d792d7a4d799d79cd798d794 d7a4d799d7a9 d7a9d79c d790d79ed790 3 - גפילטע פיש משורשי משפחתי

גפילטע פיש משורשי משפחתי

d792d7a4d799d79cd798d794 d790d79ed790d7a9 d79cd799 1 - גפילטע פיש משורשי משפחתי

גפילטע פיש מתכון נוסטלגי מיוחד משורשי משפחתי

הכנתי קציצות דגים שחומות במיוחד, אפשר למלא בתערובת הקציצות גם פרוסות דגי קרפיון .
אם תקבלו סחרחורת קלה מהריח שמתפשט בבית בזמן הבישול, תדעו שהדגים יצאו מדהימים.
15 קציצות ענקיות מקילו דגים.

המצרכים והכנת הרוטב:
תחילה מטגנים בסיר רחב ועמוק 6 בצלים ג ד ו ל י ם קצוצים ל ל א שמן.רק כשהבצלים מתייבשים ומתחילים להיות זהובים מוסיפים שמן ומטגנים 5 דקות.
מורידים לפחות 5  כפות בצל  לדגים הטחונים .
את יתר הבצל ממשיכים לטגן עד לצבע חום  (זה מה שייתן את הצבע השחום לדגים אחרי הבישול) יש להקפיד על הצבע. לא לשרוף אחרת יהיה מר.
כשהבצל חום מוסיפים חצי מגובה הסיר מים ו מ ר ת י ח י ם
מוסיפים  פרוסות גזרים ותבלינים:  מלח,פלפל שחור בנדיבות וקצת סוכר.

כדאי להוסיף חלקי דג ללא מילוי.

המצרכים לדגים:
קילו דג קרפיון טחון
5 כפות בצל מטוגן ( להיצמד לאופן טיגון הבצל כפי שכתוב , כי זה מה שייתן את הצבע הכהה לדגים)
4-5  ביצים טריות
מלח והרבה פלפל שחור
1/2 כפית סוכר
ללוש ולהוסיף 3/4 כוס קמח מצות. משאירים לנוח 10 דקות.
מכינים קציצות שמנמנות וגדולות,יש להרטיב כל הזמן את הידיים כדי ליצור צורה יפה לקציצה.

מכניסים בזהירות את הקציצות לסיר עם המים הרותחים.
מוסיפים פרוסות גזרים.
מכסים את הסיר ומשאירים פתח צר ליציאת אדים ומבשלים על להבה ק ט נ ה כ-3 שעות .כל הזמן המים חייבים לבעבע.
מקררים את הדגים ומוציאים אותם לצלחת הגשה נאה. שמים קצת מהרוטב.
מקשטים בגזרים.   עוטפים בניילון ומכניסים למקרר.
שומרים במקרר עד יומיים .

"טיפ" טעים ומיוחד בשבילכם שהגיע ביחד עם המתכון:
יוצקים את כל הרוטב שנשאר בסיר למסננת גדולה שמונחת על קערה ומועכים עם כף גדולה כדי שהרוטב הסמיך יעבור נקי ובלי חתיכות לקערה .לגרד מהמסננת מהצד השני את מה שנדבק ולהעביר לקערה. מה שנשאר במסננת ולא עבר-לזרוק.
שמים את הרוטב הצח במקרר.
ממש לפני הגשת הדגים לשולחן, שוברים מצות בצורה גסה לתוך קערת הגשה יפה.
מחממים חלק מהרוטב.
את הרוטב יוצקים על המצות שבקערה ומערבבים בקלילות בלי למעוך את המצות.
תוספת מדהימה ליד קציצות הדגים.

"טיפ" מאמא שלי: אחרי הקפאת דגים מבושלים, מפשירים,מטגנים בצל ומזהיבים מכינים שוב רוטב ומכניסים את הדגים לבישול קצר.

עוד "טיפ" מאמא. אין על הטיפים שלה,אין.   בנוסף לבצל המטוגן שמכניסים לעיסת הדג הטחון 'קוצצים גם  בצל אחד בינוני חי ללא טיגון.  כנ"ל גם לרוטב. בנוסף לבצל המטוגן והמושחם היטב , מוסיפים עוד בצל אחד קצוץ לא מטוגן.

תהנו

36 תגובות על “גפילטע פיש משורשי משפחתי

  1. היי פירגה

    האם חייבים להוסיף סוכר למתכון? לא יצא טעים בלי. אני עם סכרת היריון ולא יכולה להשתמש בסוכר וגם לא בתחליפים.
    עוד שאלה מדוע לא להקפיא? מה יקרה לקציצות?

    • רביטל,את יכולה לוותר על הסוכר . אני לא נוהגת להקפיא ולא בטוחה לגבי הקפאה.

    • לארוחת ליל הסדר אני מכינה את הדגים על פי המתכון שלך, שנראה כך כך מעורר תאבון וכל כך אסטתי במראהו. ושאלה האם במקום קמח מצות אפש בימות השנה להשתמש בפרורי לחם?

      • עדינה,המתכון כפי שהוא נפלא ומיוחד.אף פעם לא הכנתי גפילטה עם פירורי לחם,לדעתי ממש לא מתאים ולא טעים עם פירורי לחם. גם במשך השנה תכיני עם קמח מצות.

