קוביות תפוחי אדמה
שבסיום הבישול ברוטב הסמיך והאדום
הם הופכים להיות רכים ונמסים בפה .
ביס אחרי ביס ולא מרגישים איך הכל נעלם ברגע.
המצרכים וההכנה:
5 תפוחי אדמה לבנים מקולפים חתוכים לקוביות בגודל בינוני.
מטגנים ב- 4 כפות שמן זית בצל אחד חצוי ופרוס ומזהיבים .
מוסיפים 2 שיני שום פרוסים ומטגנים ביחד
מוסיפים:
3 כפות גדושות רסק עגבניות
קורט קינמון(לא חובה)
כף רוטב צ'ילי מתוק
כפית סוכר חום או סילאן
כף פפריקה מתוקה ומעט חריפה
כף אבקת מרק עוף
פלפל שחור
חופן פטרוזיליה טרייה וקצוצה
1/2 1 כוסות מים מערבבים
מרתיחים וטועמים ומשפרים תיבול
מכניסים בזהירות את קוביות תפוחי האדמה
מוסיפים 2 שיני שום פרוסים ומטגנים ביחד
מוסיפים:
3 כפות גדושות רסק עגבניות
קורט קינמון(לא חובה)
כף רוטב צ'ילי מתוק
כפית סוכר חום או סילאן
כף פפריקה מתוקה ומעט חריפה
כף אבקת מרק עוף
פלפל שחור
חופן פטרוזיליה טרייה וקצוצה
1/2 1 כוסות מים מערבבים
מרתיחים וטועמים ומשפרים תיבול
מכניסים בזהירות את קוביות תפוחי האדמה
מנמיכים להבה ומבשלים שעה מכוסה היטב.
מדי פעם מנענעים את הסיר. לא מערבבים במהלך הבישול.
תהנו
מדי פעם מנענעים את הסיר. לא מערבבים במהלך הבישול.
תהנו
כמעט ליקקתי את הצלחת. כמה פשוט ככה טעים :!: :!: :!: :!:
ריקי,מתכון גם כלבבי . פשוט מהיר וטעים כל כך
תהנו מתוקה
צבע התפוחי אדמה יפה ומעורר תיאבון אך טעם תפוחי האדמה מתוק מידי לטעמי
כל אחד לטעמו יכול לשנות את כמות הסוכר. ואפשר בכלל לוותר :P
הי פירגה,
האם אפשר להוסיף בטטות ??
יעל יקרה
בטטות תוסיפי 20 דקות לפני סוף הבישול.
חג שמח
תודה רבה וחג שמח.
רשמת תפוחי אדמה לבנים.
זה משנה ?כי יש לי רק אדומים.
נראה שיהיה בסדר.שווה לנסות.תגיבי אחרי……תודה.
הכנתי לראש השנה – עם תפוחי אדמה מזן דזירה ולא לבנים.
יצא מעדן – אנשים אהבו מאוד.
אם אני לא טועה, היה לך מתכון דומה? כזה ששם הצעת לשפוך מים רותחים מהצד?
כי גם אותו הכנתי בעבר – ושוב, יצא טעים מאוד. באמת נמס בפה.
רק שאני לא רואה את המתכון הזה כאן.
פספסתי אותו?
בכל אופן, המתכון הזה בהחלט נפלא.
ובהחלט אמשיך להכין אותו.
המון תודות
ושנה טובה וחתימה טובה♥
לדעתי הוא בין המתכונים בקטגוריה:תפוחי אדמה
שימשיך להיות תמיד טעים ומפתיע.
שנה מתוקה
לא שמתי לב שאני מקלידה במקום השם – חשבתי שזה הנושא.
שוב, שנה טובה ומבורכת וחתימה טובה
תודה רותי
שנה נפלאה מתוקה ובריאה
חיבוק
פירגה, שלום,
המתכון נראה מרשי, טעים וקל.
ניסיתי, אבל אחרי שעה תפוחי האדמה לא הבשילו והסיר נשרף מלמטה. מה קרה? מה עושים?
האם שמתי על להבה גבוהה? (למרות שהנמכתי). הוספתי גם בטטות 20 דק' לפני סוף הבישול-אך גם הם לא הבשילו.
תודה מראש על תגובותייך ומתכונייך הנפלאים.
אין לי מושג למה? תפוחי אדמה מתבשלים אחרי 20 דקות. מבשלים על הלהבה הכי קטנה ברתיחה איטית.
בהצלחה להבא.
תודה. אני אנסה שוב.
בכל מקרה, אחרי יותר משעה זה התבשל ויצא טעים מאוד.
וואו,
טוב, זה מתכון חובה!
פלפל שחור כמה לשים?
אין צורך במלח במתכון זה?
או אבקות מרק או מלח,טועמים ומשבחים כל אחד לפי טעם אישי.
פירגה,שלום. יצא מאוד מיוחד,אני הוספתי פטריות בשלב טיגון בצל,היגשתי עם חזה עוף רול.תודה רבה .שיהיה לך שבוע מצוין.
הנאדי,טעים טעים.
לבריאות והמשך נפלא ביחד.
איזה כיף להיות אתך בקשר.
יצא מעולה ומשובח אפילו בלי אבקת מרק.
תודה רבה על המתכונים הנפלאים שאת מפרסמת פה!
יצחק ה, שלום וברכה
תודה רבה שחזרת לשתף.
המשך טעים ביחד.
שבת שלום