d7a4d7a9d798d799d793d7aa d791d7a6d79c d79cd799d794d799 d79c - פשטידת בצל מהירה וטעימה

פשטידת בצל מהירה וטעימה

 d7a4d7a9d798d799d793d7aa d791d7a6d79c d79cd799d794d799 d79c - פשטידת בצל מהירה וטעימה

פשטידת בצל של ליהי לפיד
קיבלתי את המתכון מחברה.
הוספתי חופן גבינה צהובה גם לתוכן וגם כציפוי לפני האפיה
הפשטידה קלת הכנה כמו שאני אוהבת, בחושה וטעימה מאד.

המצרכים בקערה:
4 בצלים קצוצים
כוס קמח תופח
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
2 ביצים
מלח ופלפל
גבינה צהובה מגוררת – לא חובה
מערבבים הכל ביחד
יוצקים לתבנית לא גדולה
אני אפיתי בתבנית פאי 26
משך האפייה כ-40 דקות או לפי הצורך
כדאי לשפר את התיבול אחרי טעימה (לפני האפיה) כי הבצל מתוק
תהנו

53 תגובות על “פשטידת בצל מהירה וטעימה

  1. פירגה,
    גיליתי היום את האתר שלך וכבר יש לך עוד מעריצה… נראה שבקרוב תשמעי ממני הרבה…
    יש לי שתי שאלות-
    1. האם לדעתך אפשר להקפיא את הפשטידה?
    2. אלו תבלינים פיזרת מעל הפשטידה?

    • גלית ההנאה שלי והכיף שלי שהצטרפת לאתר שלנו.
      מקווה שתהני ותכיני ממגוון המטעמים.
      הקישוט שלי לפשטידות תמיד עם עשבי תיבול יבשים כמו:שמיר,פטרוזיליה או אחר
      כמו כן אני מקשטת עם פפריקה/כורכום תלוי מה מתאים לתכולה של הפשטידה

      לא להקפיא אבל אפשר להכין יומיים מראש ולשמור במקרר.
      בהצלחה ובהנאה smile

  2. מדהים ככה פשוט ככה טעים
    חשבתי שבעלי לא יאהב כי אוכל מתוק הוא לא אוהב אבל להפתעתי ביקש תוספת

  3. כשקראתי את המתכון בפעם הראשונה בעיתון משהו בו לא ניראה לי,הוא ניראה יותר מדי פשוט ולכן
    לא לקחתי סיכון.
    אחרי המלצותכן ניסיתי והופתעתי לגלות שממוצרים פשוטים שיש בבית עוד אפשר להפתיע.
    מומלץ.

    • פנינה בקר אור
      הפשטידה הזו נותנת ביטחון לכל בשלנית מתחילה.היא מקבלת המון מחמאות כבר מהתחלה.
      smile
      תודה
      :lol:

  4. פירגה שלום,
    הכנתי את הפשטידה , הוספתי 1 תפוח אדמה מגורד גס, לא האמנתי שהיא תצא כל כך טעימה.
    שהכנתי אותה ב-5 דקות עבודה , באותה מידה היא גם חוסלה !- לבריאות חחחחח.
    מתכון קל להכנה- מומלץ. :lol: :lol: :lol:
    תודה לך,
    אירית smile

  5. בוקר טוב פירגה,
    כל מה שמגיע ממך ממש מצליח תודה רבה!
    יש לי שאלה בקשר לפשטידת בצל, האים כדי לטגן מעט את הבצלים? נראה לי שהטעם יהיה יותר משופר
    מה דעתך?
    תודה מראש!
    דניאלה

  6. הי פירגה,

    ניסיתי להכין את הפשטידה אבל היא יצאה רטובה באמצע אפילו אחרי שהשארתי אותה הרבה זמן בתנור…
    איך היא אמורה לצאת? מה עשיתי לא טוב? האם היה צריך לסחוט את הבצל (חתכתי אותו במגימיקס..)?
    תודה!

    • ענת הכנת את הפשטידה הכי קלה והכי טעימה.
      לא חותכים בצל במג'ימיקס זה עושה אותו מיימי. חותכים כמו לסלט.
      תמיד כדאי לסחוט את הבצל למרות שבפשטידה הזו לא היה צורך.
      אולי הוא היה מלא נוזלים.
      חבל שלא הצליח לך כי היא באמת משהו משהו…..
      אז לפעם הבאה.יישר כח smile

  7. הי, פירגה,
    הפשטידה יצאה מדהימה.
    הילדים שלי שלא אוהבים בצל, התענגו על זה מאוד, כי הרגישו רק את הטעם המתוק של הבצל ולא ראו את הבצל ואפילו ביקשו עוד.
    שאלה קטנה: האם היא צריכה לצאת קצת נוזלית? בתמונה היא נראית מוצקה יותר.
    גם לאחר קירור במקרר היא יצאה לי קצת נוזלית ולא מוצקה. דרך אגב, אני טיגנתי את הבצלים לפני ההכנסה לתנור. תודה מראש על כל המתכונים המדהימים שלך. האתר שלך מככב אצלנו.

    • בשלנית הי,
      המתכון של ליהי לפיד ואני מכינה בדיוק כמו שרשום . פשטידה נהדרת וקלי קלות הכנה.
      לא צריך לטגן את הבצלים לא נוזלי. תעשי כפי שרשום ולא לשנות ממנה כלום.
      אני משנה רק אחרי הפעם הראשונה שאני מכינה בדיוק לפי המתכון.לא לפני.
      שמחה על המחמאות לאתר.בהצלחה :lol:
      smile

  8. פירגה שלום,

    אני כבר הכנתי כמה פשטידות מהאתר שלך וגם מאכלים אחרים-והכל יצא נפלא!

    יש לי שאלה לגבי המתכון-אם יש לי רק קמח רגיל, אפשר להוסיף מעט אבקת אפייה להפוך אותו לקמח תופח?

    תודה!

  9. הי
    הכנתי את הפשטידה אתמול, משום מה יצאה קצת יבשה, יש סיבה לכך?(לא הוספתי גבינה צהובה)
    תודה

  10. פשיטה מעולה. לא האמנתי שיכול לצאת כ"כ טעים ללא הריחות, השומן והטרחה של טיגון בצל. נגמרה תוך שעה.

  11. פירגה יקירתי!
    חיפשתי פשטידת פרווה לארוחה בשרית (בדרך כלל אני מכינה עם גבינות) לכן, וויתרתי על הגבינה הצהובה.
    הפשטידה פשוט מעולה!!! :lol:
    הבצל כמובן יוצא מתוק, ולא צריך להוסיף לטעמי שום תבלין. זו תוספת נפלאה לארוחה.
    חוץ מזה שירדו לי המון דמעות בחיתוך של הבצל…..כל ההכנה ממש קלה ומהירה.
    smile smile smile

    • נורית חמדתי,בהחלט אפשר לוותר על הגבינה,למרות שאני אוהבת.אוהבת… :lol: אבל כיף שהיא מתאימה גם לפרווה.
      שמחה ששיתפת אותי ונכנסת להגיב smile
      תודה :lol:

  12. היי פירגה,
    הפשטידה יצאה טעימה, אך יחד עם זאת רכה מדי. אפילו אחרי שהות במקרר קשה להרים פרוסה.
    מה אפשר לעשות? להוסיף עוד קמח?
    בנוסף, היא יוצאת לי ממש נמוכה. אצלך היא נראת יחסית גבוהה. האם זה בגלל שאניא ופה בתבנית מלבנית חד פעמית?

    תודה!

    • חן המתכון מדויק,
      להבא שימי פחות מים. אולי שמת כוס יותר גדולה.
      המאפה יוצא נ מ ו ך smile

  13. היי פירגה , רציתי לשאול אותך , כמה מלח/פלפל את ממליצה לשים בפשטידה (יש לי פשוט נטייה תמיד לשים מעט מדיי)
    את תוכלי להמליץ לי כמה לשים מלח/פלפל ?

    המון תודה על המתכונים הנפלאים ,
    ויום נפלא,
    מירב

    • מירב,אני לא כותבת כמויות במלח ופלפל כי אני לא יודעת.
      אני שמה בקורטים וטועמת. smile

  14. בוקר טוב פירגה,
    תוך כדי עיון במתכוני פשטידות נתקלתי בפשטידת הבצל הנפלאה הזו שאני מכינה כבר שנים.אחת השאלות היתה האם אפשר להקפיא את הפשטידה.מנסיוני,אני הקפאתי הרבה פעמים ולאחר חימום היא נשארה טעימה כפי שהיתה מלכתחילה.כמו כן הרבה יותר קל לפרוב אותה כשהיא חצי קפואה.לבסוף,תודה ענקית לך על האתר והמתכונים הנפלאים!אוהבת אותם ואותך :lol:

  15. פירגה יקרה,
    איזה כיף שגיתי את אתר שלך. ישר כח. מתכונים מעולים!!!
    שאלה: האם ניתן כאן להחליף את המיים בחצי כוס חלב?

  16. פירגה שלום,
    שדרגתי את הפשטידה .. את הבצל טיגנתי (בערך 10 דקות) עם פטריות ….
    הוספתי גם קצת גבינות – מ ה ש ה י ה בבית , הכל מכל , קוטג, גבינה וכו' .
    צריך רק לשים לב מבחינת הסמיכות להוסיף קמח/להוריד ..צריך שיהיה טיפה נוזלי …

    יצא מ ע ד ן !!

  17. הכנתיה והיא קלה יפה וטעימה. יש לציין כי הכנתי אותה יום קודם לאירוח ורק חיממתי אותה בתנור, והיא יצאה עוד יותר מוצלחת. לגמרי לא נוזלית כפי שנכתב בהערות של אחרים.

    אחלה פשטידה קלה טעימה ויפה………………תודה לך מקרב לב פירגה כשרגיל אין עליך……………….. laugh laugh :lol: :lol: :lol:

  18. פירגה יקרה,

    פיזרת למעלה גבינה צהובה להקרמה ?

    אן לא מה הצבע היפה הזה ?

    • מרינושקה,ממי,
      ברור, גם רשום במתכון…..
      ראי פה:

      הוספתי חופן גבינה צהובה גם לתוכן וגם כציפוי לפני האפיה

      יום נעים לך smile

  19. היום גיליתי את האתר שלך…אני היום הכין את הפשטידה שבצל.ןאני ימסור לך איך יצא. :lol: :lol: :lol:

  20. כרגיל פירגה, את נותנת לנו מתכונים מושלמים. יצא מעולה. פעם אחת עשיתי רגיל. בפעם השנייה הוספתי 3 תפו"א (רעיון שקיבלתי כאן, בתגובות), חתוכים לקוביות קטנטנות, 3 עלי כרוב, חתוכים לרצועות קטנות והוספתי ביצה.
    את כל הירקות ריככתי במחבת לפני שערבבתי עם שאר החומרים

    הילדים לא הפסיקו לטרוף את הפשטידה הזו. הכנתי עם קמח מחיטה מלאה ושמתי 3/4 שקית של אבקת אפייה.
    גבינה צהובה גירדתי משתי גבינות שהיו בבית (אחת אמנטל, השנייה לא ידועה, קניתי באיטליה).

    מושלם.

    קצרתי מחמאות.

    תבלינים: רק פלפל שחור ומלח. זה הכל.

    • ערב טוב תמי, תודה על השיתוף הטעים.
      זה מה שטוב בפשטידות.
      תמיד אפשר להוסיף/לגרוע ולתבל כל אחד וטעמו האישי.
      תמיד יצא משהו חדש ומיוחד.
      שיהיה לבריאות לך ולבני ביתך.
      לילה טו smile ב

  21. פירגה, הכל בזכותך. כל פעם שאני צריכה להכין משהוא, אני פותחת את האתר שלך. כל מתכון שלך יוצא בול.

    תמי

    • תמי תודה רבה.מרגש מאד וכיף לקרוא שכך את מרגישה.
      שימשיך להיות לנו תמיד טעים smile smile

להגיב על רותי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *