d79cd797d79ed7a0d799d795d7aa d79ed79cd790d795d7aa 5 - לחמניות אגוזים קמח מלא

לחמניות אגוזים קמח מלא

d79cd797d79ed7a0d799d795d7aa d79ed79cd790d795d7aa 5 - לחמניות אגוזים קמח מלא
לחמניות אגוזים מקמח מלא
12 לחמניות מאפינס

לחמניות משולבות קמחים מלא ורגיל בטעם אגוזים
מעוטרות בשומשום ופתיתי גבינה צהובה.

מצרכים בקערה:
כוס קמח מלא לאפית לחם
2 כוסות קמח רגיל
כף שמרים יבשים
כוס חלב פושר
1/4 כוס מים פושרים
כף גדושה סילאן
2 כפות שמן זית
כפית גדושה מלח
1/2 כוס אגוזים קצוצים

לפיזור לפני האפיה שומשום
ופתיתי גבינה צהובה (שמתי עמק )

אופן ההכנה:
שמים במיקסר את החומרים הרטובים ומעל מפזרים את הקמח
בתוך הקמח את השמרים ומהצדדים את הסילאן והמלח

לערבל במיקסר עם וו הלישה את חומרי הבצק עד שמתקבל כדור
אם דביק מאד מוסיפים מעט קמח
מתפיחים שעתיים

מחממים תנור ל-200 מעלות
מכדררים כדורים ושמים כל כדור בתבנית מאפינס
חורצים בכל כדור פס
מפזרים מעל כל כדור פתיתי גבינה
מתפיחים לעוד חצי שעה
אופים בתנור החם כ- 20 דקות עד שהלחמניות משחימות

"טיפים"
1. אפשר להכין פרווה עם מים או חלב סויה
2. אפשר להוסיף צימוקים וחתיכות יותר גדולות של אגוזים
3. אפשר להכין רק מקמח לבן
תהנו

25 תגובות על “לחמניות אגוזים קמח מלא

    • לימור יקרה הי
      תסמכי עלי ותכיני.הלחמניות נפלאות.
      לא מספיקים להגיב ויש כאלה שמכינים ולא מגיבים.
      תכיני ותהנו smile

  1. אני יכין בהזדמנות..צריכה לקנות לחם מלא.
    בלי אגוזים כמובן כי אני אלרגית אליהם בצורה קשה smile :?

  2. היי פירגוש…
    אם אני מתפיחה בתנור זמן ההתפחה משתנה?
    הבית שלי תמיד קפוא ואין מצב להתפיח במקום אחר..

    • לימור את יכולה לחמם חום נמוך מאד ולסגור את החימום . שהתנור יהיה פושר. חום עדין.
      תכניסי את הבצק ואחרי 20 דקות תבדקי שהוא הכפיל גובה או לפחות "השמין" ונהיה יותר רך ואוורירי.
      בהצלחה. smile

  3. היי..
    הבנתי שצריך לחמם לחום של 50 מעלות לבערך 5 דקות ואז לכבות ולהכניס את הבצק…
    אחרי 20 דקות הוא כבר אמור לתפוח?האם אפשר להשתמש בקמח שטיבל 2 קמח לחם?במקום הקמח הלבן.. laugh

    • לימור ערב טוב
      על התנור להיות פושר לגמרי
      הבצק יתפח כשיתפח. שימי לב ובדקי.
      עדיף קמח לבן.
      smile

  4. היי פירגוש…
    הבנתי פעם שעדיף ללחמים לחמניות וסמבוסק קמח שטיבל 2…הוא בריא יותר,לא?
    טוב אני הולכת להכין יש לי זמן עד הצהריים
    תודה פירגוש smile

    • לימור הי
      את יכולה לקבל תשובה ממצה באתר של שטיבל.אני לא יודעת אם הוא בריא יותר אבל אולי בהחלט הוא משבח אפיה.
      תעדכני ;)

  5. היי…
    הקמח שטיבל 2 מועשר בבי 12 וברזל ועוד כמה דברים לא זוכרת.
    בכל מקרה,עשיתי עם קמח לבן כמו שאמרת והבצק עכשיו תופח בתנור.הוא כבר גדל ותפח קצת :lol:

  6. פירגה יקרה…
    הלחמניות יצאו מהתנור והן ממש טעימות…פיזרתי שומשום ופתיתי עמק ויצא ממש טעים smile
    צילמתי גם אבל אני לא יודעת להעלות לכאן תמונות.
    תפרסמי עוד מתכונים עם קמח מלא :P

    • לימורי הי חמודה
      תודה רבה והיה שווה לחכות לתגובה הטעימה שלך.
      בינתיים יש באתר קטגוריה לא גדולה לקמח מלא.במשך הזמן הקטגוריה "תשמין" .
      מקווה שלאור הבקשה שלך אלה שהמירו את המתכונים שלי לקמח מלא יעזרו לנו בקטע הזה.
      לבריאות ותהנו smile

  7. היי smile
    אכלתי כבר 2 לחמניות,אני האופה אז איך שיוצא משהו מהתנור אני הראשונה שבודקת בתירוץ של "אם זה לא טעים אז שאני ידע לא להעביר הלאה " חחחחחח
    האמת שקניתי ספר לאפיית לחמים ובנתיים אפיתי לחם רוויון כי לשאר צריך יום שלם ואין לי בגלל העבודה יום שלם פנוי.חשבתי באיזה שישי אחד להכין לחם מקמח מלא.

    קדימה,"תאכילי" את הקטגוריה בעוד מתכונים..
    לבנתיים לימדתי את אמא שלי לגלוש באינטרנט ושמתי לה את האתר שלך במועדפים,היא הכינה את העוגת תפוזים של נעמי אבל אבא שלי אמר שלא יצא לה כמו שלי laugh
    המשך יום טוב וטעים smile

    • לימור :lol: תודה רבה.
      לדעתי כל מה שתכיני מהמאפים כולל עוגיות,עוגות ומאפי שמרים ותשתמשי בחצי קמח מלא וחצי קמח רגיל יצא בסדר.
      שווה לנסות.
      לא אוהבת להכין מאפים ר ק מקמח מלא.
      smile

  8. היי smile
    הכוונה להמיר תמיד חצי מהכמות של הקמח הלבן לקמח מלא?
    האמת שקמח מלא לבד הוא די "כבד"…
    smile

להגיב על לימור לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *