d7a7d7a8d790d7a0d7a5 - צמות שמרים קריספיות בשלל טעמים

צמות שמרים קריספיות בשלל טעמים

al55 קריספיות 800x600 - צמות שמרים קריספיות בשלל טעמים

צמות קריספיות מפתיעות ומלהיבות צילום למעלה של al55
נוסטלגיה במחברת של פירגה
צמות קריספיות מתפצפצות בפה במליות שונות.
במקור המלית שוקולד. אני ממלאת גם בממרחים כמו ממרח אגוזים פרג או ממרח שקדים .
ופה סדרת תמונות כפי ששלחה לי sophie t מדהים סופי. תודה לך.

sophie t d7a7d7a8d790d7a0d7a5 d7a9d795d7a7d795d79cd793 300x180 - צמות שמרים קריספיות בשלל טעמיםsophie t d7a7d7a8d790d7a0d7a5 d7a9d795d7a7d795d79cd7931 300x225 - צמות שמרים קריספיות בשלל טעמים

d7a7d7a8d790d7a0d7a5 d7a9d795d7a7d795d79cd793sophie t 300x225 - צמות שמרים קריספיות בשלל טעמים

ושבלולים של סופי.

תודות לסופי על התמונות הטעימות.

d792d79cd796d795d7a8d794 d7a9d79ed7a8d799d79d1 300x178 - צמות שמרים קריספיות בשלל טעמים

המצרכים לבצק:
קובית שמרים לחים (50 גרם) או 2 כפות שמרים יבשים
מיכל שמנת חמוצה
200 גרם מרגרינה / חמאה רכה  .
3 חלמונים
3 כפות סוכר
קורט מלח
4 כוסות קמח

המילוי המקורי שוקולד מוקצף :
לשים בקערת המיקסר ולהקציף לקרם:
200 גרם חמאה רכה
3/4 כוסות סוכר
1 כף נס קפה
3 כפות קקאו
קינמון ליקר או רום לטעם
להוסיף עוד כ-4 כפות ממרח נוטלה או השחר ונהדר להוסיף גם חלבה מפוררת

לציפוי גלזורה בצבע לבן מיד כשהרולדות יוצאות מהאפיה ועדיין חמות:

חצי חבילה אבקת סוכר מעורבב עם 2 כפות חלב.  לחמם עד למירקם כממרח טחינה.

אופן הכנת הבצק:
לקחת קערה גדולה .
לערבב בקערה את קוביית השמרים עם השמנת .
להוסיף מרגרינה/חמאה ולבחוש. להוסיף חלמונים, סוכר ומלח וללוש עם 1/2 3 כוסות קמח .
הכי הרבה 4 כוסות. ל א י ו תר.
לכסות בניילון. למקרר ל-3 שעות לפחות.

לחלק את הבצק ל- 4
מכינים 4 רולדות ממולאות קרם

בעזרת סכין חדה חותכים את הרולדה ב א מ צ ע במקום שהתפר מתחיל מלמעלה (אפשר להשאיר 2 ס"מ לא מחוברים בקצה העליון.)
מ-2 החלקים שוזרים צורת איקס (צמה)
את המלית להביא תוך כדי שזירה שתהיה כלפי מעלה.
מניחים את 4 הרולדות צפוף בתבנית אחת ליד השניה.

אופים בתנור בחום של 175 מעלות עד שמוכנות. לבדוק אחרי 30 דקות.

הערות חשובות:
הבצק לא תופח במיוחד אבל בכל זאת צריך להיות במנוחה במקרר.
הקראנץ' הסופי יוצא נמוך וקריספי ולא גבוה כמו עוגת שמרים רגילה .

מליות אחרות שמתאימות לקראנץ':פרג, אגוזים,שקדים וכו'…. (מליות סמיכות ולא דלילות)
תבנית משמנת בגודל 27X33.
הכנה וצילום:פירגה  כעוגות אישיות במליות שונות:
d7a7d7a8d790d7a0d7a6 d7a7d795d7a7d795d7a1 - צמות שמרים קריספיות בשלל טעמים

180 תגובות על “צמות שמרים קריספיות בשלל טעמים

  1. בוקר טוב פירגה
    אז ככה אני לא "מתה" על עוגות שמרים לא להכין ולא לאכול אבל בעלי מאוד אוהב. עכשיו שאלתי אותו על העוגה והוא אמר שיצאה "סוף הדרך" ושאני צריכה להכין כל שבוע אז מצד אחד אני שמחה אך מצד שני "נפל עלי תיק" חחח
    בכל אופן אני מקווה שהקטע של המייל היומי יסתדר לפי מה שכתוב אני כבר רשומה .
    תודה רבה על המתכון.

    שבת שלום וסוף שבוע נעים

  2. פירגה
    יצא מעולה מעולה, בעלי ממש התלהב,ואני ככ שמחה שניסיתי…לא נשאר כמעט פירור ומה שנשאר לא מאפשר תמונה.
    תודה רבה
    אסופית.
    נ.ב. הגלזורה אמורה לצאת לבנה?

  3. שלום פירגה,
    האתר שלך מקסים אוהבת לגלוש ולהכין דברים טעימים.
    רציתי לשאול אותה בקשר לכמות השמרים במתכון. כתבת שצריך 2 כפות שמרים,
    וכמות הקמח היא: 4 כוסות? זה לא יותר מדיי שמרים לכמות כזו קטנה של קמח.
    ידוע לי ש- 2 כפות שמרים שמים ב- 1 קילו קמח. לדעתי יש צורך ב1 כף שמרים, לא?

    אודה על עזרה. אני רוצה להכין כבר הבוקר את המתכון הזה.
    דנה

    • דנה שלום במתכון הזה אכן,זה מהמקור 2 כפות שמרים.
      כך אני מכינה כבר עשרות שנים.כמו שכתוב זו לא עוגת שמרים רגילה ראי מתכון…
      תהנו ובהצלחה smile

  4. הי פירגה

    בהמשך לשאלה ששאלה פה כבר סמדר – בצק שמרים בדרך כלל לשים כמה דקות (משהו כמו 10 דקות), האם גם פה צריך ללוש כך. או שאת לשה רק עד שהחומרים מתאחדים?

    ודבר נוסף – את מתפיחה במקרר כולל ה"בוקס" להוצאת האויר ואז עוד שעתים במקרר?
    ולפני האפייה לא מתפיחים שוב?

    תודה מראש על התשובות
    וויני

    • הייי ויני.מה שלומך?
      את הבצק הזה את מכניסה למקרר למינימום 3 שעות . כמובן אפשר יותר
      את לשה רק עד לאיחוד החומרים אין צורך ב"בוקס" שנותנים לבצק שמרים תפוח.
      אל תצפי שהוא יתפח. הבצק לא תופח.
      אחרי 3 שעות את עובדת איתו כמו עם בצק פריך .
      הבצק אחרי האפיה קריספי ומתפצפץ.
      בברכה ובהצלחה smile

  5. הי פירגה,
    אני עשיתי כל מני מתכונים של שמרים
    וב כ ו ל ם הרולדה באיזה צורה שהיא תהיה ניפתחת לי באפיה וכמעט כל השוקולד יוצא!
    ניסיתי לרדד עבה יותר וגם לא הלך..
    מה עושים?? אני משתגעת מזה,עד שאני עובדת בסוף כל השוקולד בחוץsad
    הלוואי תעזרי לי בזה…
    מיכל

    • מיכל,תשימי את העוגות בתבנית כשהן צפופות אחת לשניה ותאפי בחום נמוך 165 מעלות.
      מקווה שיעזור
      smile

  6. הי פירגה, אני רוצה להכין את צמות שמרים קריספיות. האם אפשר למלא אותם במלית תפוחים?
    ולגבי ציפוי הקרנץ לאחר האפייה, אני יודעת שיש גם גלזורה לבנה כזאת קריספית מעל
    הקרנץ. ניראה לי שזה משהו עם אבקת סוכר. את יודעת איזו גלזורה זו ואיך מכינה אותה?
    תודה מראש
    אורית

    • שאלה נוספת, האפייה היא בתוכנית אפייה רגילה או בטורבו?
      תודה אורית

    • אורית,ראי בקטגוריה: עוגות שמרים שלי את הגלזורה מאבקת סוכר .
      לגבי תפוחים ראי במליות שונות יש מלית תפוחים .
      בהצלחה. smile

  7. בוקר טוב פירגה יקרה
    הצמות האלה מעולות! (כמו כל המתכונים שלך).
    מיליתי אותן בממרח שוקולד / רוזמרי ופיזרתי חלבה מעל ואפיתי אותן בתבניות מאורכות צבעוניות (כל אחת בתבנית . בהתחלה לא רצו להאמין לי שזה לא טרי מהקונדיטוריה :P במיוחד שהזיגוג עליהן (מרחתי בנדיבות) נתן להן בנוסף לטעם, גם מראה ממש מקצועי.
    והמצחיק הוא שהן ממש קלות להכנה.
    את פשוט אלופה! אין כמוך :lol:

    שיהיה לך יום נפלא
    נשיקות smile
    וויני

    • תודה ויני יקירה
      לא נעים לי להגיד,אבל אני אוהבת אותם יותר מהרטובה והטובה.חהחהחהחהחה
      אני מקפיאה וזה טעים אפילו מהקפאה.ממש טעים. תנסי פעם.
      שמחה שהצליח לך,שאהבתם,ושקיבלת מחמאות כמו שצריך.
      יום נפלא לך וגם smile

  8. האמת שבאמת הקפאתי אחת.
    ורציתי לשאול אותך אם להפשיר למקרר, ואח"כ לחמם קצת על הפלטה?

    יש לנו ארוחות גדולות בעז"ה בסוף השבוע הזה, ואני מקווה שזה יהיה בסדר אם אני אוסיף "לשגע" אותך השבוע בקשר לכמה דברים שאני רוצה להכין.
    כבר "שמתי עין" על 'כיסוני שמרים מהירים' שאני חושבת למלא במלית פיטריות ובצל.
    אני אשאל אותך בקשר לזה במתכון עצמו.

    תודה
    וויני

    • ויני
      את יכולה להוציא מהפריזר למקרר. להפשיר במקרר ולהגיש אחרי 10 דקות המתנה בחוץ.
      אם בכל זאת עדיף לך חמים,אז תעטפי בניר כסף ותניחי על הפלטה.
      בד"כ לא אוכלים את השמרים האלה חמים אוכלים אותם בטמפרטורת החדר ואז הם קריספיים.
      smile

  9. סוף סוף הכנתי היום את הצמות האלה.יצא מעולההההההההההההההההההההההההההההההההההההה תודה לפירגה ולויני שעזרו לי בפיתרון כל השאלות הרבות שלי.ויני , הכנתי בתבניות הפרחוניות מקרטון עם גלזורה מעל הצמות יצא סוף הדרך :P :P תודה על כל ההמלצות החמות שלך……. ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ולך פירגה תודה רבה על המתכון המעולה כרגיל……

    • שירית יקירה נפלא ששלחת חוות דעת על הקראנצ'יות. אני אוהבת אותן כמעט הכי בעולם ;)
      תהנו.

      אגב, השמרים רטובה וטובה היא עוגה מבצק שמרים שונה לגמרי .
      העוגות יוצאות כמו בקונדיטוריה שמנות מאד עסיסיות ומלאות.
      תנסי אותן בהזדמנות ותהני גם מהן. תוכלי להכין מהבצק את כל מגוון השמרים שיש על המדפים בקונדיטוריה.
      שבת שלום :lol:

  10. תודה רבה פירגה . בהחלט אנסה אני מאד אוהבת עוגות שמרים {וגם את הריח שנשאר בבית שעות ארוכות אח"כ}במיוחד את העסיסיות והשמנמנות.ד"א הבצק של השמרים רטובה וטובה הוא כמו של הקראנץ שאותו כבר הכנתי וסיפרתי שיצא מדהיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם.תודה על ההיתיחסות :P :P שבת שלום :lol: :lol:

    • לשירית היקרה,זה נפלא. שימחת אותי מאד. :lol:

      לבריאות וחן חן על הכל
      חיבוק smile

      [הוספת תגובה]

  11. שירית

    אני שמחה לשמוע :!:

    אין על המתכונים של פירגה! מאז שגיליתי את האתר המופלא הזה, המטבח שלי השתנה לגמרי :P
    אני מאד אוהבת לאפות, וזה כייף עם המתכונים של פירגה

  12. היי פירגה,
    אם אני משתמשת בשמרים יבשים, האם לערבב אותם קודם עם הקמח והדברים היבשים או כמו שכתבת עם השמנת, אח"כ חמאה וכו' ?

  13. יצא מעולה ;) ;) ;) :!: אנחנו לא מפסיקים לזלול אותן למרות ש"על הדרך" עשיתי שוב גם את הפוקאצ'ה הנהדרת.
    בקיצור "ערב שמרים" טעים בזכותך פירגה.

    תודה
    ריקי

    • ריקי הי
      כמה טעים אצלך השבת.נפלא.

      תהנו חמודה ושירד הרבה גשם.עוד משהו שעושה אותי מאושרת ;)

  14. פירגה ערב טוב,
    נזכרתי שהיתה לי בעיה קטנה עם הזיגוג. אולי יש טעות בכמות אבקת הסוכר? אני השתמשתי בהרבה פחות (כחצי כוס) והוספתי עוד "רטיבות" (שמנת מתוקה וחמאה) ואפילו כך זה יצא קצת מתוק מדי.
    בכל מקרה העוגות התחסלו כלא היו. :lol: :lol: :lol:

    ריקי

    • ריקי ערב טוב
      שיפצתי את הגלזורה ליותר מעודנת.תהני.
      שמחתי לשמוע שהעוגות התחסלו. הן באמת משהו משהו…..
      תודה וערב נפלא. smile

  15. הכנתי את הבצק היום והשארתי אותו במקרר לילה .
    יש לי שאלה אחרי שאני מגלגלת את הבצק לרולדות ושמה בתבנית
    לא צריך לתת לרולדות לתפוח או ישר לאפות .
    בתודה מראש :
    מדלן
    לילה טוב
    smile

    • כל מתכון לגופו
      את הקריספיות לא צריך להתפיח פעם נוספת.

      בכלל,גם אחרי התפחה ראשונה אין ממש התפחה כי הבצק הוא בצק שמרים פריך.
      תהני מהעוגות הנפלאות.
      smile

  16. כמה שנים אני מחפשת מתכון כזה!
    כבר הכנתי כל מיני עוגות שמרים ועוד לא הגעתי לתוצאה הרצויה מבחינתי
    ואז נתקלתי במתכון הזה.
    קל ופשוט להכנה והתוצאה טעימה להפליא.
    מרחתי בממרח אגוזים ושוקולד והוספתי קצת אגוזים למעלה.
    שמתי 3.5 כוסות קמח ולא יותר. לא היה צורך.
    איזה כיף! יכנס לרפרטואר שבועי.
    תודה.

    • שרון חמדתי
      לא צריך לחפש.יש אצלי הכל באתר ;) :lol: .
      זו אחת מעוגות הנוסטלגיה והעוגות הנוסטלגיות הן בד"כ המיוחדות והטעימות ביותר.
      תגווני בממרחים ובמליות שלא ישעמם לכם.
      תודה smile

  17. פירגה חביבה
    אפיתי את הקריספיות אתמול בלילה..טעם גן עדן…!
    ולמחרת בבוקר טעמן השתבח אף יותר כשהתקררו ואז הגלזורה הבהיקה בגאווה..
    אין ספק שזה עוד מתכון מנצח מבית פירגה..
    תודה תודה תודה לך..ממני ומבני ביתי!
    חגית

    • חגיתה יקירה ואני מוסיפה אותך למעריצים של העוגה המדהימה הזו.
      תכיני עוד מליות ותגווני. תודה על התגובה הטעימה :lol:
      תהנו smile

  18. נאם נאם נאם נאם! (ועוד כמה פעמים נאם ;) )
    העוגות האלה פשוט מ-ע-ו-ל-ו-ת!
    כבר מזמן שמתי עליהן עין, וביום שישי סופסוף הכנתי אותן.
    הכנתי 2 עם מילוי השוקולד המעולה שלך, אחת במילוי חמאה סוכר חום קינמון ואגוזים, ואחת במילוי ממרח תמרים ואגוזים.
    הן היו ממש קלות להכנה, והן יצאו ממש ממש טעימות ועם מרקם נהדר.
    מה שכן, שמתי אותן צפופות בתבנית כמו שאמרת והן קצת התחברו לי באפייה ככה שהצורה הסופית יצאה קצת פחות מושלמת – אבל הן עדיין יצאו יפות (וטעימות, כבר אמרתי? ;) )
    נראה לי שבפעם הבאה שאני אכין אותן (ובטוח שתהייה פעם הבאה) אני אכין כל אחת בתבנית אינגליש קייק משל עצמה כמו ש-winnish הציעה.
    תודה רבה על המתכון המעולה!

    ד"א, לצערי אני קצת מוגבלת וניסיתי לתת לך 5 כוכבים על המתכון ובטעות לחצתי על כוכב אחד והורדתי את הדירוג שלו :? sad

    • נאוה לגבי הכוכבים המון טועים ואין מה לעשות.לא נורא. תודה על הציון הגבוה.
      אני מעדיפה להכין את העוגות האלה בתבנית שטוחה כדי לקבל את הקריספית.
      בתבנית אינגליש קייק יש יותר גובה ופחות קריספיות. לשיקולך. נסי פעם כך ופעם כך ותחליטי.
      smile

  19. פירגה בוקר טוב,
    רציתי לדעת לאיזה גודל/עובי עלה יש לשטח את הבצק טרם המילוי שלו.

    האם במתכון הכמויות של מילוי השוקולד(200 גרם חמאה,3/4 כוסות סוכר,1 כף נס קפה,3 כפות קקאו,
    קינמון ליקר או רום לטעם,להוסיף עוד כ-4 כפות ממרח נוטלה או השחר ונהדר להוסיף גם חלבה מפוררת) מספיק לארבעת הרולדות?

    תודה מראש

    • TRAVELER בקר אור

      המלית אמורה להספיק לכל ה-4 כרוכיות
      לרדד 3 4 מ"מ לא דק מדי, כדי שהבצק לא ייקרע.בערך כמו שאת מרדדת בצק שק"מ.
      בהצלחה ותהני מהעוגות המדהימות
      יום נפלא לך

        • smile זכר,נעים מאד וסליחה. בכיף,יש כמה זכרים ;) :lol: באתר שלי.
          אני מקווה שתהיה מרוצה ותשתף אותי במעשה ידיך smile

          • פירגה שבוע טוב,
            לא ביזבזתי זמן וזה הוכן כבר בשישי.
            יצא מ ד ה י ם
            וכעת אני כבר עובר ללזניית הגבינות .

  20. הי טרבל,כך לקרוא לך? ;)
    תקפיא את מה שנשאר ולא נעים לי להגיד :oops: שאנחנו זוללים אותה ישירות מההקפאה אפילו בלי חימום והם נ פ ל א ו ת.

    הלזניה שבחרת להכין ח ל ו מי ת. תהנו בכיף ומחכה כבר לשמוע חוות דעתך :!:
    smile

  21. היי פירגה, תודה על מתכון מעולה!
    העוגות הנפלאות הוכנו ונגמרו ביום למחרת! מזל שהצלחתי להגניב אחת לפריזר לפני שמר בחור שם לב..
    ולהפעם, יש מלית גבינה מתאימה שלא תהרוס את הקריספ? יש לי "גבינה למילוי 5%", גבינה רוסית חצי קשה וחשבתי להשתמש בה.

    • שנינה יקרה
      תודה על המחמאות הנפלאות לשמרים קריספית.
      מבינה לליבו של הבחור.חהחהחהחהחהחה
      איך אפשר להתעלם מהן?
      המלית שלי היא בד"כ גבינה+אבקת אינסטנט פודינג+סוכר

      למשל בבלינצ'ס בצק עלים המלית היא:

      מכינים מלית:
      200 גרם גבינת טוב- טעם
      2 כפות קונפיטורת תות שדה- עם פרי
      כף אבקת אינסטנט פודינג וניל
      מעט צימוקים וסוכר לטעם.
      המלית קצת קשה.אפשר להוסיף מעט שמנת לעידון.
      אולי מעט קינמון? קליפת לימון?
      בהצלחה smile

      [הוספת תגובה]

      [Delete] |

      • תודה!
        לקראת הערב נראה איך יוצא עם הגבינה, למרות שעם המתכונים שלך אין מקום לספק. פשוט טעים :!:
        על פרג ושוקולד אני לא מוותרת, והפעם אנסה גם שוקולד לבן.

        • שנינה אוקיי
          בכיף,אחכה לשמוע ואשמח שתרשמי לי את המלית המדוייקת שתכיני,
          כמובן במידה ויצליח,כדי שאוכל להוסיף בשמך למתכון.
          smile

  22. ובכן, אני לא טובה בכמויות מדויקות, אז בערך, לצמה אחת:
    200 גרם גבינה לבנה 5% למילוי (קשה יחסית, נראה לי שהיא דומה לטוב טעם) התערבבו להם בשמחה עם
    שתי כפות דבש וקצת סוכר וניל
    כף פודינג וניל
    וחצי גביע שמנת חמוצה

    נמרחה על הבצק המרודד, אז פוזרו עליה גרידה מחצי לימון ו-20 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות.
    גלגלתי רולדה ולבקשת הדודה חתכתי חלק לשבלולים שיצאו חתיכים ומרשימים (לא הספקתי לטעום אותם, ידיים זריזות העלימו אותם ביציאה מהתנור)
    השאר נאפה כצמה ובערב לא נראה אפוי מספיק, אבל טלפון מאמא בבוקר אמר שלא נשאר אפילו פרור, שמנוחת לילה עשתה לצמה רק טוב.
    הביקורות שבחו ונתבקשתי להחליף מקצוע (שעדיין אין למעשה) ולפתוח קונדיטוריה..

    • שנינה יקירתי
      קודם כל נפלא שאת אוטוטו בדרך לקונדיטורית.חהחהחהחהחה תמיד כיף לקבל מחמאה כזו.

      במלית הגבינה הייתי משמיטה את תוספת החמאה.פשוט מכינה רק עם הגבינה הפודינג אולי חלמון אחד מעט סוכר ומעט שמנת. בכל אופן,אם זה נטרף גם כך,הרי מה טוב.
      אז המשך טעים ונעים לכל המשפחה שמתמחה בזריזות ידיים.חהחהחהחה הצחקת אותי,איזה כיף של תגובה. smile

  23. שלום אני רוצה להכין את העוגה צמות שמרים קריספיות ויש לי מספר שאלות:

    1. האם צריך להוסיף משפר אפיה?
    2. האם צריך להתפיח פעמיים או שמספיק פעם אחת?
    3. האם במלוי משתמשים בחמאה מומסת או רכה?

    • תשובות לעמית
      אני לא משתמשת במשפר אפיה
      לא חובה להתפיח פעמיים
      את החמאה מכניסים למיקסר כשהיא בטמפרטורת החדר
      אשמח לשמוע תגובה
      תודה smile

  24. פריגה שלום,
    האם בצמות שמרים קריספיות אפשר למלות בפרג והאם הוא לא מתייבש או נשרף באפיה
    בגללת שהצמות פתוחות. או שפשוט להשאיר את הגלילה סגורה.

  25. פירגה א' יש לך מתכונים מעולים שיש הזדמנות אני מנסה מתכון שלך …
    הכנתי אתמול את הצמות הבצק היה רך אחרי 3 שעות נסיתי לעבוד איתו אבל הוא נקרע לי ועד שהצלחתי הצמות היו כיאלו מעוכות :? השתמשתי בכול החומרים כמו שצריך מה השתבש לי ?
    וזו לא הפעם הראשונה שאני עובדת עם בצק שמרים אני הנחתי אותם אחד ליד השני בתבנית וכלום
    אבל זה לא אומר שאתייאש :twisted: מהבצק אני חייבת לנסות שוב
    תודה על העזרה ! ;)

    • שוקסי הי
      לא , בכלל לא טעות
      הקריספיות זה לא בצק שמרים תופח או תפוח.
      המאפים יוצאים שטוחים כמו עוגות בבצק פריך. אין התפחה .לא בבצק ולא בעוגות.
      כנראה שהתמונות מטעות.

      המאפים יוצאים נמוכים. הציפוי אמור לצאת קריספי.

      אם רצונכם במאפי שמרים רגילים תפוחים בסטנדרט עולמי….. כנסו למתכון של השמרים רטובה והטובה.
      תהנו smile

      • אהההההההה, וזה שהבצק נקרע,כנראה שעשית משהו לא ברור
        הבצק אמור להיות רך ונוח לרידוד.
        לבדוק שוב את המצרכים,המתכון וכו'…….. smile

      • תודה פירגה והתמונה אכן מטעה עזבי שהיא מגרה מאוד חחח
        טוב נכנס למתכון הבא של שמרים כול טוב וליליה טוב ! :lol:

  26. פירגה, איך עשית את העוגות האישיות שבתמונה? האם רדדת חלקי בצק קטנים או שחתכת רולדה ואפית את הפרוסות בנפרד? זה נראה ממש מדליק.

    איזה מלויים מתאימים לקריספיות (גם אישיות)? עשיתי כבר עם קקאו וגם עם קינמון והן טעימות בטרוף.

    תודה ריקי smile smile smile smile

    • ריקי
      טעים בטירוף,בדיוק,תודה smile אני אפילו אוהבת את אלה יותר מהרטובה והטובה.חהחהחהחה

      חלק את יכולה להכין כרולדה שמנה ולחתוך לשבלולים.
      חלק את יכולה להכין רולדות קטנות לחתוך באמצע בדיוק כמו שמכינים את הגדולות.
      תהני smile

  27. היי פירגה,

    מה ההבדל בעצם בין צמות שמרים לבין עוגת השמרים ?????????

    תודה,
    מיכל

    • מיכל יקרה
      תראי מה כתבתי במתכון עצמו למטה בהערות.
      וגם תראי את ההבדל בתמונות. הקריספיות זה בצק שמרים שדומה לבצק פריך.

      ברטובה וטובה העוגות יוצאות ענקיות ותופחות מאד.
      smile

  28. לשלוש ארבע רולדות שאותן צריך להניח אחת ליד השניה בתבנית אחת, לא??????????????

    • דנה , זה בדיוק מה שאני עושה.
      אבל יש כאלה ששמים כל רולדה בתבנית אינגליש קייק כמו בתמונה למעלה.

  29. 1. האם חייבים לשים את הגלזורה?

    2. מה זה בדיוק? באילו מתכוני עוגות משתמשים בגלזורה?

    • מיכל
      לא חובה
      בקונדיטוריות את רואה את הזיגוג הלבן על סינרולים בד"כ מקינמון.
      smile

  30. לידע כללי:
    1. האם החלמונים/ ביצים צריכות להיות בטמפ' החדר או שזה לא משנה?

    2. מה את אומרת על מילוי חלבה למריחה? ניסית פעם במקרה? האם ממליצה להוסיף משהו נוסף?

    3. בשמרים יבשים, מהן סדר המצרכים?

    המון תודה
    שבת שלום

    • מיכל בקר טוב
      שמרים יבשים מערבבים בקמח וזהו
      פעם הכנתי חלבה עם דבש ואגוזים
      החלמונים בטמפ' החדר. smile

    • ריקה יקרה
      אני לא מכפילה אף פעם . בשום מתכון.
      אני מכינה את אותו בצק פעמיים.
      בהצלחה ותהנו smile

  31. שמתי את הציפוי גלזורה מעל העוגה אך לא נתן אותותיו במראה אך בהחלט בטעם.

    מדוע?????????????????

    • מיכל,אם הכנת צמות,זה צריך להיראות בדיוק כמו בתמונה.
      תבדקי מה עשית ותחזרי על ההליכים.
      שנה טובה smile

  32. שלום לפירגה
    כרגע יצאו מהתנור הקריספיות האליליות האלה..
    אחת כבר הייתה ואיננה..4 גברברים רק "טעמו"….
    יש לך מושג איך מחביאים כזה דבר?חייבת אותם לפיקניק מחר עם חברים
    חחה.ואגב אתמול אפיתי את הקראנץ סילאן טחינה ואגוזים ללא שמרים שלך..
    אקח 2 רולדות מכל סוג..גם הללא שמרים ענקיות..
    אי אפשר להפסיק לאכול אותם..
    מעניין מה יאהבו יותר…smile
    חג שמחת תורה שמח..!
    ותודה לך פירגה על הכללל,
    חגית

    • הי חניתה יקרה
      כיוון ש-2 המאפים משובחים במיוחד,קשה לדעת מה יאהבו יותר.גם כל אחד "מושך" לטעמים אחרים ;)
      בכל אופן,תעטפי היטב כל יחידה בניר כסף ושמרי במקרר.
      חג שמח והכל באהבה גדולה smile

  33. שלום פירגה
    כמו תמיד גם הפעם אני הולכת לשאול אות מהוא בצק השמרים המועדף עלייך שהכי מזכיר את האמהות שלנו smile smile smile

    • ריקה שני המתכונים שלי לשמרים גם הקראנץ' וגם הרטובה וטובה הם נוסטלגיים בשבילי.
      המתכונים שונים לגמרי ואין טיפת דמיון ביניהם.
      אוהבת את שניהם כמו שאת ילדי באותה מידה.
      smile ;)

  34. פירגה בוקר טוב!

    עברתי על כל התגובות ולא ראיתי שמישהי שאלה על המרה לפרווה…

    אם בכלל אפשר להמיר לפרווה איך? את הגלזורה אני ממירה חלב במים אך את השמנת חמוצה

    במה להחליף?

    תודה!!

    • בקר אור ציפי
      אני הייתי מכינה פשוט עם שמנת מתוקה פרווה.נראה שיהיה גדול.אולי אפילו יותר טעים.

      • תודה על התגובה המהירה!

        עכשיו מצאתי "עוגת שמרים רטובה וטובה- פרווה"- בכלל התבלבלתי……….

        מה לדעתך יצא רך יותר?

        • ציפי,אין בכלל להשוות ביניהן כי הן שונות בתכלית

          הקריספית היא קריספית וקראנצ'ית כשמה כן היא . היא לא תופחת ומזכירה בצק פריך שמרים.

          הרטובה והטובה היא כמו העוגות שקונים בקונדיטוריות התפוחות והשמנות.

          שתי העוגות מאד ייצוגיות אצלי ברחבי הנט.
          שתיהן מדהימות וכיוון שלגמרי שונות אוהבים גם את זו וגם את זו.

          תכיני את השתיים ותראי במה מדובר smile

          אצלי מעדיפים דווקא את הקריספית.
          את שתיכן ניתן להקפיא לתקופה ארוכה.

  35. ביום שבת באו אלי חברים אז הכנתי (שוב) את העוגות מהמתכון (המעולה!!) הזה –
    הכנתי 3 עוגות (כל אחת בתבנית אינגליש קייק חד פעמית משל עצמה), אחת במלית נוטלה ואגוזי לוז קצוצים, אחת במלית שוקולד מריר עם שוקולד צ'יפס לבן ומריר, ואחת במלית סוכר חום וקינמון (שאותה הכנתי כרולדה כי המלית היתה פרורית מידי בשביל להכין צמות)
    הכנתי את העוגות ביום חמישי, את זו עם הנוטלה הקפאתי ואת ה-2 האחרות שמתי במקרר עטופות בניייר כסף.
    ביום שבת פשוט חיממתי את התנור ודחפתי את 2 העוגות שייתחממו – יצאו מעולה! כאילו כרגע נאפו…
    היה מלללאאא אוכל ומלא עוגות ועוגיות והייתי בטוחה שכמעט לא יאכלו מהעוגות, כי בכ"ז כמה אפשר לאכול…? אז התשובה היא – מלא!!! 2 העוגות כמעט חוסלו… (ולא רק בגלל שאני אכלתי הכל… ;) ) כולם ממש התלהבו מהן וגם ביקשו את המתכון.
    בקיצור – המתכון הזה מעולה! מעולה! מעולה!
    ממש פשוט להכנה וכ"כ טעים!
    בגלל זה אני מכינה אותו לעיתים כ"כ רחוקות – הוא פשוט סכנה לדיאטה! אי אפשר להפסיק לאכול את העוגות האלה… :P

    • נאוה יקרה,את פותחת לכולנו את התיאבון.חהחהחהחהחה איזה תיאורים טעימים.
      נקרא פצצה. כשאני מכינה,אני מקפיאה למרות שגם מהקפאה זה טעים ;)
      אני שמחה שהמתכון רץ הלאה שכולם יהנו smile

  36. האים אפשר להשאיר את הבצק במקרר כל הלילה?ובקשר לציפוי אין לי אבקת סוכר ,אם אקח סוכר ואחמם זה בסדר ?וכמה סוכר לשים?

    • שרה אפשר להשאיר את הבצק לילה.
      לגבי האבקת סוכר.תנסי ותראי.
      בהצלחה וחג שמח smile

  37. הי פירגה,

    בעלי חולה על עוגות בטעם/ מילוי שקדים. איך את מכינה את הממרח שקדים של שקדיה בשביל המילוי של עוגות שמרים?

    תודה מראש.
    וגם שתדעי שאני חולה על המתכונים שלך, משתמשת בהמון טיפים ורעיונות או ממש מתכונים שלך!
    :lol:

    • למיטל,
      את יכולה להכין רולדה ממולאת ולחתוך לפרוסות עבות של 4 ס"מ .כל פרוסה להשכיב על ניר אפיה.
      להשאיר רווח.

  38. היי פירגה
    עשיתי בדיוק לפי ההוראות והבצק יצא מאוד קשה. ככה הוא אמור להיות?
    לא חסרים נוזלים?
    תודה

    • סיון הי,

      הכמויות מדוייקות להפליא. בול.

      אחרי לישה הבצק יוצא עדיין דביק

      לא שמים מעבר ל-4 כוסות קמח.אסור. כתבתי.

      כשהבצק דביק מעבירים אותו עטוף בנילון למקרר.

      אחרי קירור וטיפה קמח על השיש, אפשר להכין כל צורה שרוצים

      גם ילדים יכולים להכין מאפים כי הבצק נוח בצורה מדהימה לעיבוד.

      אם לא יצא לך כך, תבדקי מה עשית לא בסדר, כי בטוח משהו התפקשש לך.

      לילה טוב smile

  39. היי
    הכנתי את הצמות בסופ"ש במילוי נוטלה. באפייה הנ"ל קרה לי דבר שלא קרה לי מעולם באפיית עוגות שמרים. בד"כ עוגות השמרים שהכנתי עד היום, התקשו למחרת היום ואיבדו את הייחוד. הפעם, ההפך התרחש! בשבת בבוקר, חיכו לנו על השיש רולדות שמרים רכות וטעימות להפליא… מתכון מיוחד במיוחד :lol:

    • אביטלי,בנוסף לכל המחמאות שכתבת,יש לעוגות אופציה להיות מוקפאות לתקופה ארוכה מבלי לאבד מטעמן הנפלא.
      תודה רבה והמשך טעים smile

  40. הי שוב… תארתי לעצמי ולכן אחת מהעוגות הוקפאה כבר מיד כשהבנתי שמדובר בהצלחה…
    תודה תודה תודה

  41. הי פירגה ,המתכון והבצק מעולה , האם יש לך רעיון איך אפשר לנצל את החלבונים

    • נאדיה,תודה
      הבת שלי מכינה חביתה רק מחלבונים.אפשר להוסיף לחביתה : בצל ופטריות או עשבי תיבול.
      אפשר להוסיף לפשטידות/מאפינס.
      smile

  42. פירגלה
    אני מבינה שלמתכןם נוסטלגי זה התכוונת אני רוצה עכשיו להכין במקום שמנת מה לשים בגלל רגישות smile smile

  43. שלום פירגה אני עכשיו אכין ואדווח לך אבל אכין עם שמנת מתוקה פרווה
    זה בסדר קובית שמרים ל 4 כוסות קמח?
    תודה smile smile

  44. אל תכעסי שיש לי כל כך הרבה שאלות לגבי השמנת האם היא צריכה להיות בטמפ החדר, יכול להיות שאנסה דוקא לעשות עם חלב סויה של אלפרו אני כבר אדווח לך שגם אחרים שרגישים ידעו אני כבר עושה

  45. פירגה יקירתי
    אני יושבת עכשיו ומסתכלת על יצירת המופת הזו עוד לא היה לי דבר כזה כולם כאן אומרים שעוגת שמרים קריספית היא יותר טעימה מעוגת שמרים רכה שהיא כמו לחם, זה טעים בטרוף מילאתי עם שוקולד וחלבה ועם ממרח חלבה ושוקולד מגורר
    הבצק פשוט נפלא נצמדתי למה שכתבת והשתמשתי בחלב סויה של אלפרו
    תודה מכל הלב
    אין להשוות לעוגות השמרים של פעם זו עוגה אמיתית smile smile smile smile smile

    • ריקה,גם אני מעדיפה את הקריספית על עוגות רכות. גם כיף שהיא נשארת טרייה ונהדרת גם אחרי הקפאה ארוכה.
      כל ממרח מתאים לה אבל חלבה ושוקולד זה יאמי יאמי.
      תהנו ותודה רבה.

  46. היי פירגה,
    רציתי לדעת אם המלית תפוחים בסילאן מתאימה לצמה הקריספית הזו?.
    תודה smile

  47. שאלה לגבי הבצק.. אני רוצה להמיר את המרגרינה בחמאה.. המרקם של החמאה אמור להיות נוזלי או פשוט קוביות רכות בטמפ׳ החדר?
    תודה

    • פירגה שלום רב,
      כבר נמאס לי כל שבוע לאפות רק את צמות השמרים, בכמות מוכפלת ילדיי שואבים אותם. האם אפשר לעשות אותם בקמח מחיטה מלאה?
      תודה

    • הי פירגה ,
      אפיתי לפי המתכון ויצא אחלה…אבל..
      נדמה לי שהחלק התחתון של הצמה…לא היה אפוי. בכל אופן ..לא מורגש כמו החלק העליון.. (החלק העליון יצא מצוין)
      ..אולי שמתי הרבה מלוי(שוקולד)?.. ורטוב מידי?

      אולי רידדתי והשארתי בצק דק מידי….

      תודה לך

  48. פירגה שבוע טוב, הכנתי לשבת את צמות השמרים ויצא מעלף, בצק נפלא מתכון מנצח, תודה רבה על כל המתכונים המנצחים , יום טוב!

  49. שבת שלום , לממרח שקדים שמצאתי סוף סוף מוסיפים עוד משהו? או מורחים אותו כמו שהוא.
    עשיתי הפסקה מאפיה אבל אחרי שנכוונו כל כך הרבה פעמים מהשמרים הקנויות, אין ברירה נחזור לאפות בבית והתמונות של השמרים לך מביאים חשק .

  50. פירגה הי,מה שלומך?smile בישלתי את מלית הפרג מראש לפי המתכון שלך כמובן,ואת הבצק לשתי והוא מחכה לי במקרר למחר.האם עם מילוי הפרג כדאי לכרוך לכרוכית בלבד או שניתן לחתוך לחצי את הכרוכית וליצור צמה??להמלצתך אודה….חגית

    • חגיתה,מה שבא לך.אפשר עם כל מלית לכרוך. אם את אוהבת המון פרג תמלאי רגיל.

  51. היי קודם אני,רוצה להודות לך מכל הלב… תמיד רציתי לתפקד במטבח אך כל פעם שניסיתי נחלתי כישלון מוחלט עכשיו אני מכינה עוגות כל שישי ונהנת מההכנה ומהתגובות החיוביות של האנשים …תדה תודה ושוב תודה . שאלה קטנה אם אין לי 3 שעות בשביל שהבצק ינוח ניתן להשים אותו במקפיא? במידה וכן לכמה זמן..תודה ושבת שלום
    smile

  52. אפשר להכין ולהקפיא לפני האפיה? (אני אוהבת צידה בבונקר ;) )
    כלומר לאפות בהזדמנות?

  53. היי פירגה,

    יש לי שאלה. מאחר ואני לא אופה בשמרים – התרגלתי לעוגות הבחושות שלך , שמכינים מהר והכל מצליח.

    האם את יכולה להמיר את המתכון לקמח אסם עם שמרים. קניתי חבילה כזו ורציתי לדעת כיצד להכין את הבצק.

    תודה על התייחסותך ועזרתך הרבה לכו…………לנו. :lol: :lol: :lol: :lol:

    • מירי,לעוגות שמרים יש לי מתכונים מיוחדים לשמרים.
      לעוגות עם קמח תופח יש שלל מתכונים באתר.
      לא מערבבת בין השניים,לא כדאי להמר.
      כנסי גם לקטגוריה:מבחר בצקים או עוגות פירות, עוגות פרווה וכו'……יש המון המון.
      בהצלחה smile

  54. בוקר טוב פירגה, אני מאוד אוהבת עוגות שמרים אך בכל פעם שאני אופה הבצק יוצא עבה וטעם המילוי פחות מורגש למרות שאני שמה המון מילוי. האם הבעיה היא ברידוד או בגלגול? תודה

    • אורה,לאט לאט לומדים ומתנסים. אף אחד לא נולד טבח או שף.
      תרדדי יותר דק ושימי מלית בהתאם לא מעט ולא הרבה.
      בהצלחה smile

  55. שלום פירגה היקרה

    האם זה יהיה נורא אם אחליף את החמאה /מרגרינה בשמן רגיל (כלומר נוזלי.)?

    דווקא שמרים יש לי. (יבשים)

    תודה על האתר הנפלא, פתחתי את הטלוויזיה על מוסיקה שמחה של "חגיגה לטינית", ובא לי לאפות את צמות השמרים המגניבות (חשבתי על מילוי טחינה גולמית וסילאן…), אבל אין לי שומן מוקשה, ולא בא לי על אף שכנה…, ואין סופר ביישוב, ולא בא לי לשרוף חצי יום על יציאה לאריאל……

    פיתרון פליז….

    ויום נפלא –
    נירה

    • הי שולה, בקר אור

      הוספתי עוד תמונה עם הציפוי הלבן. את מוזמנת להכנס למתכון שוב ולראות.

      בכל אופן,אפשר להבריש בטיפה מים/חלב מסוכרים smile

  56. הי פירגה…

    הי פירגה ,
    אפיתי לפי המתכון ויצא אחלה…אבל..
    נדמה לי שהחלק התחתון של הצמה…לא היה אפוי. בכל אופן ..לא מורגש כמו החלק העליון.. (החלק העליון יצא מצוין)
    ..אולי שמתי הרבה מלוי(שוקולד)?.. ורטוב מידי?

    אולי רידדתי והשארתי בצק דק מידי….

    תודה לך

    • גיורא הי, התופעה לא מוכרת לי אבל….
      לנסות לשים פחות מלית ולאפות יותר זמן עד שישחים גם למעלה.
      בודקים חתיכה ואם לא אפוי,ניתן לצפות בניר כסף ברפיון ולהמשיך באפיה עד שכל העוגה מוכנה.
      בהצלחה smile

  57. פירגה,שלום לך.האם ניתן להכין את הבצק לילה לפני,ולאפות אותו בבוקר? ותודה ענקית על המתכונים המדהימים. ;)

  58. פירגה יקרה,בוקר טוב…זה פשוט מדהים שוטטתי בהרבה אתרי בישול ואפיה וכשנתקלתי בקושי מסויים במתכון לעולם לא קיבלתי מענה ובטח לא במהירות שכזאת.אני רוצה לומר שאני מאוד מעריכה את ההתייחסות המהירה כל כך שלך את מדהימהההה :P

    • לימור,הי חמדתי
      אם אין לי סידורים ואני בבית,אני כל שעה ניגשת למחשב לראות אם צריך אותי ;) :lol:
      אני מקווה שהעוגות יערבו לכם ואשמח אם תחזרי בזמנך הפנוי לשתף אותי בחוות דעתכם.
      חיבוק לשבת נפלאה smile

  59. הי פירגה להמרה למחמאה צריך לשים 200 גרם חמאה על 74 כוסות קמח? או שמספיקה חבילה אחת של חמאה?

    • רבקה בקר טוב,
      את יכולה להמיר 200 גרם חמאה במרגרינה או מחמאה ואת השמנת את יכולה להמיר ב-3/4 מיכל של שמנת לבישול ריץ' או חברה אחרת פרווה.
      בהצלחה smile

להגיב על דידי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *