עוגת תפוחים בפירורים בנגיעות סירופ קרמל
טעימה ורכה כמו שרק עוגת תפוחים יכולה להיות.
עוגה קלה מאד נוסטלגית
מתכון העוגה מיונה אמא של כלתי
קצת שידרגתי לפי טעמי
המצרכים לבצק בתוך קערה:
כוס סוכר
2 כוסות קמח תופח
ביצה טרופה במזלג
150 גרם חמאה רכה לפרווה מחמאה/מרגרינה
כף מים או חלב
אופן ההכנה:
ללוש לבצק רך ונעים ולהוסיף קמח או נוזלים במידה וצריך
להוריד חלק מהבצק לפירורים
מהבצק שנשאר לבצוע חתיכות ולהניח על תבנית מלבנית בגודל בינוני
לשמן את התבנית ולשטח את הבצק בעזרת כפות הידיים למשטח ישר.
לאפות את הבצק שבתבנית בתנור שחומם מראש כ-15 דקות או עד שהבצק יזהיב.
לקרר.
לצפות בסירופ קרמל
המצרכים ואופן ההכנה למלית התפוחים:
7 תפוחי עץ גרנד גדולים מגוררים ע ב ה ( מגוררים במג'ימקס )
מפזרים לטעם סוכר קינמון אגוזים צימוקים.(התפוחים חמוצים ויש להמתיק בהתאם)
את הבצק שהורדנו לפירורים אפשר לקמח מעט ולפזר בחתיכות קטנות מעין פירורים
על התפוחים.
לאפות בתנור חם מראש לחום 175 עד שהפירורים יזהיבו.
תהנו
היי פירגה
האם צריך לבשל את התפוחים ?
איך מכינים את סירופ הקרמל ?
תודה מראש.
שרון
ערב טוב
סירופ קרמל מוכן קונים כמו סירופ שוקולד אפשר גם סירופ מייפל או ריבה.
את התפוחים ל א כתוב לבשל כתוב לגרר.
בהצלחה
היי פירגוש,
הכנתי את העוגה, והיא יצאה נהדרת! במיוחד הבצק… המון תודה, שבוע טוב ומבורך
מעיין,כיף ששיתפת אותי בתוצאות הנהדרות.
שבוע טעים ומתוק לך.
תודה
היי פירגה
הכנתי את העוגה לערב ראש השנה ההכנה קלה מאוד וניראת פיצוץ
בעיקר שהעוגה פרווה
נשמע הערב את חוות דעת האורחים ;)
תודה רבה וחג שנה טובה ומתוקה :lol:
הי איריס
כולי תקווה שהעוגה ערבה לכם והיתה טעימה.
חג נפלא ומתוק לכם.
פירגה יקרה הכנתי את העוגה היא קלה וטעימה והבצק פריך וקל לעבוד איתו …..
תודה חיה.
שימחת אותי מאד ותהנו מהעוגה