d7aad7a4d795d797d797 d79ed799d794 - פאי תפוחים

פאי תפוחים

d799d7a8d793d7a0d7941 - פאי תפוחים
עוגת פאי תפוחי עץ
המתכון ממיה גיסתי שמכינה אחלה מטעמים
העוגה הטעימה נזללה עד אחרית
המצרכים בסיר:
1/2 1 קילו תפוחי עץ "גרנד" מקולפים ופרוסים
5 כפות סוכר + כף סילאן תוספת שלי
1/4 כוס מים מהברז
2 פלחי לימון טרי
מרתיחים כמה דקות עד להתרככות התפוחים
מורידים מהאש ומוסיפים:
כפית קינמון
2 כפות פודינג וניל
לערבב.
להכין כוס אגוזים לפיזור על הבצק
הכנת הבצק בקערה:
2 כוסות קמח רגיל
כוס סוכר
100 גרם חמאה או מרגרינה רכה
כף אבקת אפיה
מעבדים את הקמח והחמאה במגי'ימיקס לפירורים ומוסיפים את הסוכר. אפשר להוסיף כמה טיפות מים. רצוי לצנן קצת את הבצק במקרר.

לחלק ל2/3 עבור תחתית התבנית ול1/3 עבור הפירורים

תבנית פאי גדולה משומנת
לשטח 2/3 מהבצק על התבנית המשומנת וליישר

לאפות בתנור שחומם מראש 175 מעלות עד הזהבה.
לצנן כמה דקות
לפזר אגוזים שבורים ומעל את כל התפוחים ללא נוזלים מיותרים
לגרר למעלה את הבצק שנשאר
לנקד ב-50 גרם מרגרינה או חמאה (לשים גושי חמאה קטנטנים על התפוחים)
לפזר 2 כפות סוכר לבן
להמשיך לאפות בחום 175 עד שיקבל צבע זהוב חומי.
תהנו

37 תגובות על “פאי תפוחים

  1. פירגה בוקר אור אהובה,

    האם מדובר בשתי כפות אינסטנט פודינג וניל, או אבקת פודינג וניל??????????

    תודה ליאתי

  2. פירגה בוקר אור לך אהובה,

    אז ככה, בסוף זו הייתה עוגת השבת שלי, היא לא היחידה אבל אכין עוד אחת היום….

    סליחה על ההערה (ההארה), אבל חייבים לתקן את המתכון של הבצק… הבצק יצא פירורי, לא התאחד, גם לאחר שניסיתי כמה שיותר לחמם את הבצק בין הידיים וללוש היטב…. הוספתי לבצק 1 ביצה וכמה כפות מים…. ורק אז התאחד לי הבצק, והצלחתי להניח על גבי התבנית (העתקתי ממתכונים אחרים שלך "-)).

    שימי לב אולי יש טעות במתכון…. תודה וסליחה על ההערה….

    ועכשיו תתקרבי

    אבל

    לאט

    לאט

    לאט

    בסוד אומר לך, אין על המתכונים שלך, ורק שלך, ויש לי המון כבוד לגיסתך מאיה smile

    מתה עלייך,

    ליאתי

    • חמודתי ליאתי
      לבצק היית צריכה להוסיף רק מים בלי ביצה. ממש כמה טיפות כל פעם תוך כדי לישה, עד להתגבשות.
      אוסיף זאת למתכון.
      תודה על המחמאות יקירה,אין עלייך smile נשיקות :lol:

  3. אין עלייך, אני קטנטונת לידיך…. את יצירתית, במילה אחת מ – ד – ה – י – מ – ה… אין לי שישי או אמצע שבוע בלי פירגה בבית, הילדים רוצים לאמץ את השם שלך ולקרוא לי "אמא פירגה" smile

    אוהבת,

    ליאתי

    • ליאתי חמדתי,אני מתרגשת כל כך מהילדודס שלך.חבקי אותם ותדביקי להם נשיקה מסבתא פירגה.אין לי בעיה שתכנסי למשפחה ויקראו לך אמא פירגה.חהחהחהחהחהחה . נחמד smile תודה לך מקרב ליבי :lol:

  4. לא נורא.. בסה"כ העתקתי מאחד המתכונים שלך… ויש הייתה ביצה, האמת שזה ממש עזר לבצק…

    תודה בכל אופן, ואולי כדאי לתקן את המתכון…

    ליאתי :lol:

    • ליאתי מתוקה בינתיים שידרגתי בתוספת טיפונת מים כפי שאני עושה.
      העיקר שתהני ושתהיה לכם שבת מתוקה מתוקית smile

      בנוסף, כל מי שירצה להכין את העוגה יקרא קודם את התגובות שלכם וייתקל גם בשלך, כך שיהיה שיקול החלטה.
      תודה שוב smile

  5. צהרים טוביפ
    כרגע יצאה מן התנור. איזה ריח נפלא.. בטח השכנים מקנאים….
    אין צורך לשים ביצה אני הרטבתי במעט מים וזה הספיק, מה שכן ,לפני ההתגבשות
    הוצאתי מן התערובת הפירורית 1 כוס לעל מנת לצפות את העוגה וזה נפלא כי כך זה
    חסך לי את הצורך בגירור הבצק. פשוט מעדן.
    כלתי החמודה, לא מותרת על קינוח זה בערבי שישי. smile :lol: ;)
    תודה לך פירגה יקרה

    • סימה יקרה,בטוח שהשכנים מתעלפים מקנאה.
      הפאי הזה אגדתי.מעדני.
      נהדר שבחרת להכין אותו כדי לשמח את כלתך.
      יופי של שידרוגים עשית.
      לבריאות ותהנו smile

  6. הפאי הזה בתנור עכשיו …כמו שסיפרתי לך , קניתי תבנית פאי וחייב להכין בה משהו , לא ?
    בטוחה שטעים , התאפקתי לא לאכול את התפוחים ..
    ;)

  7. הי פירגלה

    אני מחפשת מתכון לעוגת פאי אגוזים, כזו שמעל יש אגוזים מסוכרים עם קרמל. האם יש לך משה דומה לזה?

    שיהיהלך סוף שבוע מהמםםם :lol:

  8. שרית,תחליטי לפי התגובות מה לעשות כי אני לא כ"כ זוכרת אם יש הבדל.
    בטוח ששתיהן מעולות laugh

  9. שלום פירגה
    ראשית- תודה רבה על כל המתכונים המעולים!
    נדמה שאת ממש שם דבר בקרב הבשלניות האינטרנטיות.
    רציתי לשאול-
    אפשר להכין את העוגה בלי תוספת הפודינג?
    מה יקרה בעצם?
    תודה

    • תמר אפשר בלי רק תראי שאין נוזלים. הפודינג סופח אותם.
      בכיף,בבקשה ואם תכיני תעדכני אותי smile

  10. פירגה,

    ראשית, תודה רבה על המתכונים הנהדרים.
    הכנתי כבר כמה מהם, וכולם יצאו נהדרים.

    שאלתי, לגבי חיתוך התפוחים- האם לפרוס לפרוסות או לקוביות?
    (נראה לי שפרוסות עלולות להיות בעייתיות בחיתוך העוגה).

    תודה רבה ויום טוב,

    דלית

    • דלית תודה והמשך טעים
      כיוון שהפרוסות מבושלות,אין בעיה בחיתוך.תפרסי דק וקצר , לא גדול.

  11. היי פירגה!
    מה שלומך?
    שאלה קטנה אפשר לוותר על האגוזים?
    תודה ופורים שמח!! :lol:

  12. פירגה
    אפיתי את הפאי
    וקצר המון מחמאות
    תודה על כל המתכונים הנפלאים
    תמיד כשאני אופה כולם מחכים שאפתיע אותם
    וזה תמיד מהתאר שלך
    את ברורה ואני תמיד אוהבת שכשיש שאלות את עונה חזרה
    תודה רבה

    • הכל באהבה ומכל הלב.

      כמו שאני כותבת לילדים ולנכדים שלי כך אני כותבת אליכם. באהבה גדולה ובהרגשת משפחתיות טוטאלית.
      שלך,פירגה

  13. הי פירגה יקרה
    אם רוצים להמיר את החמאה בבצק בשמן או בצק אחר עם שמן כבסיס לעוגה

  14. ה

    בצק יצא גרוע…עשיתי בדיוק לפיההוראות ….בקיצור ביסקויט תפוח…תודה בכל אופן לא ניראה שאנסה שוב

  15. היי ]פירגה האם צריך לסנן את התפוחים מהנוזלים כששמים על הבצק כי יש לי די הרבה נוזלים בתודה וחג שמח

  16. שבת שלום וטו בשבט שמח פירגה!!!!פירגה אני רוצה לעשות פאי תפוחים קליל וטעים.מה הבסיס לבצק פריך של פאי לתבנית עגולה רגילה? :lol:

    • מיכלי :lol: טו בשבט שמח וטעים.
      הבצק הזה שבמתכון נפלא וטעים מאד.
      תכיני אותו.
      אם יישאר לך שימי בפריזר בנילון למאפים אחרים.

      כמו כן יש קטגוריה ענקית של עוגות תפוחים בדף הראשי של האתר בצד שמאל.
      כנסי להתרשם,באמת כל הבצקים והעוגות טעימות מאד.
      בהצלחה smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *