לכל מטרה וללכל צורת מילוי: חלבי —- בשרי—–מתוק —-מלוח .
בצק פאי או כרוכיות. עוגות פירורים, כיסוני בשר או גבינה/ירקות , פירורי שטרוייזל.
מצרכים במעבד מזון: למי שאין ללוש ביד.
למאפים מתוקים להוסיף לבצק סוכר ולמלוחים מעט מלח.
5 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
קורט מלח
חבילה מחמאה = 200 גרם
מערבבים במהירות בינונית לקבלת פירורים
מוסיפים:
כוס שמן
3/4 כוס מים קרים
מפעילים למהירות נמוכה ואם צריך מוסיפים עוד כ-1/2 כוס קמח
כשהבצק מוכן,נותנים לו לנוח במקרר שעתיים.
ניתן להקפיא ולהוציא לשימוש יותר מאוחר
תהנו
האם אפשר להשתתמש בבצק זה לסמבוסק במילוי חומס ולטגן?
ענת,אין לי מושג האמת,לא ניסיתי ולא בטוחה.
יש את המתכון שלי לסמבוסק אפוי או מטוגן.
הקישי בחיפוש: סמבוסק
בבקשה
לצורך הכנת רולדת תמרים לכמה חלקים אני מחלקת את הבצק ?
תודה מראש על תגובתך
דינה,את יכולה ל-4-5-6- כמה שאת רוצה.תלוי בגודל התבנית.
לילה טוב
הבצק הזה מתאים לקיש? תודה :lol:
סימה יקרה
כנסי לקטגוריה:קישים
האם שייך את המרגרינה להחליף בשמן?
לא חושבת.
תודה!
שלום רב פירגה,
איך אפשר להכין עוגת פירורים עם הבצק הנ"ל?
אני מאוד אוהבת אותו הוא נמס בפה מכינה איתו עוגיות תמרים…. בא לי לגוון
תודה רבה !
ניבה.אותו דבר.אחרי שהבצק מוכן,חלק לתחתית וחלק לפירורים.
בהצלחה ותעדכני כמובן.
תודה רבה !
אבל איך לעשות את הפירורים?
לגרר.
שלום פירגה
לכמה חלקים לחלק ואם אני רוצה למרוח ממרח תמרים לא צריך יותר סוכר לבצק?
תודה
את מחליטה לפי הגודל של הכרוכית שאת רוצה להכין.את יכולה גדולות או קטנות.
את יכולה להוסיף לבצק כ-3 כפות סוכר. הממרח מאד מתוק.לשיקולך.
שלום, פירגה יצא בצק מאוד רך ולא קל לרידוד. האם העבודה עם הבצק לאחר הקירור קלה יותר ? מה אפשר להכין עם מילוי מלוח (לא כרוכית ) יותר לכיוון פשטידה , זה אפשרי? בתודה מראש .
דפנה,כן,תנסי לקרר.
את יכולה לרדד בין 2 דפי ניר אפיה.
לא הכנתי פשטידה מהבצק הזה.
בהצלחה
שמן קנולה?
הי פירגה
האם אני יכולה למלא את הבצק הזה בפטריות ושמנת?
נראה לך מתאים לענין?
תודה מראש
הדס
הדס ערב טוב,
לדעתי? אפשר כל מלית גם מלוחה וגם מתוקה.
לכי על זה :lol:
בצק כל כך נעים! תודה פירגה!
באהבה אלישבע,ממש שימחת אותי ששלחת תגובה.
לבריאות והמשך טעים
אפשר להשתמש רק בשמן?
מחמאה ומרגרינה לא בריאים!
ומה כמות השמן?
פנינה הי,
קבלי בצק על בסיס שמן:
http://pirge.co.il/עוגות-ועוגיות/שטרודלים-וכרוכיות-במליות-מתוקות/כרוכיות-אגוזים-ודבש-2
ואגב,את בצק השק"ם את יכולה להכין על בסיס שמן.
במקום 200 גרם מרגרינה אני שמה 3/4 כוס שמן.