d79bd7a8d795d79bd799d795d7aa d790d79ed790 - בצק פלא שמתאים לעוגות ועוגיות ולמגוון מאפים

בצק פלא שמתאים לעוגות ועוגיות ולמגוון מאפים

 

d79bd7a8d795d79bd799d795d7aa d790d79ed7901 300x199 - בצק פלא שמתאים לעוגות ועוגיות ולמגוון מאפים
את הבצק הזה קיבלתי מהגננת שלי
זו הזדמנות נהדרת להגיד לדבורה קוזווינר מראש-פנה תודה .
אשה מיוחדת ומקסימה שהשאירה חותמה על פני דורות רבים במושבה.

המצרכים לבצק להכנה במעבד מזון:
5 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
קורט מלח
חבילה מחמאה=200 גרם
מערבבים במהירות בינונית לקבלת פירורים
מוסיפים:
כוס שמן
3/4 כוס מים קרים

למליות מתוקות להוסיף לבצק כ-5 כפות סוכר או יותר ולמליות מלוחות להוסיף מלח לפי הטעם.
מפעילים למהירות נמוכה ואם צריך מוסיפים עוד כ- 1/2 כוס קמח
כשהבצק מוכן,נותנים לו לנוח במקרר שעתיים.
ניתן להקפיא ולהוציא לשימוש יותר מאוחר.

אפשרויות אפייה עם הבצק הנפלא:
רולדות תמרים, מורחים ומגלגלים לכרוכית,יוצרים חריצים אלכסוניים,אופים בחום 175 כ-40 דקות,מצננים ומפזרים אבקת סוכר
אפיית חיתוכיות ריבה ופירורים. זמן האפייה 20 דקות
ניתן להכין פאי תפוחים בשטרוייזל קינמון וסוכר
כיסוני בשר או גבינה אפויים
עוגיות סבתא שקורצים בכוס ומפזרים סוכר

הבצק פרווה ומתאים לכל מטרה, חלבי, בשרי,מתוק ומלוח
תהנו

95 תגובות על “בצק פלא שמתאים לעוגות ועוגיות ולמגוון מאפים

  1. שלום לך פירגה אין על הבצק פלא הזה עשיתי עם תמרים מ ע ו להה :lol: :lol: :lol: smile smile אבל יש לי שאלה קטנה ?? laugh laugh אפשר להוסיף לו סוכר ואם כן אז כמה ? תודה רבה לך אין כמוך ועלייך את הגדולה מיכולןןןןןןןןןןןן
    אוהבת את כלללללללללללללל המתכונים המצויינים שלך ישר כוח …תודה smile smile smile smile :lol:

    • מיה מקסימה
      תודה רבה לך והמשך פורה וטעים.
      אם המלית מתוקה אין חובה להוסיף סוכר.
      אפשר להוסיף 3 כפות וזה גם לפי טעם אישי.(אפשר גם יותר)
      חיבוק smile

      • :lol: תודה לך פירגה מקסימה איזה יחס אישי smile smile ,ועוד אחת קטנטנה כשעשיתי עכשיו זה בדיוק בתנור את אותו הבצק אבל עם המליות שיש לך שם של הקקאו וסוכר נראה לי שהסוכר יצא עם גושים מה לא עשיתי בסדר לדעתך?? תודה מיה

  2. וואיייי נראה לי יצא מעולההה אולי הייתי צריכה לעבד קצת יותר תבצק הוא לא חלק מספיק אבל זה ברולדה אחת , אצלי אוכלים עם העיניים ויצא מעולה תודה תודה ואיזה כיף לי שיש לי אותך כאן אני לא תופסת את אימי כל היום בטל…יום נפלאאאאאאאא laugh :lol: :lol: :P .

  3. פירגה שלום ,הבצק פלא הזה מדהים עם תמרים וגם עשיתי איתו עוגיות ממולאות בתמריםםםםםםםםם יצא מ ע ד ן אני קוראת לכל הבנות שעדיין לא ניסו חובה!!! לעשות …מאז שגיליתי את המתכון הזה אני לא מפחדת להכין עוגיות …ואני יודעת שזה ממש פשוט להכנה ויוצא מעולה!! ישר כוח פירגה מתכונים מעולים…שבת שלום לך….מיה(הקרציההה)חח… laugh laugh laugh ;)

      • היום מילאתי במלית שוקולד השחר ופיזרתי שקדים מולבנים יצא פצצות.
        איזה בצק נפלא :lol:

  4. ברצוני לשתף אותך וכל מי שרוצה ב'בצק פלא' נוסף שממש נעים לעבוד עימו והוא קל מאד להכנה
    את המתכון קיבלתי מדודתי בת ה-85 !!!
    המתכון דומה למתכון שק"ם (שמנת+קמח+מרגרינה) אבל הוא משודרג וטעים ביותר…..
    1/2 2 (שתיים וחצי) כוסות קמח רגיל
    200 גרם חמאה מומסת (אפשר להמיס כדקה במיקרו)
    250 גרם גבינה לבנה 5% (אפשר גם יותר/או פחות אחוזי שומן)
    מערבבים בכף ומניחים במקרר לחצי שעה עד שעה.
    מחלקים הבצק לשלושה כדורים ומשטחים כל בצק לרולדה עליה ניתן למרוח מליות שונות.
    אני מרחתי ריבת סן-דלאפור (דובדבנים ללא תוספת סוכר) והוספתי מעט צימוקים ואגוזי מלך קצוצים.
    את הרולדות שמים על ניר אפייה מורחים במברשת בביצה טרופה, מסמנים בסכין חתכים בבצק, כדי שיהיה קל לפרוס לאחר האפייה, ואופים בחום בינוני (180 מעלות) כחצי שעה.
    מבצק זה יוצאים יותר מ-30 יחידות (כל רולדה נפרסת לעשר עד שתים-עשרה חתיכות).
    ל ה נ א ת כ ם ! ! ! ;)

    • אורלי אם תשימי לב יש לי הרבה מאפים כבר עם הבצק הזה והוא באמת מעולה.
      תודה על השיתוף והמתכון smile

    • שלום אורלי
      באמת תודה בצק נפלא מילאתי עם ממרח פרג יצא נפלא אבל לא מרחתי ביצה פיזרתי א. סוכר
      תודה

  5. הכנתי את הבצק במעבד מזון נראה לי שיותר מידי זמן הבצק יצא מחיתי מידי זה לא אבוד :lol:

    • לילך חמודה
      בצק "מתקנים" או ע"י הוספת קמח או ע"י הוספת מים
      לשים עד שנוח וקל לעיבוד
      הבצק הזה במיוחד קל ללרידוד ונוח מאד לעבודה.
      נסי לתקן ואשמח שוב לתגובה smile

  6. פירגה ערב טוב
    במתכון הזה לבצק פלא יש כוס שמן
    שתי שאלות ברשותך :
    תהיתי אם איפשר רק 1/2 עד 3/4 כוס שמן ולהוסיף חלמון או שניים להעשרת הטעם ?!!

    יש 3/4 כוס מים , איפשר להשתמש במקום מים במיץ תפוזים ?! :!:
    כי אני אוהב להעשיר ולשדרג תמיד laugh

    • אמיר הי
      לגבי שמן לא בטוחה
      לגבי נוזל כל נוזל יתאים.
      בהצלחה smile בשידרוגים ואנא שתף אותנו.

      • אהלן פירגה
        תודה על התגובה
        אז לא ניתן לקצץ בשמן ולהוסיף שני חלמוני ביצה ?!
        או אולי להשאיר את כמות השמן כמו שהיא ולשים חלמון או שניים ?!
        למה אני שואל .. כי הרי חלמונים תורמים להעשרת הטעם ומוסיפים פריכות לבצק

  7. פירגה מקסימה
    מה שלומך
    רב תודות לך על המתכונים הנהדרים והטעימים
    לא הספקתי פעם שעברה לדווח חחחח אבל כבר אפיתי עם הבצק פלא והבצק לבן שהוא די דומה מבחינת מרכיבים הרבה מתכונים , במיוחד הרולדות עם ממרח תמרים ומליות שונות , יצא 10 וטעים ונמס בפה כמו בקונדיטוריה , אתמול הגשתי לחברים , לא האמינו שאני אפיתי חחחח
    לבצק לבן הוספתי שני חלמונים , וזה באמת העשיר את הטעם ולא פגע במרקם עם תוספת של קצת קמח
    באחת הרולדות עשיתי מלית תפוחים וקינמון(מוכנה) פשוט מעדן !!! :!:
    חבר'הההההההההה אין לכם מה לחפש באתרי מתכונים אחרים , רק אצל פירגהההה
    כאן אופים ומצליחים
    אחלה סופשבוע שיהיה
    בכבוד ובהערכה
    אמיר :lol:

    • הי אמיר
      תודה מרגשת במיוחד על הפירגון והמחמאות החמות :oops:
      אשמח בהזדמנות להוסיף לבצק הלבן את החלמונים שהמלצת עליהם.
      כמו שכתבתי אפשר להכין כל סוג של עוגיות וכרוכיות מהבצק הזה.

      תודה גדולה וכיף שכל מי שייכנס למתכון יקרא את התגובה שלך :lol:

  8. היי פירגה שבת שלום
    במתכון הזה יש חבילה מחמאה=200 גרם
    את ממליצה להכין במעבד מזון
    המרגרינה צריכה להיות רכה או קרה ?
    איפשר ללוש את הבצק גם בידיים ?
    תודה

    • יסמין חמדתי המרגרינה בטמפרטורת החדר – רכה
      ללוש בידיים להרגיש את הבצק.
      בהצלחה smile

  9. פירגה מה אפשר להוסיף לחמאת בוטנים ? אפשר להוסיף חלבה לדעתי שילוב טעים ,
    מה דעתך ,אוח כמה אוהבת דברים טובים חחחחח :twisted:
    וקוקוס עם ריבה גם הולך?
    תודה מראש :lol: :lol: כל היום באתר המקסים שלך smile
    לאה

  10. שלום פירגה
    נכון בהחלט בצק יוצא דופן איך אוכל להכין עם תפוחים ושט smile smile smile רויזל?

  11. שלום שוב…
    פירגה האם אפשר לחתוך מראש חתיכות ואז לאפות? :|
    אני מעוניינת עם מילוי ריבה וכמה שחיפשתי לא ראיתי שיש, אולי את יכולה לתת לי רעיוןלמילוי ריבה אדומה.
    (פעם שמעתי שצריך לערבב עם הריבה מעט נוזל . אפשרי??), אין לי הרבה ניסיון באפיית עוגות, אני די טובה בבישול….תודה רבה מכל הלב
    שיהיה לך שנה אזרחית טובה בריאה ושלווה . :P

    • לגבי חיתוך לפני כדאי לך לנסות חלק ולראות.
      אני לא מערבבת ריבה עם נוזל אבל שמה תוספות כמו: שומשום,צימוקים,לקום,קוקוס,אגוזים,שקדים וכו'..

  12. שלום פירגה
    את הבצק הזה כבר עשיתי והוא באמת נפלא מה דעתך שאוסיף היום מיץ תפוזים? smile smile

  13. פירגה ערב טוב!
    יצאו מהתנור לפני כמה דקות.הספקתי לטעום…נהדרות וקלות להכנה.מיליתי בתמרים+אגוזים. smile
    האם ניתן להקפיא?

  14. פירגה אהובתי,
    אני רוצה להכין עוגיות פרח ריבה לילדותיי. האם ניתן להשתמש בבצק זה?
    תודה מראש, שרי

    • שימי 5 כוסות קמח.
      בבצק הזה תמיד אפשר לשחק עם הקמח והמים כדי ליצור את הבצק המושלם.

  15. פירגה יקרה, צריכה את עזרתך
    אני רוצה להכין כרוכיות של בצק פריך עם מילוי גבינה.
    חיפשתי באתר שלך אך לא מצאתי או שלא ידעתי איפה לחפש.
    אשמח באם תפני אותי לאחד ממתכונייך.תודה

  16. פירגה שלום . קודם כל רציתי לומר תודה רבה על התשובה המהירה של העוגה הקרה .
    רציתי לשאול לגבי הבצק הנ"ל א. האם ניתן להכין ממנו עוגיות שנקראות "אלפחורס" ממולאות עם ריבת חלב? 2. האם ניתן להכין את הבצק עם שמן זית או שזה יקלקל ?

    תודה על המתכונים הנפלאים .
    סיפרתי לבעלי שעכשיו יש לי חוג אפייה פרטי דרך המחשב , אפשר לומר שהוא מאוד התלהב מהעניין וגם מההפתעות הטעימות שאני מכינה . אז ישר כוח ותודה רבה . smile :lol: smile :P :P :P :P :P

    • שריתה ערב טוב
      לדעתי הבצק הלבן הכי מתאים לעוגיות ממולאות.
      בצק שמן יש לי. תכתבי בחיפוש באתר בצק על בסיס שמן.

      תמשיכי להכין ולהצליח,העונג גם שלי.
      חיבוק לערב נפלא לכם.

  17. פירגה שלום שאלה נוספת שרציתי לשאול לגבי העוגת סולת המיוחדת שלך האם ניתן לשים שם שמן זית ? (פשוט נגמר לי השמן קנולה ) ? ? ?

    בתודה שריתה ;)

    • עד כמה שאני יודעת אין עוגות שמכינים עם שמן זית. יהיה לעוגות טעם של זיתים,לא?

  18. פירגה , תודה על התשובה המהירה
    האמת שהתעצלתי ללכת לקנות (כי היה חסר לי השמן ) אבל… בגלל שהמתכונים שלך כאלו טעימים החלטתי בעזית' ב"נ ללכת לקנות . תודה ושוב תודה על הכל שריתה . ;)

  19. פירגה היקרה והאלופה בוקר טוב.
    מזה יומיים אני מחפשת את המתכון המושלם להכנת עוגיות ממולאות ברחת לוקום.
    נתקלתי בבצק הנ"ל,אני בטוחה שהוא טוב.אך מבקשת את עזרתך:
    1.האם באמת אפשר למלא אותו בלוקום?
    2.את הלוקום אני נוהגת לגלגל לצורת נחש.שאלתי היא:האם אני יכולה לחלק את הבצק לכדורים קטנים(בערך 15-20 גרם כדור),כל חלק לפתוח לעלה דק ואז לגלגל את הלוקום בתוכו?ראיתי מתכון שלך בצורה דומה,אני נתכוונת למגולגלות עם שוקולד שחר.
    3.האם הבצק הזה רך ומתאים לעוגיות שאני מבקשת?
    אשמח לתשובתך במהרה כי אני מתכננת להכינם היום.

    תודה יקירתי,את מקסימה.

  20. פירגל'ה,נראה לי שבאמת זה בצק פלא.עשיתי ממנו כמות כפולה תמול בערב,הוא נעים לעבודה,פשוט נפלא.עשיתי בשתי וריאציות אך עדיין לא אפיתי.
    1.עשיתי כמו מעמול אך מילאתי בתוכו קוביות שוקולד.2.עשיתי כסהרון ממולא ברחת לוקום.
    היום אאפה ואדווח לגבי הטעם.

    להזכירך,ביקשתי מתכון לעוגיות לוקום (אני מהשאלה למעלה)אך המתכון שנתת לי הוא חלבי ואני צריכה לערב חג.

    את משהו מיוחד,כל מתכון שלך מלמיליאן…..

    • אורנה, את נהדרת,ואני שמחה שאת משוטטת באתר שלי ומוצאת מגוון מטעמים לטעמכם.
      חיבוק לשנה נפלאה והמשך ביחד.

  21. יואוווו,סליחה,קבלי תיקון.הכנתי את הבצק הלבן שממנו הכנת אוזני המן ועוד מיני עוגיות……..אחלה בצק.

    • אורנה שלום וצהריים טובים לך
      תודה על המחמאות.
      אני מסכימה איתך שזה בצק מעולה.אחד הטעימים שיש לי באתר ואפשר להכין ממנו עשרות סוגים של עוגיות טעימות.
      בריאות באהבה.

  22. שנה טובה יקירתי,לך ולמשפחתך.שנה של עשייה פורייה,בריאות,אושר ושמחה.
    ממני ומבני ביתי שנהנים מאוד בזכות המטעמים שאת מלמדת אותנו.
    נשיקות.

    • אורנה יקרה
      שנה טובה,שלווה מאושרת ובריאה לכל בני משפחתך וקרובייך.
      חיבוק ונשיקות.

  23. שלום לך !!!
    בצק מעולה רך מאוד , הכנתי אותה עם חמאה הוספתי כ1/2 כוס קמח יצא מעולה . לפי דעתי יותר מיד רך.מה? דעתך . גמר חתימה טובה…

  24. צהריים טובים לך !!!

    אני הכנתי תבצק הוא ממש ממש נעים וכיפי לעבודה רק ששכחתי להוסיף את הסוכר מה אני עושה ???
    אני מתכוונת לעשות מילוי שוקולד של עלית ואגוזים טחונים השאלה אם יורגש שחסר סוכר ??? אשמח אם תעני לי בהקדם איך אפשר להציל את המצב תודה תודה תודה !!!!!

    • לפני ההגשה,תשימי הרבה אבקת סוכר.
      בד"כ אם המלית מתוקה אז לא כ"כ מורגש חוסר המתיקות בבצק.
      בהצלחה smile

  25. וואוווווווו

    איזו זריזה את גדולה תודה רבה רבה רבה כשאסיים להכין אעדכן אותך איך יצא
    בכ"א תודה רבה בינתיים !!!!!

  26. בס"ד
    תודה פירגה על הבצק המופלא
    נוח ונעים לעבוד איתו והמאפים ממנו כל כך נעימים לחיך
    ואת עצמך אישיות כל כך נעימה ומפרגנת
    תודה מקרב לב
    חנה

    • חנה,איזה כיף לקבל כזו תגובה נהדרת על הבצק.
      תודה רבה ותמשיכי להכין ולהנות ובעיקר,לשמח אותי בתגובות כאלה ;) :lol:

  27. היי פירגה
    האם הבצק הזה שנראה נפלא,
    יוצא פריך?,
    והאם הוא מתבשל טוב מבפנים
    לפעמים רולדה נשארת בצקית מבפנים
    אשמח למענה
    תודה
    ;) ;)
    רחלי

  28. היי פירגוש יקרה!
    כשאת כותבת כוס לאיזה נפח את מתכוונת?
    תודה

    • הי יקירתי
      הכוסות ה ק ט נ ו ת של פעם מזכוכית שיש להן ידית.
      ל א מאג.
      נדמה לי 230 או עד 240. זה היינו הך לעוגות שלי.

      smile

  29. ערב טוב פירגה
    האם מכמות זו של בצק ניתן להכין גם פאי וגם כרוכיות
    לכמה חלקים לחלק אם זה לכרוכיות
    תודה ולילה טוב smile smile smile smile

    • הבצק מתאים גם לפאיו

      תחלקי לפי העין ל-3 או 4 כרוכיות זה תלוי בגודל שאת מכינה.
      בהצלחה smile

  30. פירגה תודה על המתכונים הנהדרים
    אני מעונינית להכין במלית תפוחים איך מכינים את המלית וכמה זמן האפייה בתנור במלית התפוחים ?

  31. הי פירגה
    שאלה – אני רוצה להכין כרוכיות במלית מתוקה. אני חותכת לפרוסות לפני האפיה או אחרי? אני קצת חוששת שאם אני יחתוך לפני הם יתייבשו???

    ובהזדמנות זו – שתהיה לך שנה טובה ומתוקה. ותודה על שנה ברוכה ומלאה במתכונים נפלאים! כמו שרק את יודעת!
    המון בריאות והצלחה בכל מעשה ידיך!
    מעריכה אותך ומחזקת את ידיך עד אין קץ!
    הדס

    • הדס,תקררי היטב ותחתכי אחרי .
      המשך עשייה יצירתית ובשיתוף חם.
      שנה טובה וחיבוק לך ולבני ביתך.

  32. היי פירגה
    תודה על המתכונים המדהימים שלך אין עלייך עכשיו אני מכינה תעוגיות פריך וטעיתי שמתי קמח תופח במקום רגיל השאלה אם זה בסדר או שזה יפגע בפריכות של הבצק ?
    אשמח לתשובה בהקדם תודה מראש מותק

    • יעל ערב טוב,
      בכל מקרה יש תוספת של אבקת אפיה,אז זה לא משנה הרבה.
      בהצלחה ותהנו מהעוגות.
      המשך טעים ביחד גם בשנה החדשה.

  33. האם הבצק למגוון מאפים הנ"ל מתאים גם לעוגיות אלפחורס ?
    אשמח לתשובה מהירה

  34. פירגה, לילה טוב ! כמה שאת יצירתית כבר נכתב רבות עלייך, האמת מגיע לך מכל הלב הקרדיט הזה !
    אני יכולה להמשיך ולהלל אותך מהיום ועד להודעה חדשה, תקצר היריעה. המתכונים שלך לעילה ולעילה
    והבלוג עצמו נגיש, הלוואי והיו כולם לומדים ממך.
    מיותר לשאול אותך אם אני רוצה לעשות את הבצק חלבי, אפשר להשתמש בחמאה ?
    מאחלת לך המשך נעים וטעים לעוד הרבה שנים של עשייה מהנה. תודה מכל הלב !

    • תודה smile רבה מרים smile
      אין בעיה להמיר לחמאה .
      בכל אופן, את הקמח רצוי להכניס לבצק בהדרגה ותוך כדי לישה…
      בהצלחה והמשך נפלא ביחד smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *