d79cd795d7a7d795d7a1 d790d7a4d795d799 d7a9d79ed79f d796d799d7aa d7a9d795d79d d799d799d79f d7a2d7a9d791 - לוקוס אפוי ביין ושום

לוקוס אפוי ביין ושום

d79cd795d7a7d795d7a1 d790d7a4d795d799 d7a9d79ed79f d796d799d7aa d7a9d795d79d d799d799d79f d7a2d7a9d791 - לוקוס אפוי ביין ושום

4 פרוסות לוקוס שמנמנים , טריים ויפים מושרים 10 דקות במים+מיץ לימון

שמים בקערה:
1/4 כוס יין לבן
4 כפות שמן זית
מלח גס
טימין
פלפל שחור גרוס טרי
פלפל אדום חריף
פפריקה אדומה
פרוסות מ-3 שיני שום גדולות

משרים את הדג עוד 10 דקות בתערובת התיבול

מורחים תבנית צרה וארוכה בכף גדושה טחינה גולמית
מסדרים שכבת תפוחי אדמה שבושל תחילה ממליחים ומפלפלים
מסדרים את הדג מעל תפוחי האדמה – יוצקים את הרוטב
מזלפים עוד שמן זית ומשתדלים שכל פרוסות השום יהיו מעל לדג
סוחטים 2 חצאי עגבנייה בשלה מעל לדג ומפזרים עוד פפריקה
אופים בחום 180מעלות כ-20 דקות
הופכים את הדגים בעזרת מרית גדולה וממשיכים לאפות עוד 7 דקות
הופכים הכל לצלחת הגשה ומצרפים לכל מנה חצאי לימון ופרוסות עגבניה
תהנו

8 תגובות על “לוקוס אפוי ביין ושום

  1. לפירגה ,
    את מקסימה,ויש לך אחלה של מתכונים,
    יישר כוח !!!
    שאלה לי אלייך בבקשה:
    יש לי פילטים של דג הליבוט,
    האם המתכון הזה יתאים להכנתו ?

    בתודה רויטל.

  2. מתכון מעולה! שווה להכין יום קודן ולחמם יוצא עוד יותר טוב והטעמים מתלכדים טוב יותר

  3. מה פירוש 4 פרוסות לוקוס שמנמנים? הלוקוס שמן? או הכוונה שהפרוסות עבות? איזה עובי?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *