d79ed79ed795d79cd790d799d79d d791d791d7a9d7a8 - פלפלים ממולאים בבשר מבושלים ואפויים

פלפלים ממולאים בבשר מבושלים ואפויים

d79ed79ed795d79cd790d799d79d d791d7a9d7a8 1 - פלפלים ממולאים בבשר מבושלים ואפויים
תוצאה צבעונית ונהדרת.

המצרכים למלית וההכנה:
8-10 פלפלים אדומים וירוקים
1/2 קילו בשר טחון
עגבנייה מגוררת בלי הקליפה/או כף קטשופ
קופסה קטנה רסק עגבניות = 100 גרם , מהולה בחצי כוס מים
2 כפות סילאן

כף פפריקה מתוקה

2 בצלים קצוצים
מלח פלפל שחור וקורט קינמון
2 שיני שום קצוץ
1/2 כוס אורז (לא מבושל).
3 כפות פטרוזיליה קצוצה גס, נענע ושמיר למי שאוהב את הטעם
מעט שמן לטיגון הבצל.

אופן הכנה:

מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הבצל והשום
מוסיפים את העגבנייה והסילאן וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב. אחרי כ 2-3 דקות מנמיכים את האש ומוסיפים את האורז ואת הבשר הטחון וממשיכים לערבב כל הזמן. (בעזרת מזלג מפוררים את הבשר כדי שלא יוצרו גושים). מוסיפים תבלינים.
מוסיפים את רסק העגבניות, הפטרוזיליה וכחצי כוס מים ומבשלים על אש נמוכה עד שהמים מתאדים בחלקם. צריך שיישארו נוזלים בגלל האורז.
מסירים מהאש .
ממלאים את הפלפלים רק 3/4 מהנפח שלהם.
אם נשאר מילוי אפשר להכין קציצות ולהניח אחרי הרתיחה מעל ובין הממולאים.

המצרכים וההכנה לרוטב:
3 כפות שמן זית
2 כפות סילאן
כף אבקת מרק עוף
2 בצלים
מלח, פלפל שחור, כורכום
1 קופסת עגבניות מרוסקות גדולה =800 גרם
2 קופסאות רסק עגבניות קטנות =200 גרם
4 שיני שום
3 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
מים
מעט מיץ לימון טרי לסוף הבישול

בסיר רחב מטגנים את הבצל ומוסיפים את העגבניות המרוסקות, והשום. אחרי כ 2-3 דקות מוסיפים את שאר החומרים וכ- 4-5 כוסות מים.
מעמידים את הפלפלים צפוף אחד ליד השני
הרוטב צריך לכסות כדי 3/4 מגובה הפלפלים.
מכסים את הסיר ומבשלים 50 דקות על להבה קטנה.
לקראת סוף הבישול יוצקים מעט מיץ לימון.
מדי פעם לנער את הסיר.

לפני ההגשה להשחים 10 דקות בתנור שחומם מראש
מסדרים את הפלפלים בתבנית הגשה משומנת. יוצקים מעל את הרוטב ומשחימים ללא כיסוי .
הקטע של ההשחמה יכול להיות אפילו יום אחרי אבל לא לוותר.

"טיפ"
1. יש אפשרות לאפות ללא בישול מוקדם.  לכסות את הממולאים בהרבה רוטב ובניר אפיה וניר כסף.
לאפות כשעה בחום 175 ולבדוק שהאורז רך.
לפני הארוחה להסיר ניר ולהשחים.
תהנו

43 תגובות על “פלפלים ממולאים בבשר מבושלים ואפויים

  1. :lol: :lol: :lol: :lol: בס"ד

    פירגה היקרההההההההה שבוע טוב מבורך עשיתי יום שישי איזה מעדדדןן פלפל ממלולאא אין עליך המון תודות על מרשםםםםםםםםםם בדיוק עשיתי שלךךך smile smile smile smile smile smile

    • רות מקסימה
      כמה שאני אוהבת את התגובות שלך.חהחהחהחהחהחהחה
      אוהבת ושולחת חיבוק ענק.
      תכיני עוד מהמתכונים שלי ואשמח לתגובות שלך. :lol:

  2. פעם ראשונה שאני מכינה ממלואים איזה כיף מקווה שיצא לי טוב!!! :lol: :!: :P

  3. פירגה יקירתי בוקר טוב,
    בשישי-שבת היינו בהרכב מצומצם (אני, בעלי ו-2 הקטנות) ולכן הכנתי רק: אורז אדום, קישואים ברוטב אדום, תפו"א מחורצים קריספיים, עוף ביסלי, ופלפלים ממולאים. מובן שלא נשאר גרגיר והילדה שלי טרפה את הממולאים (זאת הפעם הראשונה שהכנתי).
    בהזדמנות זו, אשמח אם תתני לי מתכון של יפרך – אבל רק שלך! (עלי גפן ממולאים).
    תודה מקרב לב, אוהבת – שרי

    • שרי מקסימה
      ואואואוווווו ועוד פעם ואואואואואואו
      כמה מתכונים מהאתר שלי,איזה עונג ושמחה
      הכי אני מאושרת שהכל יוצא טעיםםםםםםםםםםםםם.תודה. smile

      קבלי מתכון שלי לעלי גפן ממולאים
      עוד אין באתר אבל אכין בקרוב……

      עלי גפן ממולאים
      כמות בערך 30 יחידות

      מצרכים למלית בקערה:
      2 כוסות אורז לא מבושל
      בצל קצוץ קטנטן
      כף רסק עגבניות
      עגבנייה מגוררת בלי הקליפה
      שמיר טרי
      פטרוזיליה טרייה
      נענע טרייה
      בצל ירוק
      חובה עלה סלרי לארומה
      1/2 כפית סוכר
      לא חובה – צנובר מטוגן ואפשר קצת צימוקים

      לריפוד הסיר:
      בצל פרוס
      4 עגבניות תמר פרוסות
      8שיני שום פרוסים
      לימון פרוס דק מאד

      לרוטב:
      3 כפות מיץ לימון או לפי הטעם
      כפית סוכר
      2 כפות רסק עגבניות (לא כולם שמים)
      מים לכיסוי הממולאים
      מלח ופלפל שחור לטעם

      סידור הסיר:
      מרפדים בפרוסות עגבנייה ובצל
      מפזרים שום פרוס ופרוסות לימון טרי
      מסדרים את עלי הגפן הממולאים
      יוצקים מים+לימון כמות הלימון אחרי טעימה – משפרים
      מניחים צלחת על עלי הגפן שתהדק אותם לרוטב ותמנע התפרקותם במהלך הבישול
      מבשלים שעה וחצי עד שעתיים על להבה מאד קטנה.
      טעים קר/חם
      תהנו

  4. אני רק לא הבנתי דבר אחד, מתי ניתן להקפיא? רק את הממולאים האפויים? או שניתן להקפיאם ללא אפיה ואח"כ להפשיר במקרר ואז לאפות לפני ההגשה?

    בברכה,
    יוליה

  5. אוף נראה לי שפישלתי…
    הפלפלים מתבשלים כבר כמעט שעה אך לא נראה שהם מוכנים..
    האורז עדין קשה והפלפל עצמו גם קשה.
    אני ממשיכה לבשל אותם על להבה נמוכה… את בטוחה שמספיק רק 50 דקות בישול?
    עשיתי הכל לפי ההוראות… איפה פישלתי?

    • דיאנה,פשוט תמשיכי לבשל עד שיהיו מוכנים גם האורז וגם הפלפלים.
      רק שימי לב שהמים כל הזמן מבעבעים. כסי במכסה תואם שהסיר יהיה סגור היטב.
      יהיה בסדר רק תני להם את הזמן.
      smile

  6. דליה צהריים טובים,
    זה המתכון הנבחר ליום שישי זה.

    תמיד פחדתי מהכנת ממולאים, אינני יודעת למה אך לאור הבקשות של אמא שלי החלטתי לנסות.

    אז זהו כשיש מתכון נפלא שמוסבר היטב אין כל סיבה שלא יצליח.

    ריח נפלא ממלא את המטבח ואני מאוד מקווה שיהייה גם טעים.

    אחזור לשתף בתגובות של אמא שלי.

    תודה על הכל ובעיקר שהוצאת לי את הפחד.

    שבת שלום.

    • טליה ממי,כל המתכונים שלי אדיאליים לעקרות בית מתחילות ולאנשים שלא אוהבים גורמה ושיגועים ;) באוכל.
      בטוח שיצא לך נפלא.
      תהני מתוקה ואני מחכה לשמוע אם אהבתם
      שבת שלום smile

  7. היי דליה ושבוע טוב,

    חזרתי עכשיו מאמא שלי ואני חייבת לספר לך על חוויות ארוחת הצהריים היום:
    הפלפלים יצאו טעימים טעימים מאוד ואמא שלי מה זה נהנתה וביקשה למסור לך
    תודה מקרב לב.
    גם פשטית האטריות עם הכבד הייתה לה מאוד טעימה.

    בקיצור ארוחת צהריים לעילא ועילא והכל בזכותך.

    דרך אגב אינני בשלנית מתחילה כלל וכלל רק שפחדתי מהממולאים עד כה.

    שיההיה לך שבוע נעים ופורה וסליחה שהטרדתי אותך בשבת.

    • טליה,תודה וכנסי מתי שבא לך,אני תמיד אשמח לראות אותך פה.
      כנסי לסידרת הממולאים שלי בקטגוריה:ממולאים ותכיני לאט לאט את כולם.לא תתאכזבי.
      חיבוק לאמא ולך כרגיל על הפינוקים
      שבוע נפלא לכולכם smile

  8. דליה לילה טוב,
    קראתי כאן באחת התגובות על ההכפשות שקראת ברשת והרגשתי צורך להגיב:

    את יודעת מי את וכל התגובות והמחמאות מחממות מלב של מעריצייך הרבים מספור
    נועדו כדי לחזק את ידייך ושתמשיכי תמיד להכין אוכל נפלא ולשתף את כולנו.

    יישר כח אישה נפלאה!!!

    ניסיתי קצת להמתיק את מרירות הגלולה ולהגיד לך שבזכותך אלפי נשים בישראל
    אוהבות את המטבח וחשות חדוות יצירה.

    אז כמו שאומרים "שימותו הקנאים,

    שבוע טוב לך.

    • טליה, מהתקופה הארוכה שלי ברחבי הנט זה לא רק עלי.
      בעיקר בפורום מתכונים יורדים ומכפישים ובגלל זה הרבה אנשים טובים בורחים משם.
      זה שמכפיש שמעתי שהוא רצה להיות פעם מנהל הפורום והתנגדו לו.לכן הוא מרגיש מושפל ומרגיע את עצמו בזה שהוא יורק על אחרים.
      שיהיה לו לבריאות.רוע זה מולד ואי אפשר לשנות.
      תודה לך מתוקה ובוודאי שפה ימשיך להיות לנו כיף וכרגיל באושר ובטעים.
      חיבוק smile

  9. פירגה מה את ממליצה לי להכין {אני בטוחה ששניהם מאוד טעימים} אבל אני מתלבטת אם את הממולאים האלו או את הממולאים עם המבחר ירקות.. ?בגלל שזאת פעם ראשונה אני מעדיפה מה שקצת יותר קל.

  10. פירגה יקרה,
    איזה טעים…
    תבורכי על המתכונים המעולים. אפילו הבנות שלי אכלו ונהנו…
    חג שמח וכל טוב

  11. שלום לך,
    אתמול הכנתי את המתכון הזה. יצא מעולה…ליקקנו אצבעות!!!!!
    תודה!!!

  12. הי,
    אני מבשל כשהילדים באים אלי… אוהב ונהנה לבשל… אבל מחפש לפשט מתכונים… אפשר לשאול עד כמה צריך את השלב של האפייה במתכון הזה של הפלפלים הממולאים? או שאפשר לוותר עליו. עד כמה הוא מוסיף לטעם.

    תודה
    יוסי

    • הי יוסי,
      ברור שאפשר לוותר.
      השלב של התנור הוא ל"רושם" כי אז הכל יוצא שחום יותר ונאה למראית עין.
      הטעם גם בלי התנור יהיה מדליק.
      בהצלחה והנאה והמשך עשייה במטבח smile

  13. היי פירגה
    הכנתי היום לארוחת צהריים,יצא
    משהו-משהו..תודה לך. smile

  14. הקופסאות הבינוניות של רסק העגבניות-יש לי של חברה אחרת- הם 260 גרם? כל אחת זה בסדר?

  15. שלום פירגה מקווה שתירא תהודעה אני כבר התחלתי להכין אבל ניראה לי שפישלתי במשהו הממולאים כבר בסיר אבל הרוטב ממש מכסה את כולם והכול צף ומתפרק למה זה קורה מה לא בסדר ואגב סוגרים את הממולאים עם המחסה סליחה על הבורות בבקשה דחוף

    • מאיה,אני לא יודעת מה עשית,פשוט תקראי שלב שלב ותראי איפה הפישול.
      בעקרון,פלפלים סוגרים בכיפה שלהם ,אבל לא חובה,אפשר גם להשאיר גלוי,
      ומעמידים אותם מאד צפוף בשכבה אחת. כמובן סיר רחב וגדול. ויש נוזלים בסיר לפחות מה שכתבתי 3/4 מגובהם.

להגיב על טליה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *