כולנו רגילים לכנותה עוגת קוקוס קלמנטינות עוגת החורף של פירגה
קלמנטינות זה נפלא,אבל למה להעליב את התפוזים? תכינו גם עם תפוזים ותקבלו
עוגה עסיסית וטעימה שתתאים לכל השנה.
תבנית רצויה מספר 24 עגולה ומשומנת. הכל נגמר בבחישה קלה וסיימתם את המשימה.
מי שרוצה עוגה אוורירית יקציף את החלבונים עם כמו סוכר ואחר כך ישדך הכל ביחד בתנועות עטיפה
המצרכים בקערה גדולה:
כוס וחצי קוקוס
כוס סוכר או כמו סוכר
2 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
לבחוש ביחד. ולהוסיף
כוס שמן קנולה
כוס מיץ קלמנטינות או תפוזים טרי סחוט ומגורען
2 ביצים שלמות טרופות במזלג
חצי כוס מים
חופן צימוקים אם אוהבים
לערבב היטב עד למיזוג החומרים.
הבלילה מאד דלילה ואין צורך לשנות או להוסיף דבר.
לצקת לתבנית ולאפות בחום 175 מעלות כ-40 דקות.
צבע העוגה ח ו ם. צריך להקפיד שהצבע יהיה חום ולא בהיר.
לצקת מיד כשהעוגה חמה סירופ פושר (לפני יציקת הסירופ יש לחורר את פני העוגה עם קיסם או מזלג שהרוטב יחלחל פנימה ויציף את העוגה)
לערבב היטב עד למיזוג החומרים.
הבלילה מאד דלילה ואין צורך לשנות או להוסיף דבר.
לצקת לתבנית ולאפות בחום 175 מעלות כ-40 דקות.
צבע העוגה ח ו ם. צריך להקפיד שהצבע יהיה חום ולא בהיר.
לצקת מיד כשהעוגה חמה סירופ פושר (לפני יציקת הסירופ יש לחורר את פני העוגה עם קיסם או מזלג שהרוטב יחלחל פנימה ויציף את העוגה)
סירופ פושר:
כוס וחצי מיץ קלמנטינות סחוט לערבב עם 4-3 כפות סילאן ללא סוכר או סירופ חרובים ללא סוכר
מחכים כ-10 דקות או בסבלנות עד שהסירופ נספג. אפשר להוסיף חורים בעזרת מזלג שייספג היטב.
כוס וחצי מיץ קלמנטינות סחוט לערבב עם 4-3 כפות סילאן ללא סוכר או סירופ חרובים ללא סוכר
מחכים כ-10 דקות או בסבלנות עד שהסירופ נספג. אפשר להוסיף חורים בעזרת מזלג שייספג היטב.
כשהסירופ נספג מכסים את העוגה במרבד של קוקוס.
"טיפ"
1. במקום סירופ אפשר לצקת כוס וחצי מיץ תפוזים . לזרזף על העוגה סילאן ללא סוכר ולצפות בקוקוס.
תהנו
תהנו
עוגה מדהימה!
טעימה ביותר ולא מרגישים מקופחים
אני מתכננת לנסות גם עם קמח מלא
אגב הכנתי עם מיץ תפוזים
גם לי יצאה נהדרת ,יש לשים לב שלא מחזיקה יותר מ3 ימים מחוץ למקרר
לפירגה היקרה
הגעתי במקרה לאתר שלך, ואני מאוד מאוד נהנית. יצא לי כבר להכין כמה דברים ועלי לציין שכל מה שהכנתי יצא מוצלח וטעים. ההוראות כל כך ברורות שאי אפשר לפספס.
שאלה קטנה לי אליך לגבי עוגת הקוקוס קלמנטינות. עוגה נהדרת שהכנתי כבר כמה פעמים וקצרה מחמאות. האם אפשר להכין את העוגה הזו לפסח? כלומר במקום קמח רגיל בקמח מצה ואם כן כמה קמח מצה האם אותה כמות כמו קמח רגיל? אשמח באם תוכלי להגיב כדי שהכין אותה עוד היום. המון תודה על ההשקעה שלך. חג שמח
י.כ.
תודה על המחמאות.נהדר שאת איתי ושהכל יוצא טעים ומוצלח.
בדיוק חשבתי להכין לפסח את הקוקוס קלמנטינות ולהמיר חלק בקמח מצות וחלק בקמח תפוחי אדמה.
אעדכן אחרי שאכין. עוד לא יודעת איך וכמה להמיר מהקמח.
חג נפלא וטעים
פירגה
תודה על התגובה המהירה, וואו…
אתמול הכנתי את עוגת הכושית קוקוסית כשרה לפסח שלך, למעשה הכנתי שתי עוגות אחת לנו ואחת כדי לקחת למשפחה לסדר. העוגה הכושית טעימה מאוד ואני בטוחה שיאהבו אותה. כך שבינתיים אתאזר בסבלנות לגבי עוגת קוקוס קלמנטינות. ושוב המון תודה.
י.כ. יקירה
אשמח שאת התגובה לכושית קוקוסית תרשמי מתחת לעוגה עצמה כדי שכולם יראו את המחמאות עליה.
תודה ענקית שטרחת להגיב.
אם הקוקוס קלמנטינה תצליח במהדורת החג,אפרסם אותה באתר.
היי פירגה
האם ידוע לך אם ניתן לצפות בבצק סוכר? האם הכובד של הבצק יחזיק את העוגה איתנה?
תודה!
אלונה
אלונה זו עוגה רגילה כך שאין בעיה.
בהצלחה
פירגה יקרה,
האם העוגה תתאים לאדם חולה סכרת?
תודה
לא.אנשים חולי סכרת מקבלים הדרכה מרופא.
תודה
פירגה שלום,
אני רוצה להכין,אך יש לי רק כמו סוכר,כזה בשקיות חומות.
כמה שקיות אני צריכה לשים בעוגה?
פירגה יהיה טוב עם אני ישים קצפת מעל.
לעוגת יום הולדת. לבת ..או יש לך רעיון אחר
לעוגת שגם יהיה עם כמו סוכר. להם אין בעית סוכר.
אבל זה בסדר הם מקבלים …..
:lol: :cool:
לעוגה הזו לדעתי לא מתאים ציפוי למעט אבקת סוכר.
מזל טוב ויום הולדת שמח לבת