d7a7d799d7a0d79ed795d79f - עוגת מייפל נהדרת

עוגת מייפל נהדרת

1 - עוגת מייפל נהדרת

עוגה שעברה שידרוגים טעימים.
ראו את התגובה למטה שניתן להכין גם עם קמח מלא.

המצרכים לעוגה בקערה:
מיכל שמנת חמוצה של פעם = 200 מ"ל
3 ביצים טרופות במזלג
3/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
1/2 1  כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
סוכר וניל

לפיזור על העוגה לפני האפייה:
אגוזים גרוסים דק
קינמון לפי טעם אישי
סוכר  כ-2 כפות

מגישים את העוגה עם סירופ מייפל. עדיף בנדיבות

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את כל החומרים עד להתמזגות
משמנים תבנית אינגליש קייק גדולה או 2 קטנות
יוצקים את הבלילה
מפזרים סוכר  קינמון  אגוזים  .  מה שאוהבים.
אופים בחום 175 כ-30 דקות או עד שמוכן
הופכים את העוגה (אפשר גם לא להפוך)  ומזלפים בנדיבות סירופ מייפל

עוד אופציה להכנת העוגה:

לצקת לתבנית 1/2 מכמות הבלילה ולפזר באמצע סוכר+קינמון+אגוזים.  לצקת את יתר הבלילה ולפזר גם למעלה סוכר+קינמון+אגוזים.

מיד אחרי האפייה, לזלף בנדיבות את המייפל.

תהנו

המרת הקמח למלא לאור התגובה הזו: לשיקולכם

emilie

הי פירגה
הכנתי ויצא מממממממש טעים
החלפתי בקמח מלא וסוכר חום
תודה
יישר כוח

[ Reply ]

emilie
1

39 תגובות על “עוגת מייפל נהדרת

  1. הי פירגה
    הכנתי ויצא מממממממש טעים
    החלפתי בקמח מלא וסוכר חום
    תודה
    יישר כוח

  2. פירגה היקרה,

    תודה רבה! שמתי רק למעלה והעוגה יצאה פשוט מדהימה :lol:
    עסיסית וטעימה…ללקק את האצבעות.

    שבת נפלאה ותודה,
    יפעת

    • שושן הי
      כמה שאני אוהבת כאלה מתכונים
      להכין בדקותיים ושנייה על השפתיים ;)
      תודה smile

  3. בוקר טוב.
    עוגה טעימה שהכנתי הרבה פעמים, היא מתאימה תמיד ושמתי לב שטעימה לכולם.
    מתכון ניפלא.

  4. האם ניתן להחליף את השמנת החמוצה בשנת ריץ' פרווה, או שעדיף להמיר במיץ תפוזים

  5. פירגה שלום!
    היום אמורים להגיע הילדים, הנכדים, החתנים והכלות ואני רוצה להכין עוגה.
    הבעיה שכל אחד לא אוהב משהו. אז אני מחפשת עוגה בלי אגוזים, בלי פרג, בלי שוקולד
    ובלי קוקוס ועוד ועוד בלי ובלי…
    בדרך כלל אני מכינה לפחות שתי עוגות כך שכל אחד יוכל למצוא את עצמו אך היום לא מסתדר לי
    להיות במטבח זמן רב.
    חשבתי להכין את העוגה הזו אך… אין לי שמנת חמוצה!!!
    האם, לדעתך ניתן להחליף את השמנת החמוצה בשמנת מתוקה או ביוגורט (0% – לא חמוץ),
    כי זה מה שיש כרגע במקרר…
    אשמח אם אשמע ממך בקרוב ואלך להכין.

    • מיכל בקר טוב
      את יכולה להכין עם היוגורט / שמנת מה שאת רוצה.
      תהני מהמשפחה,כיף לך smile

  6. אומנם באחור, כי בשבת ההיא, כשכתבתי, לא הכנתי כי הילדים הביאו איתם עוגה :P .
    בכל אופן הכנתי היום. עדיין לא טעמנו אבל הריח משגע (יצאה כרגע מהתנור).
    הכנתי עם שמנת מתוקה ויצאה לי תבנית איגליש קייק 30 ס"מ אחת ועוד 4 מאיפנס.

    שבת שלום ושוב תודה על המתכונים הנפלאים והמגוונים שאת מביאה למטבחנו יום יום.

  7. פירגה היקרה,
    בנותיי הבררניות אכלו בהנאה גלויה מן העוגה. מה יש לומר, שוב אנו רואים שאין קשר בין זמן ההכנה לאיכות התוצאה :eek: (אולי אצלנו ישנו קשר הפוך למען האמת. ככל שאני משקיעה יותר, כך אין קליינטים לתוצאה… ;) ). תודה לך על העוגה הנהדרת. חצי ממנה חוסל בעודה חמה. ישר כח ושבוע טוב! smile

    • רחל מניו גרסי
      תודה לך ולבנות המקסימות שאהבו את העוגה.
      מאחלת לכן שבוע נפלא עם חיבוק מהלב

  8. פירגה יקרה smile smile
    שנה טובה ומתוקה המון בריאות ונחת לך ולבני ביתך♥
    הכנתי את העוגה —עוגת קינמון מייפלית :lol:
    מה יש לומר כמו תמיד טעימה מאוד ממש כפי שאנו אוהבים לא יבשה,
    יישר כוח smile

    • תודה לאה
      שימחת אותי מאד.גם אנחנו אוהבים אותה מאד.
      שנה טובה ומתוקה לכולכם

  9. שלום פירגה.
    עוגת המייפל הטובה ביותר שטעמתי וטעמתי כמה ואריציות.
    את המתכון הזה אני מאמצת ואחזור על זה עוד פעמים רבות.
    תודה רבה שרון.

    • נהדר שרון,אהבתי את התגובה ועוד יותר אהבתי שנהניתם מהעוגה המנצחת.
      לבריאות ובאהבה.

  10. פירגה שלום,
    הכנתי עם שמנת ריץ׳,יצאה טובה מאוד,
    רק צבעה חום כהה,יתכן בגלל המייפל שפיזרתי
    מעל?דבר נוסף,העוגה יצאה נמוכה,אפשר להוסיף
    עוד 1/2 כוס קמח?
    תודה מראש smile

    • הי רוני
      כפי שאת רואה כתוב שהעוגה מתאימה לתבנית אינגלישקייק. ואז הגובה נורמלי.
      באיזה תבנית הכנת?
      העוגה יוצאת בדיוק בצבע שבתמונה.
      לא להוסיף ולא לשנות כלום
      בהצלחה smile

      • הי פירגה
        הכנתי בשתי תבניות אינגליש קייק קטנות.
        תודה על התגובה המהירה.אנסה שוב. smile

  11. במה אפשר להחליף את השמנת חמוצה על מנת להפוך את העוגה לפרווה?

להגיב על יפעת לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *