי בגוגל דלעת ערמונים מתכונים ותקבלי מגוון טעים.
יום טוב
מה שאני הכנתי זה את המתכון הבסיסי אפוי בתנור.
קשה מאד לחתוך את דלעת הערמונים ולנקות אותה . אני מכניסה את הדלועיות למיקרו לשתי דקות ואז ממשיכה כמו שפירגה הציעה. (רק בזהירות,בגלל החום כשמוציאים מהמיקרו.)
דפנה בקר אור, קניתי את הקטנות,אז לא קשה בכלל לחתוך או לנקות. בקלי קלות.
לא הכנתי במיקרו, הכנתי בתנור. שווה ממש. יום טוב
האם זו דלורית? ,לא ניתקלתי במוצר דלעת ערמונים?איפה ניתן להשיג?
תודה על כל המתכונים הנפלאים
הי זמירה, זה ממש לא דלורית ובכלל לא בטעם.
לדלעת ערמונים יש טעם ערמונים ממשי . טעים להפליא.
כתוב ליד הארגז….דלעת ערמונים או פשוט לשאול את הירקן. אני השתמשתי בקטנים בגודל תפוז,כך קל לחצות ולנקות את הסיבים והגרעינים.
יש בעוד צבעים ובעוד גדלים. טרם ניסיתי.
המשך טעים ביחד
הי, אני חוצה לשניים ומבשלת במים מומלחים עד שמתרכך ..
וזה יוצא יאמי.. תוספת נהדרת לארוחה…
תודה רבה נורית אנסה בהחלט.
;) ;) תודה רבה ;) ינוסה בסוף השבוע ;) ;) אדווח :? :? מגישים אותה עם הקליפה אחרי ההאפיה?
ציפי,נשארת הקערה של הקליפה. כן.
תספרי לנו אם אהבת.
אני מכינה שוב בשישי הקרוב עם עוף בתנור. אדווח…..כמובן.
יום טוב
שבת שלום פירגה מקסים למנה ראשונה לא? רק אין לי מתכון למילוי והאם מכניסים לאפיה נוספת עם המילוי
תודה
רבקה יקרה צהריים טובים,
אם את אופה את הדלעת והיא מוכנה ,את יכולה להכין סלטים קרים.
גם סלט או ממרח גבינה יכול להתאים לדלעת ערמונים.
כל סלט לדעתי משתלב פה,בהתאם לטעמכם.
את יכולה להכין גם לארוחות בשריות,מליות חמות :
כבדים מטוגנים בבצל
או פטריות חמות ברוטב פטריות
או בשר טחון כמו שמכינים ל"קובה" בשרית.
למעשה כיד הדמיון והכל הולך..
לבריאות
האם ניתן להגישה כאנטי פסטי עם יתר ירקות ובאיזה טמפרטורה קרה/חמה ;) ;)
ציפי,לא הבנתי אבל תכיני ביחד עם אנטיפסטי
תודה נכין אותה בתור אנטי פסטי בתור התחלה. והאם ניתן לפרוס אותה לפרוסות לאחר האפיה, על מנת שלא תהא גדולה מידי לכל אדם. אדווח כמובן :P :P
ציפי הי,
הוספתי למעלה תמונה של הדלעת.
אני משתמשת בירוקים בגודל של תפוז , הם הכי הכי הכי טעימים לנו.
חוצה לשניים (מבלי לקלף) מנקה את התוכן ומניחה בין הירקות לאנטיפסטי.התיבול שאהוב עלי הוא הפשוט:
שמן זית,מלח ופלפל. בד"כ לכל אדם דלעת אחת כלומר 2 חצאים.
תהנו
תמיד דלעת הערמונים קרצה לי בסופר אבל לא ידעתי מה לעשות איתה
עכשיו עם כל המתכונים שהעלת החלטתי לנסות.
יצא טעים מאוד!
תודה ושבת שלום :lol:
הי מיכל,
תמיד יש פעם ראשונה ואף פעם לא מאוחר ;) :lol:
שבוע טוב, רגוע וטעים