d79bd7a8d795d791d799d7aa d7a4d7aad799d7aad799d79d 300x225 1 - לביבות כרובית פשוטות בטעם של עוד

לביבות כרובית פשוטות בטעם של עוד

 

d79bd7a8d795d791d799d7aa d7a4d7aad799d7aad799d79d 300x225 - לביבות כרובית פשוטות בטעם של עוד
כמה שאני אוהבת כרובית.למזלי כולנו בבית אוהבים כרובית
הנה מתכון אחד מיני רבים טובים וטעימים.
וההכנה כל כך קלה ופשוטה.

המצרכים בקערה ואופן ההכנה:
כרובית בינונית מרוסקת במגררת גסה(לא מבושלת)

בצל קטן מגורר במגררת גסה
2 פרוסות לחם קל מגוררות במגררת גסה (לא להרטיב)או פתיתי תפוחי אדמה מוכנים (יש בסופר)
1-2 כפות קמח רגיל
2 ביצים + כפית סלט טחינה/חומוס
מוסיפים מלח ופלפל
מכינים בידיים לחות קציצות ומטגנים במעט שמן כדי ששני הצדדים ישחימו.
"טיפים"
1. מגישים עם רוטב צ'זיקי או רוטב טחינה
2. אפשר להוסיף ללביבות חלביות כ-4 כפות גדושות גבינה מלוחה מרוסקת לוותר על תוספת הטחינה.
3 . ואם בתוספת ירק חשקה נפשכם, כמות של 4 כפות ירק טרי כמו:שמיר,בצל ירוק,פטרוזיליה יהיה נפלא.

שיטת האפייה:
להניח את הלביבות  צ פ ו ף  על ניר אפיה מ ש ו מ ן . לרסס עליהם שמן  ולאפות בחום 175 20 דקות.
להפוך את הלביבות ולרסס שוב במעט שמן . להמשיך לאפות עוד כ-10 דקות.

תהנו
תהנו

20 תגובות על “לביבות כרובית פשוטות בטעם של עוד

  1. פירגה תודה רבה רבה על לביבות הכרובית שלך יצא טעים מאוד. ממש כמו שכתבת לביבות בטעם של עוד.
    לדעתך, איזו גבינה מלוחה\צאן\עיזים ניתן להוסיף אל הלביבות ובאיזה כמות?

    תודה, מושיק.

    • מושיק הייי ובקר טוב
      כל סוג גבינה מלוחה תתאים אבל עדיף לא מלוחה מידי
      רשמתי בטיפים בסוף המתכון להוסיף כמות של 4 כפות.
      שיהיה יום נהדר וטעים smile

  2. פירגה יקרה,
    הכנתי את הלביבות המטריפות האלה, אפיתי אותן בתנור,
    לשמחתי הכנתי כמות כפולה, קיוויתי שיישאר משהו למחר בצהריים….
    כמובן שלא נשאר כלום.
    טעימות להפליא!!! מעדן, יש להן טעם מיוחד ,מדהים!
    תודה פירגה אהובה על עוד מתכון מהמם.
    שבת נפלאה! smile

    • אסנת,תודהמתוקה
      כי הכרובית לא מבושלת אז הלביבות יוצאות מיוחדות מאד
      שמחתי מאד ששיתפת אותי smile

  3. אתמות הכנתי מרק תיס ובצהרים את הסלט בורגול חם ובערב לקינוח את לביבות הכרובית הללו שיצאו טעים במיוחד עם טחינה ליד וברגע נגמרה תבנית שלמה (אפיתי) רק אני ואישי
    אז די אין לי מילים הכול טעים……
    ואתמול הכול ניגמר אז עכשו אני חושבת מה להכין כמובן מהאתר.. :P

    • מאיה חמדתי בקר טוב
      תודה על ההמלצות ושאת נכנסת להגיב.מרגש אותי מאד :lol:
      שבוע נפלא וטעים smile

  4. היי פירגה!
    עד היום השימוש שלי בכרובית היה מצומצם לכרובית מטוגנת בתוספת טחינה וכרובית בתנור עם שאר ירקות. ו….אתמול גיליתי את לביבות הכרובית יאמייייייי כמה טעים כולם זללו והצטערו שאין עוד. מומלץ ביותר לאוהבי הכרובית. כמו תמיד אין כמוך smile שבת שלום!!!

    • חנית,כחובבת כרובית מושבעת,יש לי המון מתכונים עם כרובית.
      תרשמי את המילה כרובית בחפש באתר ותראי המון מתכונים טעימים.
      יש גם עוד קציצות ;) שווה לדפדף.

      סופ"ש נפלא וטעים לכם smile

  5. לביבות ניפלאות אפשר לחסל קערה שלמה בלי להרגיש.
    חובה להכין.

  6. פעם ראשונה בבלוג. הכנתי את הלביבות (את הגרסה האפויה).
    נפלאות נפלאות וללא רגשות אשמה קלוריים ;)
    תודה רבה פירגה!

  7. בוקר טוב פירגה יקרה
    אם אין לי בבית חומוס או טחינה, מה להוסיף במקום ?
    סוף שבוע נעים וחמים עם חיבוק חזק על כל המתכונים המשגעים שלך.
    לא עומדת בקצב שלך ולא יכולה להספיק לאפות ולבשל את כל המתכונים המשגעים שאת שולחת מדי יום.
    smile smile

  8. פירגה יקרה
    אתמול הכנתי את הלביבות והן היו מאוד מאוד טעימות.. :lol: :lol:
    הוספתי עוד 3 כפות קמח בגלל הבצל המגורר שהגיר מים והתערובת הייתה קצת דלילה.
    היה כייף לבשל מאוסף המתכונים הישנים – ו ה ט ו ב י ם שלך.
    שבוע חם ונעים smile smile

  9. פירגה היקרה , רציתי להכין פרחי כרובית מטוגנות אבל לצערי שכחתי את הכרובית יותר מידיי זמן בבישול חשבתי אוליי למעוך אותה ולהכין ממנה קציצות אבל ראיתי שכאן במתכון בכלל לא מבשלים את הכרובית אוליי יש לך רעיון אחר מה אני יכולה לעשות עם הכרובית האובר מבושלת שיצאה לי?

    • שרית יקירה,
      מקווה שהסתדרת.
      שתפי אותי אם הכנת בינתיים משהו מעניין מהכרובית.

      אגב, אפשר לבשל כרובית רכה ועדיין להכין ממנה קציצות. כמובן להוסיף קמח בהתאם,ביצים,תבלינים,ירק וכו'…..

      חיבוק ליום נפלא smile

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *