שבלולי (מאפינס) גבינה וקינמון
נפלאים לארוחת בקר מפנקת .
אני הכנתי עם תחליף סוכר.
שימו לב שהמלית והתוספות כבר בתוך הבצק.
מצרכים לבצק בקערה:
200 גרם מחמאה או אחר
2 חבילות גבינה "טוב-טעם" = 500 גרם
מיכל גבינה רכה = 250 גרם
2 ביצים טרופות במזלג
2 כוסות צימוקים,אגוזים,שקדים, פירות יבשים,דובדבנים,וכו'….מעורבבים עם כף קמח
כפית קינמון או קליפת תפוז או לימון לטעם
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 3 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
סילאן
ללוש מכל החומרים בצק – קצת דביק (מוסיפים עוד קמח תוך כדי לישה)
לחלק ל-3 כדורים
לרדד כל כדור בעזרת קמח לעלה בעובי 1/2 ס"מ בגודל 25 X30
להבריש סילאן על כל העלה
לגלגל לכרוכית הדוקה היטב.
לחתוך לפרוסות עבות מאד
להניח את פרוסות השבלולים בתבניות מאפינס
לזלף על כל מאפינס עוד סילאן. אפשר לפזר שומשום.
לאפות בחום 175 כ-30 דקות או עד שמוכן.
לאפות בחום 175 כ-30 דקות או עד שמוכן.
"טיפים"
1. ניתן להקפאה. מגישים מחוממים.
2. אפשר להניח את המאפים על ניר אפיה בלי תבניות מאפינס
3. אפשר להכין סתם כדורים.
תהנו
תהנו
היי פירגה,בא לי עליהם כמה סילאן יש להוסיף לבצק.האם ניתן להמיר בשמן במקום מחמאה
יום טוב
פנינית אני לא יודעת להמיר.יש דברים אחרים דומים
בוקר אור.. הכנתי אתמול בצהריים את המאפינס המיוחדים האלו והשארתי על השיש שיתקרר… כשחזרתי בערב מצאתי כלי כמעט ריק :eek: ….
אני חייבת לציין שבעלי מאד ביקורתי בעיקר כשמדובר בעוגות\ מאפים ובצקי גבינה…. לא שאלתי הרבה שאלות פשוט הגנבתי אחד שאוכל לטעום היום בעצמי..
עוד מתכון שווה נכנס למחברת המועדפים שלי..
שבת שלום
אביטלי,איזה מדליק :lol:
חיבוק ותמשיכו להנות
תודה
אני לא משתמשת בחמאה או מחמאה ותמיד מחליפה אותה בשמן. האם את חושבת שזה יהרוס לגמרי את המתכון?…. (תודה מראש )
נטלי,תמיד אפשר לנסות.
בהצלחה