עוגת תפוחים של פעם בפירורים עדינים ופריכים
אפשר להכין כיסוי בצק "שתי וערב" על התפוחים
תודה לshir123 שהכינה וצילמה את העוגה היפה
מצרכים לבצק:
שני חלמונים
200 גרם מחמאה
3 כוסות קמח תופח או קמח רגיל+שקית אבקת אפיה
1/2 כוס סוכר
כף ליקר משמש או פירות אחר
חצי כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס סוכר
כף ליקר משמש או פירות אחר
חצי כוס מיץ תפוזים
ללוש לבצק
להוסיף קמח במידה והבצד מאד דביק
אופן ההכנה:
משטחים 2/3 מכמות הבצק על תבנית אפיה משומנת 27X33
אופים 15 דקות בחום 175 מעלות.
אופים 15 דקות בחום 175 מעלות.
את יתר הבצק מפוררים לפירורים או
מרדדים בעזרת מעט קמח על השיש וחותכים לרצועות צרות . את הרצועות מניחים מעל למלית בצורת שתי וערב.
מילוי התפוחים:
8-10 תפוחי עץ גרנד חתוכים לקוביות קטנות. מבשלים בסיר קטן עם 3 כפות סוכר חום + 3 כפות סילאן או דבש וכף קינמון. מבשלים על להבה קטנה כ-15 דקות ומוסיפים כפית מיץ לימון. מורידים מהאש. משאירים 15 דקות בסיר על השיש.
לצקת את התפוחים ללא הנוזלים– על הבצק החצי אפוי
לגרר גס או הניח את פסי הבצק מעל ולמרוח במעט ביצה טרופה במזלג.
לאפות שוב עד שהבצק מזהיב ונוטה לחום.
תהנו
יצא ממש טוב! תודה
תודה נתי,לבריאות ושימשיך כך,בכיף.