במחברת האוצרות של אמא יש כרובית עדינת טעמים
להפשיל שרוולים וכבר להכין.
מצרכים והכנה:
לבחור כרובית יפה וטרייה שהפרחים בה לבנים וצחים
לבשל פרחי כרובית במים וקורט מלח עד לפריכות-לסנן את המים ולשים את הכרוביות במסננת.
אפשר לטגן קלות עם קצת שמן אבל לא חובה.
בסיר להכין את הרוטב:
2 כפות מרגרינה/חמאה
2 כפות קמח
לבחוש כל הזמן ולהוסיף:
כוס חלב
1/2 כוס שמנת מתוקה
לבחוש בנמרצות שלא יווצרו גושים (על הרוטב להיות חלק)
להוריד מהאש ולתבל במלח וקורט אגוז מוסקט
לסדר את פרחי הכרובית בתבנית משומנת (לבחור תבנית שתכיל בדיוק את פרחי הכרובית כשהם צפופים)
לצקת באופן שווה את כל הרוטב על הפרחים ולצפות ב-
2 כוסות גבינת קשקבל מגוררת
אפשר לפזר גם מעט פירורי לחם
לאפות בחום 175 עד שהגבינה מזהיבה
מגישים מיד .
תהנו
היי, האם אכפת להכין עד לפני האפיה ולשים במקרר עד מחר?
עדיף להכין את הירקות קרוב לארוחה.
חג שמח