d7a7d7a0d79cd795d7a0d799 d799d7a8d7a7d795d7aa d792d791d799d7a0d794 - קנלוני ירקות מוקרם גבינות ברוטב אדום

קנלוני ירקות מוקרם גבינות ברוטב אדום

d7a7d7a0d79cd795d7a0d799 d799d7a8d7a7d795d7aa d792d791d799d7a0d7941 1 - קנלוני ירקות מוקרם גבינות ברוטב אדום

תבנית פיירקס גדולה 26X37 תשמנו אותה במרגרינה.
בתבנית כזו 24 גלילי קנלוני ייכנסו בדיוק בדיוק בשכבה אחת כאילו לפי הזמנה.
אני אוהבת להכין קנלוני בשכבה אחת ולא בקומותיים.כל אחד זוכה לתשומת לב מירבית.
שילוב הגבינות בירקות מוסיף המון.

המצרכים ההכנה ו"טיפים" במהלך העבודה
"טיפ" – מטגנים בסיר בינוני 4 בצלים קצוצים ומזהיבים
חצי מהכמות מפרישים לקערה עמוקה והיא תשמש לרוטב האדום
לסיר עם חצי כמות הבצל המוזהב מוסיפים 1/2 קופסה קטנה תירס ללא נוזלים

כוס וחצי פטריות טריות מסוג שמפיניון קצוצות דק
2 פלפלים גמבה צבעוניים קלויים פרוסים דק

מטגנים להזהבה קלה .  סוגרים להבה ומוסיפים:
תפוח אדמה בינוני שבושל על קליפתו, קולף, ונמעך גס (לא פירה)
1/2 בטטה שהוכנה כמו תפוח האדמה
פטרוזיליה טרייה- אני הוספתי 4 עלים קצוצים
מוסיפים 50 גרם גבינה פטה מפוררת וגם 100 גרם גבינה צהובה מגוררת מכל סוג שיש לכם בבית
מתבלים במלח,פלפל שחור ובזיליקום,אורגנו אם אוהבים.
טועמים ומשפרים טעם.
ממלאים את הקנלונים ומסדרים על תבנית מש ו מ נ ת היטב
הכנת הרוטב:
לקערת הבצל המוזהב מוסיפים
כף שמן זית
קופסה רסק טל וטרי או רסק אחר שיש במקרר לפחות 4 כפות גדושות.
3 כוסות מים רותחים
כפית אבקת מרק בצל/פטריות מלח ופלפל שחור ומעט סוכר
מערבבים וטועמים
"טיפ" – (אין צורך לבשל)
יוצקים על הקנלונים שיכוסו טוב טוב ברוטב
מפזרים רצועות וחתיכות די גסות של גבינה צהובה מכל סוג שיש בבית ולפי הכמות שנראית לכם
הגבינה צונחת לתוך הרוטב.
מפזרים גם פטרוזיליה טרייה
מכסים את התבנית בניר כסף ואופים עד 40 דקות בחום 175
בודקים שהקנלוני מוכנים ורכים.

"טיפ" – אם נשאר הרבה רוטב מסירים ניר ואופים ללא ניר עד שהנוזלים מתאדים (כדאי להשאיר מעט נוזלים רק בתחתית.)
מסירים ניר ומשחימים את המאפה כ- 10 דקות.
מחכים לפחות 1/2 שעה לפני הארוחה והכי הכי כדאי וטעים להכין יום לפני ההגשה, לשמור במקרר ולחמם בתנור חם.
תהנו מעדן.

43 תגובות על “קנלוני ירקות מוקרם גבינות ברוטב אדום

  1. שלום דליה. שמחתי להכירך דרך האתר המדהים שלך. המתכונים שלך מככבים אצלי כמעט כל יום. כל מתכון שאני בוחרת הוא פשוט נפלא. את בשלנית בחסד עליון. הייתי רוצה להגיב יותר אך הבלוג שלך בנוי קצת אחרת. אולי תבקשי מבנך שאחרי כל מתכון נוכל להגיב, לשאול, להחמיא?
    בכל אופן המתכון של הקנלוני הממולא ברוטב אדום תפס כזה מקום של כבוד אצלנו שאין ערב שישי בלי זה ! פשוט לא מוותרים לי. ובהזדמנות זו מאחלת לך ולבני משפחתך שנה טובה מאושרת מלאה בבריאות אהבה חום ושלווה. ממני עדי צבר בת 51 נשואה + שלושה מקרית אתא. כל לחיי.

  2. קצר הצלחה
    לאור התגובה של עדי- הייתי חייב לנסות ולכבוד ארוחה עם אורחים- ניסיתי פעם ראשונה בחיי- והיה מאוד מוצלח. אני אישית הייתי מקטין את התירס במתכון- נראה לי לא הכי מתאים שם.. אבל למי שכן חובב תירס מבושל המתכון היה מעולה

  3. שלום פירגה, לפני 5 דקות הקנלוני יצא מהתנור, אני בלי לשים לב.. כבר חיסלתי 4 ! . :|
    עוד מתכון מנצח!!!!!!!! ( השינוי היחיד שעשיתי הוא שהשתמשתי בעגבניות ולא ברסק , עם 3 שיניי שום טחונות ועירבבתי חצי חבילה ריקוטה עם פטה וקצת צהובה מגוררת).
    מעדן ! פשוט מעדן. הבעל אומר שהקנלוני נראים כאילו יצאו ממסעדה.. ככה זה כשמבשלים מכל הלב. laugh
    מחר אני אנסה את עוגת הגבינה שלך.
    תודה על המתכון ,
    שבוע נהדר לכולם.
    מאיה ב.ב. (דרום ספרד ) smile

    • ואואואואוא מאיה יקרה
      את נהדרת ומחמיאה כל כך.איזה עונג .
      מקווה שגם עוגת הגבינה אחת מעשרות רבות….תהיה מוצלחת.
      איזה עוגה את מכינה?
      שבוע נהדר לכם הרחוקים על המפה אבל קרובים בלב smile

      • והיום הכנתי עוגת גבינה גבוהה , לפני 2 דקות היא יצאה מהתנור, הבית אפוף ריח מתוק !
        אני מחכה שבעלי יחזור מהעבודה וישתגע מהריח.. ( הוא יצטרך לחכות בסבלנות שהעוגה תתקרר.. :eek: )
        עוגת גבינה זו העוגה האהובה עליו laugh .
        שוב, המתכונים שלך מדהימים, כתובים ברור, הכמויות נכונות ומדויקות, המצרכים פשוטים וזמינים גם למי שלא גר בארץ.. השינוי היחיד שעשיתי הוא שילוב של גבינת ריקוטה אחת עם הגבינות הלבנות.
        המתכון קל להכנה, פשוט ומהיר יחסית.
        העוגה נראת נפלא, אחרי 45 דקות היא השחימה מעט ובהמלצתך כיסיתי אותה בנייר כסף לעוד כ- 5 דקות.
        מה שנשאר הוא לקרר אותה ולאכול!!! (ויתרתי על הכנת הציפוי הקרמי מטעמי קלוריות חחח).
        שוב תודה על מתכון נהדר. מאיה ( מגיברלטר ). :lol:

        • מאיה יקרה תהנו מהעוגה הנהדרת . היא טעימה מאד גם בלי הציפוי.
          אוהבת עוגות גבינה ולכן המבחר הגדול באתר.
          תודה על המחמאות,את מקסימה.
          רק למה לא כתבת את התגובה הטעימה מתחת למתכון של העוגה?
          חיבוק לערב נפלא וטעים smile

  4. שלום וחג שמח !
    הילדים ביקשו שאכין מחר קנלוני גבינה. מיד חיפשתי באתר שלך ולשמחתי מצאתי. אבל אני רוצה להכין רק עם גבינות ללא תירס ופטריות. מה לשנות עם אני מורידה את התירס והפטריות?
    היום הכנתי תפוחי אדמה ממולאים בגבינות, והבן הבררן שלי אכל בשמחה ושאל: גם זה מהאתר? האישה הזו ממש קוסמת… גם פשטידת הכרוב שלך כיכבה בשבת. בעלי חיסל כמעט הכל ! הבאתי גם לאמא שלי שהתענגה על כל חתיכה ושאלה היכן קניתי את הפשטידה. אין כמוך !

    • הי בתיה יקרה
      העתקתי את המחמאות שכתבת על המתכונים של הפשטידה ותפוח האדמה. חשוב לי שיראו את המחמאות שלכם במתכונים עצמם.
      תודה. smile

      בקנלוני את יכולה להשמיט את מה שאת לא אוהבת. אפשר לא להוסיף כלום ואפשר להוסיף כל ירק שאתם אוהבים וגם אפונה וגזר או ברוקולי/כרובית מבושלים. כאמור אפשר גם בלי .
      את יכולה להוסיף יותר גבינות. מה שאת רוצה.
      בהצלחה smile

  5. בוקר טוב ומוצאי חג שמח
    עשיתי את הקנלוני בגירסת פרווה ויצא מאד טעים!
    במקום כל הגבינות הכנתי רוטב בשמל פרווה( 50 גר' מרגרינה, 4 כפות קמח, 2.5 כוסות מיים שום מלח פלפל ואגוז מוסקט). חצי הוספתי למילוי וחצי שפכתי מעל הרוטב.
    תודה רבה על המתכון!! :lol:

    • אדווה,מעולה. גירסת הפרווה בוודאי תשמש רבים מהחברים שלנו באתר.
      נפלא ששיתפת ושרק נהנה smile

  6. פירגה הכנתי את הקנלוני והוא מעולה,קראתי עכשיו גם על השטרודל פרומעז.
    יש לך עוד דברים שאת ממליצה שמקבלים מחמאות כמו 2 המאכלים האלו?
    אנימארחת

    • ציונה
      כל המתכונים בקטגוריה אירוח יקבלו מחמאות
      ראית את הקישים שלי?

      רשמי בחיפוש באתר את שם המתכון כפי שרשמתי (בדיוק)

      קיש בצל שמנת ודבש
      קיש בטטות ופטריות מוקרם
      מאפה גבינות סגור בטעמים שונים
      פוקצ'ה/פיצה חצילים וגבינות
      אצבעות פיצה מהירות
      סלט כרוב המחמאות-מג'יק
      אין גבול למה שיש באתר…..קשה להחליט.
      בהצלחה ותהנו smile

  7. עוד 2 שאלות:

    סלט כרוב המחמאות-מג'יק (זה מנה חמה נכון-אם כן אין כבר מג'יק היום) יש משהו אחר?

    תבניות יכולות להיות חד פעמיות?או חייב פיירקס?

    • ציונה את יכולה איזה תבנית שאת רוצה.אני אוהבת פיירקס כי זה יותר יפה בהגשה.

      קניתי היום מג'יק. לא חסר.

      smile

  8. פירגה , נראה מעולה ומתאים לי לשבועות !
    מעולם לא טעמתי קנלוני , נראה לי שהגיע הזמן laugh

    • גלית,בחירה נהדרת.לא תצטערי ואני בטוחה שאחרי שתכיני פעם אחת כבר לא תפסיקי ;)
      תהנו חמודה ולא לשכוח לספר לי איך?

  9. איזה תענוג לעיניים ! ואם זה נראה כל כך טוב , אז ברור שגם טעים !
    נטעם רק בערב , אבל כבר עכשיו מודיעה לך שזה טעים laugh
    תודה פירגה .
    חג שמח לך ולמשפחתך smile

    • גלית יקרה,אני בטוחה שתהנו מאד ושיהיה טעים.
      אחכה לתגובות אחרי החג
      חג שמח לכולכם

  10. פירגה הכנתי את המתכון הזה .
    כל כך טעים ! נראה לי שיחליף את הלזניה של שבועות …
    כולם כל כך אהבו !

    לילה טוב smile

  11. פירגה
    בשישי אני הולכת להכין את זה
    היום כבר הלכתי לסופר לבדוק מה זה גבינת פטה (סליחה על הבורות :oops: )
    יש גבינת פטה עיזים וגבינת פטה כבשים
    במה משתמשים?

    ועוד שאלה של בורות
    שמנת לבישול מתאימה גם לפשטידה אפוייה או שמשתמשים בשמנת לקצפת רגילה בפשטידה אפוייה שצריך בה שמנת מתוקה ?

    • הי ברבורה
      אז זה באמת לא חשוב אפילו ממש לא חשוב אז תקני את מה שבמבצע ויותר זול ואם זה עדיין יקר תלכי על בולגרית מעודנת מכל חברה (לא חשוב) איזה.

      בד"כ לפשטידה שבה לא צריך הקצפה , שמנת לבישול מתאימה וגם פה אחוזי השומן עלייך.את מחליטה.

      בהצלחה והעיקר שיהיה הכל קליל ונעים smile

  12. אל תשאלי מה קרה

    קניתי בזיליקום
    בערב כשהכנתי את הקנלוני שמתי …טימין במקום
    רק עכשיו ראיתי שלא השתמשתי בבזיליקום
    ואין לי מושג אם קילקתי את התבשיל :twisted:

    לא הולך לי עם הארוח הזה…אוף :cry: :cry: :cry:
    לפחות הלכתי על השמנת המתוקה להקצפה ;)

    בערב, כדאי לפזר קצת בזיליקום למעלה על הקנלוני כשאני מחממת אותו?

    • ברבורית,לא קרה כלום ;)
      לא להוסיף בזיליקום הטימין ששמת ישרה את הטעם הנפלא.
      לא קילקלת ויהיה אחלה.
      תהנו smile

  13. היי פירגה
    עשיתי את הקנלוני ויצא מוצלח מאוד
    רק הרבה תירס אפשר להוריד ויותר גבינה
    בכל אופן היה טים מאוד יישר כוח :lol: :lol:

  14. הי פירגה!

    אתר מופלא!

    אחרי החגים שמח… רציתי לשאול- את הקנלוני צריך לבשל לפני האפיה?

    תודה!

  15. הי פירגה,
    המתכון נרא מעלף!
    אני כבר באמצע ההכנה וכולי ציפיה smile
    שאלה אחת קטנה – ברוטב להשתמש ברסק עגבניות או בעגבניות מרוסקות?
    תודה רבה!

    • שירה הי,
      הרסק מרוכז יותר מהעגבניות המרוסקות,לא חשוב שימי מה שיש לך רק שימי לב לתיבול.
      בהצלחה. smile

  16. היי פירגה
    כבר היה ברור שאני הולכת להכין את המעדן הזה גם השנה , רק לא זוכרת לגבי הרסק עגבניות
    4 כפות עגבניות מרוסקות או רסק עגבניות ? זה לא מעט ?
    תודה

להגיב על אדווה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *