פשטידת פרווה מקישואים עם תפוחי אדמה
אהבתי את השילוב, לדעתי מאד עדין וטעים.
אהבתי את השילוב, לדעתי מאד עדין וטעים.
אפשר להכין גם כמאפינס.
מצרכים בקערה:
בצל גדול או שניים קצוצים – לא לטגן
5 קישואים מקולפים מגוררים גס
2 תפוחי אדמה מבושלים מגוררים גס
היתה לי בטטה קטנה מבושלת אז הוספתי גם
3 ביצים
כוס וחצי קמח תופח או רגיל, מה שיש בבית
1/2 כוס מים פושרים מעורבבים עם כפית מרק עוף
2/3 כוס שמן
מלח, פלפל ,1/2 כפית סוכר
שמיר ופטרוזיליה קצוצים רק אם אוהבים (לא שמתי)
מערבבים ומשפרים טעמים.
תבנית 24 עגולה משומנת ולפזר מעט פירורי לחם
יוצקים לתבנית , מכניסים לתנור מחומם מראש על 175 מעלות
אפיה כ-שעה,שימו לב ותבדקו עד שתתייצב ותשחים יפה.
תהנו
בוקר טוב פירגה,
המתכון נוסה בתחילת השבוע וקצר ים של מחמאות מהילדודס.
שתי הערות: הפטרוזיליה הוספיה המון לטעם, וזמן האפיה היה כשעה ורבע.
נבות
הכנתי כל כך הרבה פעמים ולילדים אף פעם לא נימאס.
מאוד מומלץ.
פנינה יקרה
כנ"ל יש גם מתירס ותפוחי אדמה.אהובה במיוחד עלינו.תגווני איתה.
תודה על המחמאות
שלום פירגה
פגשתי אותך אצל דודה נעמי בתל אביב אני בת זוגתו של יצחק אחיה של נעמי.
קבלתי ממך את האתר ומאז אני מנסה כמה מהמתכונים ומאוד נהינת לבשלם.
אני מחפשת מתכון של נעמי (והמשפחה) של קוגל לא מתוק שהיא מכינה מאיטריות מאוד דקות והטעם מעולה.אשמח אם תפרסמי זאת.
בתודה דניאלה
הכנתי עם השמיר והפיטרוזליה, הם מוסיפים הרבה לפי דעתי.
מומלץ.
איילת
תודה חמודה.
יש מאפים שאני מוסיפה.אני יודעת ששמיר וקישואים שידוך נפלא.
יופי ששיתפת
פירגה, ממש נהדר.
חיפשתי מתכון של פשטידה פרווה להכין למתישהו בסוכות.
והנה, מצאתי.
המון תודה
וגמר חתימה טובה.♥
הי רותי חמדתי.
יש באתר מגוון פשטידות ומאפים פרווה.
בחרת בזו שהיא מעולה ובטוח תהנו מאד.
חתימה טובה וגמר חתימה טובה
שלום:
האם ניתן לקבל טעם זהה/ דומה בלי אבקת מרק ?
תודה
חבל,היא מוסיפה המון.
את יכולה לוותר.
פירגה מתוקה –
אפשר להחליף בתבלין שנקרא "חוואיג' מרק "- תבלין תימני
:P רק להוסיף בעדינות ולטעום, כי הוא קצת יותר דומינאנטי מאבקות מרק
נאוה בקר אור ובטוח שאנסה
צריך לבשל את הקישואים מראש?
לא לא, לא כתבתי לבשל.
בוקר טוב,
אשמח לדעת אם ניתן להחליף את הקמח הרגיל בקמח מלא?
תודה
לא הכנתי עם מלא
לא יודעת :?
פשטידה מעולה! הכנתי אתמול בערב יצא מעולה! תודה פירגה מקסימה! :lol:
תודה אנסטסיה
כיף לקבל ממך מחמאה
שאלה – האם צריך להוציא את הנוזלים מהקישואים לאן שמגררים אותם בפומפיה? תודה.
הדס הי
לא חובה רק במידה והם ממש ממש מגירים הרבה נוזלים.
בהצלחה
הכנתי את הפשטידה, יצאה טעימה מאוד וקצרה מחמאות. המון תודה !!!
הדס, גם אצלי היא קוצרת מחמאות.נהדרת
תודה ולילה טוב
פירגה ערב טוב,
חשבתי להוסיף לפשטידה 1/2 ק"ג חזה עוף מטוגן עם בצל. אני רוצה להכין לתינוקת שלי.
נראה לי שזה יתאים ביחד. מה את אומרת??
זה יותר שאלה של טעם.מבחינת הפשטידה אין בעיה להוסיף
טוב אני לוקחת סיכון…. אעדכן בהמשך.
תודה על התשובה הזריזה!
לילה טוב
היי פירגה,
הכנתי את הפשטידה עם חזה העוף הטחון. העוף לא השתלט על הטעם של הפשטידה ולכן יצא טעים מאוד.
פשטידה פשוט נהדרת ואפשר "לשחק" עם המרכיבים.
תודה הדס.
מעולה הדס.לבריאות תודה ששיתפת אותי :lol:
תודה על המתכון, נהנתי מאוד שבת שלום
לבריאות,איזה יופי
המשך יום טעים
תודה
פשטידה מצויינת, אשמח לעוד פשטידות פרווה כי הילד שלי אלרגי לחלב .
שי רעיונות, מלבד בטטות ותפו"א שאני עושה כל הזמן
למעשה את כל הפשטידות אפשר להפוך לפרווה ולהוריד את הגבינות.
בסיס לפשטידת ירקות:
קילו ירקות מכל סוג או מעורבב כמה סוגים(אחרי בישול או גירור)כולל קופסאות שימורים אחרי סינון
4 או 5 ביצים
1/4 כוס שמן שבחלק ממנו מטגנים בצלים קצוצים
1/2 כוס קמח
תבלינים ושום ירק וכו'…..
תהני
פירגה בוקר טוב זו פעם ראשונה שאני פונה אלייך , כי סיקרנת אותי במתקונים שלך ואני רוצה לשאול אותך לגבי פשטידת קישואים ותפוח אדמה האם אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין ובאיזו כמות וגם את אבקת האפיה במה אפשר להחליף?אודה לך מאד על העזרה ואשמח לנסות את המתקונים הבריאים שלך
מרים לא מכירה קמחים כאלה.צר לי
אולי תפני לאתר צמחוני או דיאטה.
האם ניתן להקפיא את הפשטידה?
לא יודעת לגבי הקפאה
פירגה בקר טוב,
הכנתי והפשטידה טובה מאוד – גם לאחר הקפאה, עם חמום בתנור.
תודה על האינפורמציה החשובה
הי, אם אני מכינה מאפינס במקום פשטידה-כמה זמן אפייה?וכמה מאפינס יוצאים?
אולי יוצאים 12 לא זוכרת בדיוק.אולי יותר.
זמן אפיה כ-30 דקות אבל לבדוק.
בהצלחה.
שלום פירגה,
די הרבה זמן לא הגבתי על מתכונייך מסיבות אישיות ועכשיו רציתי לשאול אם אופים בתבניות מאפינס,עד איזה גובה את ממליצה למלא אותן?
רותי,עוגות 3/4 גובה ופשטידות אפילו עד למעלה.
אחלה פשטידה יאמייי
תודה רבה.
אם אני רוצה להכין פשטידה בתבנית חד פעמית מלבנית בינונית (לא קטנה), צריך להכפיל בכמויות של הכל?
גם לי נראה הגיוני להכפיל.
בהצלחה
את חושבת שיש אפשרות להפוך את הפשטידה הזאת לכשרה לפסח?
ניתן להחליף את הקמח הרגיל בקמח תפוחי אדמה?
אולי קמח מצות עדיף חג שמח
פירגה היקרה הכנתי את הפשטידה ומאוד נהניתי ממנה יצאה לי מעולה חג שבועות שמח ומלא גבינות. :P
תודה כוכבא,אחלה ותהנו
שלום לך פירגה.
אני חייבת לציין שאפיתי פשטידות למיניהן מכל מיני מתכונים. היום חיפשתי מתכון לפשטידת קישואים משלך וכמובן שלא התאכזבתי. (כרגיל).
יצאה מאד טובה , כמובן טעימה מאד.הוספתי גזר אחד, חבילת כוסברה וקורט זעתר ללא שומשום.
משהו משהו משהו. איך גיליתי אותך? כמובן אחרי בירור במתכונים לרוב.
שאפו לך פירגה.
שלי,תודה רבה
כמה שמחתי לקרוא שאהבת את הפשטידה ושהכל מצליח וטעים.
השדרוגים שעשית נקראים נהדר.תודה.
המשך עשייה משותפת וטעימה
נשמע מעולה!!
יש אפשרות להחליף לקמח ללא גלוטן? :?
אודליה יקרה,אני לא מתמצאת בללא גלוטן.
היי פירגה אני רוצה להכין את הפשטידה לפסח ולהפוך את הקמח לקמח מצה. האם זו אותה הכמות?
הי דנה,לדעתי שימי רק כוס אחת של קמח מצות.
חג שמח
מה יש להגיד….? … אין ..
פדוט יאמי … עדין , טעים .. מעולה !!!
ושוב תודה
ושבת שלום ..
תודה נורית.
את מקסימה שחזרת לתת המלצה טעימה
שנה טובה לכם
שלום
אפשר לשים יותר תפו"א ופחות קישואים? אם כן, האם יש צורך להקטין את כמות הקמח?
כן נדיה,
קחי 6 תפוחי אדמה עם 2 קישואים.
את תפוחי האדמה תבשלי 20 דקות שיתרככו אבל לא כמו לפירה…….
ואז תשימי רק 1/2 כוס קמח.
בהצלחה.
תודה רבה, יצא טעים מאוד! ☺
נדיה, לבריאות ובאהבה
הי,תודה רבה על המתכון,נראה נהדר! אם לא אבשל את תפוחי האדמה,בכמה זמן זה מאריך את האפיה?(הבישול רק כדי לקצר זמנים?)
אביטל, לא הייתי מנסה להכין בלי לבשל. מקווה שתכיני ותהנו