כרוכית שמרים ח ל ב י טוב-טעם מבצק על בסיס שמן
הבצק פרי המצאתי וכיוון שיצא נהדר אני מיד ובלי היסוס משתפת אתכם.
הבצק נולד לאור הבקשה להכין בצק שמרים על בסיס שמן. שמן בלבד ללא תוספת אפילו גרם אחד של חמאה. יש להיצמד היטב להוראות ההכנה.
(היום הכנתי את הבצק פ ר ו ו ה והמרתי את הגבינה במיכל שמנת מתוקה פרווה. יצא טעים אבל אני מחפשת את המושלם. אמשיך להכין עם מיץ תפוזים וגם עם חלב סויה ואעדכן שוב בקרוב).
מצרכים לבצק בקערה:
3/4 כוס שמן
ביצה
1/2 כוס סוכר
250 גרם חבילה גבינה טוב-טעם או שמנת מתוקה פרווה.
מערבבים.
מערבבים בקערית נ פ ר ד ת 3/4 2 כוסות קמח רגיל+כף שמרים יבשים
מוסיפים לקערה עם הגבינה ולשים עם היד לבצק חלק .
מכסים היטב בניילון נצמד ושמים ל"מנוחה" במקרר לשעתיים.
הערה ח ש ו ב ה: הבצק יתפח קצת או לא יתפח בכלל אבל חובה לתת לו מנוחה של שעתיים לפחות במקרר.
המלית החדשה שלי:
חבילה ממרח תמרים בוואקום
כוס מים
1/4 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס אגוזים
1/2 כוס צימוקים
100 גרם שומשום
שקית סוכר וניל
כפית קינמון ומי שלא אוהב ישים קליפת לימון/תפוז
המלית גדולה ותישאר לכם מלית להכנת עוד עוגות/עוגיות או כדורי תמרים קרים (להוסיף ביסקוויטים,פיצפוצים וכו'.) רעיון מקורי נוסף הוא להכין כדורי "כמו" חרוסת מיוחדים לפסח ולכל השנה.
שימרו את המלית שנשארה במקרר אפילו שבועיים עד שתחליטו מה להכין איתה.
הכנת המלית:
את ממרח התמרים שמים בסיר קטן עם כוס מים ומחממים תוך בחישה מתמדת עד שיהפוך לריבת תמרים. להוציא חרצנים "טועים".
מורידים מהאש.
מוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים.
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים .
פורסים על השיש ניר אפיה גדול ומניחים עליו את הבצק. הליך הרידוד וההכנה יהיו על ניר האפייה.
לשים שוב את הבצק ואם צריך מוסיפים קצת קמח. מתקבל כדור בצק נוח וגמיש.
מרדדים בעזרת מערוך כל עלה לגודל 25X35
מורחים על פני העלה בנדיבות מהמלית כשאת השוליים משאירים נקיים ללא מלית.
מגלגלים גלגול אחד ברוחב 7 ס"מ ומקפלים פנימה את 2 הקצוות (כמו שמכינים בלינצ'ס).ממשיכים לקפל לצורת מלבן ושומרים כל קיפול ברוחב 7 ס"מ. ס"ה יוצא 3 גלגולים . התפר נשאר למטה.
מעבירים את הכרוכית עדיין בעזרת נייר האפייה לתבנית שמצופה בניר אפייה נקי.
(בפעם השנייה שאפיתי הכנתי ב-2 תבניות אינגליש קייק. יצא מעולה.)
את הכרוכית מניחים עם התפר למטה ומשאירים לנוח 1/2 שעה. (כמובן את ניר האפייה שהכנו עליו את הכרוכית זורקים)
מחממים תנור לחום 175
מפזרים על כל עלה בנדיבות שברי שקדים (לי לא היה) אבל מוסיף המון+סוכר+קינמון ואופים עד השחמה כ-30 דקות. בודקים שמוכן או ממשיכים לאפות.
אחרי קירור שומרים בקופסת העוגיות. ניתן להקפאה ולחימום קל לפני ההגשה. העוגות משתבחות מאד אחרי יום יומיים. יופי של בצק.
מליות מומלצות נוספות בקישור הבא:
http://pirge.co.il/טחינה-מתכונים-עם-טחינה/מליות-מתוקות-לבצקים-שונים
תהנו
גרר,יאמיייי :lol:
הי אילניתוש
אני עדיין עובדת על המרה לפרווה.היום הכנתי עם שמנת צמחית. אמשיך הלאה עד שיהיה מושלם.
תודה
שלום פירגה האם אפשר שמנת במקום הגבינה?
ריקה,כל שינוי יהיה הימור.לא יודעת.
פירגה את הורגת אותי מאפיה שלך, אבל חומרים קצת יקרים.
תודה.יש באתר פחות יקרים
פירגה ערב טוב.
מתכון נהדר.
ממש עושה חשק לביס.
אנסה בקרוב.
פנינה ערב טוב
אשמח לשמוע חוות דעתך. ממליצה בחום להכין
טוב כל מילה מיותרת …פירגוש תודה על השיתוף.
לינדוש,תמיד בעונג גדול
ניראה מצויין…………………….אני יפתיע את המשפחה בארוחת שישי
תודה פירגה היקרה!
רחלי.ג.
ווואואואו רחלי,חבל"ז :lol: ממכר.
אם הבנתי נכון-את הקערה עם הקמח והשמרים יש להוסיף לקערה הראשונה עם הגבינה והשמן? כלומר הגבינה היא חלק מהבצק?
בדיוק כך. הגבינה חלק מהבצק שעושה אותו מדהים כל כך.
תמיד תמיד תמיד צריל להוסיף מעט מלח – בכל העוגות גם בטורט…..
תודה יולי
פירגה יקרה אני מכינה בצק שמרים נהדר רק על שמן והנה המתכון:
6כוסות קמח, 30 גר' שמרים, 2 כפות סוכר, ו2 כפות מים, 1 כוס שמן ו-1 כוס מים ו-2 ביצים שלמות וקורט מלח.מערבלים במערבל עד לקבלת בצק רך ונעים.מתפיחים עד לקבלת נפח כפול. מחלקים את הבצק ל4 חלקים וממלאים למשל בקקאו + סוכר+ מעט שמן מגלגלים לרולדות מורחים בחלמון ביצה ואופים. בתאבון.
שרי יקרה
תו דה
לא הבנתי, 2 כפות מים ו-1 כוס מים ?? תודה!
לא הבנתי, 2 כפות שמן ו-1 כוס מים?? תודה!
)לגבי המתכונים שלך כל מילה מיותרת .
כל היזדמנות אני גולשת באתר שלך ומיתפעלת.
בעלי חושב כבר שיש לי מישהו חח.
תודה.
אוי אתי,כמה צחקתי :lol:
תבורכי. תמשיכי להנות ולשמח אותי תודה.
היי פירגה , ניראה 10
שאלות:
האם אפשר להשתמש בממרח תמרים ואז לא יהיה צריך לבשל אותו ?
לגבי השומשום והטחינה, החבר'ה שלי פחות מתלהבים – צריך להוסיף משהו אחר במקום או פשוט להשמיט ?
אורנה,אפשר אבל את צריכה לשים מהממרח ממש בנדיבות.
את יכולה לוותר על התוספות. או אם את אוהבת תוספות אחרות כמו: גושי חלבה, צימוקים , אגוזים.
פזרי על הממרח.
נהדר, אכין בהקדם. תודה ושבת שלום.
הי פירגה- האם "שמרים יבשים" אפשר גם שימרית?
תודה מראש
מירי,אני לא משתמשת בשמרית
טוב, אחרי מנוחה של כמה שעות במקרר הבצק היה מאוד גמיש ונח לעבודה.
המלית מטריפה, העוגות בתנור מפיצות ריח מדהים….
מחכה שייצאו לטעום, לטרוף….
כמובן שתגובה תגיע בהקדם
תודה פירגה יקרה
אסנת,אני בטוחה שיצא נפלא ותהנו מאד
אשמח לשמוע ממך אחרי שתטעמי
אוי פירגה אהובה, אין מילים!
יצא מדהים ! טעים בטרוף!
הבצק מהמם! המלית מהממת!
אסנת ערב טוב
העוגות משתבחות מיום ליום.
תהני ותודה רבה עם חיבוק
פירגה!
הכנתי את הבצק (עם מלית תמרים מוכנה) ויצא ממש טעים ! אמנם קצת מתוק מידי לטעמי אבל זה לא נורא, פעם הבאה אמרח שכבה יותר דקה מהמלית (כשאכלתי את החתיכות של הקצוות שבהן יש מעט מלית ראיתי עד כמה הבצק טעים).
בקיצור, עוד מתכון מוצלח שלך שאני מאמצת בחום!
תודה רבה רבה! :P
גלית תודה רבה על ההמלצה לבצק הנהדר .
תהנו מהעוגות אימוץ נעים ;)
היי
עכשיו שיש חוסר בחמאה האם ניתן להכין בצק שמרים עם שמן ?
אם כן מה היא הכמות?
תודה
גיל,יש באתר בצק שמרים על בסיס שמן לא זה
http://pirge.co.il/עוגות-ועוגיות/עוגות-שמרים/עוגת-שמרים-רטובה-וטובה-פרווה
שלום פרגה, המתכונים שלך תמיד מצליחים לי! והם פשוט טעימים ונהדרים!
רציתי לשאול אותך, לגבי המתכון שנמצא תחת 'עוגות שמרים' (משום מה אני לא מצליחה להיכנס לשם, אז אשאל אותך פה…) עשיתי את 'עוגת שמרים רטובה וטובה' הבצק יצא בדיוק כמו שתיארת, קצת דביק אבל נראה טוב, שמתי כל הלילה במקרר, אבל עכשיו בבוקר- הבצק נראה כבד ולא מספיק טפוח, מה הסיבה?
האם יש בעיה אולי בשמרים? יש דרך להציל את זה? או לזרוק הכל לפח?
כי עד שאני מוצאת עוגת שמרים 'רטובה' ולא יבשושה אחרי יום, אני חייבת שייצא טוב…
מה עושים?
(סליחה אם ייגעתי אותך)
ציפי הי
הבצק אחרי תפיחה של לילה צריך להיות מאד רך וקל.לא כבד.
אולי משהו לא בסדר. תשאירי אותו שעה בחוץ על השיש מכוסה במגבת… ותראי.
אם את אופה משהו אחר,תכניסי עוגיה אחת מהבצק לתנור ותראי מה יוצא.לא למהר להזביל.
תודה רבה!
השארתי אותו שעה וחצי על השיש וזה נראה פחות קשה ויותר רך.
מה הסיבה?
אני אנסה לעשות למרות זאת ונקווה לטוב…
תודה לך על התשובה המהירה
את מדהימה!
אני בטוחה שיצא בסדר.אולי לא כמו בצק רטובה וטובה אבל לפחות יצאו לך כרוכיות טעימות
פירגה שלום.
יצא טעים מאוד מאוד נהנתי.
תודה.
תודה לך על התגובה הממצה העניינית והטעימה :lol:
הי פירגה,
הכנתי את הבצק הזה ובאפייה הוא קצת התייבש לי (לפני כן ברידוד הוא קצת נשבר/נקרע). אולי עדיף להשתמש בגבינה לבנה במקום טוב טעם?
תנסי.לי לא היו התופעות האלה. לדעתי שימי פחות קמח.
תעדכני בבקשה תודה :lol:
הכנתי את הבצק לפי המלצתה של שרי (מקמח כוסמין), ואת מילוי התמרים שלך, יצא מצויין,
תודה לך ולשרי הנ"ל.
שרה יקרה
ממש שמחתי על שיתוף הפעולה
נפלא שטעים לכם
תהנו
שלום, באיזה שלב חותכים את הרולדה? לפני או אחרי האפיה?
רחל תעשי סימנים קלים לפני ואחרי קירור מלא תחתכי.
בהצלחה ותהנו
ערב טוב פירגה
עד עכשיו השתמשתי בשמרים רגילים וברצוני לעבור ליבשים אולם אינני יודעת כיצד לחשב
חמישים גר כמה זה בכפות
בתודה מראש ובהערכה גדולה על הידע
דון מרים :
ערב טוב
המרה של קובית שמרים טריים של 50 גרם = 2 כפות שמרים יבשים
יש בקטגוריות בצד שמאל : המרות
כנסי לראות את כל ההמרות (גם לשמרים)
בהצלחה
פירגה יקרה, שתי שאלות:
אפשר להחליף את המלית במלית קינמון?
איך בודקים שהעוגה אפויה? האם יש עוד דרך מלבד לראות שהשחימה מלמעלה?
תודה ושבת שלום
שבת שלום
כל מלית תתאים ובמשך הזמן תלמדי את התנור שלך.
בהצלחה
היי פירגה ניראה יאמי
אי אפשר לגלגל רגיל כמו כל רולדה ? רק לקפל כמו בלינצ'ס בצדדים ולגלגל ?
שווה לנסות.
פירגה שלום אני רוצה להכין את הבצק כשהוא ״מרוח״ על התבנית ומעל הכל למרוח את המלית.האם ניסית פעם?
ממש לא. אין לי תובנות.
ערב טוב אורלי.
הי פירגה
עשיתי את העוגה לשבת, גילוי נאות לא היה לי טוב טעם ושמתי גבינה 5 אחוז רגילה ששמתי במסננת,
יצא מצוין ,
איזה בצק שכיף לעבוד איתו ולרדד,
אחד מלאתי בנוטלה בשביל הילדים ואחד לפי הנחיותיך,
תודה .
דידי,נהדר. תמשיכי להכין ולהנות.
שבוע נפלא.
היי פירגה,אפשר להכין את הבצק עם גבינת כנען
תודה ויום טוב נ
לכנען אולי תצטרכי להוסיף שמנת,אני לא ניסיתי.
אז אפשר להכין רק עם שמנת מתוקה חלבית
יבורכו ידייך
שבת שלום והמשך יום נפלא
אפשר שוש
בהצלח ה