d7a9d7a7d79d d797d79cd79ed795d7a0d799d79d d79ed7aad795d7a7 - בצק גבינה למלית מתוקה או מלוחה

בצק גבינה למלית מתוקה או מלוחה

 d7a9d7a7d79d d797d79cd79ed795d7a0d799d79d d79ed7aad795d7a7 - בצק גבינה למלית מתוקה או מלוחה

בצק גבינה למגוון עוגיות למשל: רוגעלך או מיני כרוכיות

המצרכים בקערה:

חצי כוס שמן קנולה
ביצה שלמה טרופה מעט במזלג
100 גרם גבינה לבנה ללא תוספות טעם מכל סוג
מיץ מחצי תפוז
1/2 2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
למלית מתוקה להוסיף כף או שתיים אבקת סוכר.
למלית מלוחה קורט מלח
אופן ההכנה:
ללוש לבצק חלק ונעים ולהכניס לשעה למקרר.
לחלק ל-3 כדורים.
לרדד צורת עיגול על משטח מקומח קלות.
למרוח בממרח הרצוי.
לחלק ל-8 חלקים
לגלגל מהצד הרחב לצר. למרוח ביצה ושומשום (לא חובה).
להניח על ניר אפיה ולאפות 20 דקות בחום 175 מעלות.
הבצק צריך להיות בגוון חום בהיר.
תהנו

18 תגובות על “בצק גבינה למלית מתוקה או מלוחה

  1. בקר נפלא פירגה
    אני רוצה להכין,הכל מוכן על השיש,אולם לא ברור לי כמה כפות גבינה זה 100 גר'
    בתודה מראש :?

    • סימה בקר טוב יקירה
      תוסיפי 2 כפות גדושות גבינה
      תראי מה להוסיף בעת לישה . (או קמח או עוד גבינה)
      אפייה נעימה smile

  2. תודה רבה על תשובתך המהירה..( כרגיל)
    אוהבת אותך פירגה.הולכת להכין.אספר לך איך יצא… ;)

  3. פירגה יקרה, ט
    טעים ברמות על…………,
    היה לי קצת קשה עם הבצק הרך מאוד ומעט דביק,אז קימחתי שוב ושוב את המערוך והשיש,
    אבל שווה את המאמץ, בעלי לקלק את האצבעות… :P
    יצרתי 3 רולדות,כי חששתי שלא אוכל להתמודד עם הקרואסונים..
    מרחתי 2 בממרח שוקולד השחר,ואחת בסילאן וטחינה,
    טעם גן עדן.השילוב של סילאן וטחינה יוצר טעם של ריבת חלב….יאמי יאמי, את גאונה….פירגה
    אני צריכה עיצה -איך אני יכולה למנוע את נזילת המלית (סילאו וטחינה ) מהרולדה?

    • אוח, שוב אני שכחתי לשאול האם אני אמורה לשמור את העוגות במקרר ? בשל תכולת הגבינה בבצק? :?

      • סימה יקירתי ערב טוב
        בצק גבינה דורש קצת יותר סבלנות בעבודה.
        שילוב של קמח ועבודה מעודנת על השיש.
        ל א לרדד דק מדי
        לא למרוח את המלית עד לשוליים ואז המלית לא תברח
        המלית צריכה להיות סמיכה ולא דלילה
        לשמור את העוגות המוכנות במקרר.

        תהנו,יופי שאהבתם וכיף של תגובה smile

  4. היום הכנתי בצק גבינה והכנתי גביניות ממילוי גבינה הילדים ובמיוחד בן 23 חודש שלי ממש אהבו את זה!
    יש שמאז שגיליתי את האתר שלך אני אופה ומבשלת כמעט כל יום ומנסה כל הזמן מאכלים שונים אם זה מאכלי בשר וירקות או מאפים ועוגות ישר כוח!!!!!!! :lol:

    • אילנית,המאפים האלה נהדרים
      תכיני מהבצק הזה אזני המן לפורים :lol:
      לבריאות ושוב תודה רבה מקרב לב smile

  5. פירגה היקרה,

    ברצוני לומר לך כי האתר שלך מושלם מבחינתי, המתכונים שלך לא רק בטוחים אלא גם מנצחים!!!
    ההשקעה שלך, האכפתיות, הגיוון והחשק שהמתכונים והתמונות יוצרים לצופה הם מעבר למצופה! laugh

    אני אישית בביתי משתדלת להכין דברים בריאים ודיאטטים ככל שניתן משום שאבי חולה סכרת וכמו כן עם בעיות בכליות…
    אהבתי מאוד את המתכון משום שהוא בדיוק עונה על הצרכים של כמות נתרן נמוכה יחסית ופחות שומנים מאשר שימוש בחמאה או מרגרינה…
    השתמשתי בבצק זה בשילוב של קמח מלא להכנת מאפים מתוקים ויצא מדהים!!! שווה כל רגע…
    רציתי לדעת האם ניתן להכין מבצק זה מעין מאפים המזכירים בורקס במליות שונות, נניח גבינת כנען עם תרד או מלית של פירה תפו"א עם בצל, או רעיון דומה לסינרולים של פיצה וכו? או שאת ממליצה על בצק אחר שהוא בריא יותר או מתאים יותר?

    תודה רבה,
    והמשיכי בדרכך הנאמנה ובאמת לא נותר יותר מלהוריד את הכובע בפנייך!!!

    המשך יום ושבוע נפלא שיהיה לך :lol:
    שיר.

  6. אפשר להשתמש ברסק תפוחים במקום חלק מהשמן ואם אפשר לעשות את הבצק דייטתי יותר תודה חירי

להגיב על סימה טיטו לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *