חצילים קלויים מתאימים למגוון רב של סלטים תבשילים וסנדויצ'ים נפלאים.
מי שחוסך קלוריות ימצא בהם נחמה רבה.
הוראות להכנת חצילים קלויים:
לקלף 2 חצילים שתי וערב ולחתוך פרוסות של לפחות ס"מ.
להניח על מגש ולפזר עליהם מלח.
לתת לנוח שעה. רצוי בשמש.
לנגב את הפרוסות "המזיעות" בניר סופג.
להבריש מ-2 צידי החצילים שמן זית. לעשות מסג' עם הידיים כדי שכל שטח החצילים מ-2 הצדדים יימרחו בשמן. אין צורך בהרבה שמן.
לשים ניר אפיה על תבנית גדולה ולסדר את החצילים צפוף.
לחמם תנור מראש לחום 185 מעלות.
להכניס את התבנית כשהתנור כבר חם.
לקלות עד לגוון זהבהב
לסגור את התנור ולהשאיר את פרוסות החצילים בתנור סגור כ-30 דקות.
לפתוח את הדלת ולראות שהחצילים שחומים וקלויים
לקלף 2 חצילים שתי וערב ולחתוך פרוסות של לפחות ס"מ.
להניח על מגש ולפזר עליהם מלח.
לתת לנוח שעה. רצוי בשמש.
לנגב את הפרוסות "המזיעות" בניר סופג.
להבריש מ-2 צידי החצילים שמן זית. לעשות מסג' עם הידיים כדי שכל שטח החצילים מ-2 הצדדים יימרחו בשמן. אין צורך בהרבה שמן.
לשים ניר אפיה על תבנית גדולה ולסדר את החצילים צפוף.
לחמם תנור מראש לחום 185 מעלות.
להכניס את התבנית כשהתנור כבר חם.
לקלות עד לגוון זהבהב
לסגור את התנור ולהשאיר את פרוסות החצילים בתנור סגור כ-30 דקות.
לפתוח את הדלת ולראות שהחצילים שחומים וקלויים
"טיפים"
1. אפשר לקלף את החצילים במלואם או להשאיר חלק מהקליפה למשעי לבן שחור
2. אפשר להשאיר את הקליפה כמו בתמונה.
תהנו
שלום פירגה
במקום להמליח, לייבש ולשטוף את החצילים, אני חותכת לעיגולים (עם הקליפה) ומשרה לכמה שעות/לילה במים מומלחים כדי כיסוי. מעל החצילים והמים אני מניחה צלחת ועליה משקולת. לפני האפייה, אני שופכת את המים ולאותה קערה מוסיפה מעט שמן קנולה, שיעטוף את החצילים; מסדרת אותם על נייר אפיה ולתנור בחום הגבוה ביותר. אם אין תנור טורבו ויש יותר ממגש אחד, כדאי להחליף מקומות כשהמגש העליון משחים.
קל קלוריות וטעים. טוב לכל מתכון, שדורש חצילים מטוגנים.
פזית
אני אישית מאוד אוהבת חצילים ומכינה אותם
בהמון צורות אבל התמונה לא משקפת את המתכון
בתמונה זה חציל מטוגן בשמן עם ביצה ופרורי לחם (שאגב מאוד טעים)
המתכון שכתוב כאן אפוי הייתי רוצה לראות תמונה אחרי
שאפו בתנור כי יוצא יבש ולא כל כך טעים וגם לא נראה כך
מרים,אז ככה, כדי שיצא עסיסי…פריך,,,זהוב,,,,
תחתכי פרוסות עבות ותשמני גם את ניר האפיה וגם את החצילים
יש להפוך מדי פעם ולשמן מדי פעם (אני מרססת בתרסיס וזה עושה עבודה מעולה)
החצילים יוצאים עסיסיים,שחומים ופריכים.
אני כבר שנים לא מטגנת חצילים גם לתבשילים וגם לסלטים.
אם את רוצה לחסוך בשמן תרססי בפעם הראשונה היטב ותהפכי רק פעם אחת.
בהצלחה
אני מכינה בתנור כל הזמן רק להבריש בשמן זית ללא השריה במלח יוצא פיצוץ ומצבעם מהמם!
פירגה יקרה לא צריך להפוך?
ריקה הי
בשיטה הזו לא צריך
פירגה, האם הם גמישים? אפשר למלא ולגלגל?
בתודה.
נועה,אם תשאירי אותם חומים זהובים ולא שרופים אז אפשר לגלגל.
תנסי ותשתפי אותי
חציל ברמה
חן חן על המחמאות לחצילים שלי ;)
שלום דליה
יופי של מתכונים.
אני נעזרת בהם מדי פעם
מאחלת לך ןלכל משפחתך חג חנןכה שמח( כמה שאפשר לשמוח ביום כזה?)
מסרי ד"ש לאביבה מקוה שהיא מרוצה במקום מגוריה החדש
כל טוב
כרמלה שטרן
כרמלה שלום רב
אמא אצלי לשישבת.
כיף לקבל ממך תגובות לאתר.
אני שמחה שאת מכינה ונהנית.
ד"ש חמה מכולנו וחג שמח
לא צריך להפוך אותם בשום שלב? מספיק שהם שחומים מצד אחד?
הילה לא הפכתי והכנתי בדיוק כמו שרשום
אם לא ישחימו תמיד אפשר להפוך.
פירגה שלום,
כמה זמן בערך צריך לקלות את החצילים?
עד שמוכנים וחומים
פירגה שלום,
עשיתי את החצילים והם ממש התייבשו לי. יש לך מושג למה? (ריססתי בספריי שמן במקום למרוח).
נעמה חצילים קלויים בתנור….חותכים עבה ומדי פעם משמנים והופכים.
אפיית יתר בחום גבוה מדי.
שלום,
אשמח לדעת את הסיבה להמלחה וההזעה לפני האפייה.
תודה!
??
על מנת להוציא את המרירות של החצילים.
ומה כדאי לשים מעל במקום פירורי לחם?
שרונה,כנסי לפה ורותה המקסימה תעזור לך
רשמי לה קישור למתכון ותשאלי אותה.
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=1895708&r=1&skip=1
מאת כפיר:
זה בתנור, תחזיקי לי אצבעות..
זה קלי קלות
בהצלחה.
פירגה שלום,
כמה זמן בערך, דקות/רבע שעה/חצי שהע ןכן', . צריך לקלות את החצילים, עד שמוכנים וחומים? ודה.
אין זמן.מסתכלים ובודקים.
דש חמה ושנה טובה מהולנד
תודה רבה על המתכון :twisted: :twisted:
שנה טובה יוסי.
אני זוכרת רק דברים טובים מהולנד.
בריאות ואהבה מישראל מפירגה.
מוצלח מאוד השיטה עם המים
תודה
מוצלח מאוד
תודה סימה
איך יוציא חציל בתנור
:x
נהדר. רק באפיה.
:lol: :|
היי, לקלף את כל הקליפה? תודה מראש
אפשר לקלף את הקליפה.
שלום, אין לי זמן להשרות את החצילים במים עם מלח. אז אני פשוט שמה שמן זית ומלח על כל פרוסה ולתנור ואין להם שום מרירות אחר כך. למה חושבים שחציל מר לי הוא לא מרגיש מר בכלל !!!
:?
מרינה, באמת יש שלל דרכים להכנת חצילים.
תכיני כפי שאת מבינה ורגילה והעיקר שתהנו מהתוצאה
עשיתי לפי המתכון יצא פשוט מושלם את בשלנית מעולה כנראה
:lol: ;) :lol:
הי לין,אין כחצילים בכל צורה.תודה על המחמאות ותהני מהחצילים הטעימים
יש לי שלושה סוגי חצילים שונים. לבנים. עגולים ורדרדים ושחורים קטנים וצרים. אשמח לשמוע ממך מה אפשר לעשות משלושה סוגי חצילים.. המון תודה