d792d796d7a82 2 640x410 - עוגת גזר סילאנית

עוגת גזר סילאנית

d792d796d7a82 1 - עוגת גזר סילאנית

כדאי להכין יום קודם.  העוגה משתבחת אחרי יום.

עוגת גזר עוגה משובצת בשוקולצ'יפס טעימה ביותר ומומלצת בחום
חלשים בקערה:
2 כוסות גזר מקולף שעבר גירור במגררת דקה או "כתישה" עדינה במג'ימקס
הגזר נשאר חתיכות מגוררות ולא דייסתי.
כוס נס קפה (כוס מים פושרים+1/2 כפית נס קפה) לערבב.או מיץ תפוזים לאור התגובות למטה.
2 ביצים טרופות במזלג
1/2 כוס שמן קנולה
4 כפות סילאן או דבש
3/4  כוס סוכר

1/2 כוס שוקולדצ'יפס מריר או כוס תמרים יבשים קצוצים קטן או צימוקים .

2 כפות ליקר תפוזים יוסיפו המון ארומה וגם קינמון אם אוהבים
1/4 2 כוסות קמח ולא להוסיף יותר קמח.
שקית אבקת אפיה
מערבבים
משמנים תבנית עגולה מספר 24 ויוצקים את הבלילה
אופים 50 דקות בחום 175
סוגרים את החימום בתנור
מניחים ניר כסף ברפיון על פני העוגה
משאירים בתנור סגור ומכובה עוד שעה עד שעה וחצי.
אוכלים את העוגה חמימה פושרת או קרה.
הערות של נון:
הערות שלי (נון):שמתי בערך שתי כפות סילאן וכוס אחת של סוכר- מספיק מתוק לטעמנו שמתי הרבה קינמון, קצת אגוז מוסקט וגם כפית גינגר טחון- אני אוהבת עוגות גזר מתובלות אבל זה עניין של טעם….
במקום מיץ תפוזים שמתי מיץ תפוז גזר מבקבוק קנוי לא היה לי אגוזים ולכן לא שמתי אבל אין לי ספק שאגוזים קצוצים וצימוקים בהירים היו משדרגים את העוגה פלאים.
כשהעוגה יצאה מהתנור חוררתי אותה והרטבתי אותה במעט מיץ תפוז גזר ממותק
אחלה עוגה כמו כל המתכונים של פירגוש
וזו העוגה שהכינה שיר123.תהנו.
d792d796d7a8 d7a9d799d7a8123 - עוגת גזר סילאנית
תהנו

39 תגובות על “עוגת גזר סילאנית

  1. אני רואה תגובות על מיץ תפוזים אך לפי המתכון מוסיפים נס קפה, מה המרכיב הנכון?

    • מעיין,את יכולה להכין עם מה שאת רוצה.המרכיב הנכון הוא נס קפה אבל אפשר להחליף לתפוזים.
      כל אחד וטעמו.

  2. פירגה את עושה לי חיים קשים!!!!!! לאור הביקוש הרב לעוגה עכשיו הכנתי את השנייה מאתמול , לא יגעתי שאנשים כל כך אוהבים עוגת גזר המחמאות מרובות הריח בבית מדהים , רק למה צריך לחכות שעה וחצי ? זה קשה האורחיםבדרך אז נשאיר להם חתיכה ממולץ בחום

    • ערב טוב מירי יקרה

      אז חיכית או לא חיכית שעה וחצי? חהחהחהחהחה
      תודה עם חיבוק על התגובה הנפלאה לעוגת הגזר הסילאנית שלי.יופי של המלצה.
      smile

  3. עוגה מדהימה!!!
    אני לא אופה בדר"כ, ובמקרה חיפשתי מתכון קל לעוגת גזר והגעתי למתכון הזה.
    יצאה עוגה משגעת- טעימה בטירוף!!
    תודה רבה על המתכון.

    • תודה מתוקה,איזה יופי של תגובה. smile
      את מוזמנת להכנס לקטגוריה עוגות בחושות ולהכין ממגוון העוגות שלי. באמת ביתיות ונפלאות.
      ההמלצה חמה ומקווה שתכיני ותהני ;)
      חג עצמאות שמח smile

    • לחגית ולפירגה,
      הכנתי בערב את העוגה עם קמח מלא,
      לא נגענו עד למחרת, ובבוקר היא נטרפה על ידי כול החמולה.
      הכנתי עם קמח מלא, יצא מעולה !!!
      זה מסוג העוגות ,שאחרי מנוחת לילה במקרר,היא מאוד משתבחת.

  4. פירגה יקרה שלום!
    יש לי מס' שאלות:
    בקשר לעוגת גזר סילאנית/דבשית- מדוע צריך להשאיר בתנור מכובה אחרי שהיא נאפתה? והאם ניתן להקפיאה?
    ועוד שאלה בקשר לעוגה כושית אגוזית- האם צריך לאחסן אותה במקרר בגלל ציפוי השמנת+שוקולד שמעל? וכן האם גם אותה אפשר להקפיא.
    דרך אגב שעוגת הדבש הזו קוצרת מחמאות בפי כל, בארוע שהיה לנו השבוע התגובות היו נפלאות, ואפילו ביקשו מתכון. העוגה כושית הגדולה נחטפה ע"י הילדים והיה פשוט נפלא. איזה כיף שיש אנשים מיוחדים כמוך… : ;) כמובן שהפניתי את הקישור לאתר שלך והמלצתי בחום על מתכונייך! :lol: :lol:

    • ביטון יקרה
      את העוגה הזו אני נוהגת להשאיר בתנור שתתקרר באופן טבעי ולא ב"שוק"
      המירקם שלה יוצא הרבה יותר טוב ככה. לדעתי.
      את יכולה להקפיא אותה וגם את הכושיות.

      אגב, על איזה עוגת דבש את מדברת שקוצרת מחמאות. על הגזר?

      תודה שאת ממליצה על האתר שלי.אין כמוך ושתמשיכי להכין ולהנות :lol:

  5. תודה על התשובה,
    שכחתי לציין שהעוגה שקוצרת מחמאות היא עוגת הדבש של פעם שאת מפזרת עליה אגוזים ומוסיפה סירופ מדבש וסוכר. תדעי לך שבינתיים אפיתי אותה שלוש פעמים. לא היה אחד שטעם ממנה ולא התלהב! (בעלי, אמי, גיסתי, דודה שלי וכמובן ילדיי…) פשוט נהדרת. (לדעתי היא כזאת טובה בגלל האווריריות שלה והטעם העדין יחסית של הדבש ובנוסף הארומה של התבלינים-ג'ינג'ר וכו').
    לא הבנתי לגבי העוגה כושית- האם אני לא חייבת לשים אותה במקרר בגלל החום (כשהיא מצופה שמנת- זה לא יתקלקל?)

    • תודה,אני מקווה שעוגת הדבש של פעם תהיה חלק משולחן החג בהרבה בתים בישראל ;)
      תודה רבה על הקומפלימנטים.

      הכושיות חייבות מקרר,לא רק בקיץ, גם בחורף.

      חיבוק לערב נפלא

  6. שלום פירגה, אני רוצה להכין את העוגה בתבנית אינגליש קייק, כדי שאוכל לחלק לכמה אנשים בדרך… כמה תבניות אני צריכה? תודה ויום טוב!

  7. ערב טוב.
    עוגה טעימה שווה את המאמץ.
    טעימה גם אחרי הקפאה.
    תודה.

    • בקר אור
      כמה כיף לאסוף עוד תגובות טעימות לעוגת גזר סילאנית.
      תודה רבה ותהנו smile

  8. יש לי שאלה:
    רציתי לדעת במה עדיף להשתמש בדבש או סילאן?
    דרך הגב ניסיתי כמה ממתכוניך יצא מעולה!!!! :lol:

    • שירלי מקסימה,עונג לי לקבל את המחמאות שלך ע smile ל הבקר
      תודה מכל הלב
      אישית אוהבת סילאן (גם רואים את זה בהמון מתכונים שלי :lol: )
      שוב תודה ואשמח מאד לתגובות על המתכונים שהכנת.
      מעודד ;)

  9. פירגה דחוף!
    שכחתי להוסיף שמן. האם כדאי אחרי אפיה לחורר ולשפוך קצת שהנת מתוקה אם מיץ?

  10. פירגה שלום, קודם כל אושר לגלות אותך, אז תודה… יש לי את כל החומרים לעוגת הגזר חוץ משוקולד צ'יפס, אבל יש לי שוקולד מריר.. יש מצב להחליף? זה יהיה טעים?… תודה רבה וערב נפלא שיהיה..

    • איה יקרה בקר טוב
      עונג לי שהצטרפת אלי. מאחלת לך המשך עשייה טעימה.
      בוודאי שאת יכולה להחליף.
      smile

  11. smile smile smile smile הכנתי את העוגה בציפוי הגלזורה ויצאה משגע. בכל פעם אנחנו חותכים חתיכה קטנה :lol: :lol: שאפו לפירגה……………………………………….. :lol: :lol:

  12. היי פירגה מקסימה,
    איזה מתכון נפלא, לעוגת גזר מוצלחת, ממש ט ע י מ ה מאוד מאוד.

    אני הכנתי את העוגת גזר הסילאנית
    כבר 5 פעמים, וצמצמתי א כמות הסוכ ל3/4 כוס, (מכיוון אצלינו לא מתלהבים מהרבה מתוק).
    פירגה אין על המתכון הזה,
    קצרתי המון מחמאות,
    הכנתי לכול הסועדים שהגיעו אליי,ורצו את המתכון, פתק עם האתר שלך,
    בכדי שייכנסו ויוציאו את המתכון הנהדר לעוגת הגזר הסילאנית.
    כמו כן שאלה:
    מה דעתך פירגה על כך ,,
    שחשבתי לגוון ולערבב גזר עם כוס דלעת אחת מגוררת
    מה דעתך ?
    להוסיף עוד קינמון וסילאן ?
    ושוב תודה ,,
    על מתכון העוגת גזר הסילאנית הנפלאה,
    ממני סימונה.

    • הי סימונה
      תמיד אפשר להוריד סוכר.שאלת טעם
      לא הכנתי עם דלעת.לא יודעת
      היתר שאלת טעם.תעשי מה שבא לך
      לבריאות smile

  13. היי פירגה,
    חג שמח ושנה טובה!
    יש לי שאלה- האם ניתן להכין את העוגה היום ולהגיש מחר בארוחת חג?
    על מנת להקל על עומס הבישולים מחר..

    ואם זה אפשרי- אז כיצד לשמור את העוגה מהיום למחר? במקרר או לא?
    והאם בכל זאת להשאיר את העוגה שעה-שעה וחצי בתנור המכובה, או שאולי עדיף להשאיר את החלק הזה למחר (לפני ההגשה)?

    המון המון תודה לך!
    חנה :lol:

    • חנה הי,
      להכין את העוגה עד לסוף עם כל ההערות.
      כשהעוגה מוכנה,קררי אותה ושמרי במקרר . שעה לפני ההגשה תפשירי מחוץ למקרר (על השיש). לא לחמם.
      שנה טובה ומתוקה.

  14. הכנתי אותה היום והיא ממש מצויינת! גם אני היפחתתי מעט מכמות הסוכר, תודה לך פירגה! smile

  15. היי פירגה ,
    העוגה שנראית נפלא בתמונה,ובוודאי גם בטעמה,
    האם לדעתך,אפשר להחליף את בה את כמות הקמח ,ולהשתמש כתחליף באגוזים מרוסקים ?
    רוצה להכין עוגת גזר,ללא קמח.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *