נראה לי שכבר כולם מכירים ומשבחים.
מאפה מאד קל להכנה ואופים אותו בפעם אחת .
אצלי הוא כבר מגוון טעמים כמו אצל רבים אחרים
לפניכם המתכון המקורי וב"טיפים" למטה אתן את מגוון הטעמים הנוספים.
לארוחת "פינגר-פוד" לחתוך לריבועים קטנים ולהניח בספלוני ניר
המצרכים לבצק בקערה:
200 גרם מרגרינה רכה (אפשר חמאה)
קמח תופח 350 גרם –להתחיל ללוש עם 2 כוסות קמח ….ולהוסיף לפי הצורך תוך כדי לישה.
מיכל שמנת חמוצה
קורט מלח לטעם
אופן ההכנה:
ללוש ולאחסן שעה במקרר.
ללוש ולאחסן שעה במקרר.
לחלק לשניים ולרדד כל חלק לגודל תבנית 27X33
לשטח חלק אחד בתבנית המשומנת. (הערה שלי: אני אופה 15 דקות להזהבה,כי אוהבת את הבצק למטה יותר אפוי.אבל לא חובה.)
לפזר עליו :
250 גרם גבינה בולגרית ולגרר מעל הבולגרית
200 גרם גבינה צהובה מגוררת.
אפשר להוסיף:
אפשר להוסיף:
מיכל קוטג' או גבינת טוב -טעם ,או גבינה לבנה 5%
לכסות את הגבינות בעלה השני
לחתוך לריבועים עד סוף התבנית
לשים בכוס 2 ביצים ולמלא את הכוס בחלב או שמנת מתוקה לבישול ומעט פלפל שחור .
לבחוש היטב.
לצקת את הבלילה על המאפה באופן שווה. רצוי עם כף.
לשים בכוס 2 ביצים ולמלא את הכוס בחלב או שמנת מתוקה לבישול ומעט פלפל שחור .
לבחוש היטב.
לצקת את הבלילה על המאפה באופן שווה. רצוי עם כף.
לפזר שומשום.
לאפות בחום 175 מעלות עד שיקבל צבע חום יפה.
לאפות בחום 175 מעלות עד שיקבל צבע חום יפה.
"טיפים"
1.אחרי האפיה לצנן. אני מקפיאה את הריבועים . מפרידה בין השכבות בניילון.
1.אחרי האפיה לצנן. אני מקפיאה את הריבועים . מפרידה בין השכבות בניילון.
2. אפשר לשלב בבצק כמה זיתים שחורים קצוצים דק. מרגיש טעם וצבע נחמד.
3. לשידרוג המאפה ניתן לפזר על שכבת הגבינה כמה עלי תרד או פטריות
מאפה משודרג שהכינה siam
טעימה ביותר נמצאת אצלי קבוע במקפיא לשעת חרום
תודה לך פירגה על מתכון מעולה. הכנתי עכשיו וחוסל עד תום.
אורנה יקרה, בקר טוב.
תודה שחזרת לשתף ולהחמיא למאפה.
חג שבועות שמח לכם
לא זוכרת אם הודיתי לך על המתכון הזה שסוף סוף התפנה לי זמן להכינו. יצא מעולה כמובן, האורחים ביקשו מתכון.
תודה
בז בעיר
פירגה יקרה,
יצא מדהים ועבר את מבחן הטעימות האולטימטיבי – הכלי היחיד שנשאר ריק באירוח רב משתתפים (כל אחד הביא משהו) שלצדו כיכבו לא מעט פשטידות ומאפים מפוארים (חלקם מאוד מוצלחים). שמנו עין על המתכון הזה כבר די מזמן, אבל רק עם ההכנה הבנו כמה הוא קל ומרשים. אומץ בחום ונראה שהולך להופיע בכל אירוח בקרוב
שנה טובה ותודה על המתכונים הנהדרים שלך!
פירגה היקרה
הכנתי שוב את המאפה למסיבה בכיתה המאפה התחסל תוך 5 דקות , טעים טעים טעים.
פירגה היקרה בוקר טוב,
הפשטידה יצאה מעולה ,
לא הצלחתי לרדד את הבצק , יצא דביק מדי ורך ( האם זה בגלל שהשארתי את הבצק לילה שלם במקרר ?)
למרות זאת ,שפכתי חצי מהתערובת שהיתה סמיכה , לתבנית הוספתי את הגבינות ומעליה את החצי הנותר, יצאה פשטידה טעימה מאד , גבוהה וקלה מאד לחיתוך
תודה רבה
:P
מלכי שלום רב
רשום להוסיף קמח לבצק ורק אחרי שהבצק נוח ללישה מכניסים למקרר.
צריך להיות בצק דמוי שק"מ. או לפחות דומה לו במירקם.
שמחה שיצא טעים ושנהניתם.
אחת הפשטידות המוצלחות שיש לי
האם הייתי צריכה להוסיף יותר קמח ?
מלכי
יש ללוש לבצק לא דביק.צריך להוסיף קמח תוך כדי לישה.
בהצלחה ותהנו.
בוקר אור ונפלא פירגה,
אני מתכננת להכין את המאפה גבינות סגור, ניראה ממש טעים
בקשר למילוי, אם אני רוצה להוסיף למילוי גם גבינה טוב טעם, עליי לערבב את
כל הגבינות יחד ואז לשים על השיכבה הראשונה של הבצק?
במתכון עצמו כתוב:
לפזר עליו 250 גרם גבינה בולגרית ולגרר מעל הבולגרית 200 גרם צהובה.
לא חובה אבל אפשר להוסיף: מיכל קוטג' או גבינת טוב -טעם ,או גבינה לבנה 5%
ועוד שאלה בקשר למילויי:
האם אפשר להפוך את המאפה הזה למאפה בשרי סגור [עם בשר טחון]?
איך הופכים אותו לפרווה? כלומר, במקום החלב עם הביצה, מה אפשר לשים במקום החלב?
ובמקום מיכל שמנת חמוצה שבבצק, מה לשים במקומו?
נראה לי שיצא מאוד מיוחד אם נהפוך את המאפה למאפה בשרי סגור. איך זה נשמע לך?
המשך יום נעים
הייי יפעתוש.
המאפה הזה כבר הוסב למאפה בשר, או מאפה ירקות . אפשר להכין מלית בשר וצנובר .
למאפה הירקות אני אמצא את המתכון.
כבר הכנתי את הבצק עם זיתים שחורים והוספתי גם לגבינות. הכל יוצא מיוחד מאד.
לגבי המרה ממליצה על הסויה.
את הגבינה טוב-טעם פשוט לפורר מעל.
אפשר להוסיף תרד וטונה למאפה. הכל כבר הוכן ויש המון שידרוגים למאפה.
אגב, הוא אחד המתכונים הכי פופולריים בפורומי האוכל השונים של תפוז.
תכיני ותהנו.
היי פירגה,
יופי, אני שמחה שאפשר לעשות עם בשר את המאפה, אך יש לי בעיה עם סויה, יש לי רגישות
לכל מוצרי הסויה למיניהם. לכן אני בהתלבטות לגבי מה לשים במקום חלב, כדי להכין מאפה פרווה
עם בשר.
"שמנת לבישול של השף הלבן" הוא פרווה? יש משהו אחר פרווה שלא מסויה?
בסוף השבוע יש לי אורחים ואני רוצה להכין להם מאכלי גבינות. המאפה גבינות סגור ניראה לי
מעולה, אני הוסיף כפי שכתבת את הזיתים השחורים. חשבתי להוסיף אותם במקום לבצק אז
להוסיף אותם במילוי הגבינות.
יפעתוש
יפעתוש יקרה
את הבצק ניתן להמיר ל-3/4 כוס מיץ תפוזים.
לגבי הציפוי כל שמנת מתוקה היא תחליף טוב לכוס חלב. (גם זה כבר נוסה)
תנסי לשבץ גם בבצק חתיכות קטנטנות של זיתים שחורים זה יוצא מאד יפה
במלית את יכולה לשבץ גם זיתים ירוקים וגם שחורים.
תקבלי המון מחמאות על המאפה הזה. לאט לאט תשדרגי אותו עם התוספות של תרד/פטריות/טונה. מעולה.
תודה פירגה יקרה
יפעתוש שלנו , מה שתכיני אני בטוחה שיהיה נפלא,כרגיל אצלך.
חיבוקים :lol:
פירגה יקרה,
עשיתי את המאפה, וואו איזה טעיםםםםםםםםםםםםםםםם :!: :!: :!:
הבית התמלאה בניחוחות של מאפה גבינה
פירגה המאפה נהדר, נפלא וטעים ביותר
לאחר שהמאפה התקרר חתכתי אותו והקפאתי אותו לאורחים שבאים אלינו בקרוב.
המאפה הזה כבר נכנס למאגר המאפים שלי
תודה פירגה יקרה.
הנה התוצאה, יאממממממממממממי :lol: :lol: :lol:
http://picasaweb.google.com/yifat.zr/rjuNBF#
המון… המון …המון… תודות :lol:
יפעתוש, תודה רבה, המאפה נראה מדוגם ומקסים.
הוספתי הערה בסוף המתכון שייכנסו לראות בהערות שלך את המצגת הנהדרת. באמת יאמי.
גם אני מקפיאה את המאפה חתוך ונהנית מדי פעם ליד קפה או לאירוח.
שבת נהדרת
שבת שלום פירגה
המאפה פשוט נהדר, טעים ביותר. אפיתי אותו בתוכנית טורבו בתנור.
הבצק העליון יצא פריך וקריספי כל כך . אני ממליצה בחום להכין אותו
ולהנות ממנו. הטעם מזכיר לי את האפים שקונים. איזה טעיייייייםםםםםםםם :lol:
שבת נהדרת
יפעתוש יקרה
בקר אור
כמו שכבר כתבתי לך זה אחד מהמאפים בעשיריה הפותחת…….נדמה לי שכל העולם כבר הכין ושידרג לטעמו.
כיף,כיף,שנהניתם.עונג לי
פירגה,
אשמח אם תוכלי להפנות אותי לקישורים למתכונים של המאפה עם השידרוגים.
[אמרת שבפורומי האוכל השונים של תפוז יש שידרוגים רבים].
איך אדע מהו שם המתכון למאפה עם השידרוגים? אני מאוד רוצה
להכין את המאפה בשידרוגים שונים.
אודה לך מאוד לקישורים שונים במידה ואת מכירה.
יום נפלא
יפעתוש,כיוון שאני טרם יודעת להעביר לפה קישורים
כנסי לפורום בישול ילדים והקישי בחפש: מאפה גבינות סגור
ראי מספרים: 32 במלית ירקות או….. 33 ….. 34 ……… 1
או בפורום אוכל חלבי למשל ראי במספר : 17
אני חושבת שגם ב"גוגל" יש.
בעיקרון מוסיפים: טונה או פטריות או תרד בשכבה מעל לבצק ולפני הגבינות.
או כפי שתראי גם למעלה.
בהצלחה.
פירגה יקרה,
נכנסתי לכל הקישורים שציינת, וחבל על הזמן… ואוו איזה מבחרים.
פירגה את ממש מופרסמת בפורום תפוז, המתכונים שלך והתמונות, אין מה לומר :!:
שפע מתכונים עצום את משתפת. כל הכבוד לך, המתכונים שלך נהדרים
ומוצלחים.
תודה על השיתוף, אין כמוך
תודה יפעתוש, מרגש לקרוא את התגובה שכתבת גדול
הכנתי אתמול בפעם השניה את המאפה והוא פשוט נהדר: הבצק כל כך נעים לעבודה והתוצאה הסופית פשוט נהדרת. ובאופן כללי : שמתי לב שבזמן האחרון כשאני צריכה לארח, אני פשוט נכנסת לאתר שלך ובוחרת את המתכונים רק ממנו והכל יוצא פשוט עשר. גם את פשוט עשר והמשיכי לפנק אותנו במתכוניך הנהדרים! :lol:
יעל יקרה
זה באמת אחד המתכונים המנצחים שבאתר.
תמיד כיף להכין ולדעת שהתוצאה נפלאה תודה רבה :lol:
שלום פירגה,
המאפה יצא מצויין!
השתמשתי בגבינת פטה , גבינה צהובה וגבינת פילדלפיה (לבנה).
אחלה בחלה, מעדן ! :lol:
ציון 5 , עוד מתכון מנצח :!:
יום טוב, מאיה (גיברלטר).
מאיה יקרה
איזו תגובה נפלאה.נהדר. תודה.
שיהיה כך תמיד קל טעים ומנצח
הי פירגה
יש צורך לחתוך ממש לפני האפיה לריבועים או רק לסמן? צריך שתערובת הביצים והחלב ייסו מכל הצדדים ולכן חותכים?
תודה מראש
כן מאיה
ממש ממש לחתוך עד ה ס ו ף ולתת לרוטב לחלחל פנימה. מכל הצדדים ומכל החורים למעלה.
תהנו. תיכף כיף לכם יהיה לכם טעים מאד ;)
מאפה נהדר. אתמול הכנתי והיתה חגיגה גדולה סביבו. תודה על המתכון.
אם בא לי להכין מילוי בשרי, הבנתי שניתן להכין את
הבצק עם מיץ תפוזים. זה לא יעוות את הטעם כשזה ממולא בשר ?
ומה עושים במקום החלב והביצים, במה להשקות המאפה?
מירה תודה על המחמאות למאפה גבינות סגור.
לא הכנתי עדיין עם בשר.
כשאכין,אשתף אתכם.
לבריאות ובכיף
מירה יקרה
זה המתכון שאילתרתי לי להכין אולי השבוע.
בתקווה שיצא טעים:
מאפה בשר סגור – בינתיים מאולתר וטרם הוכן
מתכון-פירגה
מצרכים:
הכנת הבצק בקערה:
200 גרם מרגרינה/מחמאה
3/4 כוס מיץ תפוזים
1/2 2 כוסות קמח ולהכין עוד קמח לזמן לישה
שקית אבקת אפיה
מלח לטעם
ללוש בצק רך ונעים ולחלק ל-2
חלק אחד לשטח בתבנית 27X33 משומנת ולאפות בחום 170 מעלות כ-15 דקות עד להזהבה
את החלק השני לשמור בצד.
מצרכי המלית:
4 כפות שמן
2 בצלים קצוצים
1/2 גמבה אדומה+1/2 גמבה ירוקה חתוכים לקוביות קטנות
מי שלא אוהב גמבות ימיר לכוס גרגרי תירס או פטריות קצוצות.
1/2 קילו בשר בקר טחון
חופן צימוקים
כף סילאן
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה טרייה
1/4 כפית כמון
1/4 כפית פפריקה מתוקה
קורט קינמון
מלח ופלפל שחור
1/4 כוס צנובר קלוי
הכנת המלית:
להזהיב את הבצלים בשמן ולהוסיף את הבשר
לערבב ללא הפסקה עד שהבשר יהיה פירורי ובצבע שחום
להוסיף תבלינים ואת יתר החומרים
לבחוש לתערובת אחידה
לקרר.
לצקת את הבשר על הבצק הקר
לרדד דק את החלק השני של הבצק ולהניח מעל לבשר
לחלק למנות ולחתוך ממש עד לקרקעית התבנית
להכין ציפוי:
כוס חלב סויה או קוקוס/ או מיכל שמנת מתוקה צמחית+2 ביצים +מלח+פלפל
לערבב ולצקת באופן שווה על פני המאפה
לפזר מעט תבלין פטרוזיליה +מעט פפריקה.
לאפות עוד 25 דקות או עד שהנוזלים מתמצקים.
להגיש חם.
תהנו
פירגה,
המון תודה על הרעיון. (את יצירתית להפליא)
נשמע טוב, ואין סיבה שלא תהיה תוצאה טובה…
נראה לי שאכין את המתכון. בכל אופן אם תכיני לפני, אשמח לשמוע תוצאות.
תודה מירה בתקווה שיצא טעים כקודמו
פירגה שבת שלום,
אתמול היו לי הרבה אורחים לארוחת ערב (חלבית). בד"כ אני מעדיפה לנסות מתכונים חדשים על המשפחה הקרובה אבל מיכיוון שראיתי שאין נפילות אצלך הוספתי אתמול 3 דברים שעשיתי פעם ראשונה, מאפה גבינות סגור (בתוספת זיתים), לזנית חצילים וקיש מנגולד עם גבינות. כצפוי הכל יצא מעולה ונכנס הישר לרפרטואר.
המון תודות :lol: :lol: :lol:
אי אפשר לעמוד בקצב :| :| :|
תודה ריקי . כיף שאת סומכת עלי, מכינה ויוצא כל כך מוצלח וטעים.
התמוגגתי לקרוא על ההצלחה של כל המתכונים שהכנת. מעולה.
המשך טעים :lol:
הי פירגה
היום עשיתי את מאפה הגביות הסגור.
מה אומר, נאלצתי לסגור את החלונות לשמע קולות הגניחה שנלוו לכל ביס…
בכל אופן יצא מדהים וזכה להרבה מחמאות.
יש מספר מתכונים שכבר סימנתי. לאור ההצלחה היום אני איישם בהקדם.
תודה לך
אימוש יקירה בקר אור
מאפה נהדר שלא נס ליחו כבר שנים רבות.
אני הרבה פעמים חותכת, מקפיאה ושומרת לי במקפיא בוקפסה סגורה.
בקר נפלא תודה :lol:
יצא מאוד טעים, ממש לא מסובך להכין, אפילו למי שיש ידיים שמאליות… והכיף, טעים מאוד גם בחימום חוזר.
צודקת ;)
תמר,המאפה גבינות הזה כבר מוכר וחביב בכל רחבי האינטרנט. כבר שודרג במגוון תוספות וקוצר הצלחות בכל אירוח.
שמחה שאהבתם
פירגה יקרה,
אוח, זה נראה טובבבב…!
אני רוצה לשאול בקשר למילוי הבשר:
האם אפשר להכין את "מאפה בשר סגור" עם הבצק הזה?
אם כן, צריך לאפות בפעמיים, כמו שכתבת כאן במתכון הנסיוני?
אפשר גם לשפוך עליו את הרוטב ולאפות, כמו שכתבת כאן בנסיוני?
ובכלל מה בעיניך עדיף למאפה הבשר, בצק השמרים או הבצק הזה?
והאם ניסית את מילוי הבשר הנסיוני? הוא מאוד נראה לי…
הרבה תודה, וסליחה על המון השאלות שלי.
נועה
נועה בקר טוב
כפי שראית בסוף הכנתי מאפה בשר אחר עם בצק שמרים.
המאפה הזה הנסיוני, לא נוסה, אבל לדעתי יצא מצויין כפי שרשמתי על כל שלביו.
כל השלבים נכונים וללכת על פיהם. כולל הציפוי.
בהצלחה ויום נפלא
נראה מאוד טעים..
האם שמנת לבישול זו השמנת 10% או צריך שמנת מתוקה של קצפת?….
(קצת חדשה בעולם המטבח..)
עינת הי חמודה
את מתכוונת לציפוי עם הביצים? אפשר שמנת לבישול 10%
תהני ממאפה אחד הטעימים בעולם ;)
שלום לך – היום התארחתי אצל חברה – היא הכינה לי את ה"מעדן" הטעים שלך…..כל כך נהנתי ….מייד יצאתי עם מירשם…..היה טעים ופריך וגם הרווחתי להכיר את האתר שלך – תודה לך
רינת בקר אור
ואני הרווחתי אותך בצל קורתי החמימה.
נפלא שהגבת ונפלא שהצטרפת.
להתחיל עם מאפה הגבינות הזה,זה כיף אמיתי.
מקווה שגם יתר המתכונים שבאתר יערבו לכם.
יום נפלא
יאמייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייי
השבוע לראשונה אפיתי את המאפה גבינות סגור
ויצא יאמי
אהבתי מאוד זה מאפה קל להכנה טעים ומרשים
תודה על כל המתכונים הנהדרים
שבוע נפלא
אורלי
אורלי,מעולה.המאפה כבר שודרג ע"י החברים באתר.
לאט לאט תוכלי לגוון אותו וכך תקבלי מאפה בטעם אחר.
תודה רבה גם לך
הכנתי לראשונה לשבת לילדים מהחומרים שהיו בבית – כולל יוגורט בטעם של פעם במקום שמנת חמוצה לבצק, גבינת בורסן עם שום, גבינת עמק, פטריות טריות שטוגנו בחמאה וגבינה לבנה שערבתי בה קובית תבלין של קנור בטעם פטריות להדגשת הטעם. הרעיון של החיתוך לפני האפיה נהדר. כולם ליקקו אצבעות. כולל הבן שמנסה לשמור על המשקל שדי כעס עלי משום שהמאפה מאד טעים. תודה
נאוה,יופי שהכנת ובטוח שגם עם השידרוגים יצא מעולה. בהחלט מגיע למאפה הזה מחמאות.אני זוכרת את הפעם הראשונה שאני טעמתי ממנו וזה היה מעלף ומיוחד מאד.
אז בכיף,כמו תמיד
בשתי מילים : סוף הדרך! טעים!!!
קל להכנה, מהיר וטעים!
תודה רבה פירגה יקרה
אסנת הי,מזמן לא הכינו את המאפה הנפלא הזה.תודה שהזכרת לנו
לילה טוב
פירגה יקרה
האם אני יכולה להוסיף במילוי כרישה, ואם כן אז האם לטגן מעט בשמן ??
בתודה מראש :?
סימה שלום
לי אישית לא נראה שיתאים. אבל באוכל הכל שאלה של טעם.
בכל אופן,כרישה מטגנים כמו בצל עד לשקיפות.
בהצלחה
תודה. אם אכן אוסיף את הכרישה אספר לך איך יצא…..
אוקיי בהצלחה ואשמח לשמוע איך יצא
היי פירגה
עד כמה זמן לפני ההגשה אפשר להכין את המאפה?
האם זה כמו פיצה שטעים רק באותו רגע, או
שאפשר להכין כמה שעות לפני ההגשה ועדיין יהיה טעים?
ריקי הי
את המאפה הזה אני מקפיאה כחיתוכיות (מפרידה בין השכבות בניר אפיה) אפילו לתקופה של שבועיים שלושה.
מוציאים את המאפה לתנור שחומם מראש,מכסים בניר כסף את פני המאפה ומחממים ממש לפני ההגשה.
מקווה שתהני ממאפה מדליק וטעים במיוחד
חג שמח
בוקר טוב וחג שמח –
הצלחה למאפה הגבינות הסגור בארוחת החג :lol: (שאגב, "כיכבו" בו מנות רבות שלך ;) , מאחר וגם גיסתי וגם אני התמכרנו לאתר הזה, וכל הזמן רוצות לנסות ממנו עוד ועוד).
עשיתי עם טונה (פוררתי מעל הגבינות, להן הוספתי קוטג' לפי המלצתך) ויצא מדהים חילקתי ל-2 תבניות (הגדולה יותר לנו, כמובן) ואני מחכה לתגובות מהחיילת וחברותיה, אליהן הקפצנו דברים טובים לחג.
נפלא – עכשיו קשה לי לחכות לארוחת הבוקר שבה נוכל לחסל את השאריות… :P :P
פוליאנה יקרה בקר טוב
מסרי תודה רבה לגיסתך. כיף שהכנתם ממטעמי האתר לחג וכיף גדול עוד יותר שהכל היה טעים ומוצלח. אני מקווה שהבת וחברותיה חגגו בבסיס עם המטעמים ששלחת לה.
מאחלת לך ארוחת בקר נפלאה וטעימה מהשאריות ;) תהני
פירגה שלום
האם ניתן להכין את המאפה עם בצק עלים מוכן?
אני בטוחה שהגרסה עם הבצק שמכינים לבד יותר טעימה אבל כשיש לי מעט זמן האם זה ייצא בסדר עם בצק עלים קנוי?
ליאתי,עם בצק עלים הכנתי רק שטרודל או בורקס
שלום פירגה, המאפה נמראה טעים מאוד ואני מתכוונת והכין אותו היום! אבל בעיה- אין לי שמנת חמוצה- מה אפשר לשים במקום? גבינה 5% הולך? או קוטג'?
תודה
שרית
למרות שלא ניסיתי,הייתי הולכת על גבינה 5%
בסוף עשיתי עם 3/4 כוס מיץ תפוזים ויצא טעים מאוד!
תודה רבה ושבת שלום!!!
נפלא.
תהנו שרית
שלום פירגה
האם אפשר לאפות יום לפני ולחמם ביום הארוע?
ריקה כן ונהדר אפילו בפריזר לתקופה ארוכה
פירגה שלום! האם אפשר להשתמש בגבינה פטה .זה יהיה מתאים למתכון הזה.תודה לך
לא פטה.
היי פירגה היקרה. אני מתכננת לחג את המתכון הזה, השטרודל פרומעז ועוגת הקרמבו.
רציתי לדעת, האם אני יכולה להכין את הבצק ולשמור במקרר עד מחר ? ורק אז לרדד ולמלא בגבינות ?
תודה מראש.
ענבר, אם הכוונה לבצק של מאפה גבינות סגור אז כן
חג שמח וטעים
פירגה, תודה.
היתה לנו ארוחת מלכים עם כל המטעמים שהכנתי בעזרת האתר שלך..
זה התחיל עם המאפה הזה – שהיה מוצלח וקצר מחמאות אפילו מהבת הסרבנית אכילה שלי.
המשיך עם השטרודל פרומעז – המושקע. שאפילו דודה שלי, שלא נוהגת לחלק מחמאות ;) , לא הפסיקה ליישר….
והמשיך עם מקלות השום שהכנתי מרוב התלהבות… הבנות שלי, לא הפסיקו להסתובב במטבח ולקחת עוד מקל, ועוד מקל, תוך כדי שהן מגרגרות שיש להן אמא טבחית.
אני טבחית ????
חחחח… רק בזכותך פירגה העזתי.
כי בחיים לא הייתי מעיזה להתעסק בשמרים לולא האתר שלך.
תודה פירגה יקרה – :P מאחלת לך המון בריאות, אושר וסיפוק בחיים – כמו שאת תורמת לנו.
נשיקות חמות.
ענבר.
ענבר את מדהימה
תודה רבה מקרב לב
העברתי את התגובה למתכונים שהכנת שכולם יראו (שטרודל פרומעז ומקלות שום)
איזה כיף.אני כל כך שמחה שחזרת לשתף אותי,באמת.
הלוואי ותמיד יצליח לך ושיבורכו ידייך
סופ"ש טעים ונפלא לכולכם
מתכון נפלא… פשוט להכנה ומרשים להגשה…
מאד נהנינו.. שיבצתי בבצק זיתים שחורים כפי שהמלצת ב"טיפ" .
חברה ביקרה אותי הבוקר בעת שהכנתי את המאפה וכמובן שמיד נכנסה גם היא לאתר המופלא שלך.. הפשטות והקונקרטיות בה מועבר כל מתכון היא הנוסחא שחפשתי מאז שהעזתי להכנס למטבח.
ברכות ותודות…
תמשיכי אביטלי,זה כיף גדול ופינוק לכולם.
באהבה
פירגה שלום,
זו פעם שניה השבוע שאני מכינה את המאפה הזה.
כולנו אהבנו ואכלנו בהנאה.
לא היתה לי שמנת חמוצה,השתמשתי ביוגורט ביו.
תודה לך ושבת שלום.
נהדר רוני.תהנו ושבת שלום
הי פירגה,
עכשיו בתנור נאפה המאפה. הריח מתפשט בבית. רציתי רק לומר שאפשר להשתמש עם כל סוג גבינה שיש בבית. ולמעשה זה בטעם בורקס לא בצורת בורקס.
עבודה- 3 דק'.
תודה תודה תודה.
לימור
לימור,איך יצא?
א ל ו ה י .
והצורה שלו כל כך יפה להגשה.
ועבודה כל כך קלה. משהו משהו.
באמת תודה.
לבריאות לימור,תהנו והמשך טעים
פירגה – בוקר טוב ושבת שלום
האם אפשר להמיר את המרגרינה או החמאה בבצק לשמן? ואם כן אז כמה שמן.
תודה מראש לאה
לא מומלץ להמיר לשמן.
באופן כללי 200 גרם מרגרינה=3/4 כוס שמן
תודה פירגה – אכין בדיוק כפי שכתוב
שבוע טוב ומבורך – שנה אזרחית טובה בריאה מאושרת ומבורכת.
לאה
פירגה – הכנתי היום את המאפה לארוחת ערב בדיוק לפי המתכון.
המתכון מעולה וטעים מאוד.
תודה תודה
לאה
לאה,זה מאפה מנצח,אני שמחה שגילית אותו והוספת עוד מחמאות.
יום נפלא לך ותודה רבה.
פירגה בוקר טוב, הכנתי את המאפה אתמול בערב. יצא טעים מאוד אבל הבצק התחתון יצא רטוב ולא פריך כמו העליון…יש דרך להימנע מזה?
אולי הגבינות היו רטובות?
פירגה יקרה בוקר טוב.
אני מארחת במוצאי שבת, ורוצה להכין גם את המאפה הזה.
האם אני יכולה להכין אותו כמה ימים מראש ולשמור במקרר או במקפיא ?
תודה אישה יקרה.
שמרי במקפיא כבר חתוך למנות כך שיהיה לך רק לחמם בתנור.
כמובן תפשירי היטב לפני החימום ועדיף גם לכסות בניר כסף כדי שהחלק העליון לא ישחים מדי.
בהצלחה ותהנו.
היי פירגה
ראיתי בתגובות שמישהי כותבת שהיא אופה בטורבו.האם כדאי בטורבו או אפייה רגילה?
האם השתמשת בתבנית של התנור?
אצלי תמיד הכל בטורבו.
את אופה בטורבו גם אם זו תבנית אחת בלבד?האם אפית את המאפה הזה בתבנית של התנור?
אני תמיד אופה בטורבו. הכל.
תבנית 27X33
פירגה שלום
אני רוצה להכין את המתכון היום לארוחת שישי.לחמם מחר בתנור או במיקרו ואיך הטעם אחרי יום במקרר?
טעימה בחימום גם אחרי הקפאה.
איפה עדיף לחמם אחרי מקרר בתנור או מיקרו?
תמיד תנור,אופציה לחימום במיקרו רק כשאין ברירה.
תודה אני מתכוונת להכין היום.בטוחה שיצא טוב יש לי נסיון מוצלח עם המתכונים שלך.
היי פירגה ,
אפשר לעשות אותו הדבר אבל בשרי ?
במקום לשים באמצע גבינות לשים בשר ?
ואם כן אז מה אפשר במקום השמנת חמוצה ?אולי שמנת פרווה ?
בבקשה: מאפה בשר סגור
http://pirge.co.il/אירוח/מאפה-בשר-סגור
פשוט השבוע היה שבוע פירגה שזה היה כולל מאפה גבינות,עוגת קוקוס עם סילאן פשוט נפלאה גם לשומרי חלב בשר. ותבשילי קדרה. עלי לציין שאתר נפלא ,ויש אומרים שאני בשלני :ת מעולה לכן המחמאות שלך תודה אביבה :lol:
את מקסימה אביבה
אני מאחלת לך המשך עשייה מבורכת וטעימה ושכולם יחמיאו לך.
באהבה.
כנסי לקטגוריות שבועות ותכיני לך רשימת מטעמים לחג הנהדר.
חיבוק
היי פירגה,
נראה מעולה ואני רוצה להכין לשבועות – נראה לי שאני אשים בפנים גם פסטו…
רק שאלה קטנה – את בלילת הביצים יוצקים גם מעל הבצק עצמו או רק בין החריצים?
אם שופכים מעל הבצק, הוא לא יוצא רטוב בסוף האפייה?!
תודה מראש ;)
רונקה בקר טוב
לא יוצא רטוב.יוצקים על כל המאפה .
בהצלחה ותהני כמו כולנו ממאפה נפלא שילווה אתכם שנים רבות וטעימות.
חג שמח.
מתכונים נפלאים ומעוררי תאבון !!
דחוף- האם אני יכולה לעשות עם בצק עלים קנוי?
תודה תודה
לא חושבת.בכל אופן,
לא שמעתי שמכינים עם עלים.
חג שמח ובהצלחה.
עם בצק עלים זה יוצא כמו מין בורקס.עשיתי פעם דוקא יצא טעים מאוד
זה משהו אחר. אין מה להשוות.
תודה על התגובה המהירה.
הכנתי אתמול, מעל שכבת הבצק התחתון מרחתי פסטו והשאר זהה למתכון.
יצא נהדר.
תודה
באמת טעים ומיוחד.תודה ששיתפת.
פירגה, אין לימשמנת ואני בהריון מתקדם
ככה שזה פרויקט לצאת
מה יכול להוות תחליף ואם לא איזה מאפה איר עם בצק וגבינות יתאים לי? תודה
צריך שמנת.בהצלחה.
קסם לי הרעיון של מריחת טחינה גולמית על התבנית, כמו במאפה גבינות בטעם פיצה, האם כדאי גם כאן, במאפה המקורי, להוסיף את הטחינה?
תודה!
הי אסף
אפשר להבריש או למרוח טחינה בתבנית.
בלי קשר לכל מאפה מלוח או מתוק.
חופשי…
בוקר טוב פירגה,
האם אפשר לערבב את הגבינות ואז לשטח אותן על הבצק התחתון?
האם אפשר להוסיף זיתים לגבינות ולא לבצק?
מקווה שאהנה מהמאפה הזה כמו מכל שאר מתכונייך שנוסו על ידי עד עכשיו :lol: :lol: :lol:
רותי הי,
את יכולה לעשות כל מה שמתחשק לך .
זה מאפה קל וניתן לשידרוגים רבים.
בטוח שתאמצי אותו בחום לבני ביתך.זה אחד הטעימים באתר שלי.
צהריים טובים פירגה,
אני מתכוונת להכין מחר את המאפה.האם אפשר להכין את הבצק ולהשאירו במקרר ללילה?
מצפה לתשובתך ואוהבת את מתכונייך :lol:
רותי,עדיף להכין , לקרר ולהקפיא את כל המאפה.
באהבה והמשך טעים
סליחה על הנדנוד,אבל נראה לי שלא הבנת את כוונתי.מה שהתכוונתי לשאול האם אפשר להכין את הבצק בערב ובמקום להכניס אותו למקרר לשעה להכניס אותו לכל הלילה ולמחרת להמשיך עם המילוי.
שוב תודה
הי רותי
כתבתי שעדיף להכין את כל המאפה לקרר ולהקפיא.
אני לא מכירה צורה אחרת ואין לי מושג לגבי השארת הבצק כל הלילה במקרר.
צר לי שאין לי נסיון בכל דבר.
צהריים טובים פירגה יקרה,
…ובכן הכנתי את המאפה ומה אגיד לך,כרגיל,סוף הדרך טעים שאין מילים לתאר ואפילו בעלי שלא חובב פשטידות לא הפסיק להחמיא (לי ולך ;) ;) ).היות ואפשר לשדרג טעמים לפי עצתך,אשתף אותך במה ששיניתי:גיליתי שיצא רסק עגבניות בטעמים אז התחלתי בזה שעל עלה הבסיס מרחתי רסק בתוספת שום.טינתי בצל ענק,הוספתי קופסת פיטריות וערבבתי את זה עם כל הגבינות.במקום גבינה לבנה רגילה הכנסתי גבינה לבנה עם זיתים ירוקים.בקיצור,יצא מאפה מאוד לא בריא אבל מאוד מאוווודדדד טעים(חה,חה,חה).תוך כדי תיאור אופן ההכנה קיבלתי שוב תיאבון לאכול ;) ;) אז שוב תודה מכל הלב על מתכונייך ושתהיה לך שבת נפלאה :lol: :lol:
הי רותי יקרה,
איזה יופי,ומוזר לי שעד היום לא הכנת את המאפה הנצחי והמלהיב הזה. אבל אף פעם לא מאוחר.
תקראי את התגובות (123) יש המון היצעים ורעיונות ובכלל הדמיון מנצח במתכון הזה.תמיד אפשר להכין מתכון חדש ונפלא.
תודה על השידרוגים שהוספת בתגובות.
שרק נמשיך להכין ולהתלהב ולפנק את אוהבינו.
שבת שלום,פירגה
המאפה הזה באמת מדהים!
הוא היחיד הקבוע בכל ארוחת שבועות, לא מוותרים עליו.
אני רוצה להכין היום לארוחה של מחר, האם כדאי להקפיא עד מחר או מספיק לשמור במקרר?
ושוב תודה לך פירגה…
קרן,תודה.
תאפי את המאפה כמעט עד אפייה מוחלטת ומחר לפני האירוח תאפי אותו אפייה סופית.
עד מחר שמרי במקרר.
תהנו וחג שמח
היי פירגה
הבצק במקרר , אני מחכה כבר לטעום ;)
יום טוב
פירגה יצא מעולה ! בפעם הבאה נוסיף תוספות .
העליתי תמונה באוכל כשר אם בא לך להציץ.
יום טוב
גלית,למרות שלא מצאתי תמונה ובכלל אותך בפורום הכשר,אני שמחה שהכנת ושיצא טעים.
תודה על הפירגון והמשך טעים לכולנו :lol:
בטח שיש , הסתכלת בווינט ? קוראים לי קינמונית שם .
נכון גליתי,שכחתי שיש גם בוי נט אוכל כשר. אני רגילה לראות אוכל כשר בתפוז.
וגם שכחתי את השם ;) שהחלפת.
בכל אופן,ראיתי ונגנבתי ונראה נפלא.
את יכולה לשדרג עם תוספות כפי שתקראי בתגובות. שידרוגים של:זיתים, פטריות, טונה, אנטיפסטי וכל מה שאת אוהבת ומשתלב לך.
תודה רבה,את באמת מרגשת אותי כל פעם מחדש.
רוצה להכין לשבועות ומתלבטת בין הגירסה הזו לזו עם רוטב הפיצה. יש לי אורחים אמריקאיים מה לדעתך ילך איתם טוב יותר?
מיכל הי חמודה
אני לא יודעת מה להגיד לך.
שני המאפים שונים לגמרי זה מזה.
היי פירגה בוקר טוב
אני רוצה להכין מאפה אבל עם תפ'א ופטריות יש לך מתכון כזה??
המתכון הזה נראה מעולה אבל אני מזמינה אנשים שחלק אוכלים חלבי וחלק לא, אני עושה פיצות שלך, פוקצות כמובן שגם שלך, תפ'א ברוטב צי'לי שלך כן ועכשיו אני מחפשת מאפים עם פטריות / תפ'א …. מה את יכולה להמליץ ? תודה רבה על כל המתכונים המוצלחים שאת מעלה ומשתפת אותנו !!
הי מירב , תודה וחיבוק.
את מתכוונת למתכון הזה?
http://pirge.co.il/%D7%90%D7%A8%D7%95%D7%97%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%94%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA/%D7%A4%D7%A9%D7%98%D7%99%D7%93%D7%AA-%D7%A9%D7%9B%D7%91%D7%95%D7%AA-%D7%A4%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%95%D7%A4%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA
הי מירב
יש גם את זה…..
http://pirge.co.il/%D7%90%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%97/%D7%A4%D7%90%D7%99-%D7%91%D7%98%D7%98%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%A4%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%95%D7%A7%D7%A8%D7%9D
פירגה יקרה,
הכנתי אתמול לארוחת החג את המאפה!
יצא מצויין וזכיתי למחמאות!
ראיתי את מגוון השינויים והתוספות
שלך ושל האחרים למרשם, ואנסה
גם אותם!
בשוטטות שלי אצלך באתר מצאתי כ״כ
הרבה מרשמים חדשים שאוכל להכין
ולגוון את הארוחות המשפחתיות !
תודה גדולה, וחג שמח
הי רביד חמדתי
בחרת במתכון נפלא שכולם באמת אוהבים,ולא פלא שזכית במחמאות.
תכיני מהמגוון הגדול שבאתר ללא חשש. הכל ממטחבי הקט והחמים.
לבריאות ובאהבה גדולה חג שמח
פירגה יקרה,
הכנתי את המאפה בעבר כמה פעמים – ויצא מושלם!
אני מתכננת להכין אותו שוב לארוחת ערב חגיגית ממש בקרוב.
יש לי שאלה קטנה – אני אגיש אותו בארוחת ערב, אבל רוצה לסיים את ההכנות כמה שיותר מוקדם, רצוי בבוקר.
האם אני יכולה להכין הכול בבוקר, להכניס למקרר, ובערב רק לאפות ולהגיש?
ואם לא – עד איזה שלב אני יכולה להכין בבוקר ולשמור במקרר?
תודה, :P עמית
עמית יקרה,
בגלל המורכבות …הרוטב וכו'….אז לא.
אפשר להכין בבקר האירוח , לאפות, לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה.
ניתן לגם הכין שבוע מראש,להקפיא מרובעים ולחמם לפני ההגשה.
תהנו מהאירוח
תודה רבה!
פירגה יקרה. מתכוונת להכין אותו לחג. מתה על הבצק הזה .
תודה שאת מאפשרת לנו ללמוד ממך. חג שמח.
חג שמח אסתר. מקווה שגם החג הזה תהנו מהמטעמים
פירגה יקרה,
ראשית – חג שמח לך ולכל המשפחה!!! האתר שלך הוא אורים ותומים בשבילי ותודה רבה לך!!!
איך את ממליצה להפשיר את הריבועים אחרי ההקפאה? ביאזה חום בתנור, מכוסה/לא מכוסה? בקיצור: מה התהליך המומלץ.
שוב – תודה רבה!
שירי
שירי הי, אושר לי שאת איתי באתר.
בקלי קלות….אני מהקפאה שמה במיקרו.
אם רוצה להיות "מסודרת" אז תפשירי ותכסי בניר כסף וחימום 170 מעלות בתנור עד שחם להגשה. אולי קצת יותר טעים….תנסי פעם כך ופעם כך ותחליטי.
חג שמח מתוקה.
תודה פירגה יקרה ותמשיכי להעשיר אותנו במתכונייך הנפלאים.
שירי
פירגה אהובה,
הכנתי את המאפה המדהים הזה לאורחים שלי שהגיעו אליי לסוכה. הם פשוט טרפו את המאפה עוד לפני שהגעתי להתיישב בסוכה.
תודה על עוד מתכון מיני רבים שלך מעולים
:lol: חיבוק ענק ושבת קסומה….
ליאתי,בחרת טוב ונכון.מאפה מדליק וטעים במיוחד לאירוח.
המשך טעים ומוצלח בכל המתכונים שתכיני.
חיבוק חם ושבת שלום לכולכם
בוקר טוב אישה יקרה
אני רוצה להכין את המאפה הזה שלא מפסיק לקבל מחמאות :lol:
רק שיש לי מרגרינה עם תוספת מלח, אפשר להשתמש בה במקום המרגרינה הרגילה ולוותר על המלח ?
תודה מראש :P
הי מירב
שימי את כמות המלח שאת רוצה. לטעמך האישי כמובן.
הא ועוד שאלה, אם אין קמח תופח כמה א.א אני צריכה לשים?
תודה
מירב,על כוס אחת כפית אבקה
היי
לשה עם שתיי כוסות מים חמים או מהברז? תודה
פנינה,כתוב בשורה של קמח,אז קמח…. ;) אין אזכור למים.
טוב ששאלת.
ממש מצחיק
גם בעלי התבלבל ושם 2 כוסות מים חחח
והוא מספר שיצא מאודדד דליל
כנראה שיש לשנות משהו בנוסח המתכון.
עכשיו אני! הולכת להכין בצק חדש…
זה נראה מעולה!
ענת,אין איזכור למים,זה רשום בהמשך השורה של הקמח…….
הבהרה:
לענת ושאר המתבלבלים,שימו לב,
בשורה של הקמח רשום :
להתחיל ללוש עם, 2 כוסות קמח ,ולהמשיך ולהוסיף לפי הצורך,והכוונה לקמח,
קראי שנית,
לא צריך להוסיף מים .
אז לא צריך מים בבצק בכלל????
לא רשום מים. לא צריך.
"טיפ"
אבל בכל אופן, בכל בצק כשאת לשה,יש כלל…..אם הבצק לא מתגבש לבצק ונשאר פירורים….יש להוסיף כף אחת של מים ושוב ללוש עד שמתגבש. כל פעם כף אחת ולא יותר.
בהצלחה.
:lol: פירגהלה הזמנתי אורחות לחג השבועות והן הביאו איתן את המאפה המוצלח הזה ,ואני רוצה לשאול שאלה, האם אפשר להמיר את המרגרינה ,בשמן זית ..?
שולמית ערב טוב,לא ניסיתי עם שמן
אם כן כמה שמן …..? :oops:
הכוונה כמובן באופן כללי.
200 גרם מרגרינה = 3/4 כוס שמן
היום זה הפעם ה 100000 שאני מכינה את המאפה הזה
לרוב מכינה עם חציל מטוגן או עם עגבניות מיובשות
הי ציפי,
אין אין על המאפה הזה. אין ספור שדרוגים והכל טעים.
שימחת אותי מאד,תמשיכי ולהכין ושתמיד יהיה לכולם טעים . הכי טעים.
יום נפלא לך
פירגה המקסימה!
אני רוצה להכין את המאפה לחנוכה ויש לי שאלה..
האם לערבב את כל הגבינות יחד כולל הבולגרית והצהובה ולשפוך? נשמע לי יותר הגיוני.
אשמח לתשובה יקירה.
תודה על המתכונים המופלאים שלך . כמעט כל שבת נהנים מהם והעוגות למיניהן…
הי אלישוש,אני לא מכינה כך,אבל תכיני איך שאת רוצה.
המשך טעים ובהצלחה
פירגה היקרה אתמול עשיתי לארוחת ערב בדיוק לפי המתכון! יצא שלימות!!!!!!!
תודה :lol: :lol:
אלישוש יקירתי,זה באמת אחד המתכונים הכי הכי באתר. (לטעמי)
טוב שהכנת ושמחתי שנהניתם לבריאות.
שלום אפשר במקום קמח תופח קמח מלא? תודה צביה
צביה,יצא ממש טעם אחר.לא ממש טעים
פירגה היקרה,
2 שאלות:
אני צריכה את המאפה הזה ליום שני למסיבת סיום של הבת. האם להכין ביום ראשון בערב, לשמור במקרר ולאפות ביום שני אחה"צ?
שאלה נוספת: אני צריכה לאפות בורקס גבינה במוצ"ש. מתי את ממליצה להכין את הבורקס? האם להקפיא ולאפות במוצ"ש? במידה וכן, האם צריך להפשיר? תודה וסליחה, שרי
שר ממי, את מאפה סגור תאפי קומפלט ותשאירי במקרר. תחממי לפני ההגשה.
את הבורקס תכיני .ללא אפיה. שמרי במקרר מכוסה ותאפי לפני ההגשה.
אין צורך בפריזר.
תהנו ובשמחות