d79cd791d79f d797d793d7a9d799 - מעמול , בעבע   ועוד....

מעמול , בעבע ועוד….

 

d79ed7a2d79ed795d79c d7a9d79cd79c d7a2d795d792d799d795d7aa3 - מעמול , בעבע   ועוד....
הפעם הכנתי מגוון עוגיות מבצק המעמול הנפלא והעדין,הנמס בפה והכל כך טעים.
עוגיות בוהן (רייבה) ,עוגיות בעבע במלית תמרים.
מתכון שהבאתי מרבקה לוי מותיקות המושבה ראש-פנה.
בעבע,מעמול ואני הכנתי עוד מאפים.

המצרכים:
1/2 קילו קמח

סוכר לפי הטעם (אפשר אבקת סוכר)

1/2 קילו סולת
2 שקיות אבקת אפיה
200 גרם מרגרינה –כמעט מומסת במיקרו שתהיה נוזלית.
כוס שמן
כוס מים ועוד כמה שצריך ללישת בצק רך ונעים לקריצת הכדורים (לא להוסיף הרבה מים לאט לאט)
כשלשים את הבצק במיקסר כוס מים אחת מספיקה.
וניל וקליפת לימון לטעם אופן ההכנה:
שמים במיקסר חלק מהקמח וחלק מהסולת, חלק מהמרגרינה,חלק מהשמן וחלק מהמים ומערבלים.
ממשיכים להוסיף לסירוגין מכל החומרים עד שנהיה בצק עדין וגמיש.
לעוגיות בלי מלית יש להוסיף מעט אבקת סוכר כי הבצק לא מתוק
לעוגיות במליות של תמרים ואגוזים שיש בהם סוכר אין צורך להוסיף לבצק סוכר או אבקת סוכר.
מחלקים את הבצק ל-4 כדורים
יוצרים כדורים וממלאים בתמרים, אגוזים, שקדים, קינמון, סוכר.(כמו שממלאים קובה)
עם שיני המזלג דוקרים את פני העוגיות. או למי שיש צבת מיוחדת למעמול.
מניחים על ניר אפיה ב-2 תבניות גדולות של התנור.
אפיה בחום 170 מעלות בתנור שחומם מראש – כ-20 דקות .לא להשחים. כדאי להיעזר בצבע שבתמונה.
אחרי הצינון מפזרים אבקת סוכר ומחזיקים בקופסה סגורה.

מלית תמרים:
חצי קילו תמרים בוואקום, קינמון וקורט ציפורן לטעם, להכניס לסיר ולבחוש עד שתהיה תערובת דלילה והתמרים יתרככו.להוסיף מים לפי הצורך. לבחוש כל הזמן.בסוף להוסיף צימוקים ,אגוזים וחתיכות תמרים יבשים.

מלית פיצוחים:
אגוזים , שומשום ושקדים (כותשים גס)
מוסיפים סוכר וקינמון לטעם.

כאמור הכנתי את מגוון העוגיות שאתם רואים בתמונה.
כדורים גדולים שהנחתי בתבנית על ניר אפיה ונעצתי שקד באמצע (עד הסוף) (העוגיות נקראות גם רייבה)
הכנתי ריבועים ועיגולים גדולים (10X10)ממולאים תמרים (לדקור במזלג את פני המאפה לפני האפיה)
תהנו

44 תגובות על “מעמול , בעבע ועוד….

  1. צהריים טובים גל
    הבצק מאד נוח לעבודה לכן כל מה שרוצים אפשר להכיןכל צורה.פשוט לשחק איתו. לגבי עוגיות בלי מלית צריך להמתיק מעט את הבצק באבקת סוכר כי הבצק לא מתוק.
    1.קרצתי כדור גדול ושטחתי על כף היד מילאתי וסגרתי לצורת כדור.
    2. שטחתי חתיכה בגודל 10X10 ובעזרת כריות האצבעות רידדתי על השיש מרחתי מלית וכיסיתי בחתיכה אחרת
    שוב שטחתי בעזרת היד וחתכתי בעזרת סכין צורת מלבן או עיגול בעזרת כוס.
    3.לא ניסיתי לרדד.אני מניחה שאפשר לרדד את הבצק בין 2 דפי ניר אפיה

  2. פירגה יקירתי
    עזבתי הכל וישבתי לכתוב לך מה יצא, אין לי מילים עשיתי מעמולים עם הצובטן המיוחד מילאתי לפי בקשתה של בתי עם ממרח שוקולד ופרורי בסקויטים להסמכה זה פשוט נפלא בצק יוצא דופן בטעמו
    תודה לך אני לא יודעת מה לאמר מאז שהכרתי אותך אני לא מפסיקה לבשל ולאפות ואוהבת לעשות זאת יותר ויותר
    תודה יקירתי smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile

    • ריקה,את נהדרת,חהחהחהחהחהחה
      תמשיכי להכין ולפנק ולהתפנק. באמת הנאה מושלמת.
      חיבוק לך ולבת smile

  3. פירגה יקרה
    כתבתי לך תגובה והיא נמחקה
    הכנתי ביום שישי את העוגיות
    והן יצאו פשוט נפלא
    מלבד תמרים ואגוזים
    מלאתי בשוקולד קינמון ואגוזים
    וגם בריבה ואגוזים
    הכל יצא טעים ונפלא
    תודה לך על המתכון הנפלא
    המשיכי כך
    smile smile smile

    • הי ענת יקרה :lol:
      תודה רבה על התגובה.
      נהדר שהכל טעים ושאתם נהנים
      שבוע טוב smile

  4. פירגה שלום
    אני רוצה לעשות עוגיות גלילה מבצק נפלא זה לאחר ההצלחה המסחררת עם המעמולים שעשיתי, מה למרוח על בבצק לפני פיזור האגוזים? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

    • ריקה יקרה
      כל סוג של ריבה, דבש, מייפל, ממרחים מוכנים, קונפיטורה…מה שאת רוצה.
      הכל מתאים לפי טעמך.
      smile

  5. פירגה אני פעם ראשנה שאני ניתקלת במעמול שזה גם סולת וגם רגיל כמה יוצא כוסות של סולת וכמה יוצא קמח לדעתי קמח יוצא 3.5 כוסות אבל סולת כמה גם 3.5
    אפשר ממש לשים את כל התמרים "שבשקית וואקום"ולבשל עם טיפה מים וקינמון

    • חגית הי
      אין לי סולת בבית בשביל לשקול

      כנסי להמרות אולי הפתרון שם.

      לגבי התמרים אפשרי בהחלט.
      smile

  6. שלום חגית
    אני כבר אפיתי את הבצק הזה אין ספור פעמים גם כמעמול זה הבצק הכי טוב שאני מכירה למעמול בפרט :idea:

  7. פירגה אין עלייךךךךךך כמה מחמאות אני מקבלת הודות לך ולמתכונים הניפלאים שלך,
    הכנתי את הבצק למעמול – ומיליתי באגוזים ורחת אין דבר כזה מאוד טעים בצק פריך נמס בפה ,הוספתי מעט מי ורדים לבצק אז ביכלל זה ממש כמו שאמא שלי מכינה ,חחחח
    יישר כוח המון בריאות לך ולבני ביתך ,
    שבת שלום ♥!

    • לאה הי
      מעמול זה מתכון שמחמם לי את הלב.מבית חמותי ז"ל
      תודה ששיתפת smile

  8. היייי פירגוש!
    חיפשתי צובטן למעמולים ולא מצאתי בנתיים…sad
    דרך אגב,כמה זה חצי קילו סולת בכוסות?היחס בטח שונה משל קמח laugh

    • לימור אין לי סולת ואני לא יכולה לשקול.
      תקני משקל פשוט שיהיה לך שימושי במטבח.
      צובטן תחפשי בחנויות כלי בית
      smile

  9. יש לי משקל smile
    מתעצלת להוציא אותו מהארון…
    דווקא חיפשתי צובטן בלגעתצ באוכל בראשון-חנות ענקית,ולא היה להם :|

    • תחפשי צובטן בסופר על הקיר איפה ששמים את כל האביזרים הקטנים למטבח.
      גם כדאי לשאול בסופר.

  10. פירגה יקירתי שלום אין לי מילים אפיתי את העוגיות היום הם פשוט נפלאות נמסות בפה וטעימות לפי בקשת ביתי הקטנה מיליתי גם עם נוטלה ויצא טעים מאוד תודה אישה יקרה. smile smile smile smile smile smile smile

  11. תודה לך על האתר המדהים והמתכונים הטעימים ,אפשר לישה ידנית כי אין מיקסר :cool:

  12. פירגה, רק שתדעי:
    ראיתי את העוגיות האלו בשתיים בלילה וממש היה באלי להכין אותם.
    עכשיו קצת אחרי 8 בבוקר ואני כבר אחרי קניית המצרכים.
    אגלה לך אח"כ איך הם יצאו.
    :lol: :lol:

  13. פירגה,

    על פניו הבצק לא מתוק כלל.

    אם רוצי אותו מתוק בצורה עדינה, כמה אבקת סוכר את מציעה להוסיף?

    תודה מראש.

  14. שלום פירגה
    איך עשית את העוגיות שבתמונה למעלה עם ממרח באמצע שיצא כזה דק זה כמו חיתוכית?
    תודה smile smile smile

  15. שלום פירגה
    איך עשית את העוגיות בתמונה למעלה העוגיות השטוחות עם הממרח באמצע כמו חיתוכית שני עלים?
    תודה smile smile smile smile

    • ריקה שלום
      תכיני 2 מלבנים ארוכים. אחד תמרחי תמרים ותכסי בשני. תחתכי לריבועים או מעויינים או עיגולים אבל אז יישאר לך בצק. לשיקולך.
      בהצלחה. smile

  16. את העיגולים הדקים עושים כך
    עושים מהבצק כדורים בגודל פחות מביצה מגלגלים ולשים מניחים בצד 10,דקות
    אח"כל לוקחים כדור של מילוי גם מגולגל, עושים חור בבצק כמו בקובה שמים את העיגןל בתוך הבצק,מגלגלים לעיגול,ועם תוכן כף היד הפנימי לוחצים את העיגול לאט לאט כמו לפיתה משטחים, לעיגול עם המילוי בפנים ,מניחם במגש דוקרים במזלג ועושים כמו שפירגה נתנה הוראות
    חג שמח
    רחלי
    ;) ;)

  17. אין על המעמולים של רבקה..המתכון הזה עבר אלינו כשכנים וכשאני רוצה לפנקאורחים אהובים – זה המתכון…
    נןסטלגיה מרגשת…אשמח לעוד כאלו מבשלניות המושבה…
    :lol:

    • הי סמדר
      תודה שהוספת תגובה נפלאה למעמולים של רבקה.
      יש עוד כמה מתכונים מבני המושבה באתר שלי,אנסה לרכז אותם ביחד. smile

      • זה יהיה נחמד…ואני מאד ממליצה על מתכונים של אימי כמו ממולאים,דגים ובכלל היא בשלנית נפלאה…

        • אשמח שתשלחי לי את המתכונים למייל אני אוסיף אותם למתכוני נוסטלגיה ראש-פנה וארשום את שם אמא במקור. smile

  18. המעמולים מימיי אמא שלי לפני כ70 שנה אנחנו נהנים לאכול עם תמרים ואגוזים

    פירגה יישר כוחך המשיכי לתת לנו מתכונים כמו שאומרים עתיקים כל מתכון שלך 10 אפשר להגיד20

    • רחל הי,שנמשיך להכין ולהנות ביחד.
      האתר שלי הוא ירושה נאה לכל מי שיישאר אחרי .זו מורשת ענקית וחבל שהתחלנו מאוחר מדי….

  19. היי פירגה,, סליחה אבל לא הבנתי איך לעשות את הריבועים . האם לרדד שני דפים וביניהם למרוח המלית ? ואם כן, האם לחתוך לפני או אחרי האפיה ?

    • ברי הי,זה נקרא בעבע.
      לןקחים כדור בצק בינוני ומרדדים אותו.
      מורחים עליו ממרח תמרים ומכסים בבצק נוסף.
      מרדדים מלמעלה שיהיה דק.מברישים ביצה ומפזרים שומשום. במזלג עושים חורים.אופים.

  20. שלום פירגה הנהדרת

    רציתי לברר עימך האם ניתן להחליף את המרגרינה לחמאה האם הבצק ישאר אותו המירקם

    אשמח לתשובה

    רחלי smile

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *