d791d7a6d7a7 d79cd791d79f d79bd7a8d795d79bd799d795d7aa d79e - כרוכיות משגעות

כרוכיות משגעות

הכינה וצילמה:שיר123

d79bd795d7a8d799d795d7aad7aad7aad79ed7a8 d7a9d799d7a8123 - כרוכיות משגעות

בצק לבן רב שימושי – עדין ביותר שנשאר בצבע לבן גם אחרי האפיה
מהמחברת המשפחתית של פירגה
מהבצק הזה תפגשו עוד הרבה מאפים טובים ומיוחדים בכל הטעמים הצורות והצבעים.
המצרכים וההכנה:
חבילה חמאה או מרגרינה 200 גרם
1/4 כוס שמן קנולה
1/2 כוס מים מהברז
3 כפות סוכר
4 כוסות קמח-מתחילים ללוש עם 3 כוסות וממשיכים להוסיף לפי הצורך עוד קמח תוך כדי לישה
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל או תמצית וניל
ללוש לבצק רך ועדין – לפי המלצות יש לקרר את הבצק חצי שעה
לחלק ל-4 או 5 כדורים שווים.

לרדד (לא מדי דק שלא יקרע) למרוח בממרח תמרים ולפזר אגוזים גרוסים

מגללגלים לכרוכיות
מניחים על ניר אפיה במרווחים קטנים
אפיה בחום 175 כ-30 דקות וכאמור לא להשחים. האפיה שימו לב רק עד לצבע לבן טיפונת זהוב כמו בתמונה.
מקררים ומאבקים באבקת סוכר.

ההמלצות שלי להכנה עם הבצק הזה:
אזני המן
מעמול
כדורי בצק ממולאים בתמרים/פרג/ממרח חלבה ועוד
שטרודל/כרוכיות תמרים או מלית שוקולד או אחרת
מיני ביס סהרונים/קרואסונים ממולאים בשלל ממרחים או רחת לקום
שבלולים ממולאים
עוגיות צורות
סהרונים (חצי ירח) טבולים מיד אחרי האפיה באבקת סוכר
עוגיות סנדויץ' ממולאות נוטלה ריבה ובשלל ממרחים אחרים

הכינה וצילמה:יפעתוש

d79bd7a8d795d79bd799d795d7aa d799d7a4d7a2d7aad795d7a9777 - כרוכיות משגעות
תהנו

הנה עוד תמונה אחת מתוך סט תמונות שהכינה יפעתוש . כנסו לראות את כל הסט.תודה ליפעתוש המקסימה.

p1010005 - כרוכיות משגעות

86 תגובות על “כרוכיות משגעות

  1. באמת בצק נפלא!השתמשתי בו בפורים לאזני המן ולרוגלעך, מאוד נוח לעבודה, עדין וטעים.

  2. מתכון נהדר! ניסיתי אותו בפורים לאוזני המן שיצאו רכים ונימוחים, ואנסה אותו היום לכרוכיות משאריות של ממרח תמרים ושוקולד שנשארו בעקבות פסח. ברכות חמות על האתר המקסים!

  3. ערב טוב פירגה
    וחג שמח

    בהזמנה מיוחדת הכנתי עוד פעם כרוכיות מהבצק הנפלא הזה. אפיתי אותו פעם ראשונה בשבוע שעבר והיתה לזה הצלחה נהדרת :P
    וזה הזכיר לאחת מהקרובות שלי מאפים שסבתא שלה היתה מכינה. אז הפעם לבקשתה הכנתי כרוכית במילוי של תמרים, ריבה, סוכר, קינמון ואגוזים, וחתכתי לשבלולים
    שוב – תודה רבה smile

    ראיתי בצק דומה אצל אבל עם שמנת חמוצה (למשל – זר שטרודל בטחינה תמרים ואגוזים) – האם אפשר לגוון ולהכין כרוכיות גם מהבצק הזה? מה ההבדל ביניהם?

  4. וואוו איזו תגובה מהירה
    תודה על התשובה, אני אנסה בפעם הבאה גם את הבצק השני. הוא אמנם לא פרווה אבל יש דרכים להפוך אותו לכזה. מסקרן אותי לטעום גם אותו
    סיכויים טובים שאני אכין את זר השטרודל בטחינה ותמרים – כמו שאומרים "שמתי עליו עין"

    שוב חג שמח ושבת שלום smile

  5. אחרי כל כך הרבה נסיונו עם בצקים אחרים, סוף סוף זכיתי למחמאות!!!

    תודה רבה! את מדהימה

  6. היי, פירגה,
    הכנתי את הבצק הזה פעם ויצא מעולה.
    נדמה לי שכתבתי לך. כנראה יש עוד מתכונים אתו ושם הוספתי את התגובה.
    בכל אופן, היום אני מתכוונת להכין שוב.
    עם מלית שוקולד מהתערובת שלך למילוי בצק עלים ועם מלית תמרים.
    על התגובות אדווח בקרוב (מיועד לאנשים שלא טעמו מנגלה הראשונה)
    יום נפלא לך smile

    • רותי חמודה בקר טוב
      הבצק הזה כנראה כן מופיע בעוד ורסיות של מליות וצורות.
      כאמור זה בצק פלא למגוון גדול של מאפים ממולאים או לא ממולאים ולמגוון צורות ומליות שונות.
      אשמח לתגובות היכן שלא יהיו.
      חיבוק ;)

  7. בוקר טוב לך,

    רציתי לשאול שאלה לגבי כרוכיות עם ממרח שוקולד.
    כאשר אני עושה רולדות ושמה שוקולד שחר, אחרי האפיה זה מתקשה מאוד.

    מה עושים שזה ישאר רך לעוד כמה ימים?

    תודה רבה רבה רבה לך על האתר. :lol:

  8. פירגה יקירה הכנתי את הבצק המדהים הזה והדבר היחיד שהייתי משנה זה לציין לידו אזהרה ממכר ו…כמובן להכפיל כמויות טעים טעים :lol:

    • אילוש יקרה
      תודה רבה.אני מכינה מהבצק הזה מגוון גדול של מאפים.
      היום קיבלתי המלצה על כדורי הנוטלה בבצק הזה. באמת מושלם וממכר.
      אז בכיף שלכם,תהנו ותתפנקו. smile

  9. פירגה יקרה,
    אני רוצה להכין את הבצק שנראה לי נהדר, לפי כל התגובות עליו.
    יש צורך לסמן או לחתוך את הכרוכיות לפני שמכניסים לתנור? או שחותכים אותו לאחר האפייה?
    הבצק נוטה להתפורר לאחר האפייה? [כך שאדע אם לחתוך אותו לפני האפייה].

    יום נהדר smile

  10. יפעתוש,כבר הוספתי אחת התמונות למתכון. את נפלאה ואני מודה מודה על התמונות הנהדרות.
    ברור שזה מתכון מנצח. כבר כמעט כולם מכירים,מכינים ונהנים
    תכיני מגוון עוגיות ככל העולה על רוחך ודמיונך. עוגיות פרח,מעמול,עוגיות בצורת חצי ירח וכו'…..
    ערב נפלא וטעים smile

    • וואו פירגה, הוספת את התמונה שצילמתי למתכון, תודה smile איזה יופי זה ניראה באתר שלך :lol:
      כן, אני כבר בונה על מגוון עוגיות להכין מהבצק הנפלא הזה, איזה פריכות ואיזה טעם, חבל על הזמן!!!
      הבצק נפלא לעבודה – נוח מאוד וגמיש מאוד, מעולה :lol:
      נתתי לו מנוחה במקרר של שעתיים והוא היה מאוד נוח לרידוד.

      איזה כייף שיש את האתר שלך, תמיד אני מכינה דברים נוספים לבני משפחתי ;)

      • יפעתוש, בכיף , משהו….יצא יפהפה. את מאד מדייקת באפיה שלך.תמונות נפלאות.
        בטוח שתפיקי את מלוא התועלת מהבצק הזה.
        שמחה שאת אוהבת,נהנית,מכינה ובעיקר משתפת אותנו :lol: תודה smile

        • שמחה לשתף ותמיד בכייף … ממש חרוז smile
          רציתי לשאול איך מאחסנים את הכרוכיות, במקרר/בפריזר?

          • יפעתוש , מתאים להם גם מקרר וגם פריזר.
            כל פעם תוציאי חלק לקופסה לטמפרטורת החדר. כך הכי טעימות.
            תהנו smile

  11. אהלן פירגה

    3 כוסות קמח + חבילה מחמאה (רכה) והנוזלים כמדויק במתכון זה די הספיק
    הכוונה היא שלא הצטרכתי בלישה לעוד קמח או לכוס הרביעית כי קיבלתי בצק רך נעים כמתואר
    מה את אומרת על זה ?
    הייתי בכל זאת אמור להשתמש במשהו מהכוס הרביעית של הקמח ?
    מצד שני זה לא הרבה חבילה 200 גרם מחמאה ל 3 כוסות קמח (בכוס מידה) ?

    • אמיר,הבצק מאד סטנדרטי ובד"כ אלה הכמויות.זה לא הרבה.
      לגבי הקמח? בגלל זה אני כותבת להתחיל עם כמות יותר קטנה ולהמשיך ללוש ורק אם תוך כדי לישה חסר קמח ,אז מוסיפים.
      לשים רק עד שהבצק מתגבש ונוח לרידוד או לעבודה.
      בהצלחה והמשך שיתוף טעים.
      תודה smile

  12. שבוע טוב לך,

    הכנתי את הבצק בסוף השבוע ומילאתי בכל הריבות שנשארו לי בבית.
    יצא טעים טעים טעים…. smile

    שבוע מקסים

  13. פירגה
    הבצק הזה פשוט נפלא
    היום הכנתי אותו עם מילוי של ממרח תמרים,טחינה כפי שכתבת והוספתי אגוזים וצימוקים
    יצא פשוט נפלא
    המילוי מדהים כמה שהוא טעים
    האתר הזה פשוט נפלא
    תודה לך שוב
    ןשיהיה לך ולמשפחתך חג שמח smile smile smile

    • ענת,אכן, המלית טעימה ומיוחדת.
      תודה רבה ששלחת לי חוות דעתכם הטובה והטעימה על המתכון.
      תודה על המחמאות ושבת שלום גם לכם smile

  14. פירגה יקרה
    סליחה שאני ככה שואלת
    אתמול שכחתי להוסיף לבצק אבקת אפיה.
    וכבר אפיתי את העוגיות
    האם אפשר להשאיר אותן כך או לזרוק?
    תודה והמשך יום נעים ענת smile

    • ענת בקר אור יקירה
      אז ככה, יש בצקים שבלי אבקת אפיה מתנהגים מעולה.
      בבצק הזה אני לא בטוחה.
      במידה ואין אפשרות לאכול כי מאד מתפורר,תכיני נקניק .
      תשברי את הכל לקערה ותוסיפי: 2 כפות טחינה גולמית+2 כפות סילאן (או יותר לפי הצורך בכמות שווה)
      את יכולה להוסיף ממרח שוקולד השחר או ממרח אחר.
      ללוש ולהכין נקניקים
      את יכולה לשטח הכל בתבנית ולשמור בפריזר.לחתוך לריבועים ולהגיש במנג'טים.
      יום נפלא|חיבוק|

  15. שלום פירגה!
    אכן מתכון מנצח! הכנתי מנה כפולה וחילקתי לילדיי שאכלו ופירגנו מאד!! טעים ומדהים! בצק שכיף לעבוד איתו, גם אני נתתי לו לנוח שעה במקרר לפני הרידוד.
    תודה על מתכונים מופלאים! smile :lol:

    • הי לאה יקרה
      תודה על חוות דעתך לבצק הלבן הנפלא והמיוחד
      שמחתי לקרוא אותך על ;) הבקר

  16. :lol: את אישה מופלאה, מלאת נתינה, מפרגנת, משתפת ומוכנה להיות שותפה. ת ב ו ר כ י!!!!!
    וכל זאת מבלי שעשיתי את מתכון הכרוכית. תודה ושוב תודה
    ללי. מ

    • ואת ללי מקסימה smile
      תודה מכל הלב ומקווה שתמשיכי להנות, לשוטט,לדפדף,ולפעמים להכין משהו מהאתר שלי
      חיבוק לשבת נפלאה ומתוקה smile

  17. שבת שלום פירגה
    האם זה הבצק הכי מתאים לסהרונים עם רחת או שאת ממליצה על בצק אחר גם
    שתהיה לך ולבני ביתך שנה טובה ומתוקה, בריאות ונחת
    אוהבים אותך smile smile smile smile smile smile

  18. פירגה בוקר טוב, עשיתי את הבצק הזה למעמול ופשוט אין מילים בפי לתאר את הטעם.
    הבצק יצא לי דק כמו שאני אוהבת וטעים להפליא. המעמולים נחטפו לא נשאר לי כלום למחר איזה באסה :twisted:
    תבורכי ,
    לילי

  19. עשיתי אותו ביום שישי יצא עשר באו אורחים מאמריקה ולקחו את המתכון
    :lol: :lol: :lol:

    • מירה יקרה
      האתר שלי מכה שורשים עמוקים בהמון ארצות . גם בארצות שלא כ"כ אוהבות אותנו.
      שכולם יהנו,אולי זה יביא שלום ;)

  20. יקירה,
    אתר מעולה- משתמשת בו מלא..
    מתכננת על המתכון ממש היום – מה טמפ' החמאה- האם קרה או רכה?

    תודה רבה

    • נורית יקירתי תודה ענקית איזה כיף לקבל פירגון לאתר.
      אני מעדיפה להכין חמאה רכה ושווה גם לקרר את ה ב צ ק במקרר כחצי שעה עד שעה לפני רידוד.
      תהני מעוגיות מופלאות ביותר
      smile

      • היי, תודה רבה על התשובה הזריזה
        מפרגנת לך ומכל הלב..מציצה באתר כל כמה זמן ומקבלת השראה..גם שולחת את בן זוגי למצוא מתכונים ולהפתיע אותי (כפי שאת מבינה אני עוזרת לו להפתיע אותי ..גברים (: )

        הכנתי לפני כמה ימים גלילות תמרים קרות מושקעת עם סומסום אגוזי לוז ומלך קלויים על פי מתכון של -לא חשוב שמות ,ויצא פשוט מעאפן . העיסה טעימה מאד אך הגלילים פשוט היו במצב עיסתי גם אחרי הקפאה.

        לכן חיפשתי מתכון לכרוכיות תמרים וכמובן הלכתי על בטוח – האתר שלך.
        הכנתי חצי מכמות הבצק,שנח 20 דק' במקפיא וחיממתי את פרוסות הגלילות המאכזבות במיקרו .מרחתי ,גלגלתי ו( בצק פשוט נוח )לתנור בדיוק ל1/2 שעה.
        יצא פשוט מעולה , בצק טעים, פריך ולא מתפורר..ממליצה בחום!
        עכשיו יש לי כיבוד למחר למשפחה שבאה לכבוד היומולדת שלי (:
        תודה לך שוב וסופ"ש מקסים

        • ערב טוב נורית ומזל טוב ליום הולדתך smile
          אני שמחה שאהבת
          כיף של עוגיות :lol:
          שבת שלום

          smile

    • רחלה,כנסי לקישורים בצד שמאל: טעים ללא גלוטן
      לאתר של רותה ותשאלי אותה.

      בריאות ושבוע טוב smile

  21. שלום לך
    אני כל שבוע מכינה את הכרוכיות ומאד אוהבים אותם,
    אני פורסת אותם ולאחר מכן אופה אותם וזה יוצא מעולה

  22. היי פירגה
    אני נהניית מכל מתכון…
    אשמח להמלצתך על מילוי עם ריבת חלב או מחית נוגט בבצק הזה…
    אני אוהבת לדקק אותו ולכן כדאי להוסיף מעט קמח לדעתך?
    תודה רבה

    • אידית ערב טוב יקירתי
      ואת נהדרת שחזרת לשתף אותי
      תהנו מהעוגות ושבת שלום

  23. היי פירגה יקרה ,
    רוצה להכין מחר , יש לי בבית אבקת אפייה , אך יש לי גם קמח תופח , מה לעשות ? להשתמש בתופח ללא אבקת האפייה ? זה יעבוד ?
    תודה רבה כרגיל על אתר שתמיד תענוג לעגון בו אחרי חיפושים רבים ברשת smile

    • עינת בקר אור
      קמח תופח מחליף תמיד קמח+ אבקת אפיה
      ברור שלא להוסיף,כבר יש.
      תודה על הפירגון לאתר

  24. היי פירגה,
    האם ניתן להכין את הבצק במיקסר? אם כן אז בוו לישה או בגיטרה?
    מקווה שתעני לי מהר (רוצה כבר את העוגיות :))

    • רונקה הי חמודה,
      אני לשה ביד כדי ל"הרגיש" את הבצק.אני חושבת שאפשר במיקסר עם וו לישה.
      בהצלחה ותספרי לי איך יצא ואם אהבתם. smile
      חג שמח smile

      • היי פירגה,
        עשיתי את הבצק במיקסר ויצא מ ע ו ל ה!!!!!
        הכנתי אתמול ובעלי לא מפסיק "לבדוק" את הקופסא :P כמעט לא נשאר כלום :eek:
        תודה רבה על מתכון מוצלח ביותר :lol:

        • רונקה,אפשר לקרוא להם כרוכיות חטאים מרוב שזה טעים smile
          תמשיכי לפנק את הבעל ותהנו כולכם ביחד
          חג שמח :lol:

  25. שלום פירגה, אני רוצה להכין את כרוכיות התמרים.
    רציתי לשאול האם ניתן להשאיר אותם בחוץ או צריך לאחסן בקירור

    אודה לתשובתך

  26. פירגה יקרה איזה מילוי אפשר לשים בשבלולים מהבצק הלבן
    חג פורים שמח
    לאה קליין

    • לאה יקרה,כל מלית מתאימה.
      יש לך מבחר מליות בקטגוריה מליות באתר שלי.
      בהצלחה :lol:

      חג פורים שמח smile

  27. פירגה יקרה האם אפשר לשים את הבצק הלבן לילה במקרר ולמחרת לאפות?
    תודה וחג פורים שמח
    לאה קליין

    • לאה יקירתי,אפשר בהחלט. אחרי לילה במקרר,תני לו להגיע לטמפרטורת החדר.
      בהצלחה והנאה וחג שמח smile

  28. פירגה אופים את הכרוכיות כרולדה שלמה ואח"כ חותכים ?
    או שמראש אופים חתוך?

    • הי טל
      תעשי חתך קטן .אחרי האפייה תקררי. אחרי שהתקרר,תחתכי לפי הסימנים.
      בהצלחה והנאה מעוגות משגעות ;) :lol:

    • הי חנה,
      במשלוח מנות שלי לפורים כל המאפים מהבצק הזה.יש מגוון ענק.
      ראי בקטגוריה בצד שמאל.
      להכין ולהנות smile
      שבוע טוב smile

  29. בוקר טוב פירגה
    לפעמים כייף להיזכר ולהכין את המתכונים הראשונים שהכנתי בתחילת דרכי באפייה.
    וזה אחד הבצקים הטוביםםםםםםםם שיש לכרוכיות / עוגיות
    לפני שבועיים הכנתי אותו עם ממרח לוטוס ויצא מעולה(!)
    אתמול הכנתי בגרסה חלבית אבל כדי לשמור על פריכות השתמשתי בחמאה ומחמאה ביחד (חצי חצי).
    המילוי היה פרג – מתכון שלך. ראיתי שכתבת שאפשר שמנת מתוקה במקום חלב, וזה מה שעשיתי.וגם הוספתי מעט תמצית לימון ופיזרתי מעל המלית מעט חמוציות.
    העוגיות יצאו טעימות בטירוףףףףףףףףףףףף
    וויני (winnish)

    • תודה וויני.כיף לקבל ממך פידבק.
      תודה שהוספת את השידרוגים שלך. נקרא מעולה וטעים מאד.
      smile

  30. אני אוהבת את הבצק יותר קרנצי ולא רך.
    אני אופה כארבעים דקות ויוצא קצת בז-חום. ממש בצק פריך נהדר.
    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *