שקשוקה חריפה עם אפונה וביצי עין וקשות
לילדים ממירים את הצ'ילי בקטשופ ולא מוסיפים פפריקה חריפה.
המצרכים וההכנה:
שמים במחבת עם כ-4 כפות שמן טבעות בצל ו-2 שיני שום ומזהיבים
מוסיפים 2 כוסות אפונה ירוקה מבושלת ורכה
מלח, פלפל שחור, כורכום,כמון,רוטב צ'ילי,פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה (אני אוהבת להדגיש את הכורכום)
מערבבים ומטגנים כדקה
מוסיפים 2 עד 4 כפות מים ומערבבים
מזיזים לצדדים את האפונה ויוצקים ביצה או שתיים באמצע
(את הביצים לשבור תחילה לצלוחית ולוודא שנקי מקליפות)
בוזקים מעט פלפל שחור על הביצים
לארוחה חלבית אפשר לפזר פתיתי גבינה צהובה
סוגרים במכסה תואם ומנמיכים ללהבה הכי קטנה עד שהביצים עשויות לטעמכם.
רצוי להכין את המתכון במחבת אישי ולהגיש מיד
תהנו
שמים במחבת עם כ-4 כפות שמן טבעות בצל ו-2 שיני שום ומזהיבים
מוסיפים 2 כוסות אפונה ירוקה מבושלת ורכה
מלח, פלפל שחור, כורכום,כמון,רוטב צ'ילי,פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה (אני אוהבת להדגיש את הכורכום)
מערבבים ומטגנים כדקה
מוסיפים 2 עד 4 כפות מים ומערבבים
מזיזים לצדדים את האפונה ויוצקים ביצה או שתיים באמצע
(את הביצים לשבור תחילה לצלוחית ולוודא שנקי מקליפות)
בוזקים מעט פלפל שחור על הביצים
לארוחה חלבית אפשר לפזר פתיתי גבינה צהובה
סוגרים במכסה תואם ומנמיכים ללהבה הכי קטנה עד שהביצים עשויות לטעמכם.
רצוי להכין את המתכון במחבת אישי ולהגיש מיד
תהנו
הכנה+צילום:monday
אף פעם לא חשבתי לעשות את זה עם אפונה, נשמע רעיון מצויין שלוקח את כל הקונספט של ביצה בקן לכיוון של מין תבשיל כזה.
יופי של גיוון.
השידוך של אפונה וביצים ותבלין כורכום יוצר משהו אחר ומיוחד.
תהנו