d79cd791d799d791d795d7aa d7aad7a8d793 - לביבות תרד פשוטות וטעימות

לביבות תרד פשוטות וטעימות

 

d79cd791d799d791d795d7aa d7aad7a8d7931 1 - לביבות תרד פשוטות וטעימות

הכי פשוטות וקלות להכנה

כמו שאמא וסבתא הכינו כשהייתי קטנה.

מגישים עם מטבל צ'זיקי או גבינה לבנה שמוסיפים לה מעט שמיר ושום.

 

מצרכים:

1/2 1 קילו תרד טרי/קפוא (ראו למטה את דרכי החליטה)

בצל גדול

3 כפות שמן

5 ביצים קטנות או 4 גדולות

4 כפות מלאות פירורי לחם או קמח מצה

פלפל שחור ומלח

 

אופן הכנה:

חולטים את התרד (ראה למטה אופן הכנה)

מחממים שמן ומזהיבים בצל

מוסיפים לקערת התרד החלוט את הבצל, הביצים פירורי הלחם והתבלינים.

מערבבים לעיסה אחידה.

מרטיבים את הידיים ומכינים לביבה אחת. אם רכה מדי יש להוסיף עוד כף

פירורי לחם או קמח מצה.

משחימים ומטגנים מ-2 הצדדים.

 

"טיפים"

  1. את הלביבות המטוגנות תוציאו על ניר עיתון כשעליו מונח ניר מגבת.תתפלאו איך ניר העיתון סופח את כל השמן .
  2. חליטת תרד לפי ערוץ החיים הטובים:

מרתיחים מים בסיר גדול .

מכינים עוד סיר עם מים קרים.

שמים את התרד במסננת גדולה שמתאימה לסיר עם המים החמים

כשהמים רותחים מכניסים את המסננת עם התרד וסופרים עד 10

מוציאים את המסננת מהמים הרותחים ומכניסים את התרד למים הקרים.(בלי המסננת)

משאירים כמה דקות להתקררות.

  1. תרד קפוא מפשירים במיקרו דקה או שתיים סוחטים קלות וקוצצים.

 

  1. אפשר להוסיף מעט גבינה מגוררת.

תהנו

 

 

 

35 תגובות על “לביבות תרד פשוטות וטעימות

  1. הכנתי את קציצות התרד.
    הן באמת טעימות ועם המטבל הן באמת בריאות.
    אני מוכרחה לציין שבלביבות ובקציצות שלך יש את כל טוב הארץ.
    יישר כח.
    אני ממליצה עליהן לבד ועם המטבל ליד עדיף.
    תודה פירגה.

  2. בא לי להכניס תרד הביתה
    (לא בשבילי laugh :| laugh בשביל חובב הבריאות כאן ;) )
    אפשר לאפות את זה?
    צריך להוסיף/לשנות משהו?

    אני רוצה לשתף אותך כי את חלק מהמטבח הביתי שהתחיל כאן
    היום הבן הצעיר הגיע לביקור חטוף בבית מהצבא
    והוא מצא במקרר (במקום הסטנדרט של פעם) כל מיני בישולים של דברים טובים ממך
    הוא ישב והתענג על כל ביס וביס (כולל קציצות הטונה, אלה עם העדשים והקינואה אבל את זה הוא מסרב לדעת כדי לא לקלקל את הדימוי של "לא אוהב קינואה ועדשים" ;) )
    וככה ישבתי מולו מתמלאת באושר מבושל …(לא יודעת להגדיר את זה אחרת) סוג של אושר על הבישולים,לאו דווקא הבישולים שלי אלא פשוט בישולים (חוויה שלא הייתה מוכרת לי פעם)

    • ברבורה יקרה
      את פשוט מתחילה לי טוב את היום ממוש.
      חהחהחהחהחה תני לבן שלך חיבוק מסבתא פירגה.
      את הקציצות תאפי בשיטת האפיה כמו שאני כותבת לכולם .את כל סוגי הקציצות אפשר לאפות.
      אני אוהבת באפיה להוסיף לעיסה כפית טחינה גולמית או סלט חומוס
      מניחים את הקציצות על ניר אפיה מ ש ו מ ן
      אופים צד אחד בחום 175 כ-20 דקות והופכים.
      מרססים מעט שמן וממשיכים לאפות עוד מספר דקות עד שמוכן.
      לעולם זה לא יהיה כמו קציצה מטוגנת(זו דעתי ;) ) אבל זה יוצא מאד טעים וחוסך קלוריות מיותרות.
      שלך,פירגה smile

  3. פרגה יקרה,
    קציצות התרד אכן נפלאות.
    אצלינו הקציצות האלה מוכרות כבר המון שנים ,עוד מבית אמא,ומהמטבח של הסבתא.
    כול הכבוד לך פירגה ,על שהבאת את המתכון הטוב הזה.

    נהדר למי שטרם ניסה את הקציצות הטעימות והמאוד מומלצות,למי שטרם הכין.
    ילדים מאוד אוהבים אותם.

    פירגה יקרה,
    למרות שאת רוב הקציצות אני מכינה בתנור,
    אצלינו אוהבים את קציצות התרד האלה,דווקא בגירסה המטוגנת,
    ובהחלט יוצא טעים בתוספת הקמח -מצה ,במקום פירורי -הלחם.

    ולאחר הטיגון מספיגים את השמן המיותר במגבות-ניר.

    כל הכבוד לך פירגה על המתכן הנוסטלגי,
    נהנת מהבלוג המקסים שלך.
    בברכה,
    רויטל.

    • רויטל יקירתי,
      אני מביאה את כל המתכונים וגם הכי פשוטים כדי לשמור על הנוסטלגיה הנפלאה ושהמתכונים יזכרו לעד.
      תודה רבה על המחמאות וההארות.
      המשך ביחד ותמיד טעים.חג שמח.

  4. :lol: אני מוסיף 2-3 שיני שום קטושים לעיסה והטעם………………גן עדן

  5. אינני כותבת תגובות בד"כ, אבל אני מרגישה חובה להודות לך על המתכונים שלך.
    למדתי ממך הרבה מאד, כל המתכונים שלך כתובים ברור ותמיד יוצאים טעימים.
    ניכר בך שאת ממש רוצה שאנשים יהנו.
    יישר כח.
    קניתי עכשיו תרד על מנת לעשות את הקציצות לראש השנה.
    אנו נוהגים לאמר יהי רצון על תרד בלילה הראשון של החג.
    פעם ראשונה שקניתי תרד טרי ולא ידעתי איך להתנהג איתו. חפשתי אצלך תשובה ומצאתי את צורת החליטה..
    תבורכי.
    חוה

    • תודה חוה יקרה,
      כיף גדול לתת ועונג לי לקבל את המחמאות שנותנות לי את הכח להמשיך ולתת עוד ועוד באהבה ענקית ובשמחה גדולה.
      תמשיכי להכין מטעמים שלכולם יהיה טעים.
      המשך ביחד,פירגה smile

  6. הכנתי את קציצות התרד לסעודת שבת אצל גיסתי, לשולחן כמעט ולא הגיעו קציצות… הן נגמרו ברובן בדרך לשולחן, והתגובה מהבנות שלה היתה "יו זה טעים, ואני בכלל לא אוהבת תרד". כל הכבוד! פשוט וטעים!!! תודה.

    • בת שבע ערב טוב, קמח מצות זה יותר לפסח למרות שאני אוהבת את הטעם הנילווה לקציצות כל השנה.
      תנסי פעם כך ופעם כך ותחליטי לטעמכם kiss

  7. תודה גדולה על המתכונים הנפלאים שלך האם חייבים לחלוט עלי תרד טריים? מה קורה בלי חליטה ? אחרי חליטה קש לקצוץ את העלים

  8. היי פירגה ,
    רוצה להכין לילדים ,ולדעתך האם אפשר במקום פירורי לחם להוסיף 2 כפות קמח מצה ו- 2 כפות שיבולת שועל ?
    יום נפלא,
    רונה.

  9. פירגה ,
    המון תודה לתשובתך.
    שאלה נוספת בבקשה :
    להגשת קציצות התרד, איזה מטבל יתאים ליד הקציצות ?

    בברכת יום נפלא,
    רונה.

  10. אגב,
    האם מטבל טחינה מדולל עם שום ולימון יתאים ? (למי שנמנע ממוצרי חלב .)

    • הי רונה ,
      לדעתי יתאים פה מטבל של טחינה ויוגורט עם שום ומעט לימון .
      פשוט במקום חלק מהמים תוסיפי לטחינה הגולמית מיכל יוגורט טבעי.
      תנסי, זה יוצא משהו….. kiss

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *