מלבי מייפל או שוקולד
גיוון למלבי,והפעם בטעם מייפלי.
טעים גם בטעם שוקולד או קרמל (מחליפים את הסירופים)
המצרכים ל- 4 מנות:
כוס חלב
כוס שמנת מתוקה
כף סוכר
2 כפות סירופ מייפל או סירופ בטעם אחר
לבשל עד לסף רתיחה.
ממש לפני הרתיחה מוסיפים בבחישה מתמדת:
1/4 כוס מים או חלב מעורבבים היטב עם 2 כפות מלאות וגדושות קורנפלור -לערבב עד שאין גושים.
ממשיכים לבחוש כל הזמן עד שיסמיך ואין גושים
ברגע שמסמיך סוגרים להבה
מיד יוצקים (לא מחכים אחרת המלבי יתקשה) לצלוחיות הגשה
מפזרים קוקוס,אגוזים,פיסטוק,קינמון,סירופ מייפל,סירופ שוקולד,עוגיות וכו'…..
תהנו
הי פירגה,
רציתי לספר לך שהכנתי את דובשניות הקוקוס שלך למחר והן כל כך טעימות שהתחסלו בשבת…..וגם בעקבות המתכון הזה למלבי- עשיתי ניסוי( גם למחר.. )את אותו המתכון אבל עם דבש ומלמעלה סירופ פטל מעורבב עם רכז רימונים. יצא מעולה ואני מאוד ממליצה
תודה על המתכונים הנהדרים שלך!
בברכת חג שמח ושנה טובה
גל
לפירגה אני עדיין קטנה ולא יכולה לבשל לבד ומה שכן זה מהחומרים בבית (עוגיות…:()
יש לך מתכונים פשוטים וטעימים שאפשר להכין ממצרכים פשוטים
בתודה מראש…
נועה הי חמודה
תחכי שאמא תעזור לך ותכינו ביחד.
הכי כיף והכי בטוח ;)
פירגה אשמח לקבל מתכון של מלבי עם חיטה או עם אורז
איך מכינים את זה?
תודה,
רחלי.ג.
מעדן אורז בחלב – אם תרשמי כך בחפש באתר תראי את המתכון והתמונות
פורסם בתאריך 12 בנובמבר 2009 @ 07:35
מופיע בקטגוריות: אוכל מזרחי, נוסטלגיה, קינוחים ומוסים, קינוחים שמגישים חמים
מעדן אורז בחלב
קינוח או נישנוש של אורז חם בניחוח מי ורדים וקינמון
כל כפית גדושה בתענוג טעים.
ההכרות שלי איתו היתה בבית בעלי ממוצא חאלבי. נוסטלגיה נפלאה.
המתכון של גרסיה גרגו המקסימה.
מצרכים:
3/4 כוס אורז
סיר עם הרבה מים רותחים לבישול האורז (האורז מתבשל כמו אטריות)
ליטר חלב ק ר
כוס סוכר
כפית תמצית מי ורדים או לפי הטעם.
2 כפות קורנפלור
4 כפות מים
לקישוט פיסטוק חלבי קצוץ גס או שקדים קלופים קצוצים
אופן הכנה:
מבשלים את האורז בישול ח ל ק י על להבה קטנה בהרבה מים רותחים במשך 7 דקות ומסננים. ל א מכסים את הסיר.
מעבירים את האורז המבושל חלקית לסיר עם החלב ה ק ר ומבשלים על להבה נמוכה 30 דקות.
בוחשים מדי פעם כדי למנוע הדבקות האורז לתחתית הסיר.
מוסיפים את הסוכר ומי הורדים וממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות.
מערבבים 2 כפות קורנפלור עם 4 כפות מים לעיסה חלקה וללא גושים ומוסיפים לאורז תוך בבחישה עד שיתעבה. מיד סוגרים להבה.
מעבירים כשחם לכלים אישיים או לתבנית מתאימה.
מקשטים.
בחורף טעים ח ם בקיץ רצוי ק ר.
"טיפים"
1. ניתן להמיר את הסוכר בתחליפי סוכר
2. במקום ליטר חלב ניתן להמיר ח ל ק מהחלב למים או להבדיל לשמנת מתוקה.
תהנו
פירגה יש לך אולי מתכון למלבי רגיל ?
הדס, יש באתר. חפשי מלבי או סחלב.שניהם בערך מאותם מרכיבים.
יצא מעולה הכנתי חלק עם סירופ שוקולד למעלה היה טעים
ורד ערב טוב
סירופ שוקולד זה נפלא.גם אני אוהבת מאד.
לבריאות מפירגה.