d7a4d797d796d7a0d799d795d7aa cial 1 - פחזניות מתוקות ומלוחות

פחזניות מתוקות ומלוחות

d7a4d797d796d7a0d799d795d7aa cial 12 1 - פחזניות מתוקות ומלוחותהכינה צילמה ושיבחה: cial 1 מפורום אוכל כשר.
תודה חנה יקרה.
פחזניות למליות מתוקות ומלוחות
אני תמיד מעדיפה מתוקות עם פודינג וניל , קצפת , קרם גבינה , גלידה והמון מתוק.

המצרכים בסיר בינוני :
1/4 1 כוסות מים עם קורט פיצפון של מלח
מוסיפים 1/2 כוס שמן רצוי קנולה
מרתיחים
מוסיפים מיד בבחישה נמרצת ומהירה
1/2 1 כוסות קמח רגיל
סוגרים להבה ומורידים מהאש
בוחשים מהר עד שהבצק נפרד מהדפנות
מעבירים למיקסר ומוסיפים 3 ביצים בזו אחר זו
אחרי כל ביצה לערבל היטב
בעזרת 2 כפות מכינים 15 פחזניות ומניחים על ניר אפיה
אופים עד הזהבה בחום 175 בתנור שחומם מראש
כדאי לפתוח אחת לחצי לראות שאפוי בפנים. הפחזניות מאד עדינות וקלות.
מצננים וממלאים קצפת גלידה או קרמים מכל הסוגים.

למשל קרם פטיסייר של simad1:

מצרכים:

300 מ"ל חלב
כפית משחת וניל
4 חלמונים
70 גרם סוכר
15 גרם קמח
25 גרם קורנפלור
125 שמנת מתוקה מוקצפת (ניתן לוותר ולהשאיר את הקרם כפי שהוא אך זה מעשיר אותו)

אופן הכנה:

מרתיחים חלב עם וניל. בקערה נפרדת מערבבים חלמונים עם סוכר, קמח וקורנפלור. יוצקים 1/3 מהחלב החם בזרם דק
לתוך קערת החלמונים , מערבבים היטב וממשיכים עם יתרת החלב תוך בחישה.
מחזירים לסיר ומביאים לרתיחה תוך בחישה מתמדת (הקרם מסמיך מאוד).         מורידים מהאש ומצננים (מכסים עד לשימוש עם ניילון נצמד ישירות על הקרם שלא יווצר קרום). במידה ורוצים להוסיף שמנת מוקצפת, מצננים תוך הקצפה את הקרם במיקסר ואז מוסיפים פנימה בקיפול את השמנת המוקצפת.

אופציה לציפוי: מזלפים סירופ או קרם שוקולד:
שמים בסיר בינוני:
4 כפות חלב
4 כפות סוכר
2 כפות קקאו
מורידים מהאש ומוסיפים 150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות ו-50 גרם חמאה
מערבבים , מחכים כמה דקות ויוצקים

"טיפים"
1. נהדר גם למנה ראשונה במלית סלט ביצים או סלט טונה
סלט כבד או קוביות כבד עוף מטוגנות בבצל אפשר להכין רטבים מתאימים.
תהנו

תהנו

29 תגובות על “פחזניות מתוקות ומלוחות

      • מאת אנטוניה:
        17 בדצמבר 2009 בשעה 10:12 (לערוך)
        פירגה, שלום!
        ראשית רציתי לומר שהאתר שלך נעים ומזמין ונהנתי מאד לגלוש בו.
        שנית רציתי לומר לך תודה רבה! השבוע חגגתי לבכורתי יום הולדת 4, הגעתי לאתר כשחיפשתי מתכון לעוגה שלא תהיה מסובכת אבל תהיה טעימה יותר מעוגת-שוקולית-לגן, ומצאתי אצלך את כל מה שרציתי.
        הכנתי את ה"עוגה הכושית הענקית" והיא היתה טעימה ועסיסית גם כמה ימים אחרי ההכנה.
        אחרי שנסגר המתכון לעוגה חיפשתי גם משו מלוח… שיהיה למבוגרים שיבואו. הכנתי את המאפינז האלה, שיצאו טעימים וקלילים , ואפילו סבתא שלי הודתה שהיא נהנתה מהם. הם יצאו כל כך חטיפיים שעשיתי כמות כפולה – פעמיים, וחצי מהם נחטפו עוד לפני המסיבה. הכנתי אותם עם מלית פטריות מעמוד המליות המלוחות+ מלית ברוקולי (משאריות רוטב ברוקולי ושמנת לפסטה).

        אח"כ נזכרתי שכלת השמחה , הקרם מעניין לה יותר מהעוגה אז הכנתי לה ולחבריה פחזניות, גם הן מהמתכונים שלך, ויצאו נהדרות.
        הכל יצא מאד מאד טעים , קל להכנה, וכל האורחים, מגיל שנה וחצי ועד 83 נהנו מאד. ואני – נהנתי להכין ונהנתי לראות אותם אוכלים.

        תודה רבה , ישר כוחך !

        [הוספת תגובה]

        [Delete] |

        • אנטוניה יקרה
          כפי שכתבתי לך אני מוסיפה את התגובות שלך מתחת למתכונים הספצפיים שהכנת.
          חן חן ובשמחות smile

  1. עכשיו בתנור..
    יש ריח של ביצה – מזכיר חביתה.. זה בסדר???
    אחרי 20 דקות זה זהוב אבל בפנים לא מוכן, מה לעשות? להמשיך לאפות? תודה

    • מתכונים שרשום מיקסר שווה להכין עם.

      תחפשי מתכונים שלא צריך מיקסר.

      שנה נפלאה ומתוקה.

  2. שלום פירגה,
    חברה הכינה פחזניות בנוכחותי. הן התנפחו באפיה והיו מדהימות.
    רציתי גם…
    לא השגתי אותה, אז חיפשתי אצלך והכנתי לפי זה ו————לא יצא אותו דבר.
    הן לא תפחו. יצאו בגודל המקורי.
    למה? :oops:

    • תחפשי את החברה ותכיני לפי המתכון שלה.
      מה את רוצה שאגיד לך? גם אני הייתי בוחרת להכין את המתכון של החברה ;) :lol:
      בהצלחה ובהנאה.

      • smile אני מניחה שמעניין אותך לדעת, אז דברתי איתה והיא תקנה את הכמויות:
        על כוס מים, חצי כוס שמן וכוס קמח + 3 ביצים
        היא טענה שבזה נעוץ ההבדל.
        עשיתי שוב (בכל פעם פי 5 מהכמות……………) ויצא מעולה. תפח נהדר!

        בהצלחה לכולן!

        • בילי הי,
          אני שמחה שבסוף יצא טוב.

          מלכתחילה לא הבנתי למה,אבל סוף טוב הכל טוב ובעיקר טעיםםםםםםם
          smile תודה לך

  3. פירגה שלום
    אני צריכה את הפחזניות ליום ראשון אם אני מכינה אותם בשבת ומכניסה למקרר עד יום א זה יהיה בסדר
    אני לרוב הייתי מכינה את זה ביום ההגשה וזה לא נשאר לרוב ליום למחרת ולא יודעת איך זה יצא?

  4. פירגה יקירתי,,קצת לא ברור לי נושא האפיה !! אמורים לאפות במצב טורבו או לא ?? תודה

  5. סליחה במבט שני הבנתי טורבו :P ועוד שאלה,, האם אפשר להקפיא הפחדניות ממולאות,, למשל בקרם הוניל ״המסורתי״ – שמנת,חלב ואינסטנט ??

    • הי ברי יקירתי, צהריים טובים לך.
      לזכרוני יש בסופרים הגדולים במוקפאים גם פחזניות ממולאות. אז כנראה שאין בעיה.
      לא צריך לחמם רק להוציא חצי שעה לפני ולזלול.
      לגבי האפיה,זה לא משנה טורבו או לא.
      בהצלחה ועם המון הנאה.

להגיב על רחל לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *