לטקעס / לביבות תפוחי אדמה שהוספתי להם בטטות.
טיגנתי וגם אפיתי. ממליצה על טיגון אבל בהחלט ניתן להנות גם מהאפויות.
שילוב טעים כמו שחשבתי.
המצרכים :
4 תפוחי אדמה
בצל בינוני
2 בטטות בינוניות
2 ביצים + כפית סלט טחינה או חומוס
3 כפות קמח רגיל או מלא או פתיתי תפוחי אדמה
מלח
פלפל שחור
אופן הכנה:
לקלף את תפוחי האדמה ולגרר על מגררת גסה
לסחוט היטב מנוזלים ולשים בקערה.
להוסיף לקערה
בצל מטוגן או מגורר לפי בחירה
2 בטטות מבושלות ורכות
2 ביצים + הטחינה
3 כפות קמח
מלח
פלפל שחור
ללוש ביד עד לקבלת בלילה אחידה
לקחת כף אחת ולהניח במחבת משומנת קלות
ללחוץ בעזרת מזלג ולשטח את הקציצה שתהיה דקה
לטגן היטב משני הצדדים
להניח על ניר מגבת סופג שמן.
לקלף את תפוחי האדמה ולגרר על מגררת גסה
לסחוט היטב מנוזלים ולשים בקערה.
להוסיף לקערה
בצל מטוגן או מגורר לפי בחירה
2 בטטות מבושלות ורכות
2 ביצים + הטחינה
3 כפות קמח
מלח
פלפל שחור
ללוש ביד עד לקבלת בלילה אחידה
לקחת כף אחת ולהניח במחבת משומנת קלות
ללחוץ בעזרת מזלג ולשטח את הקציצה שתהיה דקה
לטגן היטב משני הצדדים
להניח על ניר מגבת סופג שמן.
שיטת האפייה:
להניח את הלביבות צ פ ו ף על ניר אפיה מ ש ו מ ן . לרסס עליהם שמן ולאפות בחום 175 20 דקות.
להפוך את הלביבות ולרסס שוב במעט שמן . להמשיך לאפות עוד כ-10 דקות.
להניח את הלביבות צ פ ו ף על ניר אפיה מ ש ו מ ן . לרסס עליהם שמן ולאפות בחום 175 20 דקות.
להפוך את הלביבות ולרסס שוב במעט שמן . להמשיך לאפות עוד כ-10 דקות.
תהנו
מתכון מעולה. ניסיתי לאפות בתנור ויצא ממש טעים ולא משמין. תודה פירגה שבזכותך אנשים פותחים קצת את הראש למתכונים חדשים ומיוחדים. אני לא מכירה אותך אבל עושה הרושם שאת אישה מיוחדת ואני ממליצה לך להוציא ספר מתכונים,יש לך לפחות מעריצה אחתשמחכה לזה בקוצר רוח!!!
לא הבנתי-
את תפוחי האדמה מגררים בפומפיה ללא בישול, ואת הבטטה מבשלים ומועכים?
בדיוק.
מה מספר הלביבות???
אולי 15?
הכנתי אתמול בלי בצל
וכמובן טיגון…. ;)
יצא טעים מאוד הילדים נהנו ואפילו לקחו לבית הספר היום
המשך יום נעים
מאיה,תודה והמשך שבוע נפלא לכם
פירגה למה בעצם מבשלים בטטה ?
:lol:
ככה זה ספציפי במתכון הזה.
יש עוד מבחר אפשרויות להכין לביבות כמובן ללא בישול הבטטה.
לשיקולך
חיבוק ויום נעים
שלום פירגה,
מאוד אוהבת את הבלוג שלך.
הכנתי את הלביבות, אבל לאא בישלתי את הבטטות ואפיתי בתנור.
הלביבות מאוד מתפרקות באפיה וגם – אפיתי אותן בסוף כשעה כי הן לא היו מוכנות ומתפרקות.
לא יצא טעים כ"כ, יכול להיות שזה בגלל שלא בישלתי קודם הבטטות? או שבאפיה פשוט זה לא זה…..?
שירי חמודה,את הבטטות כתבתי לבשל ולרכך.
באפייה יוצא מעולה.
בהצלחה