d797d796d794 d791d79ed799d7a0d799 d7aad7a4d795d797d799d79d - פרגיות מוקפצות עם תפוחי אדמה ובטטה בטעם מתקתק

פרגיות מוקפצות עם תפוחי אדמה ובטטה בטעם מתקתק

d797d796d794 d791d79ed799d7a0d799 d7aad7a4d795d797d799d79d1 1 - פרגיות מוקפצות עם תפוחי אדמה ובטטה בטעם מתקתק

פשוט עומדים ליד המחבת ולא מפסיקים לנשנש…כל כך טעים

המצרכים:
פרגיות/חזה עוף .
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות (אחרי בישול)
בטטה מקולפת חתוכה למקלות עבות(אחרי בישול)

אם אין בטטה לפרוס גזר לפרוסות דקיקות
בכוס מכינים מרינדה:
3 כפות רוטב סויה
2 כפות סוכר חום
כף דבש או סילאן
פלפל שחור
כף קטשופ
קורט אבקת מרק עוף
מערבבים
לשים במחבת-עמוקה או ווק עמוק וגדול
4 כפות שמן
בצל גדול חצוי ופרוס ולהזהיבו
להוסיף את הפרגיות ולטגן עד שרכות.
להוסיף את המרינדה הבטטה או הגזר ותפוחי האדמה ולהקפיץ ביחד כדקה.
לטעום לשפר ולהגיש.
"טיפ"
1. מי שלא אוהב תיבול מתקתק יתבל בתיבול שאוהבים בבית. כל תיבול מתאים לפרגיות.
תהנו
ממליצה בחום לקרוא את כל התגובות כי מי שכבר ניסה את המתכון הוסיף עוד נופך משלו והשידרוגים נפלאים.
תהנו

60 תגובות על “פרגיות מוקפצות עם תפוחי אדמה ובטטה בטעם מתקתק

  1. פירגה,
    עשיתי את המתכון הזה ויצא נ-ה-ד-ר! (עשיתי אותו עם חזה עוף פרוס לסיני – במקום פרגיות).
    תודה רבה!

  2. שלום פירגה,
    מעדן אמיתי, טעים מאוד גם למחרת.
    בתי בת ה-11 הוסיפה הערה צודקת: עם נודלס זה היה פשוט מושלם! אנחנו כבר נוסיף בפעם הבאה… יום טוב, נעמי מבת-חפר

  3. כמו שאמרת, אפשר לנשנש את כל המחבת, יצא מאד טעים. אני בד"כ מפחיתה את כמות השמן ;) (מטגנת במחבת קרמית) אבל גם כך יצא מעולה ובעיקר כיף וקל להכין.

    תודה
    ריקי :lol: :lol: :lol:

  4. שלום פירגה
    כמה זמן צריך לבשל את הבטטה ותפוחי האדמה לפני הוספתם למחבת? 20 דקות זה מספיק?
    תודה רבה מראש!

    • אסי ועופרה בקר טוב
      smile
      תפוחי אדמה 20 דקות
      בטטה 10 דקות
      ב מ ק ב י ל במהלך הבישול לבדוק שהירקות קריספיים ולא רכים מדי.
      בהצלחה.

  5. הי פירגה…עבר קצת זמן מאז הפעם האחרונה שכתבתי לך… אך הפעם הייתי חייבת לחלק מחמאות smile
    חיפשתי מתכון שינצל לי תפוחי אדמה שכבר החלו להנביט וחזה עוף שהיה בבית… מצאתי את המתכון הזה והאמת היא שלא הייתי בטוחה לגביו… הוא נראה לי אלים מידי במתיקות ובמליחות שלו…
    בכל זאת הכנתי, על פי המתכון (בלי בטטות כי הבנזוג מתנגד להן בתוקף) וראה איזה פלא- יצא מעולה!
    הוספתי מעט מים (1/2 כוס) רק כדי לעדן טיפה…
    סה"כ מתכון קל, נעים להכנה וטעים, טעים, טעים!!
    כרגיל- אני מודה לך מקרב לב smile

    • קרסניצקה ערב טוב
      חן חן על המחמאות למתכון הטעים. שווה להכיר עוד טעמים.זו דעתי.
      שימחת אותי עם התגובה הטעימה smile
      לבריאות :lol:

  6. הי פירגה,
    חזרתי שוב, רק כדי לדווח שניסיתי את המתכון עוד פעמיים: פעם אחת עם פסטה (בישלתי בנפרד, כמובן והוספתי למחבת ל- 30 שניות בשביל ערבוב וחימום…) ופעם נוספת, היום, עם אורז לבן (שוב, הכנתי בנפרד והנחתי את העוף, על האורז בצלחת…)
    כל שלוש הוריאציות יצאו מצויינות!
    מהצבעה שנערכה בבית עלה שגרסת האורז אף עולה על השתיים האחרות. האורז הלבן נייטרלי והוא סופג את הטעמים המעולים של הרוטב…
    בקיצור, סוף הדרך. איזה כיף למצוא מתכון כל כך קל, מהיר וגמיש smile

    • קרסניצקה מקסימה תודה לך
      כל השידרוגים נפלאים ואני כבר חווה את הטעמים הנהדרים.
      גם במתכון הזה אוסיף הערה למטה לקרוא את התגובות כדי למצוא בהם עוד נופך וטעם למתכון שלי.
      אין עליך,תודה smile

      :lol:

  7. פירגה היקרה,
    גם אני מצטרפת למחמיאים שמעליי.
    חיפשתי מתכון לפרגיות בשבת, כשקראתי את הרכיבים, חששתי שהפרגיות לא יקבלו את הטעם בבישול כה קצר,

    אך קיבלו גם קיבלו- ואת כל המחמאות שהן קיבלו- הפנתי ישירות אלייך.

    אני מאד מאד נהנית מהאתר שלך,
    כבר לא מבזבזת זמן במקומות אחרים, כי כבר למדתי שכאן אין פספוסים.

    כל מתכון- חלום!!!

    תודה רבה על כל המתנות שאת מחלקת חינם לעם ישראל… :lol:

    יום עצמאות שמח!

  8. היי,
    אני נשואה טרייה ולא יודעת לבשל…… וכל הזמן גולשת בין האתרים – עד שמצאתי אותך, נהדר!!!! :lol:
    פתאום בעלי לא צוחק עליי שלי יוצא לי, שלא טעים, שלא קשור….
    הכנתי את התבשיל הזה- מעולה, ליקקנו את האצבעות.
    קל, פשוט והטעם- מדהים!!!
    תודה רבה, מזל שאת כאן… smile

    • הי ציפי יקרה
      נראה לי שתבלי הרבה באתר שלי,כי רוב המתכונים הם כאלה. כייפים,קלי הכנה וטעימים מאד.

      תמשיכי לעודד אותי ואת לקבל מחמאות מהבעל.
      לבריאות עם חיבוק smile

  9. תודה יקירה,
    אני אכן מבלה הרבה באתר ;)
    היום אני אנסה את לחמניות קוטג'- מחר מבטיחה דיווח…

    • ציפי,נהדר.
      בהצלחה
      ותרשמי חוות דעת מתחת למתכון של הלחמניות
      תודה smile

  10. פירגה שלום,
    בכמה חזה עוף להשתמש? התיבול יספיק לחצי קילו או להוסיף יותר תיבול?
    תודה ושבוע טוב!

    • אלה בקר טוב
      יספיק לחצי קילו.
      אגב, תמיד אני כותבת לטעום ולשפר מהתיבול המוצע.
      תהנו

  11. פירגה ידידה
    מתכון מעולה
    היום הכנתי ופשוט התמוגגות
    אם לא היית היה צריך להמציא אותך
    תודה

    • רחל smile תאמיני לי שאתם כבר המצאתם אותי :lol:
      יופי שהכנת ועכשיו יהיה קבוע על שולחנכם.טעים :lol: טעים

  12. גם אני הסתבכתי עם תפוחי האדמה
    כמה זמן כדאי לבשל לפני שמוסיפים לפרגיות
    וכמה זמן אחרי ביחד עם הפרגיות כדי שלא יהפוך למחית
    אפילו שיצא לי קצת עסתי -זה היה שווה
    אני רק רוצה שבפעם הבאה זה יראה יותר כמו בתמונה שלך ;)

    • דליה שלום
      קודם לדאוג שהפרגיות רכות ומוכנות ואז….
      בגלל שהכל מבושל תוסיפי אותם דקה להקפצה אחרונה וזהו.

  13. פריגה – מאז שהכרתי את האתר שלך אנחנו הרבה פחות יוצאים למסעדות. האוכל של הבית פשוט כל כך טעים. המתכון הזה נוסה היום בצירוף לאורז לבן. לא האמנתי שאוכל יכול להיות כל כך אבל כל כך טעים.. אגב.. אני עשיתי אותו עם 2 פרגיות מחולקות לחלקים שלהם (הכפלתי את כמות המרינדה ותפוחי האדמה)… שוב תודה רבה לך.. בשמי ובשם משפחתי. smile

    • שמחה יקירה,שוב התרגשתי מאד. ואואואואוווו.מחמאה כזו באמת אין לי מילים.
      שולחת לכולכם חיבוק מהלב smile
      תמשיכי להכין ולהנות את בני ביתך,כי זה העונג האמיתי :lol:
      ל ב ר י א ו smile ת

  14. שלום פירגה רציתי לשאול אני נמצאת במקום שאני יכולה להשיג רק כרעיים רציתי לשאול אם אני יכולה להוציא את העוף ולהפרידו מן העצמות ואז זה יחשב פרגיות ולנסות את המתכון שלך

    • חנה,זה בדיוק זה. תוציאי את העצמות מהכרעיים החלק העליון (לא הפולקע) ותכיני מעדן פרגיות smile

  15. מתכון מעולה!
    אני הוספתי פפריקה מתוקה כי לבעלי יש בעיה עם עוף שנשאר לבנבן אחרי בישול, אז צבעתי לו אותוsmile
    הוספתי גם מנגו (כן- מנגו) חתוך לרצועות וזה שידרג את הטעם הנפלא!!
    תודה רבה!

    • הי מיכל
      תודה על המחמאות למתכון.
      תודה על השידרוגים שנכנסו לתגובות כדי שכולם יראו.
      בכיף והמשך טעים smile

  16. נשמע טוב מאד! במיוחד לאור התגובות הנלהבות!
    אם אני שמה פרגיות יחד עם חזה עוף, זמן הבישול משתנה?
    תודה ושבת שלום

    • לאה פרגיות זה בישול ארוך כמו של עוף. תבשלי קודם את הפרגיות.
      שבת שלום. smile

  17. היי,מתכון מנצח,עם אורז לבן יצא נהדר,מוגש בחום עם עירית קצוצה מעל….תודה

  18. מתכון מהמם אני ויתרתי על תפוח אדמה רגיל והוספתי שום דבש ויותר בצל יצא מעדן תודה על המתכון :lol:

  19. היי פירגה

    הכנתי את זה לשישי בערב , כל המשפחה אהבה , אפילו הבעל הקוטר ;) אמר שזה ממש טעים .

    תודה ושבוע טוב :P

  20. שלום פירגה,
    עשיתי את המתכון עם תפוחי אדמה, בטטות וגזר. יצא מעדן, התחסל מהר.
    תודה. :lol:

    • אתי,תודה שחזרת לשתף
      לבריאות והמשך טעים.
      גמר חתימה טובה לכולכם smile

  21. פירגה יקרה,
    המתכון (כשאר המתכונים שלך) אליפות!!! (אגב, לאחר שבישלתי את הבטטות ותפוחי האדמה – טיגנתי אותם מעט)
    אני כל פעם נפעמת מהפשטות והדיוק במתכונים שאת מעלה…
    שיבורכו ידייך!!
    חג שמח smile

    • אורלי יקרה, תודה לך.
      אני שמחה שהוספת עוד תגובה נפלאה וטעימה למתכון.
      המשך חג שמח ונפלא smile לכולכם

    • הי יעל,אני שמה בסיר עם הרבה מים תפוחי אדמה עם הקליפה ומבשלת כ-25 דקות.
      סוגרת להבה ומשאירה מכוסה עד שמתקרר.
      כשקר,מקלפים וחותכים.
      smile

  22. פירגה שלום,
    שאלי לי אליך: מהי כמות הפרגיות? כמה פרפרים או כמה גרם לערך?
    תודה

    • אינה שלום
      אין כמויות.שימי כמה שאת רוצה. כל אחד אוהב כמויות אחרות או מזה או מזה. smile

    • הדס שלום, בהקפצה,את הגזר אוכלים טרי/קריספי/אלדנטה.
      לילדים רכים המתכון לא מתאים. smile

להגיב על יעל לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *