4 פרוסות לוקוס שמנמנים , טריים ויפים מושרים 10 דקות במים+מיץ לימון
שמים בקערה:
1/4 כוס יין לבן
4 כפות שמן זית
מלח גס
טימין
פלפל שחור גרוס טרי
פלפל אדום חריף
פפריקה אדומה
פרוסות מ-3 שיני שום גדולות
משרים את הדג עוד 10 דקות בתערובת התיבול
מורחים תבנית צרה וארוכה בכף גדושה טחינה גולמית
מסדרים שכבת תפוחי אדמה שבושל תחילה ממליחים ומפלפלים
מסדרים את הדג מעל תפוחי האדמה – יוצקים את הרוטב
מזלפים עוד שמן זית ומשתדלים שכל פרוסות השום יהיו מעל לדג
סוחטים 2 חצאי עגבנייה בשלה מעל לדג ומפזרים עוד פפריקה
אופים בחום 180מעלות כ-20 דקות
הופכים את הדגים בעזרת מרית גדולה וממשיכים לאפות עוד 7 דקות
הופכים הכל לצלחת הגשה ומצרפים לכל מנה חצאי לימון ופרוסות עגבניה
תהנו
:lol:
לפירגה ,
את מקסימה,ויש לך אחלה של מתכונים,
יישר כוח !!!
שאלה לי אלייך בבקשה:
יש לי פילטים של דג הליבוט,
האם המתכון הזה יתאים להכנתו ?
בתודה רויטל.
רויטל,לא מכירה את הדג הליבוט,אופים אותו? אז כן.
מתכון מעולה! שווה להכין יום קודן ולחמם יוצא עוד יותר טוב והטעמים מתלכדים טוב יותר
אמיר,תודה על התגובה הנפלאה.
המשך טעים ושבת שלום
פירגה שבוע טוב זה יצא מעדן וגם לחם בוכרי יצא מעולה :lol:
מה פירוש 4 פרוסות לוקוס שמנמנים? הלוקוס שמן? או הכוונה שהפרוסות עבות? איזה עובי?
אורי, ;) שיהיה מה לאכול… פרוסות נאות.