מקור: הבת של פירגה שמכינה את הירקות עם עוף
אני הכנתי בלי עוף ונשאר לי להמליץ בחום.
המצרכים וההכנה:
שמים בתבנית גדולה של התנור בלי לשמן אותה
6 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לקוביות (יש לבשל חצי בישול)
2 בטטות חצויות
2 עגבניות חתוכות
2 בצלים פרוסים
1/2 שקית אפונה סנפרוסט
שום אם אוהבים
ואם רוצים עוד ירקות לפי בחירה שלכם. (ירקות קשים לבשל תחילה חצי בישול)
מכינים בתוך צנצנת רוטב:
1/2 כוס שמן זית
5 כפות סילאן
5 כפות רוטב סויה קיקומן
שום לטעם
כף או שתיים קטשופ
כף אבקת מרק עוף
כף גדושה פפריקה מתוקה
פלפל מלח וטיפה קינמון
לערבב ולשקשק היטב לטעום ולשבח.
לצקת את כל הרוטב על התכולה בתבנית
להוסיף לתבנית מאחד הצדדים עוד כוס מים
מכסים בניר כסף ומנקבים מספר חורים במזלג
אופים בחום 175 שעתיים
"טיפים"
1. אפשר להשתמש ברוטב להשריית בשרים כשעושים על האש
2. אם הכנתם בלי ריכוך מוקדם ותפוחי האדמה קשים יש אפשרות להכניס את התכולה כולה כולל הנוזלים לשקית "קוקי" לאפות עוד כ-20 דקות או להכניס הכל לכלי שמתאים למיקרו ולרכך במיקרו
הכנתי לצהריים,הבנות שלי ואני טרפנו. בכל נגיסה טועמים משהו אחר והטעם אךךך הטעם פשוט להתמוגג תבורכי פירגתי כמה פשוט כמה טעים,הללויה
נראה טעים מאוד. אם רוצים להוסיף עוף. מה עושים?
תודה.
העוף בנפרד ולא ביחד
אפשר לשים גרגירי חומוס במקום האפונה?
תודה.
לירושלמית,אם זה נראה לך מתאים? שימי בכיף שלך
שלום רב פירגה יקרה,
זה המתכון הראשון שלך שאני מנסה ואני חייבת לציין שממש ליקקנו אתמול בערב את האצבעות.
את יודעת מה היה הכי טעים מכל יתר הירקות? – הבצל! בזכות הרוטב המתקתק הוא קיבל טעם מדהים!! וכל השאר היה פשוט תענוג רצוף. אגב, גם אני ניסיתי עם החומוס והיה מעולה…
יופי!! אני אנסה עוד מהמתכונים ואשמח לגלות עוד עולמות חדשים וטעימים… :lol:
בקר טוב אורית
שמחתי לקבל הבקר הודעה ממך ובעיקר שהמתכון הראשון שהכנת יצא טעים ומוחמא.
תודה רבה, אני מקווה שכך גם יהיה להבא ותשתפי אותי בעוד הודעות טעימות ;) .
יום נפלא לך
היי פירגמה ,
הרבה זמן לא ביקרתי באתר שלך ..ועכשיו חזרתי !!
יש לי שאלה,אולי יש לך מתכון לקוסקוס {לא מהשקית המוכנה} ?
הדס
אין לי
מתאים פה חצילים?
היי פירגה.
מה שלומך?
מה הכוונה "עוד כוס מים"?
איפה לשים אותה בתוך התבנית או בחוץ?
תודה ויום טוב.
ברור שלתוך התבנית.
לא ברור מה זה עוד כוס מים כשלא כתוב במתכון כלום על מים
זה מה שכתבתי: לצקת את כל הרוטב על התכולה בתבנית
להוסיף לתבנית מאחד הצדדים עוד כוס מים
מכסים בניר כסף ומנקבים מספר חורים במזלג
אופים בחום 175 שעתיים
הכוונה להוסיף לכל המצרכים כוס מים.
שמחתי לראות את התבשיל הנהדר שלך. אני נסיתי יום אחד (לפני שקראתי זאת) להקפיץ – לבשל ירקות לקוסקוס. בסיר שטוח טגנתי בצל, רככתי גזר ותפוחי אדמה חתוכים במיקרו והוספתי לבצל. כמו כן הוספתי קישואים חתוכים, קופסת פטריות, כוס אפונה קפואה וקצת פלפל אדום חתוך. לאחר כמה דקות הוספתי אבקת מרק לפי הטעם, רוטב סויה, רוטב צ'ילי מתוק ( ממש מעט) וכוס מים. בשלתי ע ל אש קטנה עד שהגזר ותפוח האדמה התרככו.
הכנתי קוסקוס משקית אינסטנט של קוסקוס מלא לפי ההוראות וחגגנו!!!
בפעם הבאה אנסה את הרוטב שלך. נשמע מענין מאד!!!
לבריאות אביבה
המשך יום טעים.
ללקק את האצבעות!! תודה
דריה,גם את המתכון הזה אכין לערב סוכות השני.עשית לי חשק עז לטעום אותו שוב.
תודה לך
גם אני ממשיכה לטעום אותו שוב ושוב ושוב..
את פשוט מקסימה דריה,
שבוע נפלא והמשך טעים ביחד
מתכון מעולה, אהבתי מאוד,
אבל החום 175 מעלות והתבנית מכוסה באלומיניום – באתי אחרי שעה וחצי לבדוק וכאילו כלום לא קרה. רק אחרי שהורדתי הכיסוי, העליתי החום ל-200 מעלות ועוד שעה שלמה בתנור וזה התבשל כמו שצריך.
בפעם השנייה הכנתי מראש לא מכוסה.
ענת,תודה על השיתוף והתגובה שימשיך להיות טעים
תודה פירגה (:
אגב הכנתי בשלישית והפעם עם חומוס במקום אפונה ויצא אפילו יותר טעים,
זה אחד המתכונים הכי מוצלחים שמצאתי אי פעם ברשת (בגלל הפשטות מול הטעם והתוצאה).
מומלץ גם על אורז לבן.
ענת ערב טוב
זה מתכון שאפשר לגוון איתו בירקות העונה. חומוס נשמע פגז.
יופי שהוספת תגובה טעימה.
תודה רבה לך