את הדיסקיות ניתן להכין במליות מלוחות או מתוקות.
דיסקיות מלוחות ילוו בעונג רב בקבוק בירה קרה.
תעשירו ותגוונו כיד הדמיון והטעמים שלכם.
קילו בצק עלים מופשר מחולק ל-6 חלקים
חובה לרדד את הבצק.
המצרכים למלית גבינות:
חבילה גבינה "טוב-טעם"
100 גרם בולגרית מפוררת
עד 200 גרם גבינה צהובה מגוררת
ביצה שלמה
כף או שתיים גבינה לבנה רכה כמו: קוטג' או 5%
להוסיף מלח רק עם צריך.
מערבבים היטב. ניתן להוסיף זיתים קצוצים.
מורחים על העלים
לגלגל לכרוכית דקה וצרה מהודקת
100 גרם בולגרית מפוררת
עד 200 גרם גבינה צהובה מגוררת
ביצה שלמה
כף או שתיים גבינה לבנה רכה כמו: קוטג' או 5%
להוסיף מלח רק עם צריך.
מערבבים היטב. ניתן להוסיף זיתים קצוצים.
מורחים על העלים
לגלגל לכרוכית דקה וצרה מהודקת
מקפיאים את כל הכרוכיות (לא אופים)
לפני אירוח יש להפשיר כ-20 דקות שהכרוכיות יישארו במצב קפוא חלקית.
בעזרת סכין חדה לפרוס פרוסות דקות הכי דקות שאפשר (כ-3 מ"מ) ולהניח בצורת שבלול (בשכיבה) על ניר אפיה לא משומן.
לאפות חום 180 מעלות עד שמזהיב ונוטה לצבע חום.
לאפות חום 180 מעלות עד שמזהיב ונוטה לצבע חום.
"טיפ"
1. ניתן למרוח בכל מלית אחרת מתוקה או מלוחה. המלית צריכה להיות סמיכה ולא נוזלית.
2. אני מקפיאה 5-6 כרוכיות כאלה ללא אפיה מוקדמת.
לפני אירוח אני שולפת מהפריזר.אין כמו ריח מאפה טרי וחם שמופץ בבית.
תהנו
תהנו
אחחחח פירגה
הכנתי ויצא יאמי יאמי.
איזה כיף שיש במקפיא ואפשר לשלוף.
תודה.
רציתי לשאול,
יש לי בצק עלים מופשר, לא כ"כ הבנתי איך מחלקים אותו? לרצועות?
חלוקת הבצק
הכי פשוט זה לרדד את הבצק למלבן מרודד בגודל כ-20X30
למרוח את המלית על פני המלבן
לגלגל כמה סיבובים (כ-3) ולחתוך שתצא כרוכית צרה וארוכה.
את הכרוכית את יכולה לשים במקרר שקצת תתקשה ולחתוך לפרוסות (אלה הפרוסות שאת רואה בתמונה) אני אוהבת לחתוך את הפרוסות ממש דק אבל אפשר גם יותר עבה.
מקווה שהבנת.
תמונה סופית צריך שיצאו פרוסות עגולות כמו בתמונה.
תודה רבה!
עשיתי והכל ממש נטרף!!!
בהזדמנות זו אני רוצה לומר לך שאת והמתכונים פשוט נהדרים!!!
מה שאני הכי אוהבת אצלך שלא מצאתי בשום אתר או בלוג אחר, שאת מסבירה במפורט איך אמור לצאת בכל שלב בעשייה וככה מעולם לא יצא לי שום פשלות מהמתכונים שלך!!
תודה רבה לך !
איזה יופי שנטרף.חהחהחהחהחה מסקנה להכין כמות כפולה
תודה על המחמאות והפירגון. מרגש מאד. המשך פעיל וטעים :lol:
היה לי בצק עלים מלפני חודשיים אולי ולא היה לי מושג מה עושים איתו…
כ"כ פשוט!
הילדים שלי טורפים את הדיסקיות בזה הרגע.
אין לי כלום במקרר אז טיבלתי רסק עגבניות כמילוי.
מ-ע-ו-ל-ה!
תודה.
רציתי לדרג 5 ונלחץ לי אחד
לא מצליחה לתקן… תגידי לבן שלך שיעדכן…
דפנה ערב טוב
תודה שעדכנת ושיתפת.
תהנו ושיהיה כיף לילדים.
הדירוג לא חשוב.תהנו
איזה כיף… ארוחת ערב בשניות ( בעלי אמר, שאלו "הבורקסים הקנויים" הכי טעימים שהוא אכל…) והכי הכי כיף שהקפאתי עוד 2 כרוכיות כאלו לפעם הבאה…
פירגה יקרה שידרגת את המטבח שלנו ….
אביטל
אביטלי,ערב טוב
תודה לך ותודה לבעלך על הפירגון.
כיף שיש משהו טעים במקפיא ואפשר להתפנק איתו מדי פעם
תהנו
שלום פירגה
האם אפשר למלא את הכרוכית בערב (במלית פיצה) ולשמור במקרר עד למחרת ואז לאפות? (כלומר לותר על ההקפאה?)
האם למרח את הבצק בביצה טרופה לפני האפיה?
תודה
שיר בקר טוב
בצק עלים חובה להקפיא.
אין בעיה להכין יום קודם רק שמרי בפריזר.
למחרת תוציאי שיהיה במצב של חצי קפוא,תחתכי ותאפי.
אני לא מורחת ביצה.
בהצלחה
שוב שלום לך פירגה!
כבר אמרתי לך שהמתכרתי לאתר שלך בצורה לא נורמלית???
אני רוצה להכין כל כך הרבה דברים…. :P
אני לא מפסיקה להדפיס לי מתכונים……
שאלה על המתכון הזה- איזה מילוי יש בתצלום? נראה ממש טוב….
האם אפשר להכין מין רוטב פיצה ולמלא עם זיתים קצוצים, וייצא לי בורקס פיצה?
תודה! את מקסימה!
הי חפצי מקסימה
תודה על המחמאות והפירגון,העונג שלי והאתר שלי בא מהמון אהבה.
המלית היא מלית גבינות.את יכולה להיצמד למתכון או להכין עם גבינות שנשארו לך במקרר.
הצבע האדמדם הוא מהגבינות.כך זה מתקבל אחרי האפייה.
אפשר למלא כל מלית ומלית רוטב פיצה זיתים ותוספות אחרות יהיה מדהים.
בהצלחה ובהנאה