d7a4d795d79c d79ed793d790d79ed7a1 - מדאמס פול מצרי וחומוס

מדאמס פול מצרי וחומוס

d7a4d795d79c d79ed793d790d79ed7a1 - מדאמס פול מצרי וחומוסמדאמס פול מצרי וחומוס
מאת:פירגה

פול מצרי בחומוס וטחינה מתכון מפנק שמזכיר לי במיוחד את בית חמותי.

המצרכים ל-4 מנות:

(לריכוך הפול ראו "טיפ" למטה)

מצרכים:

2 כוסות פול מבושל ורך
כוס גרגרי חומוס מבושלים ורכים
כוס טחינה מוכנה ומתובלת (רצוי להכין יותר)
פטרוזיליה /כוסברה טרייה קצוצה
מיץ לימון טרי
שמן זית
כמון
שום
מלח
פפריקה מתוקה וחריפה לטעם
פלפל שחור

אופן ההכנה:
בסיר בינוני שמים 2 כוסות פול מבושל אחרי השריה.
מוסיפים כמה כפות מים, 2-3 שיני שום כתוש,פפריקה, כמון,
מעט שמן זית ,מיץ לימון טרי, וקורט פלפל שחור.
מ ע ר ב בי ם על להבה קטנה כדקותיים . מוסיפים כל פעם קצת מים אם חסר.
חלק מהפול מועכים במזלג ואת הרוב משאירים שלם אבל רך מאד.

יוצקים חם לצלחות.

מעל הפול שמים:
3 כפות סלט חומוס עם טחינה תוצרת בית
מעטרים: בביצה קשה חומה , פטרוזיליה טרייה קצוצה, שמן זית ופפריקה מתוקה/חריפה.

"טיפים"
1. אפשר להגיש את המנה רק עם טחינה ולוותר על החומוס או רק חומוס ולוותר על הטחינה
ממליצה לאכול את המנה חמה מיד אחרי ההכנה.

2. פול יבש יש להשרות 12 שעות במים ,לשטוף ולבשל כשעה או עד שרך מאד. לא להוסיף מלח למים.  רצוי לבשל שקית של 500 גרם ולהקפיא את שנשאר.

תהנו

© כל הזכויות שמורות 2009 – טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה

6 תגובות על “מדאמס פול מצרי וחומוס

  1. היי פירגה
    משך הבישול אצלי בעייתי משום מה..אני מבשל תמיד שעתיים ואפילו יותר עד שרך. ( אחרי שלב ההשריה של 12 שעות) .
    האם הבישול אצלי לא ת'ין מבחינת חום הלהבה ? אני מבשל על אש נמוכה מאוד (הבנתי פעם שבישול על אש גבוה מרכך מבחוץ אך לא מבפנים) .
    איך את מגיע לתוצאה של בישול של כשעה שעה וחצי ?

    אשמח אם יש לך מתכון גם לטעמיים..שזה הפלאפל המצרי

    תודהההה

    • גיל ערב טוב

      מבשלים עד שרך.אפילו 3 שעות. קח לך את הזמן.

      יש באתר מתכון לפלאפל.תרשום בחפש באתר.
      בהצלחה ובהנאה smile

  2. פירגה וכולם שלום
    :P אני רוצה להוסיף משהו בבישול הפול מכיוון שיש לי ידע בפול מתוקף מוצאי
    אחרי השריה של לילה – לפחות 8-12 שעות במיים שיכסו את הפול ועוד כמות של גובה חצי אצבע מעל הפול יש לשטוף ולברור את הפולים( שלא יהיו עם חורים של תולעים או רקובים), ואחר כך מה שאני עושה שמה את הפול השטוף במסננת ושופכת עליו כף מחוקה סודה לשתיה ומניחה לחצי שעה.
    לאחר מכן אני שוטפת טוב טוב את הסודה לשתיה, ומניחה לבישול – מובטח לכם קיצור דרך משמעותי בבישול
    אני נוהגת לבשל בסיר-לחץ,20 דקות מיציאת הלחץ הפול מוכן וגם בסיר הוא צריך להיות מכוסה במיים לפחות גובה של חצי אצבע מיים מעל הפול מיים רגילים. :|
    בתיאבון
    דרך אגב אצלנו אוכלים פול עם לימון – מלח-ביצה קשה- ובצל ירוק בתוך פיתה אפשרי למרוח מעט חומוס-טחינה

    • ועוד דבר לגביי הפול אנו מבשלים אותו עם כף אחת גדולה של שמן זיית במיים
      ודבר נוסף הפול שמונח במסננת צריך להוסיף כף סודה לשתייה ולהקפיץ את המסננת כך שהסודה לשתייה תכסה את כל הפול וכמובן אחרי חצי שעה ללשטוף ולבשל
      בהנאה רבה!!!

      רחלי laugh

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *