גזר 1 640x410 - קציצות גזר אפויות ברוטב

קציצות גזר אפויות ברוטב

גזר - קציצות גזר אפויות ברוטב

קציצות גזר. זוכרים? כל כך טעים.
שיחזור מבית אמא שלי.
אמא מבשלת על הגז ואפשר גם בתנור.

המצרכים וההכנה:
6 גזרים מקולפים ומגוררים גס
4 בצלים קצוצים מטוגנים מוזהבים – (חצי כמות מהבצל המטוגן מפרישים לרוטב ושמים בקערה. )
3 כפות קמח רגיל
3 ביצים גדולות
מלח
פלפל שחור

מערבבים ואם צריך מוסיפים עוד קמח ועוד ביצה.
מכינים אותן שמנמנות רחבות
מטגנים  על מעט שמן רגיל מ-2 הצדדים ומסדרים בתבנית אפיה משומנת.

רוטב בקערה גדולה:

הבצל שהופרש בטיגון
3 כפות רסק עגבניות + קופסה עגבניות קצוצות דק או קוביות
כף רוטב צ'ילי מתוק (לא חובה)
כף קטשופ
כוס וחצי מים ר ו ת ח י ם
מלח ופלפל שחור
כפית סוכר אפשר חום
מערבבים לרוטב לא דליל מדי (לא לבשל) טועמים ומשבחים טעמים.
יוצקים בזהירות את הרוטב בין הקציצות שיכסה אותם כמעט עד למעלה.
אופים בתנור מחומם מראש בחום 175 מעלות כ-20 דקות.תהנו

23 תגובות על “קציצות גזר אפויות ברוטב

  1. אתמול בסביבות 22:00 בלילה קראתי את המתכון ורצתי לעשותו.
    אכלתי אתמול…אני אוכלת גם עכשיו.
    נתתי גם לאמא שלי ולאחי….
    פירגה – משהו מדהים!
    תודה.

  2. תודה תודה תודה
    הבת שלי ממש לא אוכלת גזר בשום צורה אף פעם היא בת 4 . אתמול הכנתי את הקציצות והבת שלי אכלה מהן עוד ועוד תודה רבה מתכון מצויין יצא ממש טעים

  3. אני בת 13. הכנתי את זה לבד עם אמא שלי וזה יצא מעולה!!!
    תודה רבה לך!!!
    גם טעים וגם לא ממש משמין smile

  4. יוווווווווווווו, כמה טעים זה יצא.
    וסיפרתי את סיפור הקציצות לאמא שלי בזמן ארוחת שישי (כן, כן, הערב – לא התאפקתי וחייבת הייתי להשאיר לך תגובה), שזה אצלך מבית אמא, ואיכשהו הסיפור הזה ככה עשה את שלו, יחד עם הטעם, המראה, הניחוחות……ואפשר לסכם – ארוחה מוצלחת במיוחד.
    טעים טעים.
    תודה. :lol:

  5. אוי :eek: …אני באמצע ההכנה..מקווה שאת קוראת עכשיו :P

    אם מכינים על הגז…צריך לטגן קודם?

  6. אוקיי…טיגנתי
    האמת לא הצלחתי בביצים ובקמח יצא לי כל הזמן רטיבות בקערה…אז הכנסתי פירורי לחם יפניים laugh

    הריח משגע את הבית ונראה לי שגם אני אטעם מהם למרות שאני לא אוהבת גזר בבישול
    גם בבישול זה 40 דקות?

    • אמא ואני מכינות רק עם קמח כי הוא "תופס" הכי יפה את הקציצות.
      אבל נקווה לטוב.
      השמיעי קול אחרי שתסיימי|חיבוק|בהצלחה.

  7. יצא מעולה
    בטעות במקום טעימה טרפתי את הקציצה כולה
    ובגללך אני לא יכולה להגיד יותר "אני אוכלת רק מה שאני אוהבת" ;)

    תוך כדי בישול חייכתי לעצמי…עכשיו אני מאותן בשלניות שאומרים להן "איזה ריח מתבשל לך במטבח"

    • ברבורית מקסימה
      תודה ששלחת חוות דעת על הקציצות.
      כבר חששתי שלא יצליח.
      אז תהני ולא רק טעימה ;)
      שהריח במטבח יעשה לך תמיד רק טוב smile
      חג שמח :lol:

  8. מאחר ובתי וכלתי צמחוניות עטתי על המתכון, אך פרט לגזר המגורד הוספתי בטטה ודלעת .
    יצא מעולה, הצמחוניות התענגו. גם אני הקניבלית.

    שתהיי לנו בריאה ואין כיף מזה שבבוקר מדליקים את המחשב ויש מי שחושבת בשבילנו
    מה להכין להאכול.

    • מירי :lol:
      נראה לי מאד להוסיף עוד "כתומים" לקציצות.
      בפעם הבאה שאכין אכין עם מגוון הכתומים.תודה smile
      שימשיך להיות לכולנו נעים וטעים smile

  9. הי פירגה,
    אני רוצה להכין את הקציצות ולהקפיא. האם להכין את הקציצות לחוד ואת הרוטב לחוד ולהקפיא אותם בנפרד ואז להפשיר ולהכין, או להכין את כל התבשיל ואז להקפיא?

    • לילך בקר אור
      מקפיאים הכל ביחד
      אם את לא מתכוונת להשתמש בכל הקציצות בבת אחת תקפיאי בכלים יותר קטנים את הכמות שאת רוצה להשתמש מדי פעם.
      אוהבת כל כך את הקציצות האלה.פינוק אמיתי ומרפק אותי על המתכונים של אמא :lol:

      • תודה את מקסימה!
        אני עומדת ללדת בשבועיים הקרובים ורוצה לציד את המקפיא לתקופה הקרובה וכבר אגרתי לי רשימת מתכונים מהאתר המדהים שלך, שתמיד אני יודעת שאני אוכל לסמוך עליו במאה אחוז…

        • לילך מקסימה
          מאד התרגשתי מהבשורה הנפלאה.
          מאחלת לך שהכל ילך חד וחלק כמו שהלך אצלי לפני עשרות שנים.חהחהחהחהחה
          זה אושר גדול מעושר . הנכד הכי קטן שלי בן 6 חודשים. אחד הדברים המדהימים שיש בעולם וכמה שאספר ואדבר אני אמעיט.
          נשיקות ובהצלחה והשמיעי קול מיד אחרי הלידה smile

  10. היי פירגה הקציצות נראות מגרות, רוצה להכין בלי נדר לערב שישי ואני מבקשת אם אפשר הסבר איך להכין מהתחלה עד הסוף רק על הגז .

    • לינדה, הקציצות טעימות עם הרוטב.
      אם בבישול הרוטב נגמר,תכיני עוד נגלה..

      מכסה עם חריץ טיפה פתוח ליציאת אדים. אש נמוכה כמובן.
      בהצלחה smile

  11. סליחה על המענה המאוחר, הייתי בקניות ;) אני אכין כמו שהסברת, אטגן את הקציצות אוסיף את הרוטב ואש נמוכה עם מכסה מעט פתוח :lol:

להגיב על Anonymous לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *