d7aad7a4d795d797d799 d790d793d79ed794 d7a7d7a8d799d7a1d7a4d799 d7a9d799d7a81 - צ'יפס אפוי קראנץ' מושקע במיוחד(נפלא גם לפסח)

צ'יפס אפוי קראנץ' מושקע במיוחד(נפלא גם לפסח)

d7aad7a4d795d797d799 d790d793d79ed794 d7a7d7a8d799d7a1d7a4d799 d7a9d799d7a81 - צ'יפס אפוי קראנץ' מושקע במיוחד(נפלא גם לפסח)

התמונה עם המלצה חמה משיר
תודה שיר מתוקה. התמונה יפהפיה.

תפוחי אדמה קראנץ' מושקע
באחד משיטוטי בערוצי האוכל בטלויזיה,ראו עיני מתכון נחמד שבא לי לשתף אתכם.
יצא פגז. מקווה שזכרתי נכון ולפי כל השלבים.
שווה את הזמן,הטירחה,וההמתנה.

המצרכים וההכנה:

לבשל רבעי תפוחי אדמה מקולפים במים רותחים רק 7 דקות.
ל ס נ ן .
לסגור את הסיר עם מגבת יבשה ולהשהות 20 דקות.
להוריד את המגבת ולהחזיר את המכסה.
לנער היטב את התפוחים בתוך הסיר מספר פעמים.
לחמם תנור לחום 190.
כשהתנור חם,להכניס תבנית גדולה עם שמן זית בכמות נדיבה.
הכנסתי קצת יותר מרבע כוס.
לחמם את השמן כ-10 דקות.
להוציא את התבנית בזהירות רבה (חם חם חם שורףףף) ולהניח על הגז או על
קרש חיתוך מתאים לחום.
להכניס את התפוחים לתבנית ולסדר אותם זה ליד זה.
להבריש בשמן זית (נוסף) מהול בקורט זעפרן.
אני הברשתי בשמן זית מעורבב עם פפריקה,מלח,וכורכום.
לאפות כ-40 דקות עד להשחמה.
במשך האפיה,לא לפתוח את דלת התנור ולא להפוך.

צ'יפס אפוי שהכנתי אני: ממליצה מאד להכין כי אין דברים כאלה.

d794d79bd799 d794d79bd7991 - צ'יפס אפוי קראנץ' מושקע במיוחד(נפלא גם לפסח)
תהנו.

47 תגובות על “צ'יפס אפוי קראנץ' מושקע במיוחד(נפלא גם לפסח)

  1. הי פירגה

    התבקשתי להכין לראש השנה תפו"א קרנציים הבעיה היא שהחג נערך כ-45 דקות נסיעה מאיתנו…
    שאלתי היא – באם אכין את התפו"א בבוקר/צהריים ואכניס למקרר ואחמם אותם אצל המארחת בערב – האם הם עדיין יהיו טעימים וקרנציים או שהם יתיבשו עד אז?

    תודה וחג שמח! smile

    ענת

    • ענת ערב טוב
      בטוח שיאבדו מהקראנצ'יות אבל הם יהיו מיוחדים וטעימים . אבל פחות קראנצ'י.
      ממליצה בחום להכין לחג.
      חג שמח smile

  2. ראשית – אתר מדהים ויופי של מתכונים ותמונות. תודה על ההשקעה

    ולשאלה – בכמה תפוחי אדמה השתמשת? (או במילים אחרות – כמה תפוחי אדמה על רבע כוס שמן זית?)

    תודה רבה

  3. פירגה שלום,

    אני מתמוגגת מהאתר שלך! ויש לי שאלה טפשית – לבשל במים רותחים זה אומר מכניסים תפ"א למים רותחים או שמים במים קרים ומבשלים 7 דקות אחרי הרתיחה?

    חג שמח!

  4. מאת עינת:העברה מהמלצת היום:
    10 באוגוסט 2009 בשעה 11:17 (לערוך)
    פירגה יקרה , המתכון כרגילללללללללל מדוייק וטעים להפליא,פשוט ומנצחחחח .במשפחתנו שמך עולה כמעט מידי יום -לא מפסיקים לשבח ולהללך,ישר כח על המתכונים הנהדרים!!!
    [הוספת תגובה]
    [Delete] |

    [הוספת תגובה]

  5. שאלה של פולניה laugh

    חימום השמן קודם בתבנית התנור לא משפריצה את השמן לדפנות התנור? (שונאת לנקות את התנור :| )

    אפשר לחמם את השמן בסיר על הגז ולהמשיך כפי שרשמת או שחשוב שהשמן יחמם גם את תבנית התנור?

    • אויש,חהחהחהחהחה.החיים קשים……..אבל…..
      טוב,הצעה ;) תנסי בשיטה שלך ותסתכלי על התמונות. בתוצאה הסופית.
      אם גם בשיטה שלך התפוחים יוצאים כאלה קריספיים וקראנצ'יים ומדהימים,אז הצלחת.
      מה אגיד? קאפיש?

  6. תגובות שהועברו לאתר :

    1. מאת עינת:
    10 באוגוסט 2009 בשעה 11:17 (לערוך)
    פירגה יקרה , המתכון כרגילללללללללל מדוייק וטעים להפליא,פשוט ומנצחחחח .במשפחתנו שמך עולה כמעט מידי יום -לא מפסיקים לשבח ולהללך,ישר כח על המתכונים הנהדרים!!!
    [הוספת תגובה]
    [Delete] |
    פירגה
    Reply:
    אוגוסט 10th, 2009 at 12:18
    עינת היייי
    בחרת במתכון נהדר וטעים מאד. תודה על התגובה.
    הכל באהבה ובכיף גדול
    [הוספת תגובה]

  7. אז ככה…

    חיממתי את שמן הזית בסיר על האש תוך שתיים וחצי דקות הבית נמלא עשן
    כנראה שמן זית מתחמם מהר..ומתחמם לא טוב ;)

    פרשתי על התבנית נייר אפייה, שימנתי שמן זית (קר והרבה)
    בקערה ערבבתי שמן זית עם תבלין גריל עוף והוספתי את תפוחי האדמה עשיתי להם מסג' laugh והנחתי אותם על נייר האפייה ואפיתי בחום 200 (חיממתי מראש)

    יצאו שחומים ופריכים
    כמו בתמונה
    אז נראה לי שאפשר לוותר על חימום השמן מראש בתבנית :oops:

  8. כי….בשאלה הקודמת שלי חיפשתי ממך את הפתרון הזה כדי לא ללכלך את דפנות התנור עם חימום השמן בתבנית laugh

    אמרת…"תנסי בשיטה שלך" …אז ניסיתי ;)

    • הבנתי. לומדים מנסיון. שום שמן לא מחממים מעבר למספר שניות. מזל שלא התלקח. מזל.
      שמן על הגז מתחמם בשניות ספורות….יש לו נטייה להתחמם במהירות ואם לא נזהרים,הוא בוער.
      טוב, העיקר שיצא בפוקס ובסדר.
      והעיקר? לא להתייאש.מחר יום חדש :lol:

  9. לילה טוב.
    רציתי לשאול שאלה קטנה בבקשה.
    לאחר שאנו מסננים אני מכסים את הסיר עם מגבת כאשר בסיר אין בכלל מים?
    תודה רבה ולילה טוב

  10. מתכון פשוט להכנה וטעים טעים. הכנתי אתמול , היום אני מכינה שוב .
    מ ע ו ל ה !!! :lol: smile laugh תודה פירגה

  11. תודה תותחית
    שמח שיצא לי להכיר את האתר הנפלא הזה..רק עכשיו מתחיל להתעסק קצת בבישול ואפייה
    אגב , אני עושה את הציפסים קצת אחר..מטגן בשמן עמוק את הקוביות תפו"א ..חצי טיגון כמה דקות בלבד..ואח"כ מכניס לתנור..יוצא מעדן..עוד לא יצא לי לנסות בישול ואח"כ אפיה.נראה טעים מאוד.

    • גיל יקר שוב בקר טוב
      אני מקווה שתמשיך להכין ולהנות מהמטעמים שבאתר. תודה על המחמאות.

      כל המטעמים באתר הם ביתיים ואני שמה בהם את מלוא אהבתי.

      יש עשרות רבות של סוגי צ'יפס. כמעט כל אחד מכין אחרת.
      לי לפחות יש עוד כמה סוגים.
      את זה אני הכי הכי אוהבת כי הוא יוצא מאד קראנצ'י מבחוץ ורך מבפנים.

      תהנה smile

  12. אכן יש הר5בה צורות וסיגנונות .

    אם יש לך באתר קישור לצ'יפס הבלגי כמו שהיו פעם בפלאפליות , אשמח לקישור ( ניסיתי כמה מתכונים שלא הצליחו במיוחד) . אף פעם לא יצא לי מעטפת קראנצית ומנופחת כמו בציפס הזה שאגב כבר קשה למצוא היום בפלאפליות והוא ממש טעים – שילוב של בלילה של ביצה \קמח תופח\אבקת אפיה וכו'..בוריאציות השונות היה יוצא לי תפוח אבל במעטפת רכה ולא פריכה ואוורירית) . לאחר טבילת הפרוסות תפו"א בביצה והתערובת וישר לשמן טיגון עמוק.

    • גיל,
      צריך להשרות את רצועות הצ'יפס במרינדה שכוללת ביצה ותבלינים לטעמך.
      מחממים בסיר טיגון לצ'יפס שמן .ממש לוהט
      מערבבים:
      1/4 כוס קורנפלור
      1/4 כוס קמח רגיל
      מעט מלח
      מוציאים ומנערים את הצ'יפסים וטובלים אותם בקמח והקורנפלור
      כשהשמן ממש רותח מכניסים לטיגון עמוק
      אפשר לגלגל תוך כדי טיגון שכל הצדדים ייטגנו היטב.
      מוציאים על ניר סופג
      בהצלחה smile

  13. פירגה בוקר טוב.
    אין לי שמן זית לצערי.
    האם זה יכול להיות טעים גם עם שמן רגיל (קנולה)?

  14. פירגה יקרה..
    ובכן עוד מתכון נפלא… אישית אני לא חובבת גדולה של תפוחי אדמה בתנור, אבל הפעם זה היה ממכר…
    בכל אופן, מפאת קוצר זמן במקום לבשל את תפוחי האדמה, הכנסתי אותם ל5 דקות במיקרוגל ואחכ השארתי 20 דקות מכוסה. בנוסף מאחר ולא היה לי כורכום ופפריקה כשרים לפסח, השתמשתי בתבלון של מלח ותבלין גריל לפרגיות… יצא נ פ ל א!!
    המשך חג שמח

    • אביטלי יקרה ערב טוב
      תודה על המחמאות והשידרוג והעיקר שיצא טעים ומיוחד כמו שהבטחתי לכם.
      חג שמח smile

  15. אם אין לי את הזעפרן אני אוותר או שכדי לצאת לקנות?
    איזה מזל שיש את האתר שלך !!!!!!!!!!! smile smile

  16. הי פירגה
    רציתי לומר שאת שיחקת אותה בגדול עם תפוחי האדמה-הם יצאו קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים
    כל הכבוד לך,פשוט אין כמוך!!!
    נשיקות!!!

  17. פירגה,

    אפשר לבשל את תפוחי האדמה 7 דקות יום קודם
    לתבלן
    ולהכניס לתנור רק למחרת???
    לקצר זמן את יודעת אין בדיוק זמן ביום הארחה להתעסק בזה יותר מדי

    ורד smile

  18. תודה רבה
    הייתה לי בעייה במחשב לכן לא יכולתי להתייחס לתשובתך

    שבת שלום המון תודה

  19. הי פירגה, חושבת להכין את זה בקרוב (המתכונים שלך תמיד מוצלחים!) אבל תוהה לגבי השמן שבתבנית – אם יש כל כך הרבה שמן, לא מספיק אחרי שמחממים אותו פשוט לגלגל את התפ"א בשמן שיש בתבנית במקום להבריש עוד שמן? אם אני רק אסדר את התפ"א בתוך השמן החם זה לא אומר שהתחתית שלהם תספוג יותר מדי שמן? תודה מראש על התשובה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *