מרק גרונות גריסים וירקות בטוב טעם
בדרך כלל אני מכינה את המרק הזה בחגים ולאירועים אבל אפשר להכין בכיף כל השנה.
"טיפים" נהדרים למטה
מצרכים והכנה:
סיר ענק למרק גדול
גרון הודו ג ד ו ל חתוך ל-4 נתחים או יותר
לפחות 10 כוסות מים מהברז
1/2 כוס גריסים שטופים
4 גזרים מקולפים חתוכים גדול
4 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לקוביות גדולות
בצל חתוך לרבעים
ראש סלרי חצוי (אחרי הבישול אני שולפת מהסיר)
פטרוזיליה שמיר טריים להכניס בתפרחת (אחרי הבישול אני שולפת)
פלפל שחור
מלח ואבקת מרק עוף (לטעום תוך כדי שלא יהיה מלוח מדי)
שמים בסיר את חתיכות הגרונות והמים ומרתיחים .
מנקים את הקצף תוך כדי רתיחה.
סיר ענק למרק גדול
גרון הודו ג ד ו ל חתוך ל-4 נתחים או יותר
לפחות 10 כוסות מים מהברז
1/2 כוס גריסים שטופים
4 גזרים מקולפים חתוכים גדול
4 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לקוביות גדולות
בצל חתוך לרבעים
ראש סלרי חצוי (אחרי הבישול אני שולפת מהסיר)
פטרוזיליה שמיר טריים להכניס בתפרחת (אחרי הבישול אני שולפת)
פלפל שחור
מלח ואבקת מרק עוף (לטעום תוך כדי שלא יהיה מלוח מדי)
שמים בסיר את חתיכות הגרונות והמים ומרתיחים .
מנקים את הקצף תוך כדי רתיחה.
כשנקי מוסיפים את יתר המרכיבים , מוסיפים עוד מים ומבשלים כשעתיים על להבה נמוכה
להוסיף מים רותחים במהלך הבישול.
1/2 שעה לפני סיום הבישול לשים בכלי 2 כפות קמח עם 1/4 כוס מים ולערבב היטב
להוסיף כוס מי מרק רותחים ולערבב לנוזל הומוגני.את כל הנוזל להוסיף בבחישה לסיר המרק ולבחוש להסמכה.
להוסיף מים רותחים במהלך הבישול.
1/2 שעה לפני סיום הבישול לשים בכלי 2 כפות קמח עם 1/4 כוס מים ולערבב היטב
להוסיף כוס מי מרק רותחים ולערבב לנוזל הומוגני.את כל הנוזל להוסיף בבחישה לסיר המרק ולבחוש להסמכה.
"טיפים נהדרים"
תוספות לטעמכם: כנפי עוף, עצם, תוספת של עוד מרכיבים למרק כמו:
שעועית לבנה יבשה רכה (יש לי תמיד בפריזר),שעועית ירוקה טרייה ,קישואים
בזמן ההגשה להגיש קעריות עם קרעפלך או קוביות לחם קלוי. אפשר להיצמד לתוספות הרגילות של אטריות,אורז וכו'……
אני נוהגת להפריד בין המרק , הירקות, והגרונות. כך גם מגישה לשולחן כל אחד בקערה נפרדת.
מיד כשמרק מתקרר אני מפרידה ממנו את הגרונות לכלי סגור ושומרת במקרר עד להגשה ובצורה כזו אפשר להכין את המרק מראש עד 3 ימים.
תהנו
אין כמו מרק גרונות לחורף, אני מתה על מרק גרונות
אני זוכרת בילדותי אמא שלי היתה מכינה לנו מרק גרונות והיינו עושים רעש באכילה כשהיינו
"מוצצים" :oops: את הגרונות מבשר.
אני זוכרת שביקשתי מחמי (שיזכה לחיים ארוכים) מרק גרונות, והוא באמת הכין אבל מגרונות של תרנגולת
אני התבעסתי, כי הגרונות קטנים ובקושי יש בשר.
מה גם שגרונות הודו הם בריאים יותר ופחות שומניים, ומלאי בשר.
פירגה תודה אישה יקרה, על העשרה הנירחבת שאת מעניקה לנו בענייני קולינריה.
אוהבת ושולחת חיבוק גדול,
רחלי.ג.
באהבה רבה רחלי מחזירה חיבוק מכל הלב :lol:
פירגה, הגדולה מכולן!!!!! הכנתי אתמול את המרק. יצאנ יפלא, ביחוד בסיר לחץ שאחרי כ30 דקות הכל היה מוכן. אך לצערי הייתי צריכה לדוג את הגריסים, שבעיני הם הדבר הכי טעים במרק. בקושי הצלחתי להעלותם. מה את מציעה לעשות. שמתי חצי כוס כפי שכתבת. חי בוק ע נ ק
אולי את צריכה לשים יותר.
פירגה היקרה
חיפשתי מתכון למחר עבור גרונות הודו יפהיפיים שקניתי וחיפשתי משהו כמו צלי – מצאתי את המרק שלמעלה שנראה נהדר אך אני רוצה צלי אז חשבתי לטגן את הגרונות עם 5 בצלים להוסיף תפוחי אדמה – רסק תבלינים כמו אבקת מרק בצל – פטריות וכמה עגבניות מגוררות ולבשל בסיר לחץ האם זה בסדר על פי דעתך המלומדה? אשמח לתשובה
רחלי :shock:
תכיני כמו כל צלי שאת מכינה.כך יהיה לך הכי טעים בעולם.
תודה פירגה מרק הגרונות שלמעלה ינוסה בשבוע הבא
שבת טובה טעימה
רחלי :P
רחלי,סופ"ש כייפי וטעים.
איזה גריסים רגילים או גריסי פנינה?
רגילים בשקית גריסים
אפשר לשלב עם משהו שאינו מכיל גלוטן? כמו כוסמת? או עדשים?
אלונה,בוודאי.מה שאת רגילה ואוהבת.
בהצלחה
יש לי גריסי פנינה
זה טוב?
כן,זה טוב צריך לבשל קצת שלא יהפוך דייסה.
אני היום הולכת להכין את המרק עם הגרנות והירקות אכתוב לך איך יצא