מצרכים והכנה:
6 בטטות בינוניות מבושלות עד לריכוך
2 תפוחי אדמה מבושלים בקליפה
1/4 כוס שמן קנולה
3/4 כוס קמח תופח
4 ביצים טרופות
2 בצלים קצוצים מטוגנים בחלק מהשמן עד להזהבה
1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
כף שמיר טרי קצוץ
5 עלי עירית קצוצה
פפריקה מתוקה
מלח,פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט
חבילה גבינת "טוב-טעם" 250 גרם או לחילופין "פרומעז"
200 גרם גבינה מגוררת מסוג קשקבל או צהובה מגוררת אחרת
מקלפים את הבטטות ותפוחי האדמה ופורסים לקוביות קטנות (חלק מועכים)
1/4 כוס שמן קנולה
3/4 כוס קמח תופח
4 ביצים טרופות
2 בצלים קצוצים מטוגנים בחלק מהשמן עד להזהבה
1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
כף שמיר טרי קצוץ
5 עלי עירית קצוצה
פפריקה מתוקה
מלח,פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט
חבילה גבינת "טוב-טעם" 250 גרם או לחילופין "פרומעז"
200 גרם גבינה מגוררת מסוג קשקבל או צהובה מגוררת אחרת
מקלפים את הבטטות ותפוחי האדמה ופורסים לקוביות קטנות (חלק מועכים)
מערבבים
יוצקים מהבלילה 3/4 גובה המאפינס וליישר.
מפזרים מעט פפריקה מתוקה לצבע
אופים בחום 175 כ-40 דקות או עד שמשחים
יוצקים מהבלילה 3/4 גובה המאפינס וליישר.
מפזרים מעט פפריקה מתוקה לצבע
אופים בחום 175 כ-40 דקות או עד שמשחים
"טיפ"
1. אפשר לוותר על הגבינות ולהכין כפרווה
תהנו
הכנתי כבר כמה פעמים כשהגיעה כלתי שלא אוכלת מוצרי חלב וזכיתי למחמאות,
תודה-בלהה
בלהה תודה על המחמאות למאפינס הטעימים
שלום,
איך עושים את המאפינס הללו כפרווה?
כתוב במתכון לוותר על הגבינות
כמה מאפינס יוצאים?
הכנתי 12 מאפינס והיתר בתבנית אז אני מניחה שיוצאים כ-30.