        • עדינה,להבא תכתבי את השאלה/ תגובה בסוף כל התגובות שכבר יש . אחרונה למטה.
          תודה ולילה טוב. smile

  2. טיפ לבישול גפילטה פיש.ראש של דג ועצמות לבשל עם עלי דפנה ופלפל אנגלי ,פלפל שחור ,מלח אחרי בישול לסנן ולבשל קציצות.אפשר גם להקפיא

  3. אפשר בלי ביצים קשות אצלי לא אוהבים ביצים :twisted: גפילטה פיש :lol: :lol:
    אוח יורד לי ריר :oops:
    מעניין באמת למה לא ניתן להקפיא את הקציצות הללו,
    יום קסום לאה

  4. פירגה, את פשוט גדולה מהחיים. הכל אצלך כל כך טוב ומובן תמיד. אמי מכינה כמות של 2 קילו דגים ומקפיאה את שנישאר. ביום ששי הבא אני מכינה ציר חדש (בדיוק כפי שהכנתי בפעם הראשונה) מכניסה את הדגים הקפואים ומבשלת כחצי שעה. שבת שלום ובשורות טובות.

  5. פריגה שלום לך!
    המתכונן שלך לגיפילטה פיש נירא מצויין ואני אנסה אותו לחג.
    תודה לך דיצה

  6. ש/לום פירגה

    הייתי מעוניין לדעת האם הכוונהל- 1 קג קרפיון טחון (שזה כמה קרפיונים} או 1 קג קרפיון טרי.כמה בערך יוצאים לפי המתכון קציצות דג?

    תודה על הכל וחג שמח טעים( בעזרת הפריטים והטיפים שלך) וכשר לך ולמשפחתך.

    • אבי ערב טוב
      הכוונה שאחרי הטחינה יישאר לך קילו בשר דג טחון. (ברור שזה כמה קרפיונים לפני….)

      מקילו דג טחון אמורים לצאת כ-15 קציצות גפילטה פיש.

      לבריאות ושיהיה חג שמח וטעים לך ולמשפחה smile

  7. היי

    תודה . בהמשך אחרי שנכין את המתכון אני אדווח כאן . אך אני בטוח שהוא יצליח כי המתכונים שלך ממש מוצלחים ועושים חשק "ללכת שבי אחריך"{ נסחפתי אה
    ]
    חג שמח וכשר
    אבי

    • הי אבי
      הגפילטה באמת משהו. תמשיך להכין מטעמים ולהצליח. העונג גם שלי.
      חג שמח והמשך טעים smile

  8. שלום פירגוש,
    הגפילטע שלך מזכיר במראה ובהכנה את הגפילטע של אימי (ז"ל )
    לצערי, לא רשמתי את המתכון שלה..ומאז שנפטרה , אני מנסה לשחזר את המתכון שלה, אך ללא הצלחה .
    המתכון שלך מזכיר את שלה. אבל היא לא הכינה עם קמח מצות, אלא עם לחם.
    כמה לחם , לדעתך , צריך לשים , במידה וארצה להחליף את הקמח מצות בלחם?

    תודה מראש על תשובתך….
    אני מאד אוהבת את המתכונים שלך.. תמיד יוצא מוצלח !!!!

    • גילה בקר אור

      כיוון שלא הכנתי עם לחם , אין לי מושג בכלל לגבי הכמות וגם אם זה מתאים. זה המתכון שאני מכירה.

      המשך טעים וביחד ותודה רבה לך.

  9. פירגוש בוקר טוב,
    תודה על תשובתך. מחר הילד מגיע מהצבא ( סוף סוף!!!! לא ראיתי אותו שבועיים ) אכין בשבילו את הגפילטע.הוא פשוט מת על גפילטה.. כאשר הקציצות עוד חמות !! laugh

    יש לי שאלה נוספת: האם יש לך מתכון לפשטידה לשאריות גבינה: לבנה, קוטג' , צהובה ..
    אשמח לקבל מתכון.
    יום נפלא !!!!! smile smile smile

    • גילה
      בכל הפשטידות שלי יש תוספות של גבינות . תעברי ותבחרי אחת. הגבינות יכולות להשתנות בהתאם למה שיש לך במקרר.

      גם אני מכינה היום גפילטה מבית אמא. מתרגשת.
      יום נפלא.

  10. בחרתי בגפילטע פיש שלך מתוך לא מעט מתכונים הקיימים (בספרים,ברשת) את תגובת האורחים ארשום כאן לאחר ערב החג.

    • הי ניר
      הם ממכרים ואין ולא תהיה סיבה אחרי שטועמים פעם אחת להחליפם באחרים.
      אשמח לשמוע חוות דעתכם ואני מאחלת לכם הנאה וחג שמח smile

  11. פירגה אין לי. מילים אחרות. את. גאון קולינרי. ממליצה לכול. אוהבי. הגפילים ושנה טובה

    • שובה יקרה
      אני גאה במתכון הזה.מאד. אחד בדור.
      אני מקווה שעוד אנשים יכינו ויהנו כמונו smile
      שנה טובה וטעימה

  12. פירגה עברה חצי שנה מאז שהכנתי והיום שוב הכנתי ועכשיו זה מתבשל על הגז והריח שמתפשת בבית תענוג אז תודה רבה וחג שמח

    • שובה,איזה יופי שאת מכינה אותם שוב.
      גם אצלי יככבו על שולחן החג,איך לא? כולנו מחכים להם בכיליון עיניים ובטן ;)
      חג שמח ולבריאות smile

  13. שלום פירגה יקרה,
    משום מה אני לא מצליחה להוציא את קציצות הדגים בשלמות, הן תמיד נדבקות אחת לשניה ועקב כך הן מתפוררות. לא נראה הכי הכי אסתטי אם כי כן טעים בטירוף.
    יש לך עצה בשבילי? כך קרה גם בליל הסדר האחרון ואני מתוסכלת…
    תודה וחג שמח,
    אורית

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *