f81581df 3ca3 4a38 b6a3 dbfe1deb9041 1 - קלחי תירס מהבילים וחמים

קלחי תירס מהבילים וחמים

 

.jpg - קלחי תירס מהבילים וחמים
קלחי תירס שכולנו אוהבים . כמה פשוט וטעים ולא זוכה לתהילת המונים.
מה שזכור לי מימי ילדותי בראש פנה זה הפרובינציה שהיתה אז.
תתארו לכם בגיל 10 נסעתי לחברה שגרה בנתניה והלכנו לטייל לשפת הים.
דוד ענק מהביל משך את תשומת ליבי וריח חזק של תירס זהוב נפלא שבצבץ מתוכו ליווה אותי.
לא שוכחת את הרגעים האלה עד היום. זה נראה לי כמו משהו מתוך האגדות.

 

כל פעם שאני מכינה תירס אני נזכרת בדוד התירס הנפלא.

בסיר גדול מרתיחים הרבה מים ומכניסים קלחי תירס שלמים
מכסים במכסה יותר קטן מגודל הסיר שידחוס את התירסים למטה
אחרי 10 דקות רתיחה סוגרים להבה ומוציאים להגשה
מגישים עם מלחיה וכל אחד ממליח לעצמו בהנאה

 

לילדים לחתוך לרבעים ולהגיש על שיפוד "מקל ארטיק" .

בברביקיו להבריש חמאה ולקלות .

רטבים של סנפרוסט לערבוב מהיר ומריחה על פרוסות עבות של קלחים מבושלים
ו כפות שמן זית
1 כף רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כף דבש
2 שיני שום כתושות
מלח, פלפל שחור טחון

רוטב שום ועשבי תיבול:
5 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
1 כפית עלי טימין או תערובת מוכנה של עשבי תיבול
מלח, פלפל שחור טחון

"טיפים"
1. התירס מתבשל במים בלי מ ל ח . את המלח מגישים ליד התירסים המוכנים.
הסיבה? המלח מקשה את התירס.
2. בבישול קטניות לא להמליח את התבשיל בהתחלת הבישול. רק בסוף מאותה הסיבה.
תהנו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *