d79ed795d7a1 d7a4d799d7a8d795d7a8d799d79d d790d792d7a1d799d79d - פאי מוס שוקולד במלית אגסים ואגוזי לוז בציפוי פירורים

פאי מוס שוקולד במלית אגסים ואגוזי לוז בציפוי פירורים

d79ed795d7a1 d7a4d799d7a8d795d7a8d799d79d d790d792d7a1d799d79d - פאי מוס שוקולד במלית אגסים ואגוזי לוז בציפוי פירורים

 

פאי מוס שוקולד במלית אגסים ולוז אפוי בציפוי פירורים
אותה עוגה מדהימה שכולכם כבר מכירים ונהנים ,עוגת המוס פירורים האפויה
רק שהטבעתי במוס השוקולד גם אגסים טריים ואגוזי לוז .
הורדתי מכמות הסוכרים שבעוגה.
המלצה להכין את העוגה יום לפני ההגשה.
תבנית משומנת 27X33 או יותר גדולה ,מלבנית או מרובעת

המצרכים בקערה לבצק:
חבילה חמאה/מרגרינה רכה = 200 גרם
3 כפות סוכר + 3 חלמונים
חבילה קמח תופח קטן =  1/2 2 כוסות קמח
1/3 כוס מיץ תפוזים או חלב
לשים ומכינים בצק רך ונעים. שומרים שעה במקרר.
חלק מהבצק משטחים בתבנית משומנת.
החלק השני כ-1/3 נכנס לפריזר וישמש לפירורים אחר כך.
קרם:
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות שטוחות קקאו
1/2 כוס מים רותחים
להרתיח בסיר על להבה קטנה עד שמתאחד. לסגור להבה ולהוריד מהאש.
להוסיף לקרם:
50 גרם מרגרינה רכה
3 חלמונים
לבחוש היטב לתערובת קרמית.
להוסיף 1/2 כוס אגוזי לוז קלויים ושבורים
לצנן מעט.
להקציף את 6 החלבונים עם 1/2 כוס סוכר ולהוסיף לקרם. להוסיף גם כף אחת קמח רגיל ו-2 כפות קוניאק.
לצקת את הקרם על הבצק בתבנית.
להטביע פלחים מ-3 אגסים  טריים – מקולפים.
מוציאים את הבצק שמיועד לפירורים מהפריזר ומגררים על מגררת גסה מעל.
אופים בחום 175 מעלות כ-50 דקות.

הערות:
1. אין צורך לאפות תחילה את הקלתית. אופים את כל העוגה ביחד.
2. רצוי לשמור את העוגה במקרר או בפריזר יום לפני ההגשה.
תהנו

21 תגובות על “פאי מוס שוקולד במלית אגסים ואגוזי לוז בציפוי פירורים

  1. המתכון נראה מעניין מאוד, אנסה אותו בהזדמנות.
    האמת שנכנסתי גם כדי להודות לך על המתכון של עוגת השוקולד הענקית שהוכנה אתמול ושימחה את ליבם של 15 ילדודס בני 5 והוריהם. העוגה הייתה הצלחה מסחררת, תודה רבה! חתכתי אותה ולצורות ולכן לא יכולתי לשפוך עליה את הרוטב כשהיא חמה וקצת חששתי שתצא יבשה, אך היא יצאה עסיסית וטעימה נורא (ציפיתי בגנאש).

  2. פירגה שלום!
    ברצוני לדעת עם איזה שוקולד מריר את עובדת ?
    אשמך לקבל את תשובתך :P

  3. פירגה עשתי את העוגה.. ויצא טעים טעים הכנת למחותנים החדשים שהיום היום הזמנתי אותם לארוחה .הינו 14 מבוגרים…אני ישים תמונות

    • בולגריה יקרה בקר טוב
      בחרת בעוגה מדהימה באמת ומתאימה לאירוח שכזה.
      מאחלת בהצלחה אושר ושלווה נחת ובריאות.
      תודה smile

  4. פירגה שלום,
    הכנתי בעבר את עוגת מוס שוקולד פירורים וכולם ליקקו את האצבעות. :lol:
    עכשיו אני רוצה לשדרג אותה, אבל – הבת שלי בת שנתיים, אז אני לא יכולה להשתמש באגוזים ואין עכשיו אגסים יפים.
    חשבתי אולי לקחת בננות, לחתוך לעיגולים ולשים על שכבת הבצק ולאחר מכן את המוס – מה דעתך?
    האם ניתן להכין ב-2 תבניות אינגליש קייק?
    תודה

    • שיר מתוקה
      אני לא מהמרת על משהו שלא הכנתי ואני לא בטוחה בטעם או באופן ההכנה בתבניות אינגליש קייק.
      הכל הימור או החלטה שלך.צר לי שאין לי תשובה יותר ממוקדת.
      אם תכיני ותשני משהו ויצליח? אשמח מאד שתשתפי אותנו ותכתבי בדיוק במה שינית ובאיזה תבנית (גודל) אפית?
      בהצלחה והמשך טעים smile smile

  5. שאלה אפשר לעשות את העוגה עם כמו סוכר אני מכינה לחמותנים החדשים. ההורים של החבר של הבאת באים יש להם סוכר. או משהו אחר את ממליצה. אני מכינה ארוחה בשרית אורז ומרק מיוחד של הפרסים עם קציצות גונדי. וכל מיני סלטים ובצק עלים עם פירה ורוטב פיטריות מעל.. אז איז עוגה שלך את ממליצה ללא סוכר..

    • בולגריה ערב טוב
      לא הכנתי בלי סוכר.
      אני מקווה שיצא לך טוב. לא נראה משהו שלא יכול להצליח.
      שיהיה בשעה טובה smile

  6. תודה תודה גם בטי בם רוצה להכין ללא סוכר.אחותה ביקשה משהו ללא סוכר שתכין לה להילולה שהם עורכים. נגיד לך איך יצא הכנתי את המאפנס שוקולד והכנסתי קובית שוקולד. וווווו איזה טעים גנבתי קצת smile smile smile smile smile

    • בולגריה .מאחלת בהצלחה בעוגה הנפלאה והמיוחדת הזו.
      כמובן שאשמח לשמוע את חוות דעתכם אחרי שתכינו.
      תודה על המחמאה למאפינס שוקולד עם קובית שוקולד.יאמי ;)
      יום נעים smile

  7. בס"ד

    פיגורש יקרה
    האם אפשר במקום אגוזי לוז שקדים מולבנים
    ואת כרגיל משהו משהו smile

  8. בס"ד

    לפיגרוש
    הכנתי לשבת יצא חחחחחחחחחחחבל על הזמן אפשר בכיף לוותר על האגוזים (אני השתמשתי בשקדים מולבנים) והאגסים גם ככה זה משהו משהו אוהבת אותך ומתי תבואי לבקר? smile :lol:

  9. היי פירגה !

    אני לא אוהבת פרות בתוך עוגות אפשר לותר על האגסים ?

    ניסיתי להגיע לאותו מתכון ללא האגסים ללא הצלחה , או שפשוט להכין אותו המתכון ללא האגסים או שיש איזה שינוי בכמויות , אני רוצה להכין לשבת מחכה לתשובתך

להגיב על ליאורה ברכה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *