בצק רב תכליתי ל-2 כרוכיות
בצק עדין ופריך במיוחד
למילויים מתוקים או מלוחים
ניתן לשמור במקרר למשך לילה או להקפיאו.
מתאים לשטרודלים קלתיות פאי טרטלטים .
המצרכים להכנת הבצק בקערה ל-2 כרוכיות:
1/4 כוס חמאה או מרגרינה מומסת
1/4 כוס מים חמים
1/4 כוס שמן
2 כוסות קמח רגיל
1/4 כפית אבקת אפיה
למליות מתוקות 1/2 שקית סוכרה דיאט- שווה לכף סוכר
אופן ההכנה:
יוצקים את המרגרינה המומסת המים והשמן לקערת מעבד המזון.
מוסיפים קמח ומלח או סוכר ומפעילים עד שהבצק במצב של פירורים גסים.
מוציאים למשטח עבודה ומעבדים לצורת כדור. מקמחים ומשהים במקרר חצי שעה.
מחלקים ל-2 ומרדדים למלבנים .
חשוב לקנות פרג טחון טרי במעדניות. שימו לב שטוחנים לכם במקום.
פרג טחון טרי שומרים בפריזר מיד אחרי הקניה. רצוי להוסיף מעט סוכר לתוך הפרג.
לשים בסיר :
500 גרם פרג טרי
2 כוסות חלב או מיץ (מים) ולבחוש.
להוסיף כוס "כמו-סוכר" או 15 מ"ל דיאטיפ נוזלי ( שווה לכוס סוכר )
כשהחלב כמעט ונספג להוסיף 3 כפות גדושות דבש קל או סילאן ללא סוכר וכף גדושה חמאה ולהמשיך לבחוש.
כשאין נוזלים להוריד מהאש ולהוסיף מעט קינמון וצימוקים אם רוצים.
אפשר לגרר לימון לטעם. אפשר להוסיף כף יין.
אפשר לפזר גרודת שוקולד ללא סוכר, אגוזים וקיצוצי תמרים מיובשים.
הכמות מספיקה ל-3 כרוכיות.
תהנו
תבורכי – מסיבות בריאות כי לא ממליצים לא על מרגרינה כשומן מוצק ולא על חמאה בגלל הכולסטרול, אני כל הזמן מחפשת מתכונים שלא מכילים את זה ועשויים על בסיס שמן.
עכשיו אתחיל לעבוד ביתר מרץ – תודה רבה רבה!
רינה בהצלחה ותשתפי אותנו בתוצר הגמור בבקשה
פירגה.
אני מצדיעה לך על המתכון הזה.
פשוט טעים.
תו דה פנינתי היקרה
מה זאת אומרת חצי כוס חמאה?????????. כמה זה יוצא?????..
50 גרם חמאה
בוקר טוב,
איזה כמויות לשים על 300 גר' פרג טחון (מתייחסת למלית)?
תודה מראש
אודליה,אותם כמויות רק פחות נוזלים. תתחילי עם כוס וחצי.
אני מחפשת בקדחתנות מתכון שלך של מילוי פרג ושוקולד.
אודה לך אם תפני אותי.
לא מוצאת, חג פורים שמח לך ולבני משפחתך היקרה.
ליאת
ליאתי ממי,
במקום הדבש שימי 3 כפות שוקולד מומס.
אפשר ממרח.
חג שמח חג טעים,לך ולבני ביתך
http://pirge.co.il/עוגות-ועוגיות/עוגות-פרג/כרוכית-פרג-בדבש
אפשר גם ממרח נוטלה?
למה לא?