
עוגה בחושה חגיגית לשבועות
קלה להכנה בלי ג'לטין בלי הקצפות. בחושה
3 שכבות של טעם גן עדן
המצרכים לבצק:
3/4 חבילה מרגרינה רכה או חמאה
חלמון ביצה
2 כוסות קמח תופח
1/4 כוס סוכר
כפית שמנת חמוצה 9% (היתר ישמש למלית)
ללוש לבצק נעים ורך
לשטח רק כחצי כמות מהבצק בתבנית עגולה מספר 26 שכבת הבצק צריכה להיות ד ק ה ולא עבה.
את יתר הבצק תקפיאו ותכינו עוגה נוספת במשך החג
לחמם תנור לחום 175 ולאפות את הבצק 8-10 דקות. לקרר את הבצק היטב. אפשר גם לאפות את הבצק ביחד עם העוגה בלי לאפותו תחילה.
המצרכים למלית:
באותה קערה בלי לשטוף (ניגוב קל) לשים:
4 מיכלי גבינה לבנה 5%
מיכל שמנת חמוצה 9%
חבילה שלמה אינסטנט פודינג וניל (את האבקה)
כוס סוכר (אפשר להוסיף עוד 2 כפות)
ביצה שלמה
לערבב בעזרת כף
לצקת את הגבינה על הבצק. ליישר.
לאפות בחום 175 בתנור שחומם מראש 40 דקות
הגבינה נשארת לבנה ומעט רוקדת
מיד להוציא ולצנן
ציפוי פירות יער:
מארז פירות יער קפואים להכניס את הפירות לקערה
ולערבב בזהירות עם 6 כפות סוכר
להשאיר 30 דקות ולסנן
להשאיר בצד 2 כפות מהסירופ לג'לי ואת היתר להקפיא בפריזר להזדמנות אחרת.
כשהעוגה קרה לסדר יפה את פירות היער מעל לגבינה
להכין ג'לי פטל אדום לפי הוראות היצרן
להוסיף לג'לי 2 כפות מסירופ פירות היער שהורדנו
לחכות 3 דקות ולצקת על העוגה
לצנן את העוגה לילה לפני ההגשה
"טיפ"
1. אפשר לצפות בתותי העונה ולקשט בקצפת
תהנו
אז אחרי ששגעתי :oops: …הכנסתי אותה לתנור….הוספתי קוקוס…..דיווח אחרי החג…
חג שמח!! :P
רווית אחכה בסבלנות לתגובה על העוגה.
אני בטוחה שהיא תצא מליון דולר ;)
חג שמח
פירגה
יצא :lol: :lol: :lol: טעימה….הוספתי גם קוקוס כי אני חולה עליו,והוספתי חצי מיכל שמנת מתוקה…יצא מעולה.
רק התחתית יצא קשה מידי…אולי יותר מידי קמח?
רווית בקר טוב

אגב, אפשר בכלל לאפות הכל ביחד בלי לאפות קודם את הבצק. ואז לא יהיה קשה.
גם צריך לשים שכבה דקה ולא עבה.
שימחת אותי שיצא מ ע ו ל ה
תודה רבה והמשך יום נפלא
זה מה שאמרתי לבעלי..לפעם הבאה.. :lol:
מעולה.תודה רבה
היי פירגה
לא כ"כ ברור לי נושא הציפוי של העוגה
שמתי פטל בקערה עם הסוכר. את מה אני צריך לסנן ?
ואיפה נכנס הג'לי והסירופ ? איזה ג'לי ואיזה סירופ אני צריך לקנות ? ..הסתבכתי קצת עם הסירופ..חשבתי שצריך בכלל לבשל את הפטל הקפוא עם סוכר ומים כדי שייצא רוטב פירות יער .
אנא עזרתך.

לגיל!
שוב אני עוזרת למרות שאני לא פירגה אני מקווה שהיא לא כועסת. אחרי שערבבת את הפטל עם הסוכר והמתנת צריך לסנן את הנוזלים שהצטברו בקערה. 2 כפות של הנוזלים תשמור ואת השאר תקפיא לפעם אחרת. צריך לקנות גלי בטעם פטל ולהכין אותו לפי ההוראות שעל גבי הקופסא ופשוט להוסיף גם את 2 כפות הסירופ ששמת בצד. אני מקווה שעכשיו תצא מהתסבוכת :| בהצלחה
חניתה תשובה כלבבי וטעמי.
תודה שעזרת
חחחח
תודה תודה לשניכן…ולך במיוחד חניתה

הכנתי אתמול וצא מדהים!!!!!חג שמח פירגה לך ולבני המשפחה עשיתי גם פשטידת גבינות לזניה פשטידת הזיתים שלך והבורקסים נשאר לי אוכמניות מהעוגה ומהבצק שנשאר הכנתי טורט אוכמניות
את פשוט גדולה! דרך אגב את המתכונים בחרתי בשיתוף עם בני המשפחה כאשר הבת שלי בת ה 15 אמרה וואו אמא כמה מתכונים יש לפירגה לכל חג ולכל מצב
אילנית יקירה
תודה וחג שמח לך ולמשפחה המקסימה שלך.
תהנו מהמטעמים שהכנת :lol:
מה כמות החמאה בבצק – האם חבילת חמאה של 100 גרם או 200 גרם
חבילה זה תמיד 200 גרם אלא אם כן כתוב אחרת.
בהצלחה