d7a4d7a8d797d799 d797d7a6d799d79cd799 - פרחי חצילים ממולאים טחינה אגוזים שום וסילאן

פרחי חצילים ממולאים טחינה אגוזים שום וסילאן

d7a4d7a8d797d799 d797d7a6d799d79cd799 - פרחי חצילים ממולאים טחינה אגוזים שום וסילאן
מנה יפהפיה לפינוק זוגי ,לאירוח או סתם לערב קייצי טעים.
את המנה הזו אני מכינה כבר שנים כצלי של חצילים בשילוב פטריות טריות מוקרמות בטחינה.
לגיוון הכנתי פרחי חצילים ממולאים בקוביות חצילים והוספתי עוד קצת "טעימים" .

המצרכים ואופן ההכנה:
2 חצילים מוארכים (לא מקולפים או מקולפים שתי וערב) חתוכים לפרוסות עבות של 4 ס"מ
מרוקנים את תוכן הפרוסות ומשאירים צורת ספל למלית (משאירים בסיס וגם מעט מהדופן)
מכניסים את ספלי החצילים למיקרו לריכוך ל-2 דקות שעדיין ישמרו על צורתם ומעט יתרככו.
בינתיים, חותכים לקוביות את תוכן החצילים ומטגנים ב-4 כפות שמן זית תוך כדי הקפצה, עד שיתחילו להזהיב ולהשחים.
מתבלים במלח פלפל שחור וקורט אגוז מוסקט .
ממלאים את ה"כוסות"  3/4  מגובהם בקוביות החצילים .
מזלפים על החצילים מעט סילאן ומניחים שום כתוש גס ושברי אגוזים (אפשר להוסיף כמה חמוציות) ואת יתר קוביות החצילים במידה ונשאר.
מכסים כל פרח בכף שטוחה טחינה מתובלת (מלח+שום+פטרוזיליה+לימון) כל אחד לפי טעמו .
לפני ההגשה חותכים במספריים את כותרת כוסות החצילים במרחקים של ס"מ אחד מהשני ובאורך של ס"מ.

מכופפים קלות את הכותרת הגזורה ומקבלים צורת פרח .
מחממים תנור ל-200 מעלות ומכניסים את פרחי החצילים לחימום של כ-5 דקות.
מקשטים כל פרח חציל בפטרוזיליה חמוציות ואגוזים . על הצלחת זירזפתי טחינה וסילאן.

"טיפ"
1. אפשר לכסות את פרחי החצילים בטחינה גולמית ולא לתבל. עדיף לטעם רבים מבני משפחתי.
2. את המנה הזו מגישים מייד, חמה וללא שהייה.
בתיאבון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *