את המנה הזו אני מכינה כבר שנים כצלי של חצילים בשילוב פטריות טריות מוקרמות בטחינה.
לגיוון הכנתי פרחי חצילים ממולאים בקוביות חצילים והוספתי עוד קצת "טעימים" .
המצרכים ואופן ההכנה:
2 חצילים מוארכים (לא מקולפים או מקולפים שתי וערב) חתוכים לפרוסות עבות של 4 ס"מ
מרוקנים את תוכן הפרוסות ומשאירים צורת ספל למלית (משאירים בסיס וגם מעט מהדופן)
מכניסים את ספלי החצילים למיקרו לריכוך ל-2 דקות שעדיין ישמרו על צורתם ומעט יתרככו.
בינתיים, חותכים לקוביות את תוכן החצילים ומטגנים ב-4 כפות שמן זית תוך כדי הקפצה, עד שיתחילו להזהיב ולהשחים.
מתבלים במלח פלפל שחור וקורט אגוז מוסקט .
ממלאים את ה"כוסות" 3/4 מגובהם בקוביות החצילים .
מזלפים על החצילים מעט סילאן ומניחים שום כתוש גס ושברי אגוזים (אפשר להוסיף כמה חמוציות) ואת יתר קוביות החצילים במידה ונשאר.
מכסים כל פרח בכף שטוחה טחינה מתובלת (מלח+שום+פטרוזיליה+לימון) כל אחד לפי טעמו .
לפני ההגשה חותכים במספריים את כותרת כוסות החצילים במרחקים של ס"מ אחד מהשני ובאורך של ס"מ.
מקשטים כל פרח חציל בפטרוזיליה חמוציות ואגוזים . על הצלחת זירזפתי טחינה וסילאן.
"טיפ"
1. אפשר לכסות את פרחי החצילים בטחינה גולמית ולא לתבל. עדיף לטעם רבים מבני משפחתי.
2. את המנה הזו מגישים מייד, חמה וללא שהייה.
בתיאבון