אורז שהכנתי רגע לפני הארוחה עם קופסת פול מצרי שמצאתי במזווה
המתכון נולד בגלל שבעלי ביקש אורז כמו שאכל בבית אימו. אורז עם פול.
לשמחתי הרבה הצלחת חוסלה עד תום ואפילו קיבלתי מחמאה שטעים מאד.
הערה חשובה:
לא יודעת ובטוחה לגבי פול..תבררו אם מותר לכם לאכול
לא יודעת ובטוחה לגבי פול..תבררו אם מותר לכם לאכול
יש עדות שאולי הפול אסור עליהם. במיוחד לילדים.
המצרכים וההכנה:
שמים בסיר:
6 כפות שמן קנולה
תכולת הפול מסוננת וללא שטיפה
2 כוסות אורז י ב ש
1/2 כפית כמון
מלח פלפל שחור
מערבבים כדקה ומוסיפים 4 כוסות מים רותחים
מביאים לרתיחה
מנמיכים ללהבה הכי קטנה וסוגרים במכסה תואם
מבשלים 20 דקות
סוגרים להבה
מכסים את פני האורז צמוד בניר מגבת כפול
סוגרים מעל את המכסה ומשהים 10 דקות
"טיפ"
1. אם אורז, כל אורז שאתם מבשלים ועדיין קשה….מוסיפים מעט מים ר ו ת ח י ם מאחת הפינות של
הסיר מנערים קלות את הסיר, וממשיכים לבשל עוד 7-10 דקות.
תהנו