d7aad7a4d795d797d799d79d d793d791d793d791d79fak - עוגת תפוחים דובדבנים קרם וניל ופירורים קראנצ'יים

עוגת תפוחים דובדבנים קרם וניל ופירורים קראנצ'יים

d7aad7a4d795d797d799d79d d793d791d793d791d79fak - עוגת תפוחים דובדבנים קרם וניל ופירורים קראנצ'יים 

עוגת תפוחים דובדבנים קרם וניל ופירורים קראנצ'יים – עוגה מאד מרשימה וחגיגית
רעיון העוגה עם השכבות המיוחדות צץ לי באחד הימים בעיצומה של עונת הדובדבנים.
נראה לי שדובדבן ותפוח קרם וניל ופירורים ישתלבו לעוגה נפלאה ומיוחדת.
הכין וצילם:ak ז"ל איש יקר ואהוב.

מצרכים לבצק:
200 גרם מרגרינה או חמאה רכה
קמח תופח קטן =1/2 2 כוסות
כוס סוכר
ללוש עם קצות האצבעות לפירורים ולהוריד כמות של כוס וחצי לתבנית מצופה בניר אפיה
לשטח את הפירורים באופן שווה ולאפות בחום 175 כמה דקות עד שיזהיבו ויהיו קריספיים. לצנן ולהשאיר בצד לציפוי העוגה.

ליתר הפירורים שנשארו בקערה להוסיף:
מיכל שמנת חמוצה 9%
סוכר וניל לטעם
ביצה שלמה
לשטח בתבנית עגולה משומנת-ולאפות כ- רבע שעה בחום 175 בתנור שחומם מראש לצבע זהוב חומי
לקרר.

לשים בסיר תפוחים למלית:
8 תפוחים גדולים מזן גרנד פרוסים גדול+כפית קינמון+ 3 כפות סילאן+3 כפות סוכר חום

לבשל ולערבב עד שיקבלו גוון אדמדמם ומקורמל . לקרר מעט.

למרוח על הבצק האפוי ריבה או קונפיטורה אדומה

להניח את התפוחים בשכבה אחידה על הריבה

לפזר על התפוחים כוס דובדבנים מתוקים מגולענים

להכין קרם:
מיכל שמנת מתוקה
חבילת אינסטנט פודינג וניל
כוס חלב
להקציף ביחד לקרם
לצפות את התפוחים והדובדבנים

את הפירורים האפויים (כוס וחצי) ששמרנו בצד לערבב עם 3 כפות שקדים קלויים ולא מלוחים
אפשר להוסיף מעט קינמון ולפזר על הקרם וניל .

 

תהנו

9 תגובות על “עוגת תפוחים דובדבנים קרם וניל ופירורים קראנצ'יים

  1. פירגה שלום,
    היה לבעלי ולי יום הולדת אתמול וחגגנו יחד עם העוגה שלך..
    היא קצרה שבחים רבים, מכל האורחים.

    שמחה שמצאתי את הבלוג שלך ונרשמתי.

    חג שמח.
    גאודה

  2. shalom pirga
    gam ani rotz lasot ota la yom holedet
    bema ani yehola lehahlif et ha dovdevanim
    toda al kol hamatkonim ha niflaim yom tov
    mehaka le tshova
    galit

    • גלית הי
      את יכולה בקונפיטורה טובה או קופסת שימורים שאת מעדיפה כמו תותים או אחר
      פשוט תזרמי עם הטעם והדמיון.
      תודה מתוקה על המחמאות וכיף שאת פה איתנו smile

    • גלית,אולי לוותר ולא לשים בכלל? לא מכירה אבקת שקדים.
      שימי רק את הפירורים.
      smile

  3. פירגה שלום,
    האם לדעתך העוגה תצליח עם תפוחים צהובים-ירוקים ולא גרנד סמית?

  4. פירגה היקרה:
    העוגה יצאה מרהיבה ביופיה.השתמשתי במחצית מהכמות המקורית של הסוכר שרשומה במצרכים לעוגה. השתמשתי בקמח רגיל והוספתי 2.5 כפיות אבקת אפיה,יצא מוצלח מאוד עם קמח רגיל בשילוב אבקת אפייה.במקום סילאן,שמתי דבש בבישול תפוחים.לא היו לי שקדים,ערבבתי אבקת נוגט עם הפירורים וזה הקנה להם טעם אגוזי.

    פירגה היקרה תודה רבה על מתכון נהדר זה.עלי והצליחי במעשים קולינאריים אלו.

    • אלונה,זו אחת העוגות הותיקות שעלו בדמיוני וכבשו את המטבח שלי.
      אני שמחה שמצאת לנכון להכין אותה ולחזור לשבח.
      תודה יקירתי והמשך טעים ביחד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